- 17 Ocak 2020
- 606
- 616
- 23
- Konu Sahibi aslapesetmem
-
Tüm yorumları okuyamadım yazan varsa kusura bakmayın artıkArkadaşlar merhaba,
Bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama bir çözüm bulamadığım için buraya yazıyorum. Odada 2 kişi çalışıyoruz, çalışma arkadaşım belli bir saatten sonra çok kötü ter kokuyor. Ben de kokulara çok hassas bir insanım. Kötü kokan bir yerde bütün dikkatim dağılır. Sık sık pencereyi açıyorum ama yine kar etmiyor. Sorun kişinin temiz olmamasından değil de rollon ya da deodaratnt tarzı şeyleri kullanmayı sağlıksız bulmasından kaynaklanıyor. Sabah saatlerinde almıyorum kokuyu. Öğlen saatlerinden sonra alıyorum. Ve gerçekten çok rahatsız oluyorum. Onu kırmadan bu durumdan rahatsız olduğumu söylemeli miyim, yoksa bu duruma alışmaya mı çalışmalıyım?
farmasi dediniz diye sanırım :) öcü görmüş gibi oluyo bazılarıBncede çok saçma olmuş ve yaptığım yorum gayet yerinde siz aynı ortamda çalıştığınız kişi size direk çok pis kokuyorsunuz derse gururunuz kırılmaz mi böyle bir eleştiriye bnm yaptığım yorum gayet yerinde galiba insanları incitmekten çekindiğim için ve herkesin kendi yorumu bir şey diyemem
Ay bu benim aklıma hiç gelmediiiiSağlıksız bulduğu için tuvaleti kullanmıyor demişsiniz, bu kişi kadın mı. Eğer öyle ise regl olduğunda ped değişmiyor mu.
Ben dün söyledim. Önerilere geçemeden odadan çıktı.Ter kokanlar begenmedime basmiş hemen. Kimyasal kullanmak istemiyorsa dogal deodorant yapimi videolari var. Cok ucuza mâl edebilir. Bunlar cok sagliksiz diyerek kimsenin burnunun diregini kirmaya hakki yok. Sosyal hayatta boyle bir sey kabul edilemez ki. Bu karşısındaki insanin hakkina girmektir. Bir gun sohbet esnasinda konugu dogal ürünlere getirip ev yapımı deodorantlardan oda spreylerinden bahsedebilirsiniz. Youtube da idil ertürkler di sanirim, genç bir kadin var. Bitkilerle yaglarla cok ilgileniyor. Dogal urun tarifleri paylaşıyor. Hem de bunun egitimini almis oradan buradan bilgi toplamiyor. Onu izleyip onerilerinizi arkadasiniza sunabilir hatta kendiniz yapip ölçüyü fazla yapmışım denemek ister misin diye ona hediye edebilirsiniz. Bence hosuna gidecektir.
Yaa ne dediniz valla helal olsun, ne hakkı vat o leş kokuyla gününüzü mahvetmeyeBen dün söyledim. Önerilere geçemeden odadan çıktı.
Ter kokması demekki pis oluşundan. Kurumda temizliğe bakan abla bana demişti az oluyorum sabah kalkınca değişiyorum bide eve gidince demişti. Zaten o da çok aşırı ter kokardı. Koridoru falan hep kapladı kokusu. Bir kere odama gelmişti. Boğazım tahriş olmuştu kokudanAy bu benim aklıma hiç gelmediiiievet gitmiyor. Aklıma gelseydi sorardım o dönemlerde ne yapıyorsun diye.
salağa yatarak konu açın... yani şöyle:Arkadaşlar merhaba,
Bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama bir çözüm bulamadığım için buraya yazıyorum. Odada 2 kişi çalışıyoruz, çalışma arkadaşım belli bir saatten sonra çok kötü ter kokuyor. Ben de kokulara çok hassas bir insanım. Kötü kokan bir yerde bütün dikkatim dağılır. Sık sık pencereyi açıyorum ama yine kar etmiyor. Sorun kişinin temiz olmamasından değil de rollon ya da deodaratnt tarzı şeyleri kullanmayı sağlıksız bulmasından kaynaklanıyor. Sabah saatlerinde almıyorum kokuyu. Öğlen saatlerinden sonra alıyorum. Ve gerçekten çok rahatsız oluyorum. Onu kırmadan bu durumdan rahatsız olduğumu söylemeli miyim, yoksa bu duruma alışmaya mı çalışmalıyım?
yemin ederim bende.ağzım kokrsa söyleyın, sumuk gorursenız soyleyın, ter kokarsam soyleyın diye.kendımde soylerımBen koksam bana soylensin isterdim.kirilmazdim da ya hatta duaci olurdum.koktugunu insan fatkeymez sanirim cunku.ben hic kendimden ter kokusu almadim mesela arada dusunmuyo degilim acaba yazin kokuyomuyumdur diye.
Ama pişik olur insanTer kokması demekki pis oluşundan. Kurumda temizliğe bakan abla bana demişti az oluyorum sabah kalkınca değişiyorum bide eve gidince demişti. Zaten o da çok aşırı ter kokardı. Koridoru falan hep kapladı kokusu. Bir kere odama gelmişti. Boğazım tahriş olmuştu kokudan
Ben dun söyledim. Kibar bir dille söyledim. Morali bozuldu cıktı odadan. Ama koku kalmadı şükür...Bu basligi da soylemeye cekindigim icin acmistim. Cesaret verdi bana butun hanimlar. Simdi kendime kızıyorum neden bütün kış bu kokuyu çektim de söylemedim diye. Bence anneler çocuklarını eğitmeli, okullarda ders olarak sık sık islenmeli, bu çok büyük bir vebal bana göre. Hastalık sebebiyle etrafa kötü koku yayanlar var amenna, elinden bir sey gelmiyor ne yapsın der çekilirim kenara; ama çaresi olan bir şey için etrafın sinirlerini bozmaya ne gerek var.salağa yatarak konu açın... yani şöyle:
yeni roll on aldım eskiden çok kötü ten kokusu oluyordu özellikle şuan yazdayız zaten terlemeyen insan yok.. çok memnunum bu roll- ondan.. sen napıyorsun? seninki hangisi?
kullanmıyorum derse: koku sorunu için nasıl yapıyorsun peki. malum yaz ayı herkes terliyor falan de
bence anlayacaktır. anlamazsa o zaman kibarca söylemen lazım:
bence sen de kullanmalısın. sonuçta bazen kokumuzu alamıyoruz ama çevreden duyuluyor. diye
daha da anlamazsa bodoslama gidersin:
sende de arada koku oluyor. kullanmanı tavsiye ederim. sonuçta yaz ayındayız hepimiz terliyoruz gibi.
Bugün rahatım. Çiçek gibiBugün nasıl peki? Kokutor mu
kadın da envayi çeşit koku varAy bu benim aklıma hiç gelmediiiievet gitmiyor. Aklıma gelseydi sorardım o dönemlerde ne yapıyorsun diye.
ne yaptı çare mi buldu? hiç odaya gelmedi mi?Bugün rahatım. Çiçek gibiDünya varmış diyorum
Ben kokusuz bitkisel bir rolon kullanıyorum. O bitince sizin tarifi deneyeceğim. Rolon kullanmak gerçekten candır.Benim yaptığım doğal deodorant tarifini ver yapsın.
Kızlar yazın Deodorant kullanmak isterseniz test edip onayladığım tamamen doğal içerikli deodorantımın tarifini paylaşıyorum. 10 gündür kullanıyorum aşşırı memnunum :)
MALZEMELER
2.5 ölçek hindistancevizi yağı
1 ölçek mısır nişastası
1 ölçek karbonat
eğer seviyorsanız uçucu yağ
karbonat ve nişastayı karıştırıp yağı ekleyın. iyice prüzsüz olsun. yazın dolapta bekletin çünkü yağ eriyor
Çare buldu sanırım. Ama sormak istemiyorum. Bugünün keyfini çıkarayım. Sorup da 2 kez utandirmayayim. Merak etmiyor da değilim hani.ne yaptı çare mi buldu? hiç odaya gelmedi mi?
Şöyle düşün, regl olmuşsun, beyaz kıyafetine çıkmış ama farkında degilsin. Regl olmak doğal bir şey, kıyafete çıkması olası bir şey. Bunu birinin görüp söylemesi de senin acından çok iyi bir şey.Terlemek doğal bir olay, terleyince kokma olasılığı da var tabi. Bunu birilerinin dalga geçmeden söylemesi benim acımdan iyilik. Böyle düşünüyorum benyemin ederim bende.ağzım kokrsa söyleyın, sumuk gorursenız soyleyın, ter kokarsam soyleyın diye.kendımde soylerım
bunu Doğal rolon olarak satıyorlar. İnşallah faydası olur :)Ben kokusuz bitkisel bir rolon kullanıyorum. O bitince sizin tarifi deneyeceğim. Rolon kullanmak gerçekten candır.
Çare buldu sanırım. Ama sormak istemiyorum. Bugünün keyfini çıkarayım. Sorup da 2 kez utandirmayayim. Merak etmiyor da değilim hani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?