katılıyorum
şahsen benimkide aynısını yapardı heryere geç kalıyor zaten kendisi oruç olsada farketmezdi ayrıca
bu tamamen senin beklentinle ilgili bir durum sen kalktıgında herşey hazır hayaliyle uyudun ama olmadı yeni duruma göre yol almayı virajlar çıkarsa nasıl manevra yapacagımızı ögrenmedigimiz sürece mutlu olamıyoruz kafamızdaki kalıplara uymayan durumlar bizi bu kadar kahretmesin hayatı oldugu gibi yaşayalım bence
bu kadar abartacak birşey yok ama biraz mahcup olup meyveyi bari getirermiş iyiymiş yani
Ne güzel yardım ediyomuş normalde eşiniz hele ki çamaşır yıkayıp asmak inan benim eşim hayatta yapmaz sadece yemeğe yardım eder.Kötü niyetlede yapmamış belli ki hazırlarım da demiş ama unutmuş herhalde.
Ama olmazki sen bu odunlardan çok şey bekliyorsun
Sen de yapmıcan bacım. Yapmadan olmaz da az yapcan özene bezene kurmayacaksın mesela sofrayı
benım esım bana yapma dıyor
ama yapılması lazım ısler oyle degıl mı
yardımcı olmak yerıne yapma cok yoruluyorsun kıyamıyorum dıyor
buna ne yapmak lazım
iş annelerde bıtıyor annelerde
benımde oglum var 1,5 yasında, sımdıden ev ısı yapıyor ve oyle yetıstırecegım...
Evleneli 8 ay oldu.. Yemek yapmayı bilmezken elimden geleni yaparak aksatmadan sofra kurdum, Nadir olarak dısarıda yemediğimiz yada annelerimizde olmadıgımız zamanlarda sadece atıştırdık. Evde iş genel olarak benim üzerimde ama yeri geldiğinde eşim yardım eder..Ucundan tutar bişeylerin..Buraya kadar zaten bir sorunumuz yok..
Ramazan boyunca her iftar sofrasını özenerek hazırladım elimden geldiğince.. Sorumluluklarımdan kaçmadan.. Eşimin mesai saatleri ve iş yeri konumu eve uzak oldugundan halıyle ıftara yakın geliyor.Bu arada oruç tutamıyor. Dün ilk defa eve erken geldi.Huyum değildir ama eşimden bugun iftar sofrasını sen hazırla dedim.İftara kadar dinlenmek için.. Yemeklerim hazırdı.Sadece sofra kurulacak.Spora gideyim başka bişey istersen alırım geldiğimde kurarım dedi.Bişeyler istedim.. Tamam dedim ve yattım.
Uyandıgımda iftara 4 dakıka kalmış.. Elinde paketle gelmiş.. E iftar yapmıyor muyuz? Sofra niye hazır değil.. Sen hazırlayacaktın dedim.Kalktı yemek ısıtmaya kalkarken zaten ezan okundu.Tek kelime soylemedim çok kırıldım.. Orucumu atıstıracak bişeylerle açtım.Sonra istediğim şeyleri ararken vakit geçmişmişte.. Bişey demedim yine de..
Zaman geçti koltukta dinleniyorduk.Meyve getirir misin dedim... Ben yemiycem cevabını aldım.. Kalktım kendim aldım..
Çok bozuldum..Çok üzüldüm.. Bu kadar boşvermişlik olur mu.. Ben hep onun karnı açmı tok mu? Yemiş mi uyumuş mu diye düşünürken.. Hala da çok üzgünümmm...
Kısacası ASLA EŞİNİZİN ANNESİ OLMAYIN..
Evet söz verdiği için hele birde oruçlusunuz daha özenli davranmalıydı ama nerdee keşke bizleri biraz anlayabilseler.yukarı da söylemişler erkek annesi çok önemli aynen katılıyorum benim kayınvalidem nerdeyse ağzına yemek vericek eşiminevet , beklentılerıme uymayan kalıplar benı üzdü.. ne ummuşum, ne bulmuşum.. Mutlulugumuzu kişilere değil kendimize odaklamalıymışız.. Olayı içime sındırmeye calısıyorum sadece.. Kucuk bir düşüncesizlik aslında ama sonucu bana çok büyük kapılar açtı..
Eve girdiği anda sofra niye hazır değil çıkışı geç kaldıgını değil unuttuğunu gösterir.Çok merkezi bir yerde oturdugumuz için istediklerimi alabilmek te gerçekten 5 dakika.. Bunun ıcın bahanesi de yok ki..İnsan ramazan vakti iftar saati oldugunu ve bunun ondan beklendiğini nasıl unutur ki_?
Erkekten cokta beklemeyin, erkektir yapamaz demeyin hanimlar yahu. Erkek ya da kadin birbirinden daha ustun daha asagi değildir. Erkeginde beyni var dusunebilir, yemekte yapar, sofrada kurar. Sarma yapanida, utu yapanida gördü bu gozler.
boyle boyle ogreteceksin anneleri evde ogretmediyse adam ne yapsin, sonra analari evlendiriyor kendi elini gelin devraliyor anasi nasil baktiysa karisida oyle bakmaya devam ederse adam hem sorumluluk kazanmaz hemde eli yatkinlasmaz, ogreteceksin sen kendin hazirlarken mutfaga cagirip gorev vereceksin, sofrayi kurduracaksin, sen ogreteceksin ki oda ogrenecek.
umarim okursunuz ben cok begendim 5 dakikanizi alir..
Boyle birseyi unitmasi garip zaten guzel bir sofra hazirlamasi gerekirdi erkeklerden devamli boyle seyler beklemiyor kadinlar zaten ama bazende dur ben yapayim sen kalkma ben hazirliyim dediklerinde onemsendigini goruyor insan ben evdeyim calismiyorum esim sabah kalkip kahvaltisini kendi hazirliyor ama bana sen neden kalkmiyorsun demez okadarinida yapalim ne var diyor baska kadinlara gore nasil kalkmiyorum olurmu oyle sey ama bai seyleri kendileri yapmali 5 yasinda cocuk degiller ki
Evet söz verdiği için hele birde oruçlusunuz daha özenli davranmalıydı ama nerdee keşke bizleri biraz anlayabilseler.yukarı da söylemişler erkek annesi çok önemli aynen katılıyorum benim kayınvalidem nerdeyse ağzına yemek vericek eşimin
Kendini paralamayacaksın gerektiğinde yemekte temizlikte yapmayacaksın o nazik popolarını kaldırıp yapacaklar şımartmamak gerek.geçte olsa ben bunu anladım
Calisiyormusunuz bilmiyorum
Sahsen calısmayan bir bayanim
Yemegimide yapip soframida kuruyorum,sahurumuda.
Meyvemizide hazirliyorum.
Hasta olursam yada esimden istersemde getirir.
Ama calismadigimdan ve esim yogun calistigindan ben evde de onu bunaltmak istemiyorum.
Bende calisiyo olsydim yardimini isterdim.
Konumunuz nedir bilmedigimden bisi diyemicem.
Ben erkeklerden birşeyler beklemeyi çoktan bıraktım kardeş, anlamazlar, anlayıp yapsalar da bizimki gibi olmuyor. Eşim bazen kahvaltı hazırlar. Peynir kalıp halinde masanın ortasında. Kocaman yemek çatalı, biri başka biri başka 2 kupa. Al sana sofraUtanmasa gazete kağıdı serecek
Hee diğer yandan ben de artık özenmiyorum. Sadece normal bir sofra. Yemek onu yer mi bunu yer mi diye düşünmem. Sadece asla yemediği şeyleri yapmam, hepsi bu. Sen de boşver...
Ev işi yapmazsak, kim yapacak?Son dönemlerin moda konusu bu anlaşılan,"saçımı süpürge ettim yemek ve ev işi konusunda,yaranamadım,yaranamadım,yaranamadım!!!!!"
Birileri öğrenene kadar anlatmaya devam edeceğim.
Yapmayın,ev işi yapmayın!
Evin hizmetçisi,aşçısı değiliz! Evin hanımıyız!!!
Ortaya koca kalıp peynırı oyle koysa bu kadar uzulmem gercekten.. Konusur hallederiz.. En azından cabalıyormuş..
sanırım sorundabuEv işi yapmazsak, kim yapacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?