Aynen hanımlar sevgili Peygamberimizin bi hadisi var bu konuda"Yemek pişirmek,çamaşır yıkamak,ev süpürmek gibi işler;kadının vazifesi değildir. Bunları yapıyorsa,eşine ve evladına İKRAMIDIR,HÜRMETİDİR..Eğer yaptığı tüm bu işler için hakkını helal etmeyip,ücret isteseydi vermek zorunda kalacaktınız.O halde,sana böyle hürmet eden eşine TEŞEKKÜR et.
Daha neyin kafasını yaşıyo bu herifler pehh
Çok şükür bizde de bu.. evi bazen öyle boşluyorum ki oğlumla oynaşıcaz diye.. eşim evde kaldığı gün sen onunla ilgilen ben evi halledeyim diyorum.. ammannn boşver yapma hergün evdeyim sanki.. gel beraber gezelim dönünce ben toplayıveririm der.. ya da bazen üstüste 3 4 gün yemek pişmediği olur evde ya dışardan söyler ya da dışarı çıkarız yemek için..Gün içinde arar napıyon diye boş boş oturuyorum hiçbi şey yapasım yok dersem ohh iyi yapıyosun sefan olsun der eğer işleniyorum dersem yüklenme kendine yeter artık dinlen der.. sağolsun tatlıdır benim kocam ya.. yazarken bile sevgim kabardıAllah bu bilinci nasip etsin inşallah cümlesine
Dini yorum yasak derler diye sustum aslında.
Ama kocaman bir alkış!
Bizim evin hayat felsefesi işte budur!
ayy benim koca senin kocayi bi gorsun ya
Beraber yapıyoruz. Ama çoğunluğu sen yap diyemem adam günde 12 saat çalışırken..Beraber yapın.
Çoğunluğu erkek yapsın.
Fiziksel olarak güçlü olan o ya...
Aminnnn.. ay bi de annemlerin yanında falan söyleyip övüyorum eşimi Allahım iyice şaşırıyo napıcanıKocaman maşallah her ikinize de!!!
Aynen benimki de o gün işten biraz erken çıktıysam yat,kalkma hiç der.
Sıkılırsan çık dolaş,KK'ya gir der.
Allahım razı olsun ki bir defa iş istememiştir.
Allahım sağlıklı ve uzun ömür versin inşallah böylelerine inşallah....
İşime geldiği gibi değil olması gereken zaten izah edilmiş.. ama burda söylersem konu başka yerlere kayıp kapanır.. bence sizde iyi bi araştırın kadının vazifesi kaçtır diye..Evet hadislerden işimize geleni ogrenip yorumluyoruz..Peygamberimizin kızı Hz Fatıma ya evlenirken verdiği nasihatlara da bi göz atın madem..
Evin huzuru için kadın bazı şeyleri yapmakla yükümlüdür.Kocası anlayışlı olur sorun çıkartmaz düşünce yapıları aynıdır sıkıntı yok.
Evet evet haklısınız.. bilmeden atıp tutuyorum kafama göre işime geldiği gibi yaşıyorum anlıyorum..Konunun kapanmamasi için susuyorum..Araştırma yapması gereken malesef ben degilim..
yapmasak napcaz b..kumzla mi oynayakSon dönemlerin moda konusu bu anlaşılan,"saçımı süpürge ettim yemek ve ev işi konusunda,yaranamadım,yaranamadım,yaranamadım!!!!!"
Birileri öğrenene kadar anlatmaya devam edeceğim.
Yapmayın,ev işi yapmayın!
Evin hizmetçisi,aşçısı değiliz! Evin hanımıyız!!!
Valla ben oynamıyorum öyle zabazingolarla...Yap
yapmasak napcaz b..kumzla mi oynayak
Peygamberimizin kızı Hz Fatıma ya evlenirken verdiği nasihatlara da bi göz atın madem..
Evin dış işiyle eşin evin iç işiyle sen ilgilen diye buyurmuş kızına..Ben baktım ama ev işi ile ilgili bir şey demiyor. Hep bakışmayla, hoş sohbetle, temiz olmayla ilgili şeyler vardı.
Sadece bir iki cümle kopyala yapıştır yapıyorum,
"Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun! Kocana yumuşak davran!.."
Sizin aradığınız 'evi supur,yemek yap' vs gibi cumlelerse boşuna yorulmayin..
Evleneli 8 ay oldu.. Yemek yapmayı bilmezken elimden geleni yaparak aksatmadan sofra kurdum, Nadir olarak dısarıda yemediğimiz yada annelerimizde olmadıgımız zamanlarda sadece atıştırdık. Evde iş genel olarak benim üzerimde ama yeri geldiğinde eşim yardım eder..Ucundan tutar bişeylerin..Buraya kadar zaten bir sorunumuz yok..
Ramazan boyunca her iftar sofrasını özenerek hazırladım elimden geldiğince.. Sorumluluklarımdan kaçmadan.. Eşimin mesai saatleri ve iş yeri konumu eve uzak oldugundan halıyle ıftara yakın geliyor.Bu arada oruç tutamıyor. Dün ilk defa eve erken geldi.Huyum değildir ama eşimden bugun iftar sofrasını sen hazırla dedim.İftara kadar dinlenmek için.. Yemeklerim hazırdı.Sadece sofra kurulacak.Spora gideyim başka bişey istersen alırım geldiğimde kurarım dedi.Bişeyler istedim.. Tamam dedim ve yattım.
Uyandıgımda iftara 4 dakıka kalmış.. Elinde paketle gelmiş.. E iftar yapmıyor muyuz? Sofra niye hazır değil.. Sen hazırlayacaktın dedim.Kalktı yemek ısıtmaya kalkarken zaten ezan okundu.Tek kelime soylemedim çok kırıldım.. Orucumu atıstıracak bişeylerle açtım.Sonra istediğim şeyleri ararken vakit geçmişmişte.. Bişey demedim yine de..
Zaman geçti koltukta dinleniyorduk.Meyve getirir misin dedim... Ben yemiycem cevabını aldım.. Kalktım kendim aldım..
Çok bozuldum..Çok üzüldüm.. Bu kadar boşvermişlik olur mu.. Ben hep onun karnı açmı tok mu? Yemiş mi uyumuş mu diye düşünürken.. Hala da çok üzgünümmm...
Kısacası ASLA EŞİNİZİN ANNESİ OLMAYIN..
Yav he heSadece bir iki cümle kopyala yapıştır yapıyorum,
"Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun! Kocana yumuşak davran!.."
Sizin aradığınız 'evi supur,yemek yap' vs gibi cumlelerse boşuna yorulmayin..
Ashâb-ı Kirâm’dan Hâris (r.a.)’ın kızı Esmâ (r.anha), gelin olup giderken annesi ona şu nasîhati yapmıştı:
"Kızım, evimizden çıkıp başka bir eve, ülfet etmediğin bir kimseye gidiyorsun.. Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun! Kocana yumuşak davran! Öfkeli hallerinde sessizce yanından kayboluver.. Öfkesi geçinceye kadar ona görünme.. Ağzını ve kulağını muhâfaza et.. Kocan sana fenâ söylerse, söylediklerini duyma; sakın mukâbelede bulunma! Ona karşı gelme! Dâimâ senden güzel söz işitsin, güler yüz görsün.. Bu suretle sana iyi nazarla baksın.."
Evin dış işiyle eşin evin iç işiyle sen ilgilen diye buyurmuş kızına..
Arkadaşın söylediğine karşılık biz de zaten bi dönüm bostan yan gel osman demedik.. elbet eşimiz çalışıyo diye elimizden geleni yapıyoruz.. yetişemediğimiz yerde sağolsunlar yardımcı oluyolar.. başka adamlar gibi neden yemek yapmadın bu ev niye dağınık ne işe yararsın sen diye kalbimizi kırmıyolar.. olması gerektiği gibi her şey.. zaten evlilik iyi huzurlu geçim ve eşlerin birbirini tatmin ve mutlu etmesi üzerine kurulu değil mi.. biraz kıskançlık sezdim ben nedense..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?