Besle büyüt danayı, tanımasın hanımı..

Son ''.'' Nokta..

Benim eşimde sağduyuluydu ama ilk zamanlar.. sonra ver odunu şefket.. Allah mutluluğunuzu daim etsin inş...

Dini yorum yasak derler diye sustum aslında.
Ama kocaman bir alkış!
Bizim evin hayat felsefesi işte budur!

Olması gereken budur zaten Alkış Kocalarınıza..

ayy benim koca senin kocayi bi gorsun ya

ya benimki

Evet hadislerden işimize geleni ogrenip yorumluyoruz..Peygamberimizin kızı Hz Fatıma ya evlenirken verdiği nasihatlara da bi göz atın madem..

Evin huzuru için kadın bazı şeyleri yapmakla yükümlüdür.Kocası anlayışlı olur sorun çıkartmaz düşünce yapıları aynıdır sıkıntı yok.

Aminnnn.. ay bi de annemlerin yanında falan söyleyip övüyorum eşimi Allahım iyice şaşırıyo napıcanı
İşte her kocanın iyi tarafı da var kötü tarafı da.. bizde yok mu sanki..

İşime geldiği gibi değil olması gereken zaten izah edilmiş.. ama burda söylersem konu başka yerlere kayıp kapanır.. bence sizde iyi bi araştırın kadının vazifesi kaçtır diye..
Evet eşiniz bu zihniyette değilse elbette ki orta yolu bulursunuz..
Sizin de söylediğiniz gibi güzel geçinmek için tavsiyeler elbette ki.. ama kadın bunları yapmazsa herhangi bir sorumluluğu yok bundan dolayı.. bu tartışma götürmez..

Konunun kapanmamasi için susuyorum..Araştırma yapması gereken malesef ben degilim..

Yap
yapmasak napcaz b..kumzla mi oynayak

Ben baktım ama ev işi ile ilgili bir şey demiyor. Hep bakışmayla, hoş sohbetle, temiz olmayla ilgili şeyler vardı.
Evin dış işiyle eşin evin iç işiyle sen ilgilen diye buyurmuş kızına..
Arkadaşın söylediğine karşılık biz de zaten bi dönüm bostan yan gel osman demedik.. elbet eşimiz çalışıyo diye elimizden geleni yapıyoruz.. yetişemediğimiz yerde sağolsunlar yardımcı oluyolar.. başka adamlar gibi neden yemek yapmadın bu ev niye dağınık ne işe yararsın sen diye kalbimizi kırmıyolar.. olması gerektiği gibi her şey.. zaten evlilik iyi huzurlu geçim ve eşlerin birbirini tatmin ve mutlu etmesi üzerine kurulu değil mi.. biraz kıskançlık sezdim ben nedense..

Sadece bir iki cümle kopyala yapıştır yapıyorum,

"Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun! Kocana yumuşak davran!.."

Sizin aradığınız 'evi supur,yemek yap' vs gibi cumlelerse boşuna yorulmayin..

Niye bu kadar nefis yaptınız..Kimse dört dörtlük değil..Ben de değilim..Sadece doğru olanı söyledim..Kendisinden emin olan kimsenin ustune alinip cevap vermesine gerek yoktu aslında..

Ashâb-ı Kirâm’dan Hâris (r.a.)’ın kızı Esmâ (r.anha), gelin olup giderken annesi ona şu nasîhati yapmıştı:

"Kızım, evimizden çıkıp başka bir eve, ülfet etmediğin bir kimseye gidiyorsun.. Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun! Kocana yumuşak davran! Öfkeli hallerinde sessizce yanından kayboluver.. Öfkesi geçinceye kadar ona görünme.. Ağzını ve kulağını muhâfaza et.. Kocan sana fenâ söylerse, söylediklerini duyma; sakın mukâbelede bulunma! Ona karşı gelme! Dâimâ senden güzel söz işitsin, güler yüz görsün.. Bu suretle sana iyi nazarla baksın.."

Sonuna kadar haklısınn. o bişey isteyince de sen de onun gibi davran

Ben evin işini yapılacak bir lütuf olarak da görmüyorum. Evin işi bir görevdir. Yapılması gerekir. Ve bu paylaşımı da akla mantığa uyacak şekilde yapar çiftler. İkisi de çalışıyorsa paylaşılır. Ha biri çok daha ağır bir işte daha uzun saatler çalışıyorsa ona göre paylaşılır. Taraflardan biri çalışmıyorsa işlerin çoğunu diğerinin iş yoğunluğuna göre belki de tamamını çalışmayan taraf yapar. Dikkat ederseniz hiç bir noktada cinsiyet belirtmedim.

Bırakın ev işi yapmayın adama hizmet etmeyin diye yorumlar var iyi hoşta her erkek aynı değil ki, erkek yapmıyorsa kadın da amaan banane hep ben mi yapıcam diyorsa o evi birşey götürür yani.
Ayrıca iki kişi de birbirlerine yardımcı olması gerekir.
Konu sahibi, eşiniz kırıcı davranmış bence sessiz kalmak yada somurtmak yerine açıkça konuşun, erkekler bizim gibi hassas değiller dank diye söylemedikçe farkedemezler tam idrak edemezler. En sağlıklısı bu.

Yav he he

Okudugun sayfanın hatası..Yanlış

Kıskançlık mi ? Nasıl vardın o kanıya..Nasil bi düzenim olduğu hakkında bir ipucu verdim de haberim mi yok Neysee dediğin gibi akıl selametim için senin cevabını sana iade ediyorum hani şu çocukça yaptığın son yorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…