- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Ya adama alişveris listesi vermişsin adam onlari alacagim diye geç kalmis.ne yapsin .evdeki hesap carsiya uymamis.
Oruçlu olmadığı için canımevet , beklentılerıme uymayan kalıplar benı üzdü.. ne ummuşum, ne bulmuşum.. Mutlulugumuzu kişilere değil kendimize odaklamalıymışız.. Olayı içime sındırmeye calısıyorum sadece.. Kucuk bir düşüncesizlik aslında ama sonucu bana çok büyük kapılar açtı..
Eve girdiği anda sofra niye hazır değil çıkışı geç kaldıgını değil unuttuğunu gösterir.Çok merkezi bir yerde oturdugumuz için istediklerimi alabilmek te gerçekten 5 dakika.. Bunun ıcın bahanesi de yok ki..İnsan ramazan vakti iftar saati oldugunu ve bunun ondan beklendiğini nasıl unutur ki_?
Bende haftanın 5 günü mesai yapan çalışan bir bayanım, Eşimle aynı işleri yapıyoruz. İftar saatine kadar ona güvenerek uyudum.. Geldiğinde zile bastığı için uyandım..Geldiğinde sofra niye hazır değil çıkışı geç kaldığını değil unuttuğunu gösterir.. Bende ortalığı yakıp yıkmadım zaten... Sadece bu duruma cok üzüldüm.. İnsan bu konuda nasıl düşüncesiz olur..
ben şahsen pis bir evde yaşayamam
gerçekten inanılır gibi değil
eşiniz çok hatalı,
sizi böyle üzmeye ne hakkı var, tepkinizi koyun
Demekki neymis ? Herkese hakkettigi degeri vermek gerekiyormus. Demekki hakketmiyormus senin okadar ilgini.
Ya adama alişveris listesi vermişsin adam onlari alacagim diye geç kalmis.ne yapsin .evdeki hesap carsiya uymamis.
Ama beyimiz sporundan eksik kalmamış mesela.
Kendi oruç değilmişya ondan takmamıştır hele bi oruç olaydı sen görürdün nasıl koşturuyo, söyleyin oda oruç tutsun belki seni daha iyi anlar beraber tutmak güzeldir.
Valla böyle bişey unutulmaz?? Hem hazirlamiyor hemde sen trip atma diye unutmuş numarasi yapiyor
Zaten baştan istememis yok spor yok alışveriş
Sen hiçbir akşam unuturmusun sofra kurmayı bıraksın allah aşkına
Aynen hanımlar sevgili Peygamberimizin bi hadisi var bu konuda"Yemek pişirmek,çamaşır yıkamak,ev süpürmek gibi işler;kadının vazifesi değildir. Bunları yapıyorsa,eşine ve evladına İKRAMIDIR,HÜRMETİDİR..Eğer yaptığı tüm bu işler için hakkını helal etmeyip,ücret isteseydi vermek zorunda kalacaktınız.O halde,sana böyle hürmet eden eşine TEŞEKKÜR et.Son dönemlerin moda konusu bu anlaşılan,"saçımı süpürge ettim yemek ve ev işi konusunda,yaranamadım,yaranamadım,yaranamadım!!!!!"
Birileri öğrenene kadar anlatmaya devam edeceğim.
Yapmayın,ev işi yapmayın!
Evin hizmetçisi,aşçısı değiliz! Evin hanımıyız!!!
Eşinizin davranışında farklı birşey göremedim. Normal yani. Siz yeni evlisiniz zamanla beklentiler bitince daha mutlu olursun.Evleneli 8 ay oldu.. Yemek yapmayı bilmezken elimden geleni yaparak aksatmadan sofra kurdum, Nadir olarak dısarıda yemediğimiz yada annelerimizde olmadıgımız zamanlarda sadece atıştırdık. Evde iş genel olarak benim üzerimde ama yeri geldiğinde eşim yardım eder..Ucundan tutar bişeylerin..Buraya kadar zaten bir sorunumuz yok..
Ramazan boyunca her iftar sofrasını özenerek hazırladım elimden geldiğince.. Sorumluluklarımdan kaçmadan.. Eşimin mesai saatleri ve iş yeri konumu eve uzak oldugundan halıyle ıftara yakın geliyor.Bu arada oruç tutamıyor. Dün ilk defa eve erken geldi.Huyum değildir ama eşimden bugun iftar sofrasını sen hazırla dedim.İftara kadar dinlenmek için.. Yemeklerim hazırdı.Sadece sofra kurulacak.Spora gideyim başka bişey istersen alırım geldiğimde kurarım dedi.Bişeyler istedim.. Tamam dedim ve yattım.
Uyandıgımda iftara 4 dakıka kalmış.. Elinde paketle gelmiş.. E iftar yapmıyor muyuz? Sofra niye hazır değil.. Sen hazırlayacaktın dedim.Kalktı yemek ısıtmaya kalkarken zaten ezan okundu.Tek kelime soylemedim çok kırıldım.. Orucumu atıstıracak bişeylerle açtım.Sonra istediğim şeyleri ararken vakit geçmişmişte.. Bişey demedim yine de..
Zaman geçti koltukta dinleniyorduk.Meyve getirir misin dedim... Ben yemiycem cevabını aldım.. Kalktım kendim aldım..
Çok bozuldum..Çok üzüldüm.. Bu kadar boşvermişlik olur mu.. Ben hep onun karnı açmı tok mu? Yemiş mi uyumuş mu diye düşünürken.. Hala da çok üzgünümmm...
Kısacası ASLA EŞİNİZİN ANNESİ OLMAYIN..
Beraber yapın.Ev işi yapmazsak, kim yapacak?
Dini yorum yasak derler diye sustum aslında.Aynen hanımlar sevgili Peygamberimizin bi hadisi var bu konuda"Yemek pişirmek,çamaşır yıkamak,ev süpürmek gibi işler;kadının vazifesi değildir. Bunları yapıyorsa,eşine ve evladına İKRAMIDIR,HÜRMETİDİR..Eğer yaptığı tüm bu işler için hakkını helal etmeyip,ücret isteseydi vermek zorunda kalacaktınız.O halde,sana böyle hürmet eden eşine TEŞEKKÜR et.
Daha neyin kafasını yaşıyo bu herifler pehh
Çok şükür bizde de bu.. evi bazen öyle boşluyorum ki oğlumla oynaşıcaz diye.. eşim evde kaldığı gün sen onunla ilgilen ben evi halledeyim diyorum.. ammannn boşver yapma hergün evdeyim sanki.. gel beraber gezelim dönünce ben toplayıveririm der.. ya da bazen üstüste 3 4 gün yemek pişmediği olur evde ya dışardan söyler ya da dışarı çıkarız yemek için..Dini yorum yasak derler diye sustum aslında.
Ama kocaman bir alkış!
Bizim evin hayat felsefesi işte budur!
ayy benim koca senin kocayi bi gorsun yaÇok şükür bizde de bu.. evi bazen öyle boşluyorum ki oğlumla oynaşıcaz diye.. eşim evde kaldığı gün sen onunla ilgilen ben evi halledeyim diyorum.. ammannn boşver yapma hergün evdeyim sanki.. gel beraber gezelim dönünce ben toplayıveririm der.. ya da bazen üstüste 3 4 gün yemek pişmediği olur evde ya dışardan söyler ya da dışarı çıkarız yemek için..
Gün içinde arar napıyon diye boş boş oturuyorum hiçbi şey yapasım yok dersem ohh iyi yapıyosun sefan olsun der eğer işleniyorum dersem yüklenme kendine yeter artık dinlen der.. sağolsun tatlıdır benim kocam ya.. yazarken bile sevgim kabardı
Allah bu bilinci nasip etsin inşallah cümlesine
Erkekten bişey beklemiyceksin ama ona hizmet ediceksin bunu biliyorlar sadece ve bundan sonra da hiçbişey söyleme kırılan üzülen sen oluyosun bak
eşime iftarda içecek suyumuz yok su al diyorum.gidiyor ve su hariç kendi sevdiği şeyleri alıp geliyor.maden suyuyla oruç açıyoruz o seviyor diye hepsinin aklı havada üzülme...
Spora gidince unutmuş demekki o kadar beklemeseydiniz siz kursaydınız ne olacak.
Çok abartiyorsun..On dk önceden kalkıp iki tabak koyup hazirlayiverseydin...Niye hizmet bekliyorsun.Az beklenti çok huzur..Bu kadar icerlencek ders çıkarılacak bi mevzu değil..Erkekler kadınlar gibi ince düşünmez istisnalar olsa da..
Ayrıca beraber otururken kalk meyve getir diyorsun..Neden ? Kalkıp almak çok mu zor..Bana abes geliyor hanım dururken erkeğin mutfağa girmesi..Beraber yemek yaparsınız edersiniz başka yada o sana jest yapar başka..Kimse kocasının hizmetçisi değil ama sorumluluklarını bileceksin..Esin diye herşeyin eşit olmasını beklersen daha cok uzulursun..Son olarak gerçekten bu mevzuyu büyütüp kırılman saçma..Bu kadar hassas olmayın..Allah başka dert vermesin.
Bende susuyorum :)Ah bu erkekler diyorum ve susuyorum
Beraber yapın.
Çoğunluğu erkek yapsın.
Fiziksel olarak güçlü olan o ya...
Kocaman maşallah her ikinize de!!!Çok şükür bizde de bu.. evi bazen öyle boşluyorum ki oğlumla oynaşıcaz diye.. eşim evde kaldığı gün sen onunla ilgilen ben evi halledeyim diyorum.. ammannn boşver yapma hergün evdeyim sanki.. gel beraber gezelim dönünce ben toplayıveririm der.. ya da bazen üstüste 3 4 gün yemek pişmediği olur evde ya dışardan söyler ya da dışarı çıkarız yemek için..
Gün içinde arar napıyon diye boş boş oturuyorum hiçbi şey yapasım yok dersem ohh iyi yapıyosun sefan olsun der eğer işleniyorum dersem yüklenme kendine yeter artık dinlen der.. sağolsun tatlıdır benim kocam ya.. yazarken bile sevgim kabardı
Allah bu bilinci nasip etsin inşallah cümlesine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?