- 21 Ocak 2009
- 3.312
- 1.572
- 698
klasik erkek
evet cok klasik
Allasen dün evi toparlayamadım mutfakta bulaşık var die dünyanın kelamını yedim bugün vazifeni yapıcan diyor 1 yaşında dibimden ayrılmayan bir veletle hemde..her akşam eve geldiğinde evi derli toplu düzgün görecekmiş çok salıyormuşum kendimi
bu erkeklerin ezberi
ıyı de eşimden beklemeyıp, kimden bekleyeceğimBir Arkadaşımın lafı geldi aklıma; hiç bir zaman beklentili haraket etme, sonunda üzülen sen olursun.
Bende huzur kaçırmayı planlıyorumBenim tecrübem şöyle. Erkekten ev işleri konusunda yardım istersen, senin huzurunu kaçırır. 2 kere 2 dört.
Genel hali buysa tavır değiştirin bence de. Erkek bu beklememek lazım yorumlarına hiç katılmıyorum. Ne olmuş erkekse? Hayat müşterek değil mi? İftara yetişememiş olabilir elbet, hadi o istemeden oldu diyelim, ama meyve konusu son derece keyfi geldi bana (istisnai bir durum değilse). Zaten eşe annelik etmemek lazım bence. İşler ortak yapılıyorsa, karşılıklı olarak diğerinin hali durumu düşünülüyorsa başka tabi ama tek taraflı olunca gerçekten kadın annelik, hatta hizmetçilik etmiş oluyor ve adam da buna hızla alışıyor.Yine de genel hali böyle değilse, normalde ricalarınızı yerine getiriyorsa yorgun anına denk gelmiştir diyip geçin derim. Genelde işlere yardım ediyorsa çok içerlemeyin derim. Belki bozulduğunuzu anladığı için başka bir zaman başka şekilde telafi eder. Ama yok hep böyleyse konuşma zamanı gelmiş..
Konuya biraz baktım da "erkek ona acizdir, bunu beceremez, yok beklemeyin, ne var bunda" vs vs diyen çok olmuş... Pardon ama hanımlar, erkeğin nesi aciz? Sakat mı bunlar muhtaç mı da aciz? Yoksa paşa mı şehzade mi de beklemeyelim? Erkek her konuda aslan kaplan, ev işine gelince aciz. Çünkü kadın aman sen yapma ben yaparım diye ya dört dönüyor, ya da sen beceremezsin diye elinden iş alıyor.
Evindeki makinenin nasıl çalıştığını bilmeyen adamlar var, hayret ediyorum! Ben böyle adama saygı gösteremem ki? Yanlış anlaşılmasın, maksadım kimsenin eşine laf söylemek değil asla ama bu teknolojide her haltı hemen çözerken insan, bir bulaşık ya da çamaşır makinesini gerçekten beceremeyip çalıştıramayan adam sanki biraz ahmakmış gibi gelir bana. Zaten aslında yapamadıklarından değil, ya tenezzül etmediklerinden ya beceremiyormuş gibi yaptıklarından, yani aciz falan değiller ki..
Eşinin iş yapmamasından şikayetçi olan hanımlara tavsiyem, pohpohlayacaksanız illa, adam zor bir ev işi yapınca, size yardım edince pohpohlayın. Oturduğu yerden hizmet bekleyen adamın etrafında dört döne döne onu pohpohlarsanız, herhalde burada böyle yaya yaya oturduğum halimle bile çok muhteşemim diye düşünür elbet adam. Annelik etmeye kalkarsanız da o adam yapabiliyorsa bile iyice acizleşir, evlenmeden yapabildiğini de beceremez olur, iyice salar. Sonra da her şey sizin göreviniz olur ve saçınızı süpürge ettiğinizle kalırsınız. Bu tavsiyelerim elbette şikayetçi olanlara, eşinin bir işin ucundan tutmamasından memnun olanlara diyecek sözüm yok elbette.
Ev işine yardımcı oluyor tabi o da söylenene söylene
en azından tamam dediği için şükretmem gerekir gibi olmuş yorumunuzbenim bu durumda paramparça olmam gerekiyo o halde. yani kırılma hiç erkekler biraz hödük oluyo ince düsünemiyo en azindan tamam demiş.. Ama kırıldıgını üzüldügünü laf arasinda söyle bence. Bende eşimin elini sürdürmem bi işe ama kendide teklif etmez cok merhametlidir ama işte bu kırılma konusunda düsünemiyolar
ya bana şimdi kızıp yükleneceksiniz ama işin gerçeği sen rica etmişsin o da olur demiş o kadar ama yapmamış.sanki hepimizin babaları sofra kurardı,meyve soyar annemizi beslerdi de böyle yetişip böyle gördük bunlara kırılıyoruz.
benim eşim ev işlerinde yardımcıdır,çamaşırları o ayırır ,o atar makineye.hatta çocukla ilgileniyorsam o asar.ütüyü bile ütücüye veririm yapmam.ama gel iki yumurta kır desem yere düşürerek kırar ancak o yumurtaları.herkesin yapacağı şey farklı.bunlara hiiiiç takılma evlilik bu.öyle rica ettim yapmadı etmedi diye kırılırsan ilerde çok ağlarsın benden söylemesi.adam unutmuştur dalmıştır oruçlu değil yani aklına iftar gelmemiştir.meyve konusunda da rahatını bozmak istememiştir.bunları sorun yapma bence.
Benim babam mükellef sofralar kurardı bu bir; Ayrıca aileden öyle görmesek bile bu inceliği hak etmediğimiz anlamına gelmez bu iki, siz de bu işleri annenizin karnından doğduğunda bilmiyordunuz nitekim temizliği de yemek yapmayıda, öğrenmek zor değil bu üç, oldu paşam devam et ile bu devran devam etmez buda dört
Sıfır beklenti çok mutluluk, aman erkek değil mi yapmaz etmez diyenleri hiç anlamıyorum. Madem beklenti sıfır olacak üstüne bi de paspas gibi olacaksınız niye evleniyorsunuz aklınızdan zorunuz mu var.
Benim babam da meyve soymaz ama yanlış olduğunu bile bile ille anne babamız gibi davranacağız diye birşey yok.Ayrıca sizin durumunuz aynı değil eşiniz size yardımcı oluyormuş elbette superman değil beceremediği şeyler de olacaktır. Konu sahibinin eşi umursamamış aradaki farkı göremiyor musunuz hatunlar aynı konuyu mu okuyoruz. Kadın kırk yılın başı bişey rica etmiş adam odunluğundan yapmamış. Konu sahibi hala da orucumun fazileti bozulmasın diye tartışmadım diyor ne kadar nazikçe ama karşıda anlayacak adam yok.
Kafasına vura vura anlatmak istiyorum eşimin
hee göremiyoz bi sensin akıllı sen görmüşün aferin sanayazdığım yazıyı bir daha okursan eğer senin gördüğün şeyi gördüğümü görürsün bu 1...biz erkeklerin ne kadar umursamaz olduğunu anlatıyoruz henüz 8 aylık yeni evli kıza bu 2...sen böyle yapıp fitlersen bu kız bunları takar biriktirir canını sıkar bu da 3...azıcık yapıcı olun ya...hayret bi şey.bi de benim yazımı alıntılayıp millete aynı şeyi mi okuyoruz falan demişsin.tövbe ya rabbim ya...
Ben fitlenmedim aksine sakinleştim Merak etmeyin
Burada beklenti yapmayın, değiştiremezsiniz, yok erkektir öyle düşünemez akıl edemez filan denmiş ya... Sürekli böyle denile denile bilinçaltımıza "Erkek=Çocuk" algısını işliyoruz. Eli ayağı yok mu erkeklerin, önüne sofrasını açmazsan açlıktan ölür mü? Kadın bir incelik beklemiş ve bu beklentiyi dile getirmiş. Umut edip kafasında kurup beklememiş, söylemiş, istemiş. Bu kadar mı zor bunu yapmak?
Meyvesini de isteyebilir bi kadın kocasından, ne var? Ben daha nişanlıyken, eşim, kp,kv öyle bi akşam oturmasındayız; baktım meyvesini soyuyor annesi eşime. Dilimliyor filan. Hayır yorulmasın diye yediriverecek de. Öyle bakarken "Evlendikten sonra da sen yaparsın oğluma, böyle meyvesini soyarsın, hep ben soydum dilimledim, alıştı" filan dedi kv. "Merak etme, evlendikten sonra meyve yemek için kendi elini kullanmaya da alışır" dedim. Şimdi içimden gelirse dilimlerim yaparım, jest olarak ve sevinir teşekkür eder. Aynı şekilde "Meyvemizi hazırlar mısın hayatım" dediğimde ikiletmez, benim yaptığım gibi yapar getirir yeriz. 2 senedir bizim evde işler böyle yürüyor; ben çayı demlersem, kalkar çaylarımızı eşim doldurur getirir. Ben masayı hazırlarsam, yemek bitiminde eşim masayı toplar ve siler.
Temizlik beraber yapılır, ben süpürüyorsam, eşim siler ya da yardımcı hanım alırız. Ben söylemeden yapar çoğu şeyi...Şimdi hamileyim, neredeyse hiçbir şey yapmıyorum, her şeyime koşuşturur sağ olsun.Oğlum olacak nasipse ve ağasın paşasın diye kenarda köşede oturtmayacağım. Çamaşırlarını makinaya koyabilen, odasını kendisi süpüren, çekmecelerini kendisi yerleştiren, sofra kurmaya yardım eden vs vs... Yardımlaşan, yükü paylaşan biri olacak şekilde yetiştirmek, planım.
Gecen görümcem iftarımıza eşlik etti, ''karına yardımcı olsana'' diye söylendi.. Keza annesi de öyle. Koca değil köşe minderi aldık sanki
Evlendiğimden beri akşam çayları eşime ait, meyveyi o getirir hatta bazen dilimleyip ağzıma verir.Bana olan aşkından mı Hayır.Taraflardan biri yapmayınca diğeri kendini yapmak zorunda hissediyor.maalesef tabiatın kanunu böyle.o yüzden mikemmel ev kadını olup kocaya annelik yapmaya lüzum yok.Sanki kıymet mi bilecekler.
Paylasabilmek ne güzel
Böyle konuları okuyunca zaten korktugum evlilikten iyice de korkuyorum.Allah nasip ederse doktorokucam, eve pestilim çıkmış halde gelicem. Bir de üstüne benden hizmet bekleyen birinin gönlünü hos mu edicem? Cidden cok korkunç. Insallah merhametli ve hümanist birine denk gelirim.
Korkmayın bu kadar
Çünkü 8aydır bu şekilde alıştırmışsınız.
Evlendiğiniz ilk günden itibaren sorumluluklar hatırlatılmalı erkeklere.
Ama geç kalmış değilsiniz bence sessiz kalmayın bundan sonra.
Kavga edin demiyorum ama uygunca söyleyin beklentilerinizi.
Tamam bozulduğunuzu anlamıştır ama net olun yine de erkekler anlamamazlığa vuruyor çünkü.
Dün akşamdan itibaren anlamıştır zaten; elimde merdane ile karşılayıp beklemeye son
Benim babam da ütü de, yemek de, temizlik de bilir ve yapar. Ama babası iş yapmayanlar da iş yapan eş beklentisine girmeyecek diye bir şey yok elbette. Babalarımızın zamanıyla şimdiki zaman bir mi? Ben sırf babamdan gördüm diye hakkım değil bu beklenti, kendi bakış açımla ilgili bir durum bu, babasından görmeyenin de hakkı var bunları beklemeye bu yüzden. Her nesil biraz biraz bu konuları halletmezsek sürer gider böyle.
Herkesin bir yatkınlığı vardır yorumunuza katılıyorum da, sizin eşiniz de size elinden gelen işlerde yardım ediyormuş da, böyle durumlarda çok sorun olmaz elbet.
Yine de bazı kadınların da yemeğe hiç yatkınlığı yok mesela, uğraşıp öğreniyorlar sırf yemeği kadın yapar geleneğinden dolayı. Oysa en iyi aşçılar da hep erkeklerden çıkar derler, benim babam da, nişanlım da çok güzel yemek yapar mesela, yani bence her erkek biraz isteyip uğraşsa iki üç yemek becerir hiç değilse, kendileri ellerine yakıştırmadıklarından yapamıyorlar gibi geliyor biraz bana.
Bir de konu sahibi hazır pişmiş yemeğin sofrasını kursun istemiş sadece, bir de meyve, kırk yılda bir. Hadi iftara yetişemedi eşi, olabilir, meyve soymak da çok beceri isteyen bir iş değil sanki. Zaten sorun ben yemeyeceğim diyerek direk kestirip atmasında sanırım. Oysa biraz karşılıklı özen olsa, her şey kolayca yürür gider zaten.
Bence konu sahibinin eşi sizin eşinizden farklı bu açılardan... Tek seferlik bir şeyse, genelde pek çok şeye yardım ediyorsa dediğinizde haklısınız ama hiç bir işe dokunmadan o evde yaşayıp gidiyorsa, bence sanki sıkıntı var
Aynen öyle hani iftarda gecikmesi falan tölore edilebilir duruma gelirdi de Ben yemeyeceğim diye kestirip atmayana kadar
Öff şu tripleriniz de baydı be yapıcı olun bilmem ne sanki koş mualla boşa kocayı diyoruz. Bi akıllı benim konu sahibi akıl edemiyor neyin ne olduğunu fitlenip canını sıkıyor he canım. Hayret bişey ya her konunun altında bitiyor böyle bi tip.Neyse ki hemen üstte benim kocam çoğiyi alt metinli teselli mesajın var da büyük rahatlama gelmiştir konu sahibine. Yürü hadi.
Bende o kadar boş insan değilim Hanı kafatasımın içinde beynim var.. Biri bişey söyleyince tartıp bicip değerlendirebiliyorum