- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
Okudugun sayfanın hatası..Yanlış
Bakın hadislerin bile gerçek olanları ve olmayanları var hadi tamam ek olsun söylenen şey sen hizmetçi ol ki o sana köle olsun. Kadın zaten hizmetini yapmış köle falan olmamış. Kadın her zaman sofrasını kurmuş hizmetini etmiş. Bir ramazan da oruç tutmayan kocasındansofraşey rica etmiş. Bu mudur karşılığı??? Nerde pardon köle olan erkek? Hayır konu sahibi zaten söylenmemiş, kavga çıkarmamış ama haklı olarak çok ama çok kırılmış. Bu durumda hala kadına sen hizmetçi ol demek. Köle olan erkek olur ben de onun hizmetçisi olurum. Ama bakın bu sözdeki adaleti gerçek hayatta görmek ne mümkün.
En acısı da kadınlara yapması gerekeni sürekli ama sürekli söyleyen kadını, erkeği, annesi, kocası, dıdısı varken erkeğe yapması gerekeni söyleyen bir Allah'ın kulu yok. Her şey onun olmayan vicdanına kalmış.
Bizim dusucemiz,istegimiz doğruyu değiştirmez.
Sadece bir iki cümle kopyala yapıştır yapıyorum,
"Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun! Kocana yumuşak davran!.."
Sizin aradığınız 'evi supur,yemek yap' vs gibi cumlelerse boşuna yorulmayin..
Karşılıklı hoşgörü olduktan sonra hersey yapılır.Beraber yapıyoruz. Ama çoğunluğu sen yap diyemem adam günde 12 saat çalışırken..
Evin dış işiyle eşin evin iç işiyle sen ilgilen diye buyurmuş kızına..
Arkadaşın söylediğine karşılık biz de zaten bi dönüm bostan yan gel osman demedik.. elbet eşimiz çalışıyo diye elimizden geleni yapıyoruz.. yetişemediğimiz yerde sağolsunlar yardımcı oluyolar.. başka adamlar gibi neden yemek yapmadın bu ev niye dağınık ne işe yararsın sen diye kalbimizi kırmıyolar.. olması gerektiği gibi her şey.. zaten evlilik iyi huzurlu geçim ve eşlerin birbirini tatmin ve mutlu etmesi üzerine kurulu değil mi.. biraz kıskançlık sezdim ben nedense..
Sonuna kadar haklısınn. o bişey isteyince de sen de onun gibi davran
Ben evin işini yapılacak bir lütuf olarak da görmüyorum. Evin işi bir görevdir. Yapılması gerekir. Ve bu paylaşımı da akla mantığa uyacak şekilde yapar çiftler. İkisi de çalışıyorsa paylaşılır. Ha biri çok daha ağır bir işte daha uzun saatler çalışıyorsa ona göre paylaşılır. Taraflardan biri çalışmıyorsa işlerin çoğunu diğerinin iş yoğunluğuna göre belki de tamamını çalışmayan taraf yapar. Dikkat ederseniz hiç bir noktada cinsiyet belirtmedim.
Bırakın ev işi yapmayın adama hizmet etmeyin diye yorumlar var iyi hoşta her erkek aynı değil ki, erkek yapmıyorsa kadın da amaan banane hep ben mi yapıcam diyorsa o evi birşey götürür yani.
Ayrıca iki kişi de birbirlerine yardımcı olması gerekir.
Konu sahibi, eşiniz kırıcı davranmış bence sessiz kalmak yada somurtmak yerine açıkça konuşun, erkekler bizim gibi hassas değiller dank diye söylemedikçe farkedemezler tam idrak edemezler. En sağlıklısı bu.
Beni yanlış anlamayın ama ben durumda bir kötülük göremedim. Eşiniz, spora gitmiş. Sonra alışveriş yaparak gecikmiş. O arada da yemeği sizin hazırlayabileceğinizi düşünmüştür geç kaldığı için. Siz de aç olduğunuz için olay biraz alınganlık haline getirmişsiniz herhalde. Yine de yemeğin altını ısıtıp hazırlamakta size yardımcı olmaya çalışmış.
Siz alınganlık yapınca da meyve konusunda restleşmiş herhalde. Haliyle iş ben şunu yaptım, sen bunu yapmadın mevzusuna gelince çığırından çıkıyor. Mukayese mevzusu evliliğin içinde en çok sorun çıkartan durumlardan biri.
Eşiniz daha önce bu tür yardımlar yapmadıysa unutmuştur. Mesela daha önce pek yapmamış birine 10 dk sonra ocağa bak çay taşmasın demiştim. O arada bile unutmuş gitmiş.
Tabi yapamıyor bu tüm işi ben üstleneyim diye düşünmemek lazım. Ya da niye yapmadın diye kızıp surat asmamalıyız. Bu seferkini becerememişse diğer sefer yapması için teşvik edici konuşmalar yapmak daha doğru olur. Sonuçta biz de anne karnında öğrenmedik ev işlerini. Bir yemeği yapamadığım zaman sert bir tepki ile karşılaşsaydım bir daha yapmaya pek hevesim olmazdı doğrusu.
Eşiniz unutmanın suçluluğunu yaşamış zaten. Üzerine gitmemelisiniz. Şaka yollu ara ara yemek işini sana bırakmak gerek. Biraz öğren ben olmadığım zamanlar aç bekleme beni diye takılabilirsiniz.
Olsun bu yaptığında güzel olmuş. İlerde daha da güzellerini yaparsın falan filan diye gaz vermek gerekiyor biraz. Pohpohlanmadan iş yapmıyorlar.
Usengec adam hadi kendine hayri yok Dersin yine de..Eşime ben işten gelse iftar hazırla desem aman iftar yapmayalım o zaman der.
Benim eşim açlıktan ölse de yemek ısıtmaya üşenir. Ben de kendim için yaparım tabi ona da gel derim.
Ben beklenti içine girmiyorum artık o zaman kafam da rahat oluyor.
Bırakın ev işi yapmayın adama hizmet etmeyin diye yorumlar var iyi hoşta her erkek aynı değil ki, erkek yapmıyorsa kadın da amaan banane hep ben mi yapıcam diyorsa o evi birşey götürür yani.
Ayrıca iki kişi de birbirlerine yardımcı olması gerekir.
Konu sahibi, eşiniz kırıcı davranmış bence sessiz kalmak yada somurtmak yerine açıkça konuşun, erkekler bizim gibi hassas değiller dank diye söylemedikçe farkedemezler tam idrak edemezler. En sağlıklısı bu.
Ben tüm işleri kadın üstlensin demedim zaten.Mantığınızı anlayamadım. Adam çalışmayacağım diyorsa, kadın çalışmalı o halde tek başına, zira evi yokluk götürür. Adam otursun çalışmasın, kadın çalışsın. Bu ne kadar mantıklıysa ev işlerine adamın karışmaması da o kadar mantıklı. Yani konu evi neyin götürdüğü değil.
IdolumsunHiç işim olmaz anaç duygularımı aldırmış bir kadınım ben valla. Eşime canım feda ama gereksiz fedakarlıkta kimse kimseye madalya takmıyor. Hayat müşterek, biz çalışmasak da üstelik !
Yine denmiş ki erkektir, normal. Madem erkekler doğuştan iğrenç, neden evleniyorsunuz?
Bence hem çok büyük bir düşüncesizlik, hem de çok büyük bir terbiyesizlik. ''Ben yemeyeceğim.'' ne demek? Siz de sadece kendinize göre sofra kurun o halde.
Ayrıca erkekler böyle falan değil. Ne alakası var? Adam eşini umursamamış işte.
Eee kadın hizmetçi olmuş, adam bırakın köleyi, normal eş olamamış daha.
Ayrıca konu sahibi çalışıyor.
Mantığınızı anlayamadım. Adam çalışmayacağım diyorsa, kadın çalışmalı o halde tek başına, zira evi yokluk götürür. Adam otursun çalışmasın, kadın çalışsın. Bu ne kadar mantıklıysa ev işlerine adamın karışmaması da o kadar mantıklı. Yani konu evi neyin götürdüğü değil.
Benim takıldıgım nokta spora gitmesi.
Karısı bir sey istiyor, önceliği spor.
İste erkekler burada ki ayrıntıyı kaçırıyor.
Mesela kadın bu durumda olsa önce sofrayı kurar daha sonra sporuna giderdi, eşinin isteğini kırmadan yerine getirir planını öyle isletirdi.
Ancak erkek kafası bu şekilde çalışmıyor.
İsten geldim yorgun yorgun bir de sofra kurmami istiyor neyse ben önce sporuma gideyim, isteklerini alayim gelince de sofrayı kurarim -belki geldigimde sofra kurulmuş bile olur!-
Erkekler daha az değer veriyor.
Mantık yapıları çok farklı.
Kadınların da önceliği kendi olunca bunu kaldıramıyorlar.
İste sen bana değer vermiyorsun, iste şunun eşi şöyle davranıyor, annem böyle yapardı, benim senden bekledigim bir kaç sey var onları da yapmayacaksan ne diye evlendik..
Erkeklerin mantıkları hemen kıyaslama, yargılama ve düz şekilde pozisyona giriyor.
Biz de kendimizi üzüyoruz.
Hoş boyle bir durumda;
Ben üzülürsem karşımdakini de üzerim.
O kiymetliyse ben de kıymetleyim.
Konu sahibi anlayacağın bunlar için üzülmemeli, farklı düşünüp farklı hareket ediyorlar.
Yaratilislarinda azıcık ham madde fazlalığı var :))
Bunu eşine söyle. En azindanazından gönlünü alsın. Çünkü davranışını değiştireceğini sanmam.
Meyve olayında yaptığını gecte olsa farketti, peşimden mutfağa geldi.. Ya o zihniyet nedir?! Hala çok zoruma gidiyor..Haklısın canım terbiyesizlik etmiş, yani sofrayı kurmaması bir tarafa meyve istediğinde ben yemeyeceğim demesi açıkça cinslik yaptığıı gösteriyor bence
Kocalar ev işine karışmasın bi işin ucundan tutmasın diyen hanımlar ben sizi anlamıyorum ya.. oğlum doğana kadar günde en az 3 çeşit yemek salatası mezesi yanında mis gibi sofralar kurardım evim şıkır şıkırdı. Uyumayan huysuz bi oğlan doğurdum kendi karnımı doyuramaz hale geldim.. Allah razı olsun milyon defa eşimden... gerçi bebekten önce ben evi süpürürken o yerleri silerdi bırak derdim ısrarla yapmak isterdi.. bebekten önce de yardım ederdi sağolsun biçok şeyde.. izin günlerinde ben uyurken kahvaltı hazırlayıp uyandırırdı da.. ne var ki bunlarda??? Olması gereken bu değil mi??? İlla kadını hizmetçi pozisyonuna düşüren yorumlarınız var.. inşallah oğullarınız yoktur vay gelinlere derim şimdiden..
Eşim Allah razı olsun senden beni de ailemi de ihmal etmiyosun evin işi yetmiyo gibi bi de annemin işine koşturuyosun der..
Şimdiden oğluma da toz da aldırıyorum yerleri de siliyo yemek yaparken yardım ediyo ulaşacağı yerlere tabak çanak da yerleştiriyo.. geçen gün ben yemek yaparken bi baktım balkonu süpürüyo kuzucum.. öğrensin alışsın ki o da yarın yardımcı olsun eşine.. doğru olan da bu zaten
Ben tüm işleri kadın üstlensin demedim zaten.
Ama iki tarafta birşey yapmazsa evlilik kurumunun ne anlamı kalır, çıkar ilişkisi gibi.
Konu sahibinin eşinin de hatalı olduğunu söyledim zaten.
bence erkek milleti deyip geçmemeliyiz. bu nedenle olgunlaşamıyorlar zaten. ilk seti biz çekiyoruz.
eşin gayet de düşüncesiz davranmış, zaten oruçlu değil, sen her şeyi hazırlamış bir şey rica etmişsin. spora gitmeseydi veya saatini kursaydı ona göre. soluk soluğa mı geldi eve? telaşla? seni bekletti diye? hayır. hala senden beklemiş. bari gönlünü almak için meyve getirseydi.
bence kırıldığınızı mutlaka eşinize söyleyin..
Kadın ev işi yapmak zorunda değil çok saçma,sadece erkekler mi çalışıyor kadında tüm gün çalışıyor bi de yemek temizlikle uğraşıyor.
Çocuk yetiştiren insanlarız değiştirin şu algıyı kadın her şeyi yapmak zorunda değil.
Aynen oyle..Sakinlesince konuşma taraftariyim.. ofkeliyken konuşmak çok salık sonuclar vermiyor..Eşinin hareketlerine kırıldığında mutlaka söyle erkekler kirdiklarının bile farkında olmaz aynı hareketi sana sürekli yapar.kendisini düzeltmesi için söylemelisin bence.meyve istediğinde ben Yemicem ne demek zaten kendim için istedim derdim ben olsam dayanamazdim.hem oruç değil hem de hazır yemeği ısıtmak için eve geç geliyor bu ne vurdumduymazlik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?