Mesela kendi sevdiğim yemeği hazırlarım, ben bunu seviyorum derim sorarsa.Ama karşınızdaki insan da sizi umursamiyorsa, o zaman ne yapmali? Fikriniz beyan eder misiniz?
Vay anasiniiiii yoksa evinizde robotunuz mu vaaaarValla ben oynamıyorum öyle zabazingolarla...
Keyfime bakıyorum ben.
Allasen dün evi toparlayamadım mutfakta bulaşık var die dünyanın kelamını yedim bugün vazifeni yapıcan diyor 1 yaşında dibimden ayrılmayan bir veletle hemde..her akşam eve geldiğinde evi derli toplu düzgün görecekmiş çok salıyormuşum kendimiSon dönemlerin moda konusu bu anlaşılan,"saçımı süpürge ettim yemek ve ev işi konusunda,yaranamadım,yaranamadım,yaranamadım!!!!!"
Birileri öğrenene kadar anlatmaya devam edeceğim.
Yapmayın,ev işi yapmayın!
Evin hizmetçisi,aşçısı değiliz! Evin hanımıyız!!!
Genel hali buysa tavır değiştirin bence de. Erkek bu beklememek lazım yorumlarına hiç katılmıyorum. Ne olmuş erkekse? Hayat müşterek değil mi? İftara yetişememiş olabilir elbet, hadi o istemeden oldu diyelim, ama meyve konusu son derece keyfi geldi bana (istisnai bir durum değilse). Zaten eşe annelik etmemek lazım bence. İşler ortak yapılıyorsa, karşılıklı olarak diğerinin hali durumu düşünülüyorsa başka tabi ama tek taraflı olunca gerçekten kadın annelik, hatta hizmetçilik etmiş oluyor ve adam da buna hızla alışıyor.Ben zaten tatsızlık çıkarmadım hiç.. Tek kelime ters laf etmedim.. Bozulduğumu anladı ama.. Hayatındaki herseyi planlayabiliyor. Benimle ilgili detaylara gelince mi aklı başka yerde.. Kendimi üzüyorum ve kendime ders çıkarıyorum sadece...
Benim babam da meyve soymaz ama yanlış olduğunu bile bile ille anne babamız gibi davranacağız diye birşey yok.ya bana şimdi kızıp yükleneceksiniz ama işin gerçeği sen rica etmişsin o da olur demiş o kadar ama yapmamış.sanki hepimizin babaları sofra kurardı,meyve soyar annemizi beslerdi de böyle yetişip böyle gördük bunlara kırılıyoruz.
benim eşim ev işlerinde yardımcıdır,çamaşırları o ayırır ,o atar makineye.hatta çocukla ilgileniyorsam o asar.ütüyü bile ütücüye veririm yapmam.ama gel iki yumurta kır desem yere düşürerek kırar ancak o yumurtaları.herkesin yapacağı şey farklı.bunlara hiiiiç takılma evlilik bu.öyle rica ettim yapmadı etmedi diye kırılırsan ilerde çok ağlarsın benden söylemesi.adam unutmuştur dalmıştır oruçlu değil yani aklına iftar gelmemiştir.meyve konusunda da rahatını bozmak istememiştir.bunları sorun yapma bence.
hee göremiyoz bi sensin akıllı sen görmüşün aferin sanaBenim babam da meyve soymaz ama yanlış olduğunu bile bile ille anne babamız gibi davranacağız diye birşey yok.
Ayrıca sizin durumunuz aynı değil eşiniz size yardımcı oluyormuş elbette superman değil beceremediği şeyler de olacaktır. Konu sahibinin eşi umursamamış aradaki farkı göremiyor musunuz hatunlar aynı konuyu mu okuyoruz. Kadın kırk yılın başı bişey rica etmiş adam odunluğundan yapmamış. Konu sahibi hala da orucumun fazileti bozulmasın diye tartışmadım diyor ne kadar nazikçe ama karşıda anlayacak adam yok.
Evlendiğimden beri akşam çayları eşime ait, meyveyi o getirir hatta bazen dilimleyip ağzıma verir.Bana olan aşkından mı Hayır.Taraflardan biri yapmayınca diğeri kendini yapmak zorunda hissediyor.maalesef tabiatın kanunu böyle.o yüzden mikemmel ev kadını olup kocaya annelik yapmaya lüzum yok.Sanki kıymet mi bilecekler.Evleneli 8 ay oldu.. Yemek yapmayı bilmezken elimden geleni yaparak aksatmadan sofra kurdum, Nadir olarak dısarıda yemediğimiz yada annelerimizde olmadıgımız zamanlarda sadece atıştırdık. Evde iş genel olarak benim üzerimde ama yeri geldiğinde eşim yardım eder..Ucundan tutar bişeylerin..Buraya kadar zaten bir sorunumuz yok..
Ramazan boyunca her iftar sofrasını özenerek hazırladım elimden geldiğince.. Sorumluluklarımdan kaçmadan.. Eşimin mesai saatleri ve iş yeri konumu eve uzak oldugundan halıyle ıftara yakın geliyor.Bu arada oruç tutamıyor. Dün ilk defa eve erken geldi.Huyum değildir ama eşimden bugun iftar sofrasını sen hazırla dedim.İftara kadar dinlenmek için.. Yemeklerim hazırdı.Sadece sofra kurulacak.Spora gideyim başka bişey istersen alırım geldiğimde kurarım dedi.Bişeyler istedim.. Tamam dedim ve yattım.
Uyandıgımda iftara 4 dakıka kalmış.. Elinde paketle gelmiş.. E iftar yapmıyor muyuz? Sofra niye hazır değil.. Sen hazırlayacaktın dedim.Kalktı yemek ısıtmaya kalkarken zaten ezan okundu.Tek kelime soylemedim çok kırıldım.. Orucumu atıstıracak bişeylerle açtım.Sonra istediğim şeyleri ararken vakit geçmişmişte.. Bişey demedim yine de..
Zaman geçti koltukta dinleniyorduk.Meyve getirir misin dedim... Ben yemiycem cevabını aldım.. Kalktım kendim aldım..
Çok bozuldum..Çok üzüldüm.. Bu kadar boşvermişlik olur mu.. Ben hep onun karnı açmı tok mu? Yemiş mi uyumuş mu diye düşünürken.. Hala da çok üzgünümmm...
Kısacası ASLA EŞİNİZİN ANNESİ OLMAYIN..
Benim babam da ütü de, yemek de, temizlik de bilir ve yapar. Ama babası iş yapmayanlar da iş yapan eş beklentisine girmeyecek diye bir şey yok elbette. Babalarımızın zamanıyla şimdiki zaman bir mi? Ben sırf babamdan gördüm diye hakkım değil bu beklenti, kendi bakış açımla ilgili bir durum bu, babasından görmeyenin de hakkı var bunları beklemeye bu yüzden. Her nesil biraz biraz bu konuları halletmezsek sürer gider böyle.ya bana şimdi kızıp yükleneceksiniz ama işin gerçeği sen rica etmişsin o da olur demiş o kadar ama yapmamış.sanki hepimizin babaları sofra kurardı,meyve soyar annemizi beslerdi de böyle yetişip böyle gördük bunlara kırılıyoruz.
benim eşim ev işlerinde yardımcıdır,çamaşırları o ayırır ,o atar makineye.hatta çocukla ilgileniyorsam o asar.ütüyü bile ütücüye veririm yapmam.ama gel iki yumurta kır desem yere düşürerek kırar ancak o yumurtaları.herkesin yapacağı şey farklı.bunlara hiiiiç takılma evlilik bu.öyle rica ettim yapmadı etmedi diye kırılırsan ilerde çok ağlarsın benden söylemesi.adam unutmuştur dalmıştır oruçlu değil yani aklına iftar gelmemiştir.meyve konusunda da rahatını bozmak istememiştir.bunları sorun yapma bence.
Valla güzel diyorsun sonuna kadar arkandayım da evi bıraktım mutfak göçüyor herif de söylene söylene gidip yattı ev hanımıyım hanım olmasına da bırakınca da toplayan olmuyor ki buna bir önerin var mıSon dönemlerin moda konusu bu anlaşılan,"saçımı süpürge ettim yemek ve ev işi konusunda,yaranamadım,yaranamadım,yaranamadım!!!!!"
Birileri öğrenene kadar anlatmaya devam edeceğim.
Yapmayın,ev işi yapmayın!
Evin hizmetçisi,aşçısı değiliz! Evin hanımıyız!!!
Öff şu tripleriniz de baydı be yapıcı olun bilmem ne sanki koş mualla boşa kocayı diyoruz. Bi akıllı benim konu sahibi akıl edemiyor neyin ne olduğunu fitlenip canını sıkıyor he canım. Hayret bişey ya her konunun altında bitiyor böyle bi tip.hee göremiyoz bi sensin akıllı sen görmüşün aferin sanayazdığım yazıyı bir daha okursan eğer senin gördüğün şeyi gördüğümü görürsün bu 1...biz erkeklerin ne kadar umursamaz olduğunu anlatıyoruz henüz 8 aylık yeni evli kıza bu 2...sen böyle yapıp fitlersen bu kız bunları takar biriktirir canını sıkar bu da 3...azıcık yapıcı olun ya...hayret bi şey.bi de benim yazımı alıntılayıp millete aynı şeyi mi okuyoruz falan demişsin.tövbe ya rabbim ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?