- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
170e 43.5 kiloyum şuan :) dediklerinizi yapacağım, biraz motivasyon gerekli aslında :)170 e 48 tabı kılo dusuk..dusuk kg den zıyade saglıklı beslenme onemlı..elma suyu elmanın suyunumu sıkıyorsunuz yoksa hazır meyve suyumu..gercek meyve suyu ıcın ve su..hazır içeceklerden uzak durun..1 elma..1 portakal gunde 1 yumurta bır parca peynır..tuketmeye calıssanız bedensel saglık ıcın
Hayatımın hiçbir yerinde orantısız kilo almadım, sanırım bu konuda aşanslıyım. Yani okul zamanı hamburgerlerle yaşarken dahi kilom hep orantılı dağıldıYemeği çok severim, birazdan uyuyacağım ve sabah kalkıp kahvaltı yapacağım diye çok mutluyum örneğin. Arkadaşlarımı da kendime benzettim, haftada bir dışarıdan söyleme sınırı koyduk hafta başından ne yiyeceğimizi planlar o günün gelmesini beklerizyemek benim için çok mutluluk verici bir olay, keşke böyle olmasaydı mesela Açlıktan ölmek zor ama çok yemekten yavaş yavaş ölünür bence
Kan değerleriniz, hormonlarınız falan iyiyse bence çok takmayın. Ama görsel nedenlerle kilo almak istiyorsanız yemeğin kafanızdaki algısını değiştirmeye çalışmanızı önerebilirim. Benim mutluluk kaynağı görmemin aksine siz de problem gibi görüyorsunuz anlaşılan. Mutlu olduğunuz şeyleri yemek eşliğinde yapmayı deneyin yavaş yavaş alışırsınız. Ben de fit görünümde olmayı seviyorum o yüzden çok sevsem de sınırlarım yediklerimi ve sağlıklı beslenmeye çalışırım. Etle kuruyemişle falan aranız nasıl? Yani sırf kilo almak için börek kısır da yenmez ki orantısız kilo aldırır onlar.
Uyku düzeni de çok etkiliyor imkan varsa onu da az buçuk toparlarsan çok iyi olur. Shake için tam bi ölçü veremicem ama ben bir muz 1,5 su bardağı kadar süt 3 4 kaşık kadar yulaf ya da göz kararı cicibebe birer kaşık bal fıstık ezmesi fındık badem varsa kırmızı meyvelerle kullanıp çekiyorum. Tadı fena değil içilir yani epey de güzel kalori :) Müthiş sağlıklı değil tabi şimdi beni taşlamasınlar ama ben başka türlü alamadım malesef en işe yarayan bu oldu. Nettende bakabilirsin var güzel tarifler. Ama öyle üç gün yapıp bırakma en az bi ay devam et. Kendini de strese sokma kilo alıcam diye kastıkça daha çok alamazsın. Hadi başarılar şimdidenHemen hemen aynıyız o zaman :)
Düzenli beslenmiyorum çünkü uyku düzenim bozuk, sınav zamanları sabaha kadar çalışıyordum, öyle kaldı o düzen. Biraz çerez, atıştırmalıya ağırlık vermeyi deneyeyim. Shake içmeyi mutlaka deneyeceğim, tarifini varsa alırııım
Yemek yapmayı çok severim, gecenin bir yarısı börek, baklava açacak kapasitede biriyim. Canımın istediğini o an yapabilirim, hiç üşenmem. Ama yaptıklarımdan bir ya da iki çatal alıp bırakıyorum. Yani yapmaya heves var ama yemeye yok.Bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Yemek yememe sebebiniz ne onu bulmak gerek. Istahikiz yok demek ki. Açıkçası sizi çok da anlayamıyorum yanı ben yemek yapmayı ve yemeyi cok severim. Kahvaltı normal öğün hepsi güzel yanı. Pasta borek açma eşimle bayildigimiz yiyecekler. Kilo alacağız diye çok yapmıyorum. Direkt kilo olarak geri dönüyor bize. Siz yiyip yiyip kilo almayan gruptasiniz ki bu güzel bir durum aslında
Linçlenecek birşey yok aslında çok sağlıksız bir tarif gibi gözükmüyor. Tebrik ederim seni. Verdiğin tarifi en az 1 ay deneyeceğim o zaman, teşekkür ederim.Uyku düzeni de çok etkiliyor imkan varsa onu da az buçuk toparlarsan çok iyi olur. Shake için tam bi ölçü veremicem ama ben bir muz 1,5 su bardağı kadar süt 3 4 kaşık kadar yulaf ya da göz kararı cicibebe birer kaşık bal fıstık ezmesi fındık badem varsa kırmızı meyvelerle kullanıp çekiyorum. Tadı fena değil içilir yani epey de güzel kalori :) Müthiş sağlıklı değil tabi şimdi beni taşlamasınlar ama ben başka türlü alamadım malesef en işe yarayan bu oldu. Nettende bakabilirsin var güzel tarifler. Ama öyle üç gün yapıp bırakma en az bi ay devam et. Kendini de strese sokma kilo alıcam diye kastıkça daha çok alamazsın. Hadi başarılar şimdiden
aslında extra uzmana gıtmeye gerek yokkı..sızde aklı basında egrımlı bır hanımsınız..bır ıkı meyve yumurta peynır..bır bardak sut bır kase yogurt bır kasık bal...gun ıcınde bunların bır kısmını tuketsenız...su ıcmeye calıssanız yeter170e 43.5 kiloyum şuan :) dediklerinizi yapacağım, biraz motivasyon gerekli aslında :)
Seninki psikolojik gibi geldi bana. Yine de aksatmamaya dikkat et, beslenme düzenimiz aşırı sağlıksız. Biraz zorlasan kendini yemek için? Plan yapsak, değişik tarifler denesen belki iştahın artar.
Konuyu takipeyim insallah yeeaaa nasil kiloo alamiyoosooonnn ben sanaa vereyimmm yarisini diyenler gelmezAşırı sağlıklı beslenme konusunu okuyunca benimde rahatsız olduğum bir konu gün yüzüne çıktı.
Ama bu aşırı sağlıklı beslenme takıntısı değil direkt olarak beslenememe.
Pandemi süreci hayatıma girdiğinden beri yani okul var iken gayet normal olan (ama kilo alamadığım) beslenme düzenim tamamen mahfoldu.
Hiçbirşey yiyemiyorum abartmadan söylüyorum ki en son suyu ne zaman içtiğimi bilmiyorum.
Günlerdir açlık sınırında yaşıyorum, bunu söylerken şaka yapmıyorum. Dün sadece sarma, dondurma ve biraz börek yedim.
Bugün ise sadece kısır, börek ve çok az ekmek yedim. 2 bardakta elma suyu.
Bunlar beni aşırı derecede tok tutuyor, asla yeme ihtiyacı hissetmiyorum.
Önceden 49 kiloya kadar çıkmıştım, giydiğimi de kendime yakıştırıyordum. Şuan hiçbirşey yakışmıyor, en küçük pantolonu bile daraltmak zorunda kalıyorum. Alışveriş delisiyim, trend parçaların çoğu bende var ama bazılarını giyince emanet gibi duruyor. Etek, elbise artık giyemiyorum bile. Doktora gittim, bütün tahlilleri yaptırdım. Diyetisyene gittim, hem özel hem devlet. Bana özel hazırlanan diyet programına bile uyma sürem max 1 hafta. 1 hafta sonunda tartıda kilo almadığımı görünce bırakıyorum herşeyi, motivasyonum düşüyor.
Merak ediyorum, benim gibi olan var mı? Bu ruh halini yenen var mı? Acaba herkes kilo almak zorunda mı? Kilo herkese gerekli değil mi? Ciddi anlamda özgüvenimi düşürüyor bu problem.
İşte allah eksikliklerimizin yanında ikamesini de veriyor, mesela ben kilo almasam-minicik aldığım da orantılı dağılsa bütün gün sağda solda yemek yerdimHayatımın hiçbir yerinde orantısız kilo almadım, sanırım bu konuda aşanslıyım. Yani okul zamanı hamburgerlerle yaşarken dahi kilom hep orantılı dağıldı
Aynısını uzmanda söyledi, sinirliyken ya da mutsuzken yemek yeme. Yemek yiyeceğin ortamı güzelleştir. Aydınlık bir ortam seviyorsan aydınlık ortamda, güzel bir masa hazırla kendine öyle yemek ye dedi. Ama işte bende motivasyon yok, ben hemen kilo almak istiyorum o da mümkün değil maalesef.
Hemen hemen aynıyız o zaman :)
Düzenli beslenmiyorum çünkü uyku düzenim bozuk, sınav zamanları sabaha kadar çalışıyordum, öyle kaldı o düzen. Biraz çerez, atıştırmalıya ağırlık vermeyi deneyeyim. Shake içmeyi mutlaka deneyeceğim, tarifini varsa alırııım
o yüzden bana kalçadan kilo alma modülünü koymuş.
Teşekkür ederim. :)aslında extra uzmana gıtmeye gerek yokkı..sızde aklı basında egrımlı bır hanımsınız..bır ıkı meyve yumurta peynır..bır bardak sut bır kase yogurt bır kasık bal...gun ıcınde bunların bır kısmını tuketsenız...su ıcmeye calıssanız yeter
cok tesekkur ederim, iyiyim herhangi bir sorun yok.Öncelikle geçmiş olsun, umarım iyisindir.
Spor salonunu şuan için sağlıklı bulmuyorum, belki pandemi biraz daha hafifleyince başlarım ama özel bir beslenme uzmanım vardı. Devlet hastanesine göre özelde araştırarak gittiğim beslenme uzmanının verdiği diyet listesi tam bana, psikolojime ve hayatıma göre hazırlanmıştı ama o yiyecekler bile benim gözümde büyüyor, bir süre sonra yemek istemiyordum. Hele tartıda umduğum gibi bir kilo alımı göremediysem devam etmiyordum. Geçen yine gittim, hazır olduğumda istersem online diyete geçebileceğimizi söyledi. Yani beni WhatsApp üzerinden takip edecek, öğün öğün yediğim yemeği atacağım birlikte sıkı bir takip yapacağız. Ama ben nasılsa kilo vereceğim yine olmayacak diye başlamak bile istemiyorum, bu konuda motivasyon eksikliğim var.
Yaa ben sizi bi 60 70 zannettim. Fıstık gibisinizdir, fıstık. Kilonuz ile boyunuz çok orantılı. Hiç takmayın kafanıza eminim çok güzelsinizdiirr.İşte allah eksikliklerimizin yanında ikamesini de veriyor, mesela ben kilo almasam-minicik aldığım da orantılı dağılsa bütün gün sağda solda yemek yerdimo yüzden bana kalçadan kilo alma modülünü koymuş. Sizde ise buna gerek kalmamış ama sabır eksik sizde de. Ben mesela masadaki kuruyemişi şimdi değil de sabah yemek için sabrediyorum (yememe sabrı), siz de birkaç kilo alana kadar sabredin (yeme sabrı ). Yolun karşı taraflarındayız ama neticede motivasyonumuz aynı, aynada güzel görünmek
Edit: 1.68-54
Ben sabah yatıp öğlen kalkıyorum maalesef. Bunu düzeltmeye çalışıcam.bak mesela uyku düzeni çok önemli. ben uykusuz kalınca hemen kilo veririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?