Beyaz Bulut'un Diyet Günlüğü

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.544
423
selam herkese
ben 26 yaşında 2.5 yaşında kızı olan bir anneyim
kilo alma serüvenim evlendiğimde başladı aslında
doğum kontrol hapları psikolojik etkenler evlendiğimde 55 kiloyken
5 sene içinde 69 gördüm aynı kiloyla hamile kaldım 84 le doğum derken kızım 8 aylıken
71 kiloyla diyete başladım güzelde verdim 61 kiloyu gördüm taki geçtiğimiz şubat ayına kadar
işten ayrılılnca ve bikaçç sıkıntıdan dolayı bütün veridğim kilolar geri geldi
ve yalardır vermeye çalışıyorum ama okadar iradesizimki beceremiyorum budaha çok morelimi bozuyor
çünki daha önce verdim ben bu kiloları başladığım diyetler akşama bitiyor gittim spor aleti aldım
ama düzenli yapmadım burdaki kilo verme topiklerine katıldım takımlara katıldım ama enfazla birkaç gün srüdü
istikrarlı olamadım şimdi yüzüm yok hiçbir takıma girmeye oyüzden kendi günlüğümü açmak istedim
10 kasımda diyete başladım bayramda gelen 2 kilomla beraber (( boyum 1.60 kilom 72 ve artık sıkıldım
hiçbir kıyafetim üzerime olmuyor ve aylardır alışverişe çıkmadım elimdekilerle idare ediyorum zayıflıcam diyorum
inşallah başarıcam ve başarı öykümüde yazıcam :)) sizlerde bana destek olursanız sevinirim
hepimize kolay gelsin hemencecik gitsin kilolar

çalşırken diyet yapmak çok kolaydı sabah erkenden birşeyler atıştırıp acaleyle işe giderdim öğlene kadar sadece su
öğlen azar azar herşeyden yerdim akşama kadar yine sadece su akşam 7 gibi evdeydim yine bol salata yemek filan yerdim başkada bişey yemezdim bu şekilde
10 kilo vermiştim ama evde çok zor oluyor bir türlü başaramıyordum ama şimdi aynı düzeni evdede uygulıyacağım ve inşallah başarıcamda

yarından itibaren bütün gün yediklerimi yazıcam sporada başlıyorum allahın izniyle yarın sabahtan itibaren

canım aramıza hoşgeldin
yazdıklarını tek tek okudum evet evde olunca maalesef gözümüz hep yemeklerde oluyor illa el boş durmayacak ya habire bişeyler tıkınacağız ben bunu yıllardır yaşıyorum
sen eminim bu kiloları vereceksin üzülme biz varız birbirimize destek olacağız ve kilolardan kurtulacağız Allahın izniyle
önce üzerimizden bu karamsarlığı atıyoruz ve diyetle sporlarımıza başlıyoruz tmm?
bak sen de gel arada bizim topiklere yorumlar yap biz de seni takip ederiz, iyi-kötü yorumlar yaparız birbirimizi dizginler, otokontrol sağlamayı öğreniriz ki burada hesap vermek gerçekten iradeli olmayı öğretiyor insana
diğer topiklerde başaramamış olman hiç başaramayacağın anlamına gelmez, hala umutlusun demek ki burada kendine bir günlük açtın...
tekrardan hayırlı olsun topiğin, paylaşımlarını bekliyorum, takipteyim
sevgiler...

sağolun kızlar yorumlarınız için öncelikle hedefim 60 sonrası inşallah 55 görmek istiyorum boyum 1.60 çünki
bende sizi takip ediyorum hafta sonu olmasada hafta içi burdayım
inşallah beraber hedeflerimize ulaşırız
bugün bütün gün misafirim vardı sabah kahvaltısıyla akşamı ettim akşamda atıştırdım geçişrtirdim yarın daha sağlıklı
bir menüm olur inşallah

tüy sorunu zamanını hiç planlamadım açıkçası okonuda kendimi sıkmak istemiyorum ama şöyle söyliyim
kızımın doğum günü şubatta inşallah ozaman 60 görürüm ve istediğim kıyafete sığarım :))))

günaydın sabah erkenden kalktım akşamdan suyun içine koyduğum 2 cevizin suyunu içtim cevizlerinide yedim
bunnu bir arkadaşım tavsiye etti doktoru söylemiş bir ay denicem bakalım kilo vermeme yardımcı olacakmı
gelelim kahvaltıya
4 dilim ekmek
domates salatalık bolca
peynir az şekerli çay

şimdide suyumu içiyorum
yanlız spor olayını oturtamadım bir türlü
bir an önce başlamam lazım

afiyet olsun
bu ceviz formulunu de yeni duydum hmm paylaşım için teşekkürler

bu arada 4 dl cok değil mi?
yani ben 1 dl yiyorum ama 2 etimek büyüklüğünde (1 tost ekmeği eder heralde) o yuzden 2 dl yerine sayıyorum daha da yemiyorum
merak ettim sadece
(şimdi hatırladım seniii kusura bakma bugun biraz dalgınlık var da...)

Son düzenleme:

evet çok canım oyüzden öğleye kadar acıkmadım her zaman böyle olmayacak
öğlen bezelye yemeği yoğurt ve az pilav yedim
ben ölçülü yemiyorum göz kararı koyuyorum tabağıma
ölçü olayına girersem kasıyor beni bırakıyorum diyeti bu sefer böyle yapma kararı aldım bakalım nasıl olucak
şimdiye kadar bir bardak ıhlamur bir litre su içtim

Canım hoşgeldin. Birlikte zayıflicaz takma kafana. Halletcez bu işi önce beyninde bitir Menün çok güzel hadi böyle devamm. Ben genelde burdayım. İstediğin zaman gel günlüğüme sohbet eder tekrar gaza geliriz. kopmak yok, durmak da yok

teşekkürederim desteğin için evet bu sefer kararlıyım inşallah
vakit buldukça bakmaya çalışıyorum kızım var 2.5 yaşında ondan fırsat kaldıkça burdayım

akşama dolma biber yaptım ama yemicem
kendime tarhana çorbası yapıcam
ve mısır haşlamıştım ondan yerim
birazda meyve
buarada ben akşam yemeklerini 5:30 yiyorum
akşam başka bişey yemiyorum sabah saat 7 gibi kahvaltı öğlen 12 öğle yemeği
aram yok benim ara yapmıyorum acıkmıyorum çünki acıkmadanda yemek istemiyorum
acıkırsam belki kuru meyva yiyorum okadar

akşam yemeğimide yedim
bir kase tarhana çorbası ve bir tane haşlanmış mısır yedim
bu zamana kadar 2 litre suyum bitti 2.5 tamamlıcam suyu
eşim gelmeden yazayımm dedim o gelince yazmak mümkün olmuyor
ilerleyen saatlerde çok acıkırsam nar yemeyi düşünüyorum
ve kahve günde bir fincan kendime ödül

tatlım menün güzel
ara yapsan iyi olur-en azından akşamleyin
çünkü diyelim akşam 11de yatıyorsun 5ten 11e 6 saat var bu ne demek? en az 2 öğün daha yemen gerek cunku yattıktan sabaha kadar en az 7-8 saat aç kalıyoruz o zaman vucudunun yavaslayıp yağ depolaması daha kaçınılmaz olur
bir de hem tarhana çorbası hem mısır, ikisi de karbonhidrat ağırlıklı bu şekerini aniden yükseltip düşürür ki seni daha çabuk acıktırabilir
haberin olsun
ben de genelde hep burdayım aklına takılan soru veya başka bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım
sadece diyetle ilgili değil her konuda hepiniz bana ulaşabilirsiniz elimden gelen desteği vermeye çalışırım, dertlerinize ortak olup, sorunlarınıza çözüm aramanıza yardımcı olmaya çalışırım
topiklerinizi elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum ama eğer olur da bişey sorarsanız ve gözümden kaçtıysa, bnm topikten veya özelden de sorabilirsiniz
hepinize sevgiler...

canım gündüz ara yapmıyorum ama akşam yapıyorum mecburen dediğin gibi yatmam 12 1 buluyor
sen bu konuda baya tecrübelisin ben pek anlamıyorum pilav makarna tarzı şeyleri öğlen yiyorum akşma daha hafif yemeye çalışıyorum
desteğin ve samimiyetin için çok teşekkürler

buarada yediklerimide yazayım bir mandalina bir fincan kahve
biraz önce biraz yoğurdun içine nar koydum yedim hem hafif hem doyurucu oldu
2.5 litre suyumu da tamamladım

estağfirullah cnm her zaman ne derdin varsa paylaşabilirsin elimden geldiğince destek olmaya çalışırım
ben bu kilolarla 12 senedir ugrasıyorum 8 senedir de veremiyorum o aradaki 4 senede azıcık bi fazlalığım vardı ama kilomu zor korudum sporla, az yiyerek sonra bıraktım hep aldım işte 5 yılda 20 kilo aldım aralarda verdim de
tecrübe de varsa da ben 14-15 yasından beri bu konularla ilgileniyorum gazete küpür arşivim var diyet-beslenme-sağlıkla ilgili bi de nerde bu tarz konularda broşür, kaynak var doldurdum evi... kaynak coook yani
uygulamaya çalıştım bugune kadar yoksa 100ün üstünde olurdum ama şimdi tam uygulama vakti
bu arada ben diyetisyen olmak için yola çıkıp 2 yıllık gıda okudum ama okul bu konulardan uzaktı mühendisliğe yakındı
kısaca ben:)
şimdilik hoşçakal

günaydın önce yediklerimi yazayım sabah aç karnına ceviz suyu ve ceviz
sonra kahvaltı 2 dilim kızarmış ekmek menemen peynir reçel azar azar yedim
bir bardak ıhlamur yarım litre su

:)))) baya bilgi edinicem ozaman senden
inşallah birbirimizin desteğiyle kurtulucaz kilolardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…