beyaz yalan lazım bana

bugün kızımın doğum günü ,anaokulunda kutlanacak ve hazırlıklar yapıldı ,bir anne olarak orda olmam şart ,yaklaşık 5 dakika önce müdürümün yanına gittim ,bu aralar çok sık izin aldığım için çok utana sıkıla kapısını çaldım yalanım takdire şayandı :1:

-çapaya gitmem lazım saat 2 de
-hayırdır
-ben geçen yıl ameliyat olmuştum ( burası gerçek saframı aldırmıştım )
-evet
-şimdi söyle ki karaciğerimin bir kısmını da almışlardı ( bu da gerçek ama müdür yeni olduğundan bunlardan haberi yok )
-kullandığım ilaçlar hafif geldiği için değişmesi lazım ( ilaç kullanmıyorum :1:) ve heyete girmem gerekiyor ,babam salı yada çarşamba demişti ama aradı az önce eylül bugün 2 deymiş heyet ,1 de çapada ol dedi
-hııııımmmmm ................ (biraz düşünme faslı ) eee git tabi yapacak bişey yok gitmen lazım .

sen bu kadar teferruatlı olmasada ,bir hastane yalanı atıver olsun bitsin,yeni işin hakkında hayırlısı olsun canım..

takdire şayan :42:

kızlar patron şimdi yemeğe çıktı zaten bugünde sinirli ah ne yapsamm ne etsemmm söyleyemedim daha

bu tarz durumlarda en iyisi hastane yalanıdır ben şuanki işime görüşmeye gelirken dişime dolgu yapılacak demiştim :)

Ya zor durumun valla ne var anlayisli olsa su patronlar sanki kendileri bir hastaneye falan gitse istedikleri an randevu bulabiliyorlar. Yani bir kadin bir isim var dediginde daha anlayisli olunmali belki kadin hastaligim var jinekologa gidecegim mi desin mesela tobe

Bir gun ablamin ayni olay basina gelmisti kendi is yerine belirtemez\di gorusmeye gitcegini o da dedem rahatsiz haber geldi gitmem gerek ananemin baska kimsesi yok demisti. Grecketen de dedem acile cok kaldiriliyordu doktorlar yapacak bisey yok demislerdi. Zaten kisa sure sonar da vefat etti Allah rahmet eylesin. Yani gercek uzerinden evet yalan soyledi ablam ne yapsin zor duruma dusurmeselerdi. Eger sizin de boyle bir durumunuz varsa fikir olabilir.

Birden telefon gelmis gibi de yapabilirsiniz bir arkadasini tembihleyip aratabilirsiniz tedirgin bir sekilde mudurunuzle gorusup cok acil cikmam gerek diyebilrisiniz ne oldu diye sorarsa inanin cok acil sonra size gerekli aciklamayi yapabilirim diye o gunu kurtarabilirsiniz belki

Son düzenleme:
Ailenden birine söyle, iş yerini arasınlar, telefonuna ulaşamıyoruz acil diye seni çağırsınlar.
Telefona gidince de aaa öyle mi gibi şaşkın ve korkmuş ifadeler kullan, patrona da çıkmam lazım bir yakınımız hastanedeymiş dersin. O yakını da sen bul artık

Yakınınızda kim varsa rahatsızlandığını çocuğunuz varsa okulda rahatsızlandğını seni aradıklarını söyle

neden doğryu söylemiyorsunuz kİ?

müdür daha ıyı şartlar daha fazla para olsa gıtmez mı kendı de gider bundan daha dogal ne olabılır?

bir teklif geldi buradan daha iyi şartlarda ama bı ön görüşme yapmak ıstıyorum henuz karar veremedm buna göre değerlendirecegım size de mutlaka bıldırırım devam edıp etmeyecegımı demelisiniz kimse sana olmaz öyle şey diyemez..

iş görüşmesine gittiğiniz yer burayı aradığında müdürünüz sizin hakknzda bılgıu verıcek kımse şirketinden bu şekilde ayrılan kendını zor durumda bırakan bırınden cok hoşlanmaz...

işyerinde biri gelir biri gider kimse ömür boyu çalısmaya söz vermıyor kı...

[sıze=2]arkadaşlar dün gittim görüşmeyi yaptım ve işi kaptım bugün ayrılıyorum burdan[/sıze]

Bir işyeri sahibi olarak yaptığınızı etik bulmuyorum. İşyeriniz de sizi pat diye işten çıkarınca "bi haber bile vermedi,yeni iş bulana kadar napacam ben?"diyorsunuz.Bunun ne farkı var?Keşke açık açık konuşup işten ayrılsaydınız.

Bir işyeri sahibi olarak yaptığınızı etik bulmuyorum. İşyeriniz de sizi pat diye işten çıkarınca "bi haber bile vermedi,yeni iş bulana kadar napacam ben?"diyorsunuz.Bunun ne farkı var?Keşke açık açık konuşup işten ayrılsaydınız.

Ben bir İnsan Kaynakları öğrencisi olarak yapılanı etik bulmuyorum.

Sen o insanın parasını yiyorsun pat diye magdur etmeye ne hakkın var ? 15 gün önceden haber vermeliydin .
Sizin bu yaptığınız doğru değil.

bugun hemen isten ayrılmanız yalanınızı ortaya cıkarmaz mı?

neyse hayırlı olsun yeni isiniz..

Ben bir İnsan Kaynakları öğrencisi olarak yapılanı etik bulmuyorum.

Sen o insanın parasını yiyorsun pat diye magdur etmeye ne hakkın var ? 15 gün önceden haber vermeliydin .
Sizin bu yaptığınız doğru değil.

parasını yiyorsun derken???????????

Son düzenleme:
Maaş almıyor musun ??????? Te allahım ya .

maaşı bana babamın hayrına vermiyor işverenim hanımefendi... bende 1 yaşındaki kızımı eve bırakıyor,magandalarla dolu bir otobüste yolculuk yapıyor ve işe geldiğimde akşama kadar çalışıyorum yani bana emeğimin karşılığını veriyor...

Back
X