- 6 Mart 2019
- 288
- 623
- 53
- Konu Sahibi askimunteha
-
Benim annemde hep böyledir .Kendi evliliğimde yaptığım en büyük hata, niyet okuma ve bu doğrultuda konuşmaktır. Kendimi değiştirmeye gayret ediyorum bu anlamda. Mesajın ilk paragrafı tamamen niyet okuma ve suçlamadan ibaret.
Şöyle düşünsen de, böyle davransan da, şunu düşünüp böyle hareket etsen de... Bunların temelde manası "sen geri zekalısın, ben senin yerine senin ne düşündüğünü biliyor ve söylüyorum". Şunu yapmak daha sağlıklı bir iletişime sebep olur mesela.
"13 gündür beni ve ortak çocuğumuzu aramamış olman beni çok üzdü. Bu yüzden babalık sorumluluğunu alman konusunda endişelerim var."
Bakın burada ben dili kullanılıyor ve kırgınlık, endişe dile getiriliyor. Gizli bir soru da barındırıyor içinde. Dolayısıyla karşı tarafın; savunma, kendini ifade etme, cevap verme ihtimali oluyor. Niyet okuma yok, yargılama yok.
Sen böyle düşünüyorsun (niyet okuma) sen şunu yaptın (yargılama) minnettarım bla bla bla (konuşma başlangıcındaki vasatlık yüzünden bundan sonra ne yazılırsa yazılsın duygu sömürüsü olarak algılanır ve asla samimi görünmez)
Eğer evlilik içinde de bu üslubu kullandı iseniz eşiniz artık bıkmış ve uzaklaşmış olabilir sizden. Bunları biliyorum çünkü ben 4 yıl boyunca bu üslubu kullandım. Sonuç itibariyle oldukça hasar görmüş bir evlilik ve ne söylersem söyleyeyim samimi olduğuma inanmayan bir eş var karşımda.
Fakat almaya gelmedi ki. Geldi bulamadı ve ben gidiyorum dedi.Adam size gelmiş, anlaşılan suçlama falan da yapmamış neden birlikte gitmedinizde uzattınız ki.
+1Daha çok şunu yazmalıydın.
"Bugün babalar günü
Ama senin günün değil
13 gündür kızını ve onu taşıyanı, ömürlük söz verdiğin kişiyi merak edip sormadın ya
Bugün senin günün değil
Kendini iyi bir baba sanma."
O bu mesajı hakediyor
Ablam olabilirmisin acaba :)Benim annemde hep böyledir .
Ve dili çok sivridir. Suçlar anlamaz ne kadar konuşursan konuş fikri değişmez .
Az konuşur ama akrep gibi sokar. O yüzden bu tavrı çok iyi biliyorum. Ve hep bize yapar , arkadaş çevresine degil .
Sizin bunu fark etmenize sevindim . Annem etmedi . Hala aynı ve sonuç olarak 2 çocuğunu da onu anne gibi görmüyor .
Bi babam kaldı elinde oda acayip pozitif bir adam başka biri olsa şimdi kesinlikle boşanmıştı. Umarım siz ilişkinizi yepisyeni yaparsınız
Tabiki blöf yaptınız ama tutmadı. Siz değilmiydiniz giderim bak diyip sonra da bi kere daha hadi gel deseydi gitmeyecektim diyen? Bu blöf olmuyor mu?Blöf değildi. Ne diye blöf olsun. Gittim bak gidiyorum giderim ha gibi çocukça bir durum yaşatmadım ona
Ha ha benim erkek kardeşim varAblam olabilirmisin acaba :)
Aynı annem ve biz iki kızı .
Benim annemde hep böyledir .
Ve dili çok sivridir. Suçlar anlamaz ne kadar konuşursan konuş fikri değişmez .
Az konuşur ama akrep gibi sokar. O yüzden bu tavrı çok iyi biliyorum. Ve hep bize yapar , arkadaş çevresine degil .
Sizin bunu fark etmenize sevindim . Annem etmedi . Hala aynı ve sonuç olarak 2 çocuğunu da onu anne gibi görmüyor .
Bi babam kaldı elinde oda acayip pozitif bir adam başka biri olsa şimdi kesinlikle boşanmıştı. Umarım siz ilişkinizi yepisyeni yaparsınız
Ne yazmalıydım peki? Samimi soruyorum bu soruyu..İçim bayım bayım bayıldı. Sağlıklı iletişim mi bu? Minicik bebeği dillendirip aranızdaki sorunlara değinmeden msj atmaya çalışmak, benim gözümde kendini küçük düşürmektir. O sizin eşiniz, kızınızın babası olduğuna göre hissettiğiniz kırgınlıkları çarpıtmadan yazabilirdiniz. Babalar gününü kutlamaksa amaç, kutlayıp geçebilirdiniz. Şimdi kendini daha da haklı görüp burnunu ağrı dağı etegine saplamıştır çoktan. Bundan sonraki süreç olacaksa eğer kendinizden ödün vere vere olacaktır.
Oğlak burcu benimki . Balık burcu bide vay be şaşırdım , yükseleni falan etkilemiş onu heralde .Ha ha benim erkek kardeşim var
Anneniz balık burcu mu peki
Fakat almaya gelmedi ki. Geldi bulamadı ve ben gidiyorum dedi.
Iyi de sizi niye almaya gelsin. Siz ailenize bayramlaşmaya gittiniz. Akşam evinize döneydiniz .Fakat almaya gelmedi ki. Geldi bulamadı ve ben gidiyorum dedi.
Bunu annen olarak deneyimlemek inanın çok zor , eskiden çok üzülüyordum işte herkes anne duygusunun ne kadar muhteşem olduğundan bahsederken .Sivri dilli olmak, laf sokmadan duramamak, ima yoluyla sohbet etmek, niyet okumaya çalışmak... Tüm bunlar, hayatında olan insanlara kendini değersiz ve geri zekalı gibi hissettiriyor. Bir müddet sonra bunlara maruz kalan insanlar, sevgine ve hatta merhametine bile inanmıyorlar. Çünkü yaptığın şey, tam manasıyla üstten bakmak. İletişim yolunu kapatmak. Öyle bir bezginlik oluyor ki karşı tarafta "neden kendimi savunayım ya da konuşayım ki, nasılsa o kendi bildiğine inanacak" algısı oluşuyor.
Benim ikili ilişkilerde ciddi sorunlarım var. Farkındalığım yüksek olsa da, eyleme geçirmekte hala zorlanıyorum. Ancak gayret gösteriyorum en azından. Üzüldüm sizin adınıza. Umarım anneniz de yaptığı hatayı fark eder bir gün.
Ha ha yukseleni de balıkOğlak burcu benimki . Balık burcu bide vay be şaşırdım , yükseleni falan etkilemiş onu heralde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?