Bi adım attım ve eşime mesaj yazdım. Fakat pek oluru yok gibi..

Yazdığın mesaj güzelleme değil de iğneleme gibi olmuş. Verdiği cevapta öyle. Bundan sonra yazmayın derim hiç yazmasaydınız daha iyi olurdu. Hakkınızda hayırlısı olsun

Benim annemde hep böyledir .
Ve dili çok sivridir. Suçlar anlamaz ne kadar konuşursan konuş fikri değişmez .
Az konuşur ama akrep gibi sokar. O yüzden bu tavrı çok iyi biliyorum. Ve hep bize yapar , arkadaş çevresine degil .
Sizin bunu fark etmenize sevindim . Annem etmedi . Hala aynı ve sonuç olarak 2 çocuğunu da onu anne gibi görmüyor .
Bi babam kaldı elinde oda acayip pozitif bir adam başka biri olsa şimdi kesinlikle boşanmıştı. Umarım siz ilişkinizi yepisyeni yaparsınız

+1

Ablam olabilirmisin acaba :)
Aynı annem ve biz iki kızı .

Blöf değildi. Ne diye blöf olsun. Gittim bak gidiyorum giderim ha gibi çocukça bir durum yaşatmadım ona
Tabiki blöf yaptınız ama tutmadı. Siz değilmiydiniz giderim bak diyip sonra da bi kere daha hadi gel deseydi gitmeyecektim diyen? Bu blöf olmuyor mu?

İçim bayım bayım bayıldı. Sağlıklı iletişim mi bu? Minicik bebeği dillendirip aranızdaki sorunlara değinmeden msj atmaya çalışmak, benim gözümde kendini küçük düşürmektir. O sizin eşiniz, kızınızın babası olduğuna göre hissettiğiniz kırgınlıkları çarpıtmadan yazabilirdiniz. Babalar gününü kutlamaksa amaç, kutlayıp geçebilirdiniz. Şimdi kendini daha da haklı görüp burnunu ağrı dağı etegine saplamıştır çoktan. Bundan sonraki süreç olacaksa eğer kendinizden ödün vere vere olacaktır.

Sivri dilli olmak, laf sokmadan duramamak, ima yoluyla sohbet etmek, niyet okumaya çalışmak... Tüm bunlar, hayatında olan insanlara kendini değersiz ve geri zekalı gibi hissettiriyor. Bir müddet sonra bunlara maruz kalan insanlar, sevgine ve hatta merhametine bile inanmıyorlar. Çünkü yaptığın şey, tam manasıyla üstten bakmak. İletişim yolunu kapatmak. Öyle bir bezginlik oluyor ki karşı tarafta "neden kendimi savunayım ya da konuşayım ki, nasılsa o kendi bildiğine inanacak" algısı oluşuyor.

Benim ikili ilişkilerde ciddi sorunlarım var. Farkındalığım yüksek olsa da, eyleme geçirmekte hala zorlanıyorum. Ancak gayret gösteriyorum en azından. Üzüldüm sizin adınıza. Umarım anneniz de yaptığı hatayı fark eder bir gün.

Ne yazmalıydım peki? Samimi soruyorum bu soruyu..

13 gündür aramama mevzusu hariç, adamın boşanmaya evi terk etmeye gidecek hiçbir hareketi yok.

İlk kimin ailesine gidilecek mevzusu da çok komik. Burada evet laf edecekler ama aynı şehirde yaşayan, ailesini görme sorunu olmayan çiftlerde hangi aileye gidileceğine nasıl işinize geliyorsa öyle davranarak karar verilir. Eşinizin babası yokmuş, koca aile toplanıp anneanneye gidiyormuş. Ne vardı onunla gitsen? Yıllardır yaşanan bir durum değil ki. Daha önce konuyu açıp anlaşsanız ne olurdu? Üç Bayram geçti diyorsunuz ama ilki nişanlılık döneminde Ramazan, ikincisi kurban bayramı... Kurbanda kimin ihtiyacı daha çoksa oraya gitmek daha hoş olur. Ayrıca erkekler Bayram namazına gidiyor belki evin erkek bireyleri ile bir araya geliyorlar ve kahvaltı ediyorlar. Ölüm kalım savaşı, bıçak sırtı bir olay değildi. Daha gördüğünüz ilk bayramda Arife gecesi benim annemlere gidelim kavgasının bu denli büyümesi çok garip.

13 gündür sizi arayıp sormaması ikinizin kişiliği ve aslında evliliğinizin oturtamamış olması ile ilgili. İkiniz de evliliği yönetemiyorsunuz. Resmen iletişimsizliğin nelere yol açtığını gösteren örnek gibisiniz. Üzüldüm gerçekten.

Son düzenleme:
Fakat almaya gelmedi ki. Geldi bulamadı ve ben gidiyorum dedi.

Almaya gelmeyecekti ki

Bir önceki gün konuştunuz

O kendi ailesine siz kendi ailenize gittiniz

Sonra o Kv kp E bayramlaşmaya geldi

Evde yoklar bir de şuraya da gideceğiz buraya da gideceğiz çokkkk sürer diyorlar

Bunun üzerine tamam yarın geliriz biz gidiyoruz deyip sizin gitmeniz lazımdı zira Adam gelmiş sizin de kahvaltınız bitmiş

Evden çıksaydınız sonra kavga etseydiniz belki yorumlar farklı olurdu da burada olağan şekilde evine gitmeyen sizsiniz

Hatta kahvaltı bitmiş anne babanız gezmeye gitmiş siz onlarla gitmemişsiniz büyüklere bayramlaşmaya

O Zaman neden gitmediniz evinize eşiniz daha gelmeden

Çünku size gel diye ısrar etmedi diye kendi kendinize küstünüz oysa Adam sözünde durmuş benimle gel diye ısrarcı olup çirkinleşmemiş

Son düzenleme:
Senin sıkıntın “üslubun”.
Yani bi adım atmıssın mesaj atmıssın ama mesaj içeriği fiyasko. Keske mesaj atmadan önce buraya yazsaydın fikir alsaydın .
Ve bence eşinin ailesi eşini güzel bi doldurmuş. “ Nasıl gittiyse öyle gelsin, sen gidip alma, akıllansın “ taktigi. Belli ki öyle de olcak sen bosanmayacaksın geri adım atacaksın.

Bunu annen olarak deneyimlemek inanın çok zor , eskiden çok üzülüyordum işte herkes anne duygusunun ne kadar muhteşem olduğundan bahsederken .
Benim annemle hic öyle bir ilişkim olmadi .
3 4 yaşında bile birlikte vakit geçirmek istemezmişim o anlatır .
Şimdi artik üzülmüyorum ama bu geçen yıllarda o kadar çok negatif şey yaşadım ki sağlık problemleri okul vs ama o hic bir an benim tarafimda olmadi. Hep toplumun tarafında oldu .
Maalesef bunları kalbimden atamıyorum. Iliskimizden artık hic bi beklentim yok lakin hala akrep gibi sokunca canım yanıyor. Bunu da halletsem sorun kalmayacak :)
Sizden tek ricam dışarıya her nasıl oluyorsanız olun ama çocuğunuza hep sevgiden sefkatten yaklasin . Bir kaç konunuzu okudum bunu yaptığınızı biliyorum , ama ne kadar değerli olduğunu bir kere daha vurgulamak istedim .
Sevgiler

Keşke daha farklı yazsaymışsınız,
Fazla poh poh olmuş ,
Zamanla düzelir inşallah ,siz bebeğinize odaklanın sonuçta önemli olan sizin ve bebeşin sağlığı ❤

Oğlak burcu benimki . Balık burcu bide vay be şaşırdım , yükseleni falan etkilemiş onu heralde .
Ha ha yukseleni de balık
Dilerim ikimizinde bu iliskisini sifalandiracagi bir zaman gelir , bu yoksaymalarla , kirginliklarla ayrılmak istemem bu dünyadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…