Bi bakar mısınız?

Yani hic birsekilde borc yoksa 500degilde 1000 versin bence bu maasa cunki benim esimde isleri 4 ay olmaz o zaman haric normalde ev giderleri cocuklarinki falan ayrica hersene hem esimle hem kiz arkadaslarimla gittigim tatilleride oder ve sadece bana ozel harclik diyelim ayda 400 yada 500 cok varsa 700 verdigi olmustur ama keske tutabilsem cok musrifim elime para gecince sacma sapan harciyorum eger tutacaksan ama 500tlde iyi bir para bence yada harca gitsin amann dunyaya bikez geliyoruz.

Borcu vardı diyor okumadınız mı ?

Maaş gibi para mı vericek
Sacma değilmi
Bende eşimde calısıyoruz eşim kazandıgının cogunu getirir bana verir birikimi yönetimi ben yaparım genelde ama döviz bozmak istemesem veya ne bileyim atm ye gitmeye üşensem gene ondan isterim aynı sekilde bende ona sorarım sana su kadar yollıyım gecen cok harcadık vs diye

Ihtiyacim oldugunda istedigim zaman gel gidelim beraber alalim diyip duruyordu. Bende her zaman onunla gitmek istemiyorum cebim de her daim param olsun kendim disari cikip sosyallesmek istiyorum.
Parasız dolaşılır mı bu devirde ?bunun için bile eşiniz cüzdanınıza 200 tl acil durum parası koymalı .onun haricinde ekstra da size vermeli diye düşünüyorum .dünyanın hali belli mi olur

Var olan bir kredi kartı olduğunda o karta bağlı ek kart çıkarılacaksa, banka ek kartı çıkarırken kullanılabilir miktarın hepsinden mi yararlansın yoksa limitli mi olsun diye soruyor, limitli çıkarılabilir, ki artık her bankanın uygulamasında var mı bilmiyorum da ev kadınlarına da k.kartı çıkarıyor bankalar, düşük limitli oluyor ama iş görür sanırım.
S sonkafautucu neden baştan beri para yönetimini ortak yapmadınız? Eşiniz bu zamana kadar mutfak masrafı ve diğer giderler için size para vermemiş anladığım kadarıyla, hiç evden çıkıp bir cafeye oturma, birkaç mağaza gezme ihtiyacı duymadınız mı? Kadının kendi ihtiyaçlarını bile erkeğin gel beraber alalım demesi bana yabancı bir durum da o yüzden merak ettim, bu arada sadece kendi giderleriniz için alacaksanız 500 lira kafi gelir sanırım.

kredi oduyoruz esimin geliri 4 bin civari aylik 200 tl nakitimi verir
bunun disinda giyimim gida falan hersey esimdedir
ekstradan lazim olursa alirim ki genelde olmaz bebek oldugu icin oyle arkadaslarla her hafta bulusmak kolay olmuyor cunku 2 ayda bir falan bulusurum ogun yapacagim etkinligin parasini ayrica verir

Esım bana 750 lımıtlı kart cıkarttı ıhtıyaclarımı ordan karsılıyorum ama bunun ıcınde alısverısıde o karttan yaparım. Tabı o lımıt ustte cıkar. Onun oncesı kredı kartı bendedır gecen ay baya acılmısım kızdı bana kartı elıme alınca kendımı kaybedıyomusum hakkaten oyle bı dokuman geldı ben bıle sasrdım ama alısverıste guzel oluyo sımdı ama ben gereksız bıseyde almıyorum bebek var onun masrafı cok mutfaga cok harcarım sonucta alıp kendım yemıyorum. Onlarsız bısey yemem alırım aksam masaya getırırım. Oyle boyle ıdare edıyoruz.

Kendi maasi olmayan kadinlar gercekten boyle mi yasiyor merak ediyorum gercekten. Esten aylik para istemek filan bana biraz garip geliyor. İhtiyac neyse alinir harcanir kalani birikim yapilir benim bildigim. Bana her iki turlusu de cok ayip geliyor. Esinizin sizin harcamalarinizi kisitlamasi, ya da sizin ondan aylik maas alir gibi harclik istemeniz...

Aylik sabit bir miktar isteyip biriktiriyorlar genelde.
Ama bence aylik isteyen calismali. Yok calismiyorsa da bittikce ister insan,kredi karti kullanir. Oyle ayin basinda avcunu acip para istemek bana da ters geliyor

Aylik sabit bir miktar isteyip biriktiriyorlar genelde.
Ama bence aylik isteyen calismali. Yok calismiyorsa da bittikce ister insan,kredi karti kullanir. Oyle ayin basinda avcunu acip para istemek bana da ters geliyor
Öyle bi yazmışsınız ki avucunu açıp beklemek falan sanki dilenciymişim gibi.. Size çalışmalı mıyım yoksa çalışmamalı mıyım diye bi soru sorduğumu hatırlamıyorum. Sorumla alakalı fikriniz yoksa başka fikirlerinizi merak etmiyorum..

Ben ihtiyac duydum ama eşim biraz sıkıntılı oldugu icin böyle bi karar vermek zorunda kaldim artik. Düzenli verirse karismaz en azindan diye düşündüm. Teşekkür ederim Mune

Dilencilik demedim,o sizin yorumunuz. Ben baska bir arkadasa cevap vermistim. Mantik acisindan esinizden maas gibi para istiyorsaniz maas almanin yolu calismaktan geciyor dedim. Sorunuzla alakali da cevap verdim onceki mesajlarimda zaten ama anlamamis veya okumamissiniz olabilir insanlik hali.

Iyi de belki çalışıcak durumda degilim belki engelliyim illa açıklama yapmak zorunda mıyım ? Ben olsam sorulan soruya cevap veririm. Hayır kendiniz çalịşıyosunuz diye çalışmayan (çalışamayan) kadinlari ezmeyin lütfen..

Neden calismiyorsunuz diye sormadim zaten. Maas = calismak oldugundan bahsettim. Esinizin maasi zaten cok az. O parayla eskiden cok sey yapiliyordu da su anda evi ancak gecindirebilir, beklentide oldugunuz miktari esinize soylediyseniz ve tamam dediyse zaten kimse bir sey diyemez size bu durumda,alin koyun cebinize. Ama ben ev hanimi olsam esimden maas istemek yerine kredi karti kullanmayi tercih ederim,onun disinda da nakite ihtiyacim oldugu zaman esimden o miktari rica ederim. Cunku bazen o nakit yetmeyebilir,umulmadik masrafiniz cikabilir,veya esinizin o ay ekstra bir masrafi olabilir,size verecek parasi kalmamis olabilir. Bunlari karsilikli konusarak anlik olarak cozebilirseniz iliskiler gerilmeden daha duzgun ilerler,usluplar bozulmaz sinirleriniz gerilmez

kredi kart+ bir miktar nakit almak daha mantıklı olabilir direkt nakit almaktan. harcamalarınız her ay aynı miktar olmaz sonuçta,ihtiyaçlar değişebiliyor. kıyafet falan alırken taksit yaptırırsanız sizin için daha kolay olur belki. hepsini harcamam biriktiririm zaten diyorsanız ve bu birikimi eşinize söylemeden yapmak istiyorsanız nakit daha mantıklı olur sizin için. şuan için net bir miktar söylemeyin 4-5bin maalesef çok yüksek bir meblağ değil günümüzde. bebek olunca fazladan, ummadığınız masraflar çıkarsa bu beklentinizi yine ertelemek zorunda bile kalabilirsiniz.

darkmore ben de bir yıldır eşimden "harçlık alıyorum " aslında çok daha uzun zamandır evdeyim ama onun aklına bile gelmedi ilk günler bana para vermek biliyor musun....kredi kartınin ekinin bende olması,zaten bebek nedeniyle sürekli dışarı cikamamam ,öğlen bile eve geliyor ve tüm evin ihtiyaçlarını onun karşılıyor olması nedeniyle sanırım (tabi benim yıllardır çalışıyor olmamin da payi vardır) adamın aklına bile gelmedi bana para vermek. Sonra birgün fırında yaptığım alışveriş sonrası kredi kartı cihazının aktif hale gelmesini beklemekten duyduğum rahatsızlığı eşime anlattım. O da rahatsız oldu anlattığım durumdan biraz da mahçup oldu . Cebinden çıkarıp toplu bir para bıraktı harçlık olarak . Eşim esnaf olmadığı aydan aya maaş aldığı için aldığı bu maaştan bana aydan aya harçlık vermesinde bir sıkıntı görmuyorum ben .Bu gün çocukta bile yaşa göre harçlık verin ,bütçe oluşturmayı öğrensin derken benim her sokağa cikisimda eşimden para istemem daha abes olur bence

Ben de tamamen senin durumundayim. 3,5 yildir calismiyorum. Kredi karti var ama cogunlukla kullanmiyorum. Gecim derdi bambaska bir durum. 4-5 bin maasla ev gecinmiyor bana gore anca hayatta kaliniyor. O yuzden evde belli bir yer olmali mesela oraya birakiversin parayi. Lazim olunca oradan kullanilsin demistim ben. Simdi konu sahibine bebek geliyormus,masraflar zaten artacak. Bu maasa sahip bir adamin esi hem kredi karti hem de nakit kullanirsa bilemiyorum nasil olur,zorlanir adam. Her ailenin dinamigi farkli senin dedigin gibi. Kimi ev hanimi kocasinin maasina toptan el koyuyor mesela oyle yasayanlar da var. Hangisi dogru diyemeyiz herkesinki kendine dogru,bu isin bir kurali olmaz haklisin

Burada yorumlarda baktigim kadarıyla bir ikimiziz "hayat zor" diyen..beş yüz TL harçlık benim lazer epilasyonuma yetmez diyen arkadaş bile gördüm çok şükür

Burada yorumlarda baktigim kadarıyla bir ikimiziz "hayat zor" diyen..beş yüz TL harçlık benim lazer epilasyonuma yetmez diyen arkadaş bile gördüm çok şükür
haklisin
Valla ben anlamiyorum 4-5 bin maasa kimse de cikip dememis ki bebek de geliyormus anca ölmeden gecinirsiniz diye. Bir bebek bezi kimbilir kac lira oldu,devletin karsilamadigi asilarin tek doz olani 400 lira olmus,bir digeri 600 lira olmus. Oglum istedi diye cilek aldim kilosu 10 liraydi. Kiyma olmus 50 lira. Sokak sutcusunun sattigi sut olmus 4 lira. Yumurtanin tanesi 1 lira. Bu kosullarda ev hanimi kendisinin maasa baglanmasini istiyorsa gercekten hic pazara cikmamistir herhalde dedim.

Lazeri ben de gordum ve cidden komikti soyle konularda insanlar kendi paralarini soyleyip de gulunc duruma dusuyorlar ya,ne diyecegimi bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…