Çorbalar Bi çorba neden böyle olur? (Resimli)

elifsu0225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
236
162
23
50
Arkadaslar büyük dert değil ama, olmayınca çok büyük sorun oluyor evde. her seferinde çorba yapmayı beceremedigimi dusunuyorum
Yaptığım bütün çorbalarin suyu duruluyor. Resimdeki gibi hepsi ayrışıyor. Salça ve ic malzemesi tabana çöküyor. Su duruluyor. Yağ en üste çıkıyor..
Bi misafir agirlarken falan da böyle olunca canım sıkılıyor.
Netten baktım araştırdım ama bulamadım pek bişey.
Cozum olarak Un denedim, yağı iyice kavurdum, karıştırarak pisirdim. Suyu hazır kullandım. Tuzu en son attım. Hiç faydası yok.hala aynısı oluyor. Bütün çorbalarda durum böyle
Benzer sorunu yaşayıp çözüm bulaniniZ var mı? Kurtulmak istiyorum şu dertten?

Nasıl yapıyorsun bütün aşamaları yaz bakalım belki çözüm buluruz. Bu arada resimdeki ne çorbası domates mi?

Benimkide böyle olur çareyi çorba görevini eşime vermekte buldum. Ne yapayım yani o daha güzel yapıyor. Merak ediyorum bende bakalım ne cevaplar gelecek

Çok fazla yağ ve su mu koyuyorsunuz? Resimden öyle anladım sanki. Malzemeleri daha fazla, suyunu ve yağını daha az koyup, iyice kısık ateşte pişirirseniz böyle bir şey olmaz sanırım.

Bu ne corbasi ve nasil yaptin?

Taneli olmayan corbalari blenderdan geciriyorum.
Yayla corbasj zaten un yogurt yumurta nedeniyle ayrismiyor.
Sehriye corbasinda da limon suyu+yumurta sarisi+1 kasik unla kivam tutturuyorum.

Corbalarda sivi yag kullanmam bir de. 2 ltlik corbaya 1 kasik kadar margarin kullanirim.

ne corbası bide nasıl yaptıgını anlatırsan yardımcı olabiliriz

çorbaya güldüm hakkaten ya kimi insanların eli tutmuyor demekki. benim de yakın bir arkadaşım kek yapamıyordu. bütün aşamaları tek tek gözetimimde yaptı benim yaptığım pofur pofur olurken onunki bulamaç gibi kaldı

ama tek tek anlatırsan yorum yapabiliriz belki

Suyu cok diye oldugunu dusunuyorum. Resimdeki domates corbasiysa un ya konmamis ya cok az konmus. Baska bi corbaysa eger terbiyesinde bi sikinti var diye dusunuyorum

yağı ve suyu fazla görünüyor. az su ile kısık ateşte pişirin. çok katı olursa pişerken sıcak su ekleyebilirsiniz.

Resimdeki et çorbası.
Önce yağ kavuruyorum. Sonra Salça ekliyorum. (Ev yapımı salca) kavurup biraz da su ekliyorum bir çay bardağı kadar.sonra bir veya fazlaliga göre iki yemek kaşığı un. Sonra ne katacaksam onu ekliyorum. Erişte Şehriye pirinç vs. Suyu tuzu baharati. Bunlar birlikte kaynıyor.
Çok değişik şekillerde de yaptım. Ama hep böyle oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…