Çorbalar Bi çorba neden böyle olur? (Resimli)

Bebek takvimini neden kaldırdın Slim

salçayı direk kaynayan suya atmışsınız gibi duruyor fotoda, unla kıvam alır aslında. ayrıntı verirseniz yardımcı olalım

Resime bakarak yorum yapıyorum aşamalarını yazmamissiniz. Suyu ve yağı çok fazla duruyor ocakta kaynatma süren kısa olabilir . Çorba piserken sonradan su eklersen yine böyle yüzüne cikar.

Bişey sormak istiyorum. Ben bazı çorbalarda yumurtayı kullanamıyorum koku yapıyor. Bi kere denedim koku yapınca bıraktım. Bunun bi çözümü varmı acaba yoksa benim damak tadımla mı alakalı?

Unu su koymadan once kavurun. Iki kasik kadar. Suyunu once az koyun, sonra koyulasinca ilave edersiniz.

Salçayı neredeyse yanacak seviyeye gelene kadar kavururum ben. Yoksa böyle su ve salça ayrışıyor. Bence problem burda. Hatta salçayı kavurur biraz sulandırır yine kavururum iyice kavurduğuma emin olunca suyunu falan koyarım.

Tek sıkıntı su ayarın yok, fazla kaçırıyorsun.
Birde suyu koyduktan sonra
unu kavuramazsın.
Önce unu kavurup (çok az) sonra az az su ilave etmen gerekir.

Unu salcayla beraber kavur.
Salcaya su eklemeden.
Belki ondandir.

İyisin ama dimi sıkıntı yok

Yok kiz ne sikinti olucak.
Biraz agladim falan ama gecti.
Esim sagolsun makaraya vurdu bunu da ciddi ciddi guluyorum. Vardir bir hayir.
Buldugum isme "biri bu yasimda bana o isimle seslenecek olsa ben de anneme geri girer duserim yapacak bir sey yok cocuk da hakli" falan dedi. Gulme geldi gecti stresim falan. Yine yaparim nolacak. Insanlar neler yasiyor yani.

önce yağ ve unu kavurmalısın, sonra salça eklemelisin en son suyunu

Ayyy maharetli kadinlara hastayim ne guzel tarif etmisler....evet evet bende yapmayi bilmiyorum ondan bir hayranlik oluyor bunu soylemek icin geldim

Un kuru kavrulur su koymadan unu kavurmalisin bu corbayi ilk defa duydum gercide un kavrulur.Birde suyu cok koyup az kaynatmissiniz buyuk ihtimalle.Baska hangi corbalari yapiyosunuz boyle.

Bişey sormak istiyorum. Ben bazı çorbalarda yumurtayı kullanamıyorum koku yapıyor. Bi kere denedim koku yapınca bıraktım. Bunun bi çözümü varmı acaba yoksa benim damak tadımla mı alakalı?

Ben de rahatsiz olurum yumurta kokusundan.
O yuzden corbalari az yapamam mesela.
Buyuk tencereye 1 kucuk yumurta.
Oyle sorun olmuyor.
Terbiyelilerde zaten sadece sarisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…