- 27 Ocak 2011
- 1.989
- 1.672
- 358
- 34
- Konu Sahibi elifsu0225
-
Bu ne corbasi ve nasil yaptin?
Taneli olmayan corbalari blenderdan geciriyorum.
Yayla corbasj zaten un yogurt yumurta nedeniyle ayrismiyor.
Sehriye corbasinda da limon suyu+yumurta sarisi+1 kasik unla kivam tutturuyorum.
Corbalarda sivi yag kullanmam bir de. 2 ltlik corbaya 1 kasik kadar margarin kullanirim.
Bişey sormak istiyorum. Ben bazı çorbalarda yumurtayı kullanamıyorum koku yapıyor. Bi kere denedim koku yapınca bıraktım. Bunun bi çözümü varmı acaba yoksa benim damak tadımla mı alakalı?
Bikere ben hic corbaya un atmam..ve hayatimda boyle corba gormedim...senin bence en buyuk problemin harc malzemesini kavurduktan sonra kaynamis su kullanmaman ve corbayi iyice koyulasana kadar fokur fokur kaynatmamanArkadaslar büyük dert değil ama, olmayınca çok büyük sorun oluyor evde. her seferinde çorba yapmayı beceremedigimi dusunuyorum
Yaptığım bütün çorbalarin suyu duruluyor. Resimdeki gibi hepsi ayrışıyor. Salça ve ic malzemesi tabana çöküyor. Su duruluyor. Yağ en üste çıkıyor..
Bi misafir agirlarken falan da böyle olunca canım sıkılıyor.
Netten baktım araştırdım ama bulamadım pek bişey.
Cozum olarak Un denedim, yağı iyice kavurdum, karıştırarak pisirdim. Suyu hazır kullandım. Tuzu en son attım. Hiç faydası yok.hala aynısı oluyor. Bütün çorbalarda durum böyle
Benzer sorunu yaşayıp çözüm bulaniniZ var mı? Kurtulmak istiyorum şu dertten?Eki Görüntüle 1767497
Canım iç malzemesi az suyu fazla koymuş görünüyor hangi çorbayi istersen tarif ederim .mantar,kereviz,yoğurt,tarhana,mercimek,sehriye hangisini seviyorsan şöyle detaylarıyla yaziyim faydalan çevremde yemeklerimi çok beğenirlerArkadaslar büyük dert değil ama, olmayınca çok büyük sorun oluyor evde. her seferinde çorba yapmayı beceremedigimi dusunuyorum
Yaptığım bütün çorbalarin suyu duruluyor. Resimdeki gibi hepsi ayrışıyor. Salça ve ic malzemesi tabana çöküyor. Su duruluyor. Yağ en üste çıkıyor..
Bi misafir agirlarken falan da böyle olunca canım sıkılıyor.
Netten baktım araştırdım ama bulamadım pek bişey.
Cozum olarak Un denedim, yağı iyice kavurdum, karıştırarak pisirdim. Suyu hazır kullandım. Tuzu en son attım. Hiç faydası yok.hala aynısı oluyor. Bütün çorbalarda durum böyle
Benzer sorunu yaşayıp çözüm bulaniniZ var mı? Kurtulmak istiyorum şu dertten?Eki Görüntüle 1767497
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?