Çorbalar Bi çorba neden böyle olur? (Resimli)

valla ben örneğin şehriyeli bir çorba yapacaksam ilk önce şehriteyi kavururum. Sonra kavrulan şeyriyeyi et suyu ve biraz içme suyu ile şişene kadar pişiririm. Bir tencerede de rendelenmiş patates ve havucu yağda biraz ateşe gösterip pişirdiğim şehriye ye katarım içine pişirdiğim tavuk göğsünü didikler koyarım bir tasım kaynayınca limon ve yumurta sarısıyla terbiye yapıp kısık ateşte pişiririm.
terbiyeli olmayacaksa yine önce tüm malzememi suda pişirdikten sonra ayrı bir tencerede önce ubu güzelce kavurur ardından salçayı ekler iyice kavururum sonra sulandırıp pişmekte olan çorbaya katıp karıştırırım. Öyle de çok güzel tutuyor. Bir deneyin

önce yağı at. herhangi bir şehriye koyacaksan onu koyup kavur.
bu sırada ne kdr salça koyucaksan onu sıcak suyla böyle domates suyu kıvamında akıcı bir sos gibi yap.
kavrulduktan sonra salçayı dediğim gibi at tencereye biraz daha karıştır. atıcaksan unu ve tuzu hatta baharatlarıda bu aşamada atıp ( ben hep sıcak du kullanırım) yaklalık bir litre 5 su bardağı su koy. kaynayana kadar karıştır ki özleşsin. kaynadıktan sonra kıs ateşi 5 dk daha kaynat.
bakalım yine aynısı olucak mı?
ben de bi dolu çorba yaparım hiç böyle birşeyle karşılaşmadım.

Limon suyu ve yumurta sarisi et suyuna da inanilmaz lezzet veriyor tavsiye ederim:)

Ben de duru corba sevdigim icin ama sizinki gbi degil yani karismis bi duruluk:)) malzemeleri az koyup suyu biraz arttiririm ve bazen malzeme ve su dengesini ayarlayamayinca goruntusu boyle oluyo corbalarin. Bence blendiri dene kesinlikle ve mercimek corbasi yap ama suzmeden blendirla karistirarak mercimegi de abartma ama bol koy bi de internet tariflerini olcusu olcusune yapmayi deneyin ama bence sorunu bu sekilde cozebilirainiz

Bişey sormak istiyorum. Ben bazı çorbalarda yumurtayı kullanamıyorum koku yapıyor. Bi kere denedim koku yapınca bıraktım. Bunun bi çözümü varmı acaba yoksa benim damak tadımla mı alakalı?

Guzel kaynatinca aslinda koku kalmiyo ben cok hassasim tat ve koku konusunda. Bi de limonla birlikte kullanmayi deneyin ikisini kariatirip bi tasta oyle koyun yemeginize o zaman kokmaz

Çorbanızın yapımında teknik hata var gibi duruyor.
Sudan önce koyulan malzeme çok pişirilmemiş olabilir.
Suyu çok falza konulmuş ve kendi kendine kaynasın diye bırakılmış olabilir.
Ya da oranlamada bir hata yapıyorsunuz.
Bunu düzeltmenin en basit yolu her türlü çorbaya şehriye kullanmaktır.
Malzemeleri koyup kavurun, suyunu ekleyip kaynayınca atın şehriyeleri.
Eminim düzelecektir böyle olunca, en azından toparlar.

Bencede salcayi 2-3 dk kavurun daha sonra yavas yavas suyu ilave edin ve sehriye vs su kaynayinca koyun bide corba yaparken cok cok az yag kullanin 1 kasik yeter un kavurcaksaniz belki 1 kasik daha ve kaynayinca kisik ateste bi 10 dk daha kaynayin benim corbalarimi herkes cok begenir belki el lezzeti yada yanlis yapiyo olabilirsiniz

Herkes gerekeni söylemiş, bende ek yapayım. Çorbayı normal kaşıkla karıştırmayın, çırpıcıyla karıştırın

Bikere ben hic corbaya un atmam..ve hayatimda boyle corba gormedim...senin bence en buyuk problemin harc malzemesini kavurduktan sonra kaynamis su kullanmaman ve corbayi iyice koyulasana kadar fokur fokur kaynatmaman

mutlaka yazan olmuştur, her sayfayı okumadım ama önce salçayı yağı ve unu güzelce kavurmanız ve sonra suyunu ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırmaya devam etmeniz gerekir topak topak olmaması için. Ve suyu de çok koymamalısınız, göz kararı beceremiyorsanız, porsiyon başına 1-1,5 su bardağı koysanız yeter.. kıvamını piştikçe ayarlarsınız.

Canım iç malzemesi az suyu fazla koymuş görünüyor hangi çorbayi istersen tarif ederim .mantar,kereviz,yoğurt,tarhana,mercimek,sehriye hangisini seviyorsan şöyle detaylarıyla yaziyim faydalan çevremde yemeklerimi çok beğenirler

Kızlarrr yaa karar veremiyorum noluurrr yardım edin. Mutfak önlüğüü beğendimm çokkk cicillerr vee sizce hangisi daha güzell, yaa tasarımları inanılır gibi değil,

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…