- 24 Haziran 2010
- 480
- 362
- 103
- Konu Sahibi elifsu0225
-
Bence önce unu yağda kavurup sonra salça ve suyu ekleseniz böyle olmaz su ve salçadan sonra un eklediğiniz için böyle oluyor olabilir.Resimdeki et çorbası.
Önce yağ kavuruyorum. Sonra Salça ekliyorum. (Ev yapımı salca) kavurup biraz da su ekliyorum bir çay bardağı kadar.sonra bir veya fazlaliga göre iki yemek kaşığı un. Sonra ne katacaksam onu ekliyorum. Erişte Şehriye pirinç vs. Suyu tuzu baharati. Bunlar birlikte kaynıyor.
Çok değişik şekillerde de yaptım. Ama hep böyle oluyor.
Resimdeki et çorbası.
Önce yağ kavuruyorum. Sonra Salça ekliyorum. (Ev yapımı salca) kavurup biraz da su ekliyorum bir çay bardağı kadar.sonra bir veya fazlaliga göre iki yemek kaşığı un. Sonra ne katacaksam onu ekliyorum. Erişte Şehriye pirinç vs. Suyu tuzu baharati. Bunlar birlikte kaynıyor.
Ben küçük tencerede iki kişilik yaptığımdan sanırım çok koktu bana o zaman. Bir yumurta kullanmıştım ki büyük yumurta alırım hep. Teşekkür ederim.:)Ben de rahatsiz olurum yumurta kokusundan.
O yuzden corbalari az yapamam mesela.
Buyuk tencereye 1 kucuk yumurta.
Oyle sorun olmuyor.
Terbiyelilerde zaten sadece sarisi.
Iyi de çorba sulu olmaz mı zaten.. suyunu a koyunca da taneler bekleyince pilav gibi oluyor..Çok fazla yağ ve su mu koyuyorsunuz? Resimden öyle anladım sanki. Malzemeleri daha fazla, suyunu ve yağını daha az koyup, iyice kısık ateşte pişirirseniz böyle bir şey olmaz sanırım.
O gördüğünüz çorba duduklude kaynağı mesela :)Kaynatmiyormusunuz ki acaba
biraz un kavur baştan çökme olsa bile farkedilmeez .. bide bizde çorba biraz yoğun yapılır yani malzemeleri az geliyor olabilr bide blender kullan oda işe yarar....Arkadaslar büyük dert değil ama, olmayınca çok büyük sorun oluyor evde. her seferinde çorba yapmayı beceremedigimi dusunuyorum
Yaptığım bütün çorbalarin suyu duruluyor. Resimdeki gibi hepsi ayrışıyor. Salça ve ic malzemesi tabana çöküyor. Su duruluyor. Yağ en üste çıkıyor..
Bi misafir agirlarken falan da böyle olunca canım sıkılıyor.
Netten baktım araştırdım ama bulamadım pek bişey.
Cozum olarak Un denedim, yağı iyice kavurdum, karıştırarak pisirdim. Suyu hazır kullandım. Tuzu en son attım. Hiç faydası yok.hala aynısı oluyor. Bütün çorbalarda durum böyle
Benzer sorunu yaşayıp çözüm bulaniniZ var mı? Kurtulmak istiyorum şu dertten?Eki Görüntüle 1767497
Asla oyle Yapmam. Salçayı her zaman yağda kavuruyorumsalçayı direk kaynayan suya atmışsınız gibi duruyor fotoda, unla kıvam alır aslında. ayrıntı verirseniz yardımcı olalım
Resimdeki et çorbası.
Ben böyle bir tarif ne gördüm ne duydum. Terbiyeyi ayrı yapman gerekirdi
Ayrıca çorba gerçekten çok kötü görünüyor (niğmet vs.. diye gevelemeyin onla alakası yok)
Bu çorbayı bırak sizin yemenizi... misafirin önüne asla koymayın.
Ben ilk kez gittiğim bir evde hiçte tanımıyordum. Hasbelkader oldu. (mecbur kaldık)
İlla ısrar kıyamet sofraya oturdular. Kadın bir mercimek çorbası yapmış.
Aman tanrım hiçmi pişirmedin kadın hiç miiibitirmesem ayıp olacaktı nefes almadan yudumladım. ama ben bittim yani..
Ben küçük tencerede iki kişilik yaptığımdan sanırım çok koktu bana o zaman. Bir yumurta kullanmıştım ki büyük yumurta alırım hep. Teşekkür ederim.:)
Soğan yok mu
Bunun cevabı "sulu"dan kastınızın ne olduğuna göre değişir. =) Elbette sulu olacak ama içinde üç beş malzemenin yüzdüğü, yağ ve salça karışımı gibi görünecek kadar değil. Malzeme&su oranı önemli. İnternetten denenmiş tarifler bulup denediniz mi? Ben de mutfakta usta filan değilim, ama hiçbir çorbam böyle olmadı. Çoğu da internetten baka baka yaptığım tarifler. Adım adım aşamaların anlatıldığı tarifleri denerseniz, zaten neyin ne zaman, ne kadar konulacağını da çözersiniz.Iyi de çorba sulu olmaz mı zaten.. suyunu a koyunca da taneler bekleyince pilav gibi oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?