Çorbalar Bi çorba neden böyle olur? (Resimli)

Bence önce unu yağda kavurup sonra salça ve suyu ekleseniz böyle olmaz su ve salçadan sonra un eklediğiniz için böyle oluyor olabilir.
Yani ben şehriye çorbasına un katmıyorum bile. Yağda salça kavuruyorum sonra su ekliyorum su kaynayınca bulyon veya donmuş et tavuk suyu tableti şehriyeyi tuzunu fln atıyorum.
Mesela yayla çorbasında da 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta 1-2 kaşık un telle bi güzel karıştırıyorum tencerede sonra altını yakıp az az su ekleyerek karıştırarak kaynatıyorum. Sonra Haşlanmış pirinçleri ve naneyi ekleyip bi taşım daha kaynatıyorum. Ocaktan alınca tuz. Üstüne de azcık yağlı salçalı sos mmmm mis :))

Ben böyle bir tarif ne gördüm ne duydum. Terbiyeyi ayrı yapman gerekirdi
Ayrıca çorba gerçekten çok kötü görünüyor (niğmet vs.. diye gevelemeyin onla alakası yok)
Bu çorbayı bırak sizin yemenizi... misafirin önüne asla koymayın.
Ben ilk kez gittiğim bir evde hiçte tanımıyordum. Hasbelkader oldu. (mecbur kaldık)
İlla ısrar kıyamet sofraya oturdular. Kadın bir mercimek çorbası yapmış.
Aman tanrım hiçmi pişirmedin kadın hiç miiibitirmesem ayıp olacaktı nefes almadan yudumladım. ama ben bittim yani..

Ben de rahatsiz olurum yumurta kokusundan.
O yuzden corbalari az yapamam mesela.
Buyuk tencereye 1 kucuk yumurta.
Oyle sorun olmuyor.
Terbiyelilerde zaten sadece sarisi.
Ben küçük tencerede iki kişilik yaptığımdan sanırım çok koktu bana o zaman. Bir yumurta kullanmıştım ki büyük yumurta alırım hep. Teşekkür ederim.:)

Çok fazla yağ ve su mu koyuyorsunuz? Resimden öyle anladım sanki. Malzemeleri daha fazla, suyunu ve yağını daha az koyup, iyice kısık ateşte pişirirseniz böyle bir şey olmaz sanırım.
Iyi de çorba sulu olmaz mı zaten.. suyunu a koyunca da taneler bekleyince pilav gibi oluyor..

Ocakta az tutuyorsun bence canım, çorba yaparken de yemek yaparken de bütün işlemler bitince altını iyice kısarım uzun süre yavaş yavaş pişer. Böyle olunca hem herşeyin tadı çıkar lezzetli olur, hem de kıvamını tam alır. Sen kaynatmamışsın bunu fazla.

Önce Şehriyeyi kavurun daha sonra un Salça ve su sırasıyla gitseniz? Ben öyle yapardım heralde. (Daha önce bu çorbayı yapmadım hiç.)
Birde fazla su koyduğunuz için şu Durulmustur. daha az su koymayı deneyin.

biraz un kavur baştan çökme olsa bile farkedilmeez .. bide bizde çorba biraz yoğun yapılır yani malzemeleri az geliyor olabilr bide blender kullan oda işe yarar....

Suyunu fazla ununu az koymus ve olmasi gerekenden az pisirmissiniz gibi gorunuyor.

Sulu olur da bazı çorbalar mesela mercimek yayla fln ertesi gün tekrar ısıtcaksanız dediğin gibi koyulaşıyor sulandırıp ısıtmak gerekiyor.

et çorbası demişsin de eti ne aşamada ve nasıl koydun acaba yazmamışsın?
ilk defa böyle bir tarif duydum

Su ve yag miktarini azlatin salcayi iyi kavurun corba icin ekleyeceginiz malzemeyi de kavurup suyu oyle ekleyin ve kaynama suresini biraz daha uzatin...
Bir kere mercimek corbasi yaptigimda basima geldi bu az kaynatinca oldugunu fark ettim.

Mercimek corbasi da en kolay corba galiba ya.
Niye oyle olmjs ki o.

Ben küçük tencerede iki kişilik yaptığımdan sanırım çok koktu bana o zaman. Bir yumurta kullanmıştım ki büyük yumurta alırım hep. Teşekkür ederim.:)

Kesin ondandir.
Yoksa sorun olmuyor.

şehriye çorbasına un konulur mu ilk defa duyuyorumm.. ama yaptığın çorba şehriye ise o zaten duru görülmeli hatta maydonoz lu terbiyeli müthiş olur.... bence senin tariflerinde sıkıntı olabilir sende değil...

Iyi de çorba sulu olmaz mı zaten.. suyunu a koyunca da taneler bekleyince pilav gibi oluyor..
Bunun cevabı "sulu"dan kastınızın ne olduğuna göre değişir. =) Elbette sulu olacak ama içinde üç beş malzemenin yüzdüğü, yağ ve salça karışımı gibi görünecek kadar değil. Malzeme&su oranı önemli. İnternetten denenmiş tarifler bulup denediniz mi? Ben de mutfakta usta filan değilim, ama hiçbir çorbam böyle olmadı. Çoğu da internetten baka baka yaptığım tarifler. Adım adım aşamaların anlatıldığı tarifleri denerseniz, zaten neyin ne zaman, ne kadar konulacağını da çözersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…