Çorbalar Bi çorba neden böyle olur? (Resimli)

bu yoruma çok güldüm

Çorbanın yağı ve suyu fazla,malzemesi az gibi duruyor.Ben hiçbir zaman böyle bir sorun yaşamadım.Bence biraz malzemesini çoğaltıp,suyunu azaltmalısın ve iyi kaynatmalısın çorbayı.

Sen yağınıve suyunu cok koymussun ve kaynatmamışsın ondan böyle hiç olmadi videolu anlatiyolar ordan bakarak yap

Bende evliliğimizin 1.yilı dolana kadar pirinç pilavini yapamadim ne yaptiysam olmadi en sonunda artık pilav yapmayacağım dedim zira eşimde soģumustu benm yüzümden pilava ama şu anda cok güzel olur pilavim ve ben anladimki ölcuyle yapamiyomusum suyunu pirincini göz kararı yapiyorm oh mis:))

Çok yağlı olmuş bence
NOT:Mutfakta sadece tarhana çorbası ve sahanda yumurta pişirebilen bir kişinin yorumudur,ona göre dikkate alınız.
:) Laale uzun zamandır göremiyordum; muhabbetimiz olmasa da hemen her konuda karşılaşırdık eskiden. Dolayısıyla eski bir tanıdığı görmüş gibi oldum:)))) Ne güzel evde yemekleri yapan biri var demek. Her gün her gün yemek pişirmek benim gibi yemek yapmayı seven birini bile mutfaktan soğutuyor.

Konu sahibine gelince, bunca sayfa dolmuş, mutlaka doğru yolu buldurmuştur sana becerikli hanımlar

suyunu bol koymuşsun, pirinci veya tel şehriyeyi fazla kat içine o zaman kalınlaşır çorban...
veya un katabilirsin yogunlaşması için.

çok da dert edilecek degil be güzelim zamanla olur. veya yapamıyorum de kocana devret o işi.

Yağ üste çıkar zaten kimyasal kural. Kaseye koyarken karıştırınca o sorun çözülür.
Duruluk da suyu çok koyduğun için oluyor olabilir.
Salçayı yeterince kavurmuyor musun acaba?

slmm geçmiş sayfaları okumadım ama salçayı iyice yağda kavuruyor musunuz yani kokusu çıkacak kadar

ve sulu yemek olduğu için çorba salça miktarını da normal tencere yemeklerinden farklı tutman lazımm

bir de çorba tenceren nasıl bişey eğer çok derinse su miktarını ayarlayamıyor olabilirsin

ölçüyle yap bence adam başı 1.5 kase yeterli olur

ben ölçüyle yapmam çorbayı göz kararı yaparım piştiğini anlıyorum zaten görüntüsünden

ben piştim diyor zaten

Büyük ihtimalle yağını çok koyduğun için yüzeye çıkıyor, ve çorbanın suyunu çok koyarsanda duru ve sulu olur. Blendırdan iyi geçirmezsende dibe çöker. Benden sana tavsiye; mercimek çorbasını 1 dolu kase mercimeği tencereye koy ve ve aynı kaseyle 5 kase su koy. Ayarını böyle yaparsan çok güzek olur. Fazla insan varsa onu 2 kase mercimeğe, 10 kase su gibi çoğaltabilirsin ve hiç çırpmadan ocağa koy kaynasın, kaynadıktan sonra çırp ve yarım çay bardağı kadar yağa pul biber isteğine göre ekle ben 5 çay kaşığı koyuyorum genelde tavada sosu yaptıktan sonra tencereye dök ve tekrar çırptıktan sonra ocağa geri koy özleşsin arada gide gele çırp arada. Sosu tam çorba pişmedn koymamızın sebebi çorbanın köpürmesini ve taşmasını engellemiş oluyoruz böylece.

Suyu az koyarsan sorunu çözersin cnm

Ayy valla çok güldüm kb bi çorba nasıl böyle olur diye ama fazlada gülmek istemiyorum başıma gelir diye bu akŞam hepimizin çorbaları böyle olurmuş falan neyse bu arada bence yağı ve suyu fazla ve suyu soğuk katılmış birde bence salçadan kaynaklanıyor olabilir biber salçasiyla domates Salçasıni karıştırıpta kullan bence öyle lezzetide daha iyi oluyor

siviyagmi kati yagmi koyuyosun belki buda etki edebilir

Önce yağ ile unu kavurun,sonra salçasını ekleyip kavurun,bu aşamada hamur gibi toparlanır,1 bardak kadar su ekleyip tel çırpıcıyla çırparak topaklanmamasını sağlayın,yine koyulaşacak,muhallebi kıvamına gelecek,kontrollü şekikde su eklemeye devam edin.Birden 1 litre su koyarsanız olmaz. Hep bu şekilde yaparım asla sorun yasamadim.

Suyunu çok koymuş gibi duruyor. Yeteri kadar kaynamamış da olabilir. Ben bide çorbaların çoğunda un kavururum. Kavurmayınca da böyle oluyor.

Salçayı yeteri kadar kavurmayınca veya kaynatmayınca böyle oluyor benimkiler. Salçası sonradan koyulan çorba ise; kaynamaya başladıktan sonra en az 10 dk kaynatın.

Salça önden kavrularak yapılan çorba ise, muhakkak tane tane ayrışana kadar kavurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…