bi erkek bunu nasil kabul edebilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben annesi babasini olunce bakarim hic bir zorunluk yokken neden
Ben sana hak verdim.

Su an sen bakmak zorunda degilsin.

Bakmamak icin de kendi capinda ciplak gordum vs gibi nedenlerle esinin ustune gidiyorsun belki baska caren kalmamis diye.

Bence esine net ol.

Ama kisa sure kalacaksa idare et

Kapı açık girmemiş ki, kapı kapalıymış ama kilitlememiş. Konu sahibi de öylece içeri dalmış yani kapıyı çalmayan konu sahibi.
Bakmak zorunda değil o ayrı ama bu konuda konu sahibi hatalı.

Konuyu düzenleyin bence. Bir aylık evliyken kalmaya geldi diyorsunuz mesela konuyu etraflıca anlatmazsanız linç yersiniz, baştan itibaren etraflıca anlatın.
Ayrıca kapı kapalıymış siz kapıyı çalmadan girmişsiniz o konuda suç sizde.

Lutfen banada empati yapin hicbir zorunluluk yokken bizde kaldi ana baba sağ , gidecek biyeri olmasa zaten gelirdi ayrica zorunlu degilim
haklısınız ama siz konuyu başka bir taraftan anlatmışsınız. sanki, kızlar eşimin zihinsel engelli kardeşini banyoda çıplak gördüm, hemen boşanıyorum gibi olmuş. tam olarak anlatırsanız daha anlaşılır olur

Ablamın görümcesi zihinsel engelliydi. Onlarda da ana baba yok tabi herkes dönüşümlü bakıyor kardeş olarak. Nişanlıyken eniştem söylemiş ablama ama ablam demiş bakarım dönüşümlü olarak fakat sürekli ben bakamam kendimi biliyorum onu da üzerim sonra gerek yok. Tamam dediler, neyse ablam evlendi sürekli sen bak diye zorladılar bir süre sonra, maaşını da sen alırsın dediler. Ablam hayır dedi, ben yapamam biliyorum kendimi sadece belli süreyle bakabilirim dedi. Yani diğer kardeşleri başından salmak istedi sonra da götürüp bakım evine koydular. 2 yıl orda kaldıktan sonra vefat etti.
Ben olsam ben bakabilir miydim bilemiyorum ama içim çok sızlamıştı ona, çok büyük sorumluluk. Bakım evinde güzel ilgileniliyor ama işte ben yapamazdım. Allah kimseye göstermesin.

Konu sahibine niye yüklenilmiş anlamadım. Boşanma sebebi olamaz bunlar ama sanki siz yeni evliyken mazaret olmadan eşinizin kardeşi evinizse aylarca kalsa kabul edersiniz. Hiçbir engeli olmayan kardeş bile yeni evli çiftin evine gelince sorun oluyorda bu niye olmasın? Üstelik anne baba sağ. Kardeş onlara muhtaç değil.

İnsanlar maalesef engelli hasta bireylere birkac ay dahi tahammül edemiyorlar. Benim teyzem %80 oraninda şizofreni hastasi kesintisiz 20 yildir annem bakiyor. Ve yillardir hicbir yere yatili gitmedi, evden dışarı ablam veya ben olmadikca asla cikamaz sehir disina zaten cikamaz dugunume bile öyle zor sartlar altinda geldi ki.

Ve bunu bildigimiz icin teyzeme ablam ve ben ara ara mutlaka bakariz. Annem biraz dinlensin kafa dinlesin diye. Annrm ve teyzem hep birlikte bana kalmaya gelir. Eşim allah razı olsun hiç sorun cikartmadi ki tuvaleti temizlemeyi unutur kapi açık girer gozleri de gormez çünkü. Yani belki kayinvalidenizin de biraz dinlenmeye ihtiyaci var.

Ama tavsiyem bence de bosanin çünkü simdi birkac ay idare edemiyorsaniz kayinvalideniz oldukten sonra omur boyu asla bakamazsiniz. Keske bunu bilerek evlenmeseydiniz.

konu eleştirilere ve saptırmaya cok yatkın olmuş
şimdi siz kimsenin engelli kardeşine bakmak zorunda değilsiniz eğer ki anası babası var ise ki varmış okudum.
o halde sizin bakma zorunluluğunuz yok.. ama eğer ki eşiniz rica eder kısa bir süreliğine bak dediyse bazı nedenlerden dolayı ben olsam idare ederdim sonuçta bir ömür boyu bakmayacağım ama kısa süreliğine bile kardeşimi idare edemeyecek birisine karşıda cok sogurdum cok büyük ayıp ! ( eşiniz birde kısa süre kalıp gidecek demiş yani hiç mi hatırı yok ? )
çıplak görme mevzusunu cok abartmıssınız.. zihinsel engelli adı üstünde sizin yarn ne olacağınız belli mi allah korusun ?
düşmez kalkmaz bir allah çok abartmışsınız eğer istemiyorsanız bunu eşinizle cıplak gördüm diye bahane ederek değil net olarak konuşabilirdiniz
başından sonuna kadar hatalısınız bunun için boşanılmaz çocukmusunuz siz evliliği oyun felan mı sanıyorsunuz ben anlayamadım kardeşi yazık aklı yerinde olsa zaten size felan minnet etmezdi
allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin!

24 yaşındaki erkek kardeşimi çıplak görüyorum derken, sanırım bir seferlik bir yanlışlıktan değil, genel bir durumdan bahsediyorsunuz?

Esinin kardesi zihinsel engelli oldugu icin onu normal bir erkek gibi kiskanmamasi normal. Bu olayi bu noktadan buyutmeniz ve boşanma asamasina gelmeniz garip

Ama nokta su olsaydi annesi babasi var yada yok hicbir kan bagi olmayan birine ömür boyu bakmak buyuk bir sorumluluk ben bunu istemiyorum diyebilirsin. Ki yeni evliyken anne baba sagken bu durum hos olmamis. Dedigim gibi anne babasi olmasa bile esiniz bakmakla mesul siz degil. Illa bakmak istiyorsa da kendi iste iken kardesiyle ilgilenecek bir yardimci tutabilir. Ben bakmak ilgilenmek istemiyorum demek en dogal hakkiniz. Mecbur degilsiniz. Ha yaparsaniz ne yuce gonullu bir davranis olur ama yapmaz yada yapmaz istemezseniz esiniz buna yalnizca saygi duymak zorunda.

Muhtemelen çıplakta görmediniz.

Hassas bir konu olduğu için eşinizi gaza getirip göndermeye çalıştığınızı düşündüm yazdığınız mesajlarınız da

Zira evde biri varken wc nin kapısını çalmanız gerektiğini bilmiyor olamazsınız

Yeni evliyim diye sonradan belirtiyor başta anlattığı şey kapıyı çalmadan giren kendisi çocuğun cinsel uzvunu görünce eşine bunu anlatıp evden sepetlemeye calisamaz sebep bu olmamalı boşanmak için.

O eksik ve yarım insan...
Aksine kapıyı kilitlerse ben korkarım içerde napar diye çocuk güzelce çekmiş kapısını daha ne ? Olayı gurur onur meselesi gibi anlatmasın mümkünse ozaman..
Düşmez kalkmaz bir Allah...

Eşi de böyle düşündüğü için inanmıyorum demiş bence

Anlatımda eksikler var onda hemfikiriz zaten ama herkes hemen kucağını açacakmış gibi yorum yapmış. Kimse yeni evliyken özel bir durum yoksa uzun yatılı misafir istemez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…