bi erkek bunu nasil kabul edebilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de konun kardeşe bakmak vs değil

Eşinin senin başka erkeğin cinsel organını görmenden rahatsız olmaması

Ama o kişi engelli ve erkek olarak görmüyor eşin ha bu arada herhangi birini yanlışlıkla tuvaletini yaparken görünce de kimse eşini boşamaz

Hatta eşi tecavüze uğrasa bile normal adamlar onları boşamaz

Boşanıyorsanız siz bilirsiniz de eşiniz ile net olun ima etmeyin beklentiye girmeyin dosdoğru söyleyin

Gerçekten inanasım gelmiyor bu kadar mı empati ve vicdan yoksunu olduk. Zihinsel engelli ya yani yaptıklarının farkında değil yani mantık ilişkisi kuramıyor çıplak görseniz ne olacak tuvaletini yaparken görseniz ne olacak size bir zulmü yok bir şeyi yok yazık günah değil mi bakamam deyip bir de boşanıyorsunuz demek ki eşinizi sevmemişsiniz iyi gün kötü gün bilmiyorsunuz.

Aynı durumda sizin kardeşiniz olsa sizde kalsa ve eşiniz bu nedenle boşanmak istese ne düşünürsünüz alt tarafı birkaç hafta daha idare edeceksiniz ama siz boşanın gerçekten adam da sizin gibi birinden kurtulsun.

Bu konuda anlatılan şey,"eşimin zihinsel engelli kardeşini ben şap diye girdiğim için çıplak gördüm,bunu "çıplak bir erkek" gördüm diyerek eşime anlattım ve o bunu nasıl kabul edebilir" diyerek yazılan bir konu yanı kısaltması bu şekilde. O yüzden tepki alır!
1 incisi evlenmeden önce de eşinin hasta bir kardeşinin olduğunu bilip evlendi. bakmak zorunda değil ama bu şekilde de sorun yapılacak bir mevzu değil. Ben en başından kabul etmem,olacakların da önünde dururum. Ama buna karşılık böyle tepki vererek eşinin boşanmak istemesi de gayet normal bir durum. Ailesini ararsın söylersin bakamıyorum alın evinize diye onu anlarım. Çünkü bende zihinsel engelli bir çocukla baş edeceğimi düşünmüyorum ama böyle birşeyi de bahane ederek evden göndermeye çalışmam. Azıcık vicdan!

Yeni de olsa, eski de olsa, esimin engelli kardeşine bakmaya gönüllü olmam açıkçası. Bakabilenlere ne mutlu, eminim sevabı çoktur. Ama ben böyle bir sorumluluğu alamam. Şikayetiniz buysa, bence haklısınız.
Ayrıca evimde sürekli küçük çocuk olduğu için, hic bir odamda anahtar yok, tuvalet banyo dahil. Kendilerini kilitleme riski olduğu için, tum anahtarlari çıkardık. Misafirler falan da hep o sekilde kullanıyor. Kimse kimsenin tuvaletine dalıp, bir yerini görmedi. Siz nasıl becerdiniz anlamadım?
Kızdığınız şey, kardeşinin sizde kalması mı, pipisini görmüş olmaniz mi, gördüm diye koşa koşa kocaniza haber verince sizi "kiskanmamis (!)" olmasi mi? Önce karar verin

24 yaşındaki erkek kardeşimi çıplak görüyorum derken, sanırım bir seferlik bir yanlışlıktan değil, genel bir durumdan bahsediyorsunuz?

ay yazmayı unutmuşum ya benim kardeşim de engelli. banyo yaptırırken vs görüyorum yani. onu kastettim. engelli olduğu için garip gelmiyo ama.

Anlatımda eksikler var onda hemfikiriz zaten ama herkes hemen kucağını açacakmış gibi yorum yapmış. Kimse yeni evliyken özel bir durum yoksa uzun yatılı misafir istemez.
Bence de.
Kendilerine olsa aynı tepkiyi göstereceklerinden eminim.
Anne baba sağ olmasa anlarım. Ki bu durumda bile hiçbirşey için karşı taraf mecbur değil, kişinin vicdanına insaniyetine bağlı.
Ben böyle bir olaya şahidim 20 yıldan fazladır yatalak , sadece yutma ve nefes alma fonksiyonu olan kaynına bakan bir komşumuz var.
Kardeşler istemedi emri vaki ile onlara bıraktılar. Ve bu kadın ona bakmak zorunda değil, ama kendi istediği için yapıyor..

Eşi de böyle düşündüğü için inanmıyorum demiş bence
Valla bilerek konuyu çıplak gördümle girizgah yaparak açtı
Burdan "amann ne demek gönder gitsin " gibi mesajlarla destekleyecekti

Yoksa durumundan şikayetçi olan insan yeni evli olduğunu böyle bir durumla karşılaştığını yazar.

Anlatımda eksikler var onda hemfikiriz zaten ama herkes hemen kucağını açacakmış gibi yorum yapmış. Kimse yeni evliyken özel bir durum yoksa uzun yatılı misafir istemez.

Güzel arkadaşım konu başlığı bile bir erkek bunu nasıl kabul eder...
Sencede bu çok çirkin değil mi?

Kocasının onurunu gururunu zedelemeye çalışarak evden göndermesin direk desin ya biz yeni evliyiz gönder anne ne diye.

Bide ben bakmak zorunda değilim yazmış sanarsın pipiyi tutup kendi işetti..
Çocuk kendine bakio zaten 1 kap yemek mi önüne koyamazmış insaf..

Bakin ben onun huyunu suyunu bilmem beni kimse uyarmadi tuvaleti kitlemiyo diye ben sonradan kendi kendime ogrendom

Çocuk ortada yoıksa zaten tuvalettedir siz tuvalete girmeden önce bir bakınıp tuvalette olup olmadığını anlayıp öyle girmelisiniz tuvalete evde zihinsel engelli biri varsa kapıyı kitlemeyebilir normal birinden bahsetmiyorsunuz. Kapıyı tıklatmak çok mu zor. Eşim onu çıplak gördüm birşey demedi nasıl kabul edebilir diyorsunuz her normal kişi gibi onu kendş kardeşiniz gibi göreceğinizi sandığından problem etmiyor. Anne babası olabilir ama biraz onlardan yük almak istedi demek ki bu kadar destek olamayacaksınız ayrılın zaten.

Ben anlatımda eksikler var dedim zaten....

Evet bu çok çirkin. öyle birine bakmak çok zor.kayınvalide çok bunaldığı için dinleneyim diye göndermiş.eşi nasıl kabul etmesin, nasıl git desin. Konu sahibi yeni evli yani durum zor öyle birini çıplak görse de bi şey olmaz görmemezlikten gelecek yapacak bir şey yok. Konu sahibi eşi ve ailesi gözünde çok kötü duruma düşmüş. Kayınvalide şu sabi ye 2 gün bakmamak için yuvasını yıktı demiştir

Kapı açık girmemiş ki, kapı kapalıymış ama kilitlememiş. Konu sahibi de öylece içeri dalmış yani kapıyı çalmayan konu sahibi.
Bakmak zorunda değil o ayrı ama bu konuda konu sahibi hatalı.
Her neyse işte, sonuçta zihinsel engelli birinden bahsediyoruz. Ha o açık bırakmış ha o girmiş

Evet bakmak zorunda değilsiniz
Evet yeni evlisiniz
Tüm bunlarda haklısınız ancak hiç mi merhamet sahibi değilsiniz
Yeni evlilik nedir yahu herkesin dilinde, romantik akşamlar serisi yaşıyorsunuz da çocuk mu engel oldu, abartmayın bu kadar, her şey gelip geçer insanlık baki kalır, bir kaç hafta idare edilmeyecek durum değil, hem de engelli biri size gayet güzel bir ders vermiş, kapı çalmayı öğrenirsiniz bundan sonra
Ha bir de bir erkek bunu nasıl kabul eder demişsiniz konu başlığında, akıl barik olmayan insanlara cinsiyet yüklenmez, eşinize buradan vurmaya çalışarak da çok kötü etmişsiniz, eşinizin yerinde olsam bende sizi sizin silahınızla vururdum ama insaflı adammış. Biraz merhamet göstermenin kimseye zararı olmaz, ana-babası sağmış, belli bir yaşa gelmiş insanlardır belki bir soluk almak istediler, sonuçta gönderdikleri yer oğullarının da evi

Merhamet duygusu baki olmalı insanlarda
Evlenirken iyi günde kötü günde diyoruz.
İki hafta allah rızasını geçtim eşinin hatrı için bakamayan insan yanında olmasa da olur.

Merhamet duygusu baki olmalı insanlarda
Evlenirken iyi günde kötü günde diyoruz.
İki hafta allah rızasını geçtim eşinin hatrı için bakamayan insan yanında olmasa da olur.
Haklısın ama konu sahibi henüz o olgunluğa erişememiş olabilir bunu ona kimse söylemediyse ve yaşı küçükse böyle bi hata yapması normal

Evinde kalıp kalmamasına bir şey demiyoruz zaten. Sadece evlilik bitirilecek bir olay değil.
Eşi de gelme diyemez ki engelli kardeşine. Siz olsanız diyebilir misiniz? Ben tek çocuğum ama bu şekilde bir kardeşim olsa ben de diyemezdim diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…