bi erkek bunu nasil kabul edebilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlatımda eksikler var onda hemfikiriz zaten ama herkes hemen kucağını açacakmış gibi yorum yapmış. Kimse yeni evliyken özel bir durum yoksa uzun yatılı misafir istemez.

Sorun,eşinin kardeşini çıplak görüp de eşinin böyle bir şeyi nasıl kabul ettiğini başlığa bile yazması.Yani aslında ''kocam başka bir erkeği çıplak gördüğüm halde rahatsız olmuyor'' demek istiyor o başlık.Çirkin değil mi bu sizce de ? Bahsedilen kişi kardeşi ve zihinsel engelli ki kendisi pat diye girmiş.Yani suçlu konu sahibi.

Derdini açıkça yazmıyor.İlk mesajı açıkça ''ben bahaneyim'' diyor zaten,ama çok çirkin bir bahane.Bu kadar insanın yazmasının sebebi bu.

Çok merak ettim. Eğer kardeşi engelli olmasaydı, normal aklı başında yetişkin bir erkek olsaydi ve tuvaletin kilidi bozulsaydi o gun, veya insanlık hali kilitlemeyi unutsaydi.. Siz de bir hata yapıp kapıyı çalmadan bir saniyelik açmış olsaydiniz. Gidip koşa koşa eşinize, "ayyyy abinin pipisini gördüm" mü diyecektiniz? Bu nasıl bir zihniyettir?

vay be.
ne güzel cümleler.

Engelli kardeşe aylarca bakmak ve ayni evde yaşamak zorunda değilsiniz, eşiniz buna zorluyorsa boşanmakta haklisiniz ama zihinsel engelli olmasa bile evde biri varken paldir kuldur lavaboya banyoya dalınmaz, illa kapi kilitlemek gerekmiyor.

Kapım kilitliyken bile birinin kapi kolunu çekmesinden çok rahatsiz olurdum ayip ya.
Şatoda yaşamiyorsunuzdur herhalde, şöyle bir eve bakarsiniz kim nerede diye lavabonun boş olup olmadigini anlayabilirsiniz. Sizin yaptiginiz normal değil bi de kiziyorsunuz.

Duzenleme offffff hort konuymuş yapmayin sunu ya.

Başlığınız çok çirkin geldi bana,evlendiğiniz insanın zihinsel engelli bir kardeşi olduğunu evlenirken biliyor olmalısınız,gerçekten hiç düşünmediniz mi kardeşin size gelebileceğini yada bu konu aranızda hiç konuşulmadı mı ,anne baba vefat ettiği için sizinle ömür boyu yaşaması da gerekebilir bu çocuğun.
Evde zihinsel engelli bir bireyle yaşarken bazı şeyleri onun akıl etmesini beklemek zaten trajikomik bir durum.
Evet bakmak zorunda elbette değilsiniz kimse size bunu dayatamaz ama bu kadar önemli bir konuyu sizden saklamadılarsa evlilik öncesi görmezden gelmek de sizin hatanız.
Eşiniz kardeşini evden göndermek istediğiniz için bahaneler ürettiğinizi düşünmüş olabilir mi?
Ve eşinizin yerinde olsam üzgünüm ama onun yaptıgını yapardım,kardeşime sırt dönemem.

Kardeşi sizde tek mi kalıyor? Kaç yaşında? Yanında bir refakatçisi yok mu? Bu rahatsızlığa sahip insanların bakımı özen gerektirir. Bunu siz yapmak da zorunda değilsiniz. Kendi kardeşiniz çocuğunuz olsa zaten bırakmazsınız. Yalnız bırakılmamalı eğer siz de tek kalıyorsa tabi yanında aileden biri kalmalı mutlaka. Ben sizi haklı buldum.

Yılların konusuymuş yaaaa son durum nedir peki?

İyi de hanımefendinin bakmak gibi bir zorunluluğu yok. Kendisi isterse vicdanen bakabilir. İstemezse kimse zorla bak diyemez. Büyük bir sorumluluk çünkü. Bu sorumluluğu alabileceğini düşünmemiş olabilir.
sıkıntı bakmaması değil ki sıkıntı zihinsel engelli birinin şeyinden hallenip kocasından ayrılacak kadar akıl yoksunu. karsındaki bir erkek değil ki aklı baliğ olmayan bir insan...

Konu zaten hortlamış ama zihinsel engelli adı üstünde , aklı melaikelerinden bağımsız bir insana bunu düşünmeniz aşırı saçma.

konu eski son durumu bilmiyorum ama yine de yazmak istedim.
bir kere gördüğünüz erkek zihinsel engelli ve o bir melek???
hala siz bilmem neresini gördüm muhabbeti yapıyorsunuz ya. ne kadar anormal davrandığınızın umarım yıllar önce farkına varmışsınızdır.
son durum ne bilmiyorum ama kocanıza çok üzüldüm. melek kardeşini evde istemeyen bir kadını eş olarak yanında taşımak zor olsa gerek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…