13 yıllık evliyim. Evlendiğimde bende kirada oturdum 4 yıl, sonra ev sahibi senede %50 zam yaptığı halde 4 senenin sonunda kardeşim evlenecek dedi ve çıkmamızı istedi. Biz yine kiralık bir daire aramaya başladık çünkü 10 bin tl dışında ev alacak birikimimiz yoktu. Bir gün arkadaşlara gitmiştik oturmaya eve dönerken bir daire gördük boştu ertesi gün bakmaya gittik satılık dedi adam 50 bin tl. Ev küçük 70-75 m2 ama olsun dedim içimden eve geldik eşim bana baktı ben eşime bu evi alalım dedim. Eşim nasıl alıcaz 50 binimiz mi var dedi. Bende şu an zaten 350 lira kira veriyoruz. Tekrardan bir ev kiralasak yine 350-400'den aşağı olmayacak, bir soralım zaten 10 bin var 40 bin tl için ne kadar ödeme çıkacak dedim. Ertesi gün bankaya sorduk 606 tl çıktı ödemesi 10 yıllık. Eşime tamam belki birkaç sene zorlanıcaz ama neticede belki 5 yıl sonra kirada otursak bu tutardan daha fazlasını kira olarak ödeyeceğiz dedim. Onunda aklına yattı tekrar gidip mal sahibiyle anlaştık ve aldık evi. Hala o evde oturuyorum çünkü borcu henüz bitmedi bitince Allah kısmet ederse daha büyük bir yere çıkmayı düşünüyorum. Kayınvalidem eve ilk gelip baktığında burası da küçükmüş bayağı dedi, olsun küçükte olsa bizim evimiz burası dedim. Şimdi iki çocukla sığmak zorlaştı ama olsun borcum bitene kadar da idare ederim. En azından artık zam ayında ne kadar zam yapacak ya da çık diyecek mi diye bir düşüncem yok. Rabbim en kısa zamanda size ve tüm ev sahibi olmak isteyenlere ev nasip etsin.