hangi şehirdesin bilmiyorum,, senin aradığın ev kelepir ev,, yani eve ekxpertiz geldiğinde diyecek ki bu ev 100 tl yapar ve banka sana 75 tl kredi verir,,, ama evi 80 tl alıcaksın sadece 5 tl peşinat yapıcaksın,,,
bu arada bankalar evin değerinin % 75 ni kredi verir,,,
ve unutma ki bankalarla da pazarlık yapılıyor,,, tek tek bütün bankaları gez,,, hepsinden fiyat al,,,
gece gündüz civardaki bütün emlakçıları gez,, ne istediğini söyle,, kelepir ev baktığını bütçen,n ne olduğunu söyle,,sürekli telefonla ara, işini iyi yapan emlakçı çok az,,,
sanırsam bazı web sitelerinde bankaların expert raporlarına göre aşağı yukarı expert tutarını bilebiliyorsun,, emlakçılar d söyler ama onlar biraz şişirir,,,,
birde depozito öderken çok az bir para öde ve anlaşmada belirt ki eğer ki ev krediye uygun değilse depozitonun geri verilmesi şartını yazdır,,,
ben ev alırken sembolik 200 tl depozit verdim, çünkü eve kredi çıkıcak mı bilmiyorum emlakçıyı da tanımıyorum,,,
birde ev alıcaksan eğer,, öyle küçükdü, büyükdü, orasında bu varmış şurasında şu varmış demiyeceksin,,,, rutubet var mı diye bak,,,
eğer alt katlardaysa lağımı ayrı bağlanmış mı diye bak,,
muhite bak,,,
armudun sapı üzümün çöpü dersen bir ev alamazsın,,,