Bi oyuncak hikayesi :/

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.587
88
Iyi geceler,
Icim ezilerek yaziyorum bu konuyu :KK43:
Iki sipam var , ne zaman disari ciksak biseyler alip sevindirmek hosuma gidiyor cocuklarimi,
Sorun su ki,
Aldigim ne varsa kaybediyorlar.
Cope vs atmadiklari kesin, bakiyorum cunku.
Bugun yine israr kiyamet aldirdiklari seyleri kaybettiler ve evi altust etmemize ragmen bulamadik.
Copte de yok.
Benim sarteller atti, o sinirle butun oyuncaklari toplayip kaldirdim, madem kiymet bilmiyorsunuz, alinan seyler sizin icin onem teskil etmiyor die tum herseyi posete doldurup kaldirdim.:bicak:
Birazda fircaladim:KK22:
Oyle ikilemdeyim ki..
Biz cocukken disarda oynardik, bizim cocuklarimiz evlerde buyuyor daha cok, bu durum evi krese cevirmemize neden oluyor, cok vicdan yapiyorum cocukluklarini yasayamiyorlar diye.
Ama bi taraftan da kuplere biniyorum yarim saat once aldigim sey kaybolunca.
Zararli diye dandik oyuncaklarda alamiyorum, bugun kaybettigi kucuk bebek 97 liralikti..Omru 4 saat
Gunah degil mi diyor mantigim, kalbimde aman cocuk iste diyor..
Iyi diyor da napcam ben?
Hic mi oyuncak almasam?
E almazsam neyle oynayacaklar :bicak:
Uygun pahali farketmez, herseyi kaybediyorlar :duduk:

Ahh ah nerde o eski çocukluklar değil mi. Benim hala açılmamış oyuncaklarım durur vallahi. Resmen nostaljik oyuncaklar. Bi de dediğinz gibi oyuncaklar gerçekten çok pahalı. Bence bir kaç gün bu taktikle devam edin ki oyuncklarının kıymetini anlasınlar ve sürekli oyuncak almayın bence

Bir süre pet şişenin içine koydugunuz zille oynasinlar ,madem kaldırdınız:)
O kadar çok oyuncak olunca kaybetmeleri normal. Çok parayla çıkınca birazını harcarsın ruhun bile duymaz. Ama az parayla çıkınca kılı kırk yarar emin olur öyle alırsın ya birşeyleri.
Onun gibi.
Bence;
her hafta başı sergi yapın oyuncakları.
Beşer oyuncak secsinler,gerisini kaldirin. Tüm hafta onlarla oynasinlar.
Kaybettilerse 4 oyuncakla yola devam etsinler^^ yeni haftada da yeniden secim yapsınlar.
Ama bunu ceza havasında yapmayın , pazArcilik oynar gibi yapın ki itiraz Edip ağlamasınlar...
Bence az oyuncakları olursa ona sahip çıkmayı öğrenirler böylece

Bence azaltın bu oyuncak alma işini cok olan birsey hiçbir zaman kıymetli olmaz ki zaten .PSikologlar bir oyuncağı Baska bir cocuga vermeden yenisini almayı önermiyorlar. Yani bir süre Bi taneyle oynayacak iyice sıkılacak ondan sonra diğeri alınacak seklinde.Tabi uygulamada nasıl olur bilmiyorum, anne değilim. Bende bes yasındaki yeğenime hep miniş oyuncaklar alıyordum (onlatı seviyor diye) ama baktım ki cocuk beni sadece oyuncak alan hala olarak kodluyor, vazgectim =)

Ay çok tatlısınız ya okurken yüzümde tebessum oldu yerim ben onları yaramaz bidiklar pahalı oyuncak alma anneleri daha çok şeye ihtiyaçları olacak kendinide yıpratma çocuk bu büyüyene kadar aynı kafa kıymetin anlamını bilmez ki onlar sokağa cikarma kreş mantıklı aslında birlikte de gidebilirsiniz zamana bırak herşey çok güzel olacak :KK200::KK11:

Bence azaltın bu oyuncak alma işini cok olan birsey hiçbir zaman kıymetli olmaz ki zaten .PSikologlar bir oyuncağı Baska bir cocuga vermeden yenisini almayı önermiyorlar. Yani bir süre Bi taneyle oynayacak iyice sıkılacak ondan sonra diğeri alınacak seklinde.Tabi uygulamada nasıl olur bilmiyorum, anne değilim. Bende bes yasındaki yeğenime hep miniş oyuncaklar alıyordum (onlatı seviyor diye) ama baktım ki cocuk beni sadece oyuncak alan hala olarak kodluyor, vazgectim =)
Ayy o minişlerin ufacık paketleri 15 lira :)))) :deli:

Keşke benimki de kaybetse
Kocaman kocaman kutularda oyuncak birikiyor evde
ben uzun süre oynamadığı oyuncakları durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğuna veriyorum
Benimkinin haberi yok tabi
2 sene evde durup sormadığı oyuncağı o zaman sorası turuyor sinir oluyorum
Bazılarını da niye kaybettin diye bir daha aldırmak istiyor kuduruyorum

Ahh ah nerde o eski çocukluklar değil mi. Benim hala açılmamış oyuncaklarım durur vallahi. Resmen nostaljik oyuncaklar. Bi de dediğinz gibi oyuncaklar gerçekten çok pahalı. Bence bir kaç gün bu taktikle devam edin ki oyuncklarının kıymetini anlasınlar ve sürekli oyuncak almayın bence

Kiymet bilmek yok, kesinlikle yok.
Benim bi lahana bebegim vardi o kadar, 32 yasindayim hala duruyor.
Insallah sabah yumusamam, cok uzgunum fircaladim diye.

Çöpe atmadıklarından eminseniz mutlaka evde bir yerlerde değil midir ? :KK64:

Balkondan camdan aşağı mı atıyorlar acaba? Yada ev mi çok büyük ki biryerlere saklıyorlar.

Balkon vs acamiyoruz cok soguk burasi.
Suan - 9 derece.
Kesin disari atmiyorlar eminim.
Ya gomme dolaplarin dibine sakliyorlar ki orda da bulamadim.
Bilmiyorum, sihirbazlik yetenekleri mi var bu cocuklarin:bicak:

Kiymet bilmek yok, kesinlikle yok.
Benim bi lahana bebegim vardi o kadar, 32 yasindayim hala duruyor.
Insallah sabah yumusamam, cok uzgunum fircaladim diye.
İnsan üzülüyor ama maalesef başka çare yok diye düşünüyorum çünkü şimdiki şartlar bunu gerektiriyor. Eskiden mahallede herkes birbirine güvenirdi ezan okununca evde ol lafını bile özledim annemin. Hiç dışarı çıkamasak evde iki sandalyeye gerdiğim lastik ipte tek başıma oynardım sandalyeler arkadaşım olurdu :)

Bana kalsa hic almam ama babalari surekli iste.
Yurtdisinda kimsemiz yok, bi dost bi akraba.
Tek basimayim, onlarda kimsesiz.
Eglensinler istiyorum ama cebim artik alev aldi.
Cok almiyorum ama alinca duzgun biseyler aliyorum, setler vs.

İnsan üzülüyor ama maalesef başka çare yok diye düşünüyorum çünkü şimdiki şartlar bunu gerektiriyor. Eskiden mahallede herkes birbirine güvenirdi ezan okununca evde ol lafını bile özledim annemin. Hiç dışarı çıkamasak evde iki sandalyeye gerdiğim lastik ipte tek başıma oynardım sandalyeler arkadaşım olurdu :)

Yastiktan evler yapardik.
Patlicandan kizlar filan :)

Iyi geceler,
Icim ezilerek yaziyorum bu konuyu :KK43:
Iki sipam var , ne zaman disari ciksak biseyler alip sevindirmek hosuma gidiyor cocuklarimi,
Sorun su ki,
Aldigim ne varsa kaybediyorlar.
Cope vs atmadiklari kesin, bakiyorum cunku.
Bugun yine israr kiyamet aldirdiklari seyleri kaybettiler ve evi altust etmemize ragmen bulamadik.
Copte de yok.
Benim sarteller atti, o sinirle butun oyuncaklari toplayip kaldirdim, madem kiymet bilmiyorsunuz, alinan seyler sizin icin onem teskil etmiyor die tum herseyi posete doldurup kaldirdim.:bicak:
Birazda fircaladim:KK22:
Oyle ikilemdeyim ki..
Biz cocukken disarda oynardik, bizim cocuklarimiz evlerde buyuyor daha cok, bu durum evi krese cevirmemize neden oluyor, cok vicdan yapiyorum cocukluklarini yasayamiyorlar diye.
Ama bi taraftan da kuplere biniyorum yarim saat once aldigim sey kaybolunca.
Zararli diye dandik oyuncaklarda alamiyorum, bugun kaybettigi kucuk bebek 97 liralikti..Omru 4 saat
Gunah degil mi diyor mantigim, kalbimde aman cocuk iste diyor..
Iyi diyor da napcam ben?
Hic mi oyuncak almasam?
E almazsam neyle oynayacaklar :bicak:
Uygun pahali farketmez, herseyi kaybediyorlar :duduk:
97 liraya oyuncak almam... dogumgunu vs degilse. sevindirmek istersen bir balon yeter. uzgunum anlayamiyorum. basit dandik oyuncaklarda ne var yani? en son minik.hastalanfi hastanede yatti orada oynasin diye bir oyuncak aldim 60 tl. bana fazla geldi sizse her disari ciktigimizda diyorsunuz. hanim efendi doyumsuz be sabirsiz nesiller yetisiyir. masaallah 3 yasindaki kizim 2 aydir elsa elbisesi icin d.gununu bekliyor. her gordugunde d.gunumde annem alicak diyor. nasil heyecan nasil mutlukuk anlatamam size... bence yapmayin bunu cocuklariniza...

benim çocuğum yok ama yakın bir tanıdığım günlük 2 oyuncak hakkı veriyor çocuğuna. hepsi poşette kaldırılmış (sizin şu an yaptığınız gibi) sabah birini veriyor, akşam bir başkasını.
çocuk da bu sürede oyuncaklarını unuttuğu için, poşetten her çıkanla yeni oyuncak hissini yaşıyor :D
sizinkiler bunu yiyecek kadar küçük mü bilmiyorum ama çocuğun her istediğinin her an önüne koyulmaması ve elindekinin değerini öğrenmesi için güzel bir uygulama.

Burasi oyle pahali ki :/
Inanin yuzune bakmayacaginiz seyler dunya para.
Aldigimda barbie mattel seti, Turkiye de yari fiyatinadir belki.
Burda pahali.
400 tl ye geliyor aglayan bebekler vs..
bi duzenleme yaptim hanimefendi. nekadar pahali olursa olsun her ciktiginizda oyuncak almamalisiniz.

Ay çok tatlısınız ya okurken yüzümde tebessum oldu yerim ben onları yaramaz bidiklar pahalı oyuncak alma anneleri daha çok şeye ihtiyaçları olacak kendinide yıpratma çocuk bu büyüyene kadar aynı kafa kıymetin anlamını bilmez ki onlar sokağa cikarma kreş mantıklı aslında birlikte de gidebilirsiniz zamana bırak herşey çok güzel olacak :KK200::KK11:

Insallah :KK200:
Evet kendimi de durdurmam lazim.
Ogluma arabalar yetiyordu ama kizim olunca oyuncak algimiz mecbur degisti.
Oglum krese gidiyor.
Kiz daha kucuk onu yanimda oyun grubuna goturuyorum sadece.

Back
X