Bi sorum var 😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Firarperesst

Smaçör Hanım "7" ✋
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2020
343
277
18
Merhaba herkese ✋
öncelikle şunu belirteyim konu pskoloji yani benim fikrim yok diyenin vaktini almak istemem 😊
Düşünün ki bi insan olmayan şeyleri var gibi düşünüyo olan olayları çok farklı anlatıyo ama yalan olduğunu düşünmüyo. Yani yalan söylüyo bana göre ama kendisi çok emin yalan olmadığına. Sanırım gerçekten öyle olduğunu düşünüyo bunun artık psikolojik bi sıkıntı olduğuna inanmaya başladım çnkü çok emin ve sıkı sıkıya bağlı bu düşüncelere. Yalan olduğunu düşünmüyor gerçekten anlattığına inanıyor. Ben bu durumu sadece haklı çıkmak için bahane sanıyordum yalan söylüyor sanıyordum ama bütün konularda böyle farklı yorumlama şekli var basit bi örnek verecek olursam bi yumurta gördük mesela o iki gün sonra bunu menemen olarak hatırlıyor ve asla yumurta olduğuna inanmıyor sanki benim gördüğümle onun gördüğü farklı şeyler. Yalancı diyordum eskiden ama sanırım rahatsız anlayamadım böyle bi rahatsızlık var mı onu da bilmiyorum ama artık eminim o anlattıkları yalan değil o olayları öyle yorumluyor ama yanlış yorumluyor sanki olmamışı var gibi görüyor..değişik 😳 bu şahsın doğumunda sorun olmuş vakumla almışlar anne karnından ve bu esnada beyne hasar verilmiş kalıcı sıkıntılar olur demiş doktor sürekli de başı ağrır. Fikri olan beni aydınlatırsa çok sevinirim bu bi hastalık olabilir mi?

çok açıklayıcı anlatmamışsın ama bütün psikolojik rahatsızlıklar beyin temellidir çocukkken ufak yere düşmeler dahi sinir sisteminde kalıcı hasara yol açabiliyor gerçi doğum olayıyla da olduğu çok net değil hasta olduğu da en iyisi doktora görünmek

çok açıklayıcı anlatmamışsın ama bütün psikolojik rahatsızlıklar beyin temellidir çocukkken ufak yere düşmeler dahi sinir sisteminde kalıcı hasara yol açabiliyor gerçi doğum olayıyla da olduğu çok net değil hasta olduğu da en iyisi doktora görünmek
İnan bende tam anlayamadığım için tam anlatamadım 😳 doktora görünmeyi reddediyor

İnkarcı mı peki mesela bir tartışma olduğunda sen bana bunu bunu demiştin dediginizde inkar edip üstünü kapatmaya çalışıyor mu? Yoksa halüsinasyon şeklinde bir durum mu?bir kaç örnek verseniz daha iyi anlaşılır

İnkarcı mı peki mesela bir tartışma olduğunda sen bana bunu bunu demiştin dediginizde inkar edip üstünü kapatmaya çalışıyor mu? Yoksa halüsinasyon şeklinde bir durum mu?bir kaç örnek verseniz daha iyi anlaşılır
Kapatmaya çalışmıyor aksine beni ikna etmeye çalışıyor. Mesela bi tartışma esnasında biriyle tartışıyorsa ben ayıran tarafsam ertesi gün bunu başka türlü hatırlıyor ben hiç konuşmadığım halde sen şunu şunu dedin diye ağlıyor gerçekten inanıyo yani halbuki hiç konuşmamış oluyorum

her vakumla alınan da hasar olmuyor benim kızım da öyle doğdu bir kaç ay kafası uzundu üstten sonra düzeldi genetik sebepleri vardır belki tanıdığınız da psikiyatri ye gitmeli teşhis için artı nörolojiye
Evet olmuyor ama bayağı hasar almış ve kalıcı olduğunu doktor söylemiş

27yaşında ve eğitim hayatı var hep uzatmış liseyide üniyide zorlanmış yani. Arkadaşları ve ailesiylede problemler yaşıyor
anladım eğitim hayatı olan hatta iyi bir işi kariyeri olan insanlarda da var bu tür psikiyatrik sorunlar.aslında erken teşhiste tedavi olup hayat boyu normal hayatlarını sürdürüyorlar sorunsuz aile kuruyorlar.ama en büyükk sorun şu:asla ve asla hasta olduklarını kabul etmiyorlar doktora gitmeyi ve ilaç kullanmayı istemiyorlar.ailelerine de hayat boyu sıkıntı ve üzüntü veriyorlar bu yüzden yıllar geçtikçe aileler bile sıkılıyor bıkıyor maalesef.umarım her şey düzelir

Şu anda ki eğitim sisteminde büyük ihtimal kaynaştırma öğrencisi diyoruz o şekilde eğitim alırdı yani öğrenme güçlüğü tanısı falan konabilirdi. Ona ayrı program yapılırdı .Ama 27 yıl önce böyle bir şey yoktu herkes aynı kefede eğitim alıyordu.

anladım eğitim hayatı olan hatta iyi bir işi kariyeri olan insanlarda da var bu tür psikiyatrik sorunlar.aslında erken teşhiste tedavi olup hayat boyu normal hayatlarını sürdürüyorlar sorunsuz aile kuruyorlar.ama en büyükk sorun şu:asla ve asla hasta olduklarını kabul etmiyorlar doktora gitmeyi ve ilaç kullanmayı istemiyorlar.ailelerine de hayat boyu sıkıntı ve üzüntü veriyorlar bu yüzden yıllar geçtikçe aileler bile sıkılıyor bıkıyor maalesef.umarım her şey düzelir
Aynen öyle ve çıkış yolu bulamıyorum açıkçası

Şizofreni gibi duruyor
şizofreni tanıdıklarım var bu vaka şizofreni değil.şizofreni de herkesin kendine zarar vermek istediklerini sanır hastalar çoğu kendi kendine konuşurlar sağa sola şu bu beni öldürmek istiyor diye not bırakırlar evde nadir de olsa saldırgan olurlar .bu vaka da olayları inkar var farklı algılama var zaman geçince.sebebini de psikiyatr bilir burda ne desek boş beyin mr ı lazım nörolojiden .ya hastalığını kabullenip gidecek ya da ailesi mahkemeye başvurup vasiliğini alıp zorla götürecekler başka türlü iyileşmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X