Bi yardim edin lutfen!

Şimdi okudum da yazılanları yapılan ahlak bekçiliği değil sevgili kk üyeleri. Sorun olan şey topic sahibi arkadaşımızın sorunu olmasa dahi bu kişi ailesindense bile bildirmesi gereken bir olay. O kadar insanın ahina giriyorlar. Boşandılar aynı evde yaşıyorlar maaşta almıyorlar sıkıntı yok. Kimsenin özel hayatı, yaşam tarzı hiç kimseyi alakadar etmez. Ama herkesin vergileriyle insanların hakkına giriliyorsa en yakininizsa da Alo 170i arayin günaha ortak olmayın

konu ahlak bekçiliğine nasıl gelmiş anlamadım. gerçi konu sahibi çok doğru bir ahlak bekçiliği yapıyor. bana göre babasından kalan maaşı almak için boşanıp aynı evde yaşamak, nikahsız yaşamaktan daha ahlak dışı birşey. onların kimseye zararları yok en azından, günahsa da hesabı onlar verecekler. ama bu şekilde devletten maaş almak resmen başka insanların haklarını gasptır yahu.
ona ses çıkarma, bundan bize ne diye diye maşallah vergilerle hep haketmeyenler beslenir oldu.
böyle insanların hepsi elbette şikayet edilmeli.

Konu sahibi yapması gerekeni yapıyor bence o kadın yalandan boşanıp babasının parasını alarak çakallık yaptığını sanıyor ama konu sahibi gibi bilinçli insanlar verdiğimiz vergilerin haksız kazanç elde edenlere yedirilmemesi için hadlerini bildirecek ki onlarda yapamayacak burada yanlış bir şey yok. Sana ne ya da seni ne ilgilendirir diyenlere anlam veremedim olması gerekeni yapıyor konu sahibi diye düşünüyorum.

Sorunuza gelince de isim verilmez ama verilirse diye korkuyorsanız çok çok alakasız bir semtten tanıdığınız birilerine arattırın.

Konu sahibi bilgileriniz verilir mi bilmiyorum ama mutlaka şikayet edin. Onun gibi binlerce insan vardır böyle maaş alan. Kimi şikayet etsek kardır. Konuda size ne diyenlere de anlam veremiyorum. Bir kesim çalışsın bir kesim bizim sırtımızdan geçinsin o zaman. Ne ala memleket. Durumu olmayan da devleti dolandırmak yerine gitsin çalışsın.

Maasin prim karsiligi var ,sizin caldiginiz icin bir emek yok,belki adami evden gonderemiyor ,halden anlamak lazim ,onu begenmedim bunu sevmedim acigini biliyorum,oraya biraya sikayet edelim,vebalini nasil alacaksiniz
Saka mi yapıyorsun ciddi misin bunlari yazarken

Bence ne olduğunu anlamadilar

Ilk sayfadan geliyorum. Size ne sizi ne ilgilendiriyor diyen arkadaslar konuyu anlamamis; Cunku kotu anlatilmis. Yoksa herkes bunun sikayet edilmesi gerektigini dusunur
Yok gayet anlayip savunanlar da var, bu ulkenin beli bu tipler yuzunden dogrulmuyor maalesef. Saka gibi yemin ediyorum.

Yasal olmayan bir maaşı hileyle alması tabii ki 80 milyon insanın vebalini taşımak demek. Bu sadece maaş mevzusunda değil, insanların dikkat etmediği ya da işine gelmediği birçok durumda geçerli.
Farkındalık olsun diye yazıyorum, amacım polemik değil. Mesela,
-devlet kurumlarindaki (yasal olmadığı halde bireyler tarafından getirilen) çaycı, TV, radyo, ayak ısıtıcısı kullanımı
-personelin hem kendileri hem çocuklarının kullanımı için boşa harcadığı sarf malzeme (kağıt,kalem,boya, okul eşyası, fotokopi, bilgisayar çıktısı)
-keyfi olarak mesai saati dışında yapılan yemek etkinliklerinde elektrik ve su tüketimi
-telefonu şarja takıp saatlerce müzik dinleme...

Bunlar göze küçük veya önemsiz gelse de her vatandasa etki ettiginden altından kalkması zor bir vebal

Al benden de o kadar. Kendileri de dolandırmasa sana ne demezler. Ayıp günah ne unuttu millet sonra bu belalar niye başımıza geliyor diye ağlaşıyorlar.

Doğru anladiniz

kesinlikle şikayet edin, resmen dolandırıcılık, çok haklısınız sizlik bi durum yok nasıl denilebilir buna pess.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…