bıktım artık kızlar :( fikir lazımm akıl lazımm :(

Sende işe girip kredinin tamamını kendin öde bence. Aslında maddi olarak yaptıkları kendi çocukları sanki lütfetmiş gibi görmeleri gerçekten çok sinir. En iyisi maddi manevi karıştırmamak işine. Söz sahibi etmemek.

eşinizin ailesine karşı en baştan bir mesafe koymalısın aslında çok mu samimi oldun nişanlılık sürecinde falan bir de eşin sana sahip çıkmalı senin rahatsız olduğun şeyi onlara açıklıklla söyleyip eşim rahatsız oluyor demeli

ben esimi cektim zaten kendi tarafıma dediğin gibi canımm :) babamda babam demiyo allahtan rahat brakmalarını istiyo esimde ama brakmıyolar rhat bitürlü hftanın 3 gnü gdicekmişim..hepsi aynı ya ne isterler bu ciftlerden anlamıyorumm..sürekli hyatımızın icinde olmak istiyolar..yavas yavas cekiyorum eşimi kendime,allah onlarda yapıyolar bseylerde batıyolar böyle esimde dhda bana yöneliyo:)

sorunda burda zaten bnm onlarla samimi olmamı,iç içe olmak istiyolar benimle..bn nsanlıylken grusmedık pek yanıma hiç gelmediler aylarca..bnde gitmedim esim götrmedi huylarını bildiği için..mesafe koymam gerekiyo haklısın yoksa tepeme çıkarlar..mesafe olmzsa olmaz zaten kımseyle olmam ben içiçe gerek yok..

sen değil eşin muhatap olacak onlarla.

telefonda da eşin konuşsun hiç muhatap olma.

böyle terbiyesizlik olmaz

senin bir yabancı olduğunu bilemelri gerek.onlara gitmek istemiyorsan açıkça söyleyebilirsin.sizi seviyorum ama kendi aile düzenimizi kurmak için biraz kendi halimizde kalalım de.onlarla açıkça konuş ki senin de bir duruşun bir bakış açın olduğunu bilsinler.
içinde büyütme şunu istiyorum şunu istemiyorum de galiba yeni evlisin.ilerde sizi kendi halinize bırakırlar ama bu günler de geri gelmez.kırmadan söylemelisin bence

yada eşin söylesin sen muhatap olma ne çok canım cicim ol nede ters tepki ver.
ben kayınvaideme melek hanım diye hitap ediyorum.mesafe en baştan başlıyor galiba.bence dikkat etmelisin

Son düzenleme:

daha 2 aylık evliyim ben..eşimde ben konusucam diyor.beni konusturmuyor.carsamba gnü knusucaz gidip..arada bir mudahale edicem ama eşimi sürücem öne..konusucak ve gitmycem oyle cok sık..bn kendi anneme bile 2 hftada 1 ancak gdiyorum..onlara hftada 3 gidemem yok oyle bi dünya..cok istiyolarsa memleketten iş delisi bi kız alsalardı köyden dmii ama :) ben annemn evinde ble iş yapmazdm dgru düzgün onların evin her işini nasıl yapayım..cok yanls seyler.cok terbiyeszler..haklısın canım bi durusum bi bakıs acım olmalı bilmeliler..yoksa ezerler,herkes oyledir zaten dünya böyle dnüyor..

sen değil eşin muhatap olacak onlarla.

telefonda da eşin konuşsun hiç muhatap olma.

böyle terbiyesizlik olmaz

evet cok büyük terbiyeszlik yaptılar daha 2 AYLIK gelinim sonucta..ama herkes yaptıgının karsılıgnı bulur canımm..esim muhatap olucak zaten knusucak bkalım crsamba gnü nler olucakk :)

aslında bu şekilde öfkeli değil de daha sakin olursan daha iyi olur. sana yardımcı olmak için söylüyorum akıl vermek haddim değil ama.

sen ne kadar olgun olursan o kadar seviyeli olur ilişkiler.
bir ömür yüzyüze bakacaksınız şimdiden böyle öfke dolma.sende tecrübesizsin onlara karşı olarda sana karşı tecrübesizler.yapılan yanlışları hoşgör.bundan sonrasında bir duruş sergile.sonuçta düşman değilsiniz.bir ailesiniz.
bende 8 aylık evliyim gayet seviyeli ve iyi ilişkilerimiz var.fazla samimiyet sakıncalı olabilir.

eşimin ailesinin evine gittiğimde ev işleri konusunda bende sorun olacağını hissettiğim için eşimle bunu önceden konuşmuştum
ailesinin evine gittiğimde evde yalnızca kayınvalidem varsa birlikte bişiler yapuyoruz ama görümcelerim diğer gelin adayı vs olunca ben yerimden kalkmam.nasıl ki ben evime gelenden iş beklemiyorsam benim gittiği insanlar da benden bişi beklememeleri gerektiğini bilmeliler diye söylemiştim eşime.çok sıkışırsam eşimle birlikte yıkıyoruz bulaşıkları falan.
onun haricinde asla saygısızlık etmem.
ilk zmanlar beni çok aramak telefonla konuşmak istediler.ama ben telefonda konuşmayı sevmiyorum.bunu onlara söyledim ve telefonlarını açmadım.şimdi beni böyle kabullendiler ve asla face vs gibi şeylere eşimin ailesinden kimseyi kabul etmem.
şimdi iyiyiz bu bozulmasın diye dikkat ediyorum.
sende dikkat edersen inşallah iyi olur
ama dediğim gibi iyi niyetle yaklaşırsan ve daha iyi olur

Ben iyi niyetli davrandıkca okdar basıma ckıyolarki canım anlatamam..hani diyosunya evime misafr gelenden iş beklemiyosam,benim gittigim insanlarda beklememeli diye...işte onların mantıgı bu değill bn o evin hrseyyle ilglencem..cam pisse elime bez alıp cam slicem..bnu sylediler..halı ble ykıycaksın dye pesin pesin knustular bnmle..bn oraya pantlonla gdiyosam kaynanam pijama veriyo al giy rahat iş yap diye veriyo..bnde anlamıyorum zaten aksam 7de gdiyorum 11de kalkıyoruz ne iş yapcam eğilip kalkcakmıyımm..baslıyo emirler yagdrmaya aksam aksam evi spürüyorum,kocaman bi masa var onu cekip spürüyorum tepemde dkilip surayıda spür burayıda süpür diyo..bulasık yıkıyoruz..yıkadıgı bulasgn sabunlu suyuyla balkon yıkatıyo bna her gitmemde.anlıycsagn senn gbi misafr olarak gdemiyorum bn canım..durdugum 4-5 saat içinde bisürü iş ypıyorumm

Şekerim eşin susturacak, bu saçmalığa o son verecek.
Ne mahkumiyetiniz var anlamadım ben açıkçası.
Kocam da hep benim yanımda o da bıktı artık diyorsun.
Kendi kendinize ah vah yapacağınıza açık açık söyleyin.
İster silsinler, ister ezsinler. Görüşmeyin olsun bitsin.
Böyle ana,baba da olmaz olsun nedir bu eziyet anlamıyorum.
İki bilezik taktılar diye hizmetçi aldık sandılar heralde.

Arayınca hastayım gelemem de, eşin de çemkirsin rahat verin yeter diye.
Böyleleriyle küsmek sevap valla höhhh sinir oldum Allah yardım etsin size

işin zor gelenekçi ve cadı kayanananın eline düşmüşsün çekcen, ama merak etme bu süre ileride hafifliyor kaynana hastalanıp senle uğraşamıyor,canının derdine düşüyor,sabretceksin

dörtyollu bir arkadaşım vardı onun ailesi de böyleydi.ben ona da üzülürdüm.sende de onu gördüm.ben olsam açıkça konuşurdum yapamam dersim ama eşin müdehale edicek arkadaşların da dediği gibi.
nerelisiniz merak ettim

Nişanlıyken filan nasıldı eşinizin ailesi o zamanda her şeye karışan tiplerse keşke onların aldığı evde oturmasaydınız kirada otursaydınız da huzurunuz yerinde olsaydı.

çok saçma beraber olsanız veya alt üst olsanız neyse bide minübüse biniyosun

o kadar meraklıysalardı seni eve alsalardı tövbe yarabbim ya şu halime bile şükrediyorum

Bana gelip gelip senin amacın ne diyo..ben naptım dediğimde diycek lafları yokk..çünkü sucum yok hiçbir saygısızlık yapmadım..ama bnm kaynanam üvey kaynpederimi doldurup o salıyo kesin üstümüze..snrada gelip bana diyoki bn hiç bseyi kocama anlatmam,bn cok iyi bi insanım falan..kendini övüyo..ay evlendgme psman etckler nrdeyse..
artık dişimi göstercem zaten böyle olunca cıkıyolar tepeme...

Nişanlıyken filan nasıldı eşinizin ailesi o zamanda her şeye karışan tiplerse keşke onların aldığı evde oturmasaydınız kirada otursaydınız da huzurunuz yerinde olsaydı.
Eşim onların huyunu bildiği için beni çok fazla getirmedi yanlarına biz nişanlıyken..zaten onlarda gelmediler hiç yanıma..bi bayramda ailemn yanına geldiler,birde imam nikahımzı gelip kıydılar arada 4 ay var hiç grüsmedik.esim bile diyo ben bunların boyle oldugunu bilmiyordum sasırıyorum diyor..allah sabır versin bana valla bıktım..

Ben sivaslıyım,eşim elazığlı canımm

işin zor gelenekçi ve cadı kayanananın eline düşmüşsün çekcen, ama merak etme bu süre ileride hafifliyor kaynana hastalanıp senle uğraşamıyor,canının derdine düşüyor,sabretceksin

O kaynana hastalanmaz canım kolay kolayy :) 40 yasında daha 25liklere tas cıkartır...yanii çektrcek bana bi süre..esimn grcek annesi olsa cekerimm de suann hiiiiçte cekemem valla ezdirmem ona kendimiii :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…