bıktım artık kızlar :( fikir lazımm akıl lazımm :(

ya nasıl korkuyoprum sorma az kaldı düğüne heycanlydım nasıl ne bilm şmdi artık korku sardı beni napcam ben ailesyle felan die bunları dşnekten uuyyamıyorum nişanlıma yansıtıom söyleyemiyorum tabiki onnla kavga edioz oıda dio herşey yolunda gidio nie bölesin tabi ona göre ne var ki ben sorumluluk altına griyorum

olan kıza oluyo canımm..erkeğe bsey olmuyo..bide ailesine düşkünse nişanlın..insan bunları yasarken evliliğin tadını bile çıkaramıyo çünkü kocanla hep aynı konuları konusuyosun baska bsey yok..evlenmeden önce ne hayaller kuruyosun ama aileler yzunden hiçbiri gerceklesemiyor

evet düşkün malesef ben ailesini atsın demiyorum diyemem hakkımda yok ama abisi var evli yengesi gtmio hiç bağlarına evlerine abiside ölesine ama bu kardeşi engelli hasta olsa götüren eden bu herşeye koşan bu abiside oğlulları o yapsın azda ya .. yengesi evde çalşmıo ben çalışıyotum üstelik bi pazarm var hangi ara neye koşabilirim ben bende insanım neticede kaldı ki daha evlenmeden baskı yapıyorlar yengesi yapmıo die laf ediyorlar bende ilerde yapmasam gtmesem benide laf edecekler ne yapsam netsem bilemiyom ya nişanlımıda üzmek istemiyorum diyorum kendime bende gitmem yapmam etmem çnkü bide yüz verdikçe tepene binecekler ilerde biliyorum bnuda .. ama bu seferde yapmazsam etmezsem nişanlım üzülecek çnkü hep yengem yapmıo etmio sen yap felan demşti en başnda

Bide çalısıyosun canım pazar günü onların evine bile ugrama..gidersen hafta içi gidersin yemeğe aksam 1 defa..calıstıgın için bahanen var yoruluyorum falan der gitmezsin..hizmetci değiliz biz onlar için değill,kocamzla evlendik hayallerimz var..bunu anlamak zorundalar..bnde öyle byüdüm evde bile iş yapmazdım el bebek gül bebek yanii...çok büyük bi bahanen var çalısıyosun asla gitme yorgunlugu öne sür sürekli...EZDİRMEYİZ KENDİMİZİ :)

ahh canım ya bunları dşün düşün uyuyamaz oldum bi kaç haftaya kadr öyle heycanlı öyle güzeldi ki.. sonra nedense baktm hep bunları dşünğüyorum işin garbi dn akşam snrlenmeme sebep bişi oldu.. abimin eşi yani yengemle geçen pazar bağlarına gittik orda kaynana yengeme demiş ki nişanlıma göre çok saf biri güya .. düğn günü hasta olmasın demiş ya bu benm elimde mi ? kaldıki olabilrim bundan ona ne ? büyük gelini dğn günü hastaymşda midesi bulanmş kaynanın da ondan beri sevemezmiş büyk gelni yahu koynuna alan kendmi midesi nie bulanıo onane bundan öyle demi ama söledği şeye bak ya bende nişanlıma söledm annen neler dşnüo böle saçmalıo onane bndan dedm ayıp denen bişi var dedm kavga ettik

kaynanan varya hayatınıza mudahale edicek canımm ona neymiş hasta olup olmamandan kimki o..azıcık iyi olsalarda sevdirseler kendilerini ne olcak sankii dimi..hep ara bozuculuk yapıyolar ya herkesin basında var ama hepsi baska bir cins..abinin esi bile hizmet etmiyomus onlara üstelik çalsmıyo..esitlik olmak zorunda o nasılsa sende oyle ol...o gelinin yaptklarını laf ediyolarsa seninde yaptklarını laf ederler kesin..ahh allah islah etsin...

amin canım cümlemizinkini ıslak etsin inş.. görsen kaynanayı bu saf salak kız dersn ama bi garip biri ya kulakları duymuo bişi sölüosn anlamıo etmio bişi soruyosn o başka biş sölüo ..kardeşi engelli hasta sürekli tekerlekli sandalyede yürüyemio görmüo konşamıo bebek gbi bişey ama 15 yaşnda var.. bu kadın ona bakıo güya ama kusuo mesela bezle slio aynı bezle mustafta başka bişeyi silio benm midem kaldırmıo nişanlıma diyemom gidince bişey yiyip içemom tabak bardaktan allahım babası dio tvye gözünü dikio çekrdek olsn tmm ona dio babası bunu söyleyen annesine sölüo annesi içinde nişanlmda herkesde dediği şey o kıza bakıo napsn netsin tya babası dio tvye bakıo çocuuğa bakmıo die iş yapmıo etmio evi pslk götürüo napcam ben bunlarla blmiom ama en iyisi kötü geln olmak yapmamak işde o zamanda nşanlmla kötü olrsam die korkuyorum

aynı durum benmde başımda ya ne yapcaz biz yaa daha nişanlıyım üstelik evlenince neler gelcek başıma bi yerde insanı pişman ediyorlar evlenmesem daha mı iyiydi demek istemiyorum

Biraz ağırlığınızı koyun, hafife almasın sizi. Onların size dediği her şeyide duymayın. Biraz 3 maymunu oynamak lazım.

Geçenlerde kayınvalidemin eltisi vefat etti. Dediki biz gelinlere; ölen eltimde her zaman bana laf vuruyordu gelinler köydeki evi niye gelip temizlemiyorlar diye. Bende duymamazlıktan geldim, diğer gelin hiç cevap vermez yine ben duramam. Neyse hadi ilki böyle oldu. 1 hafta sonra yine aynı şekilde bu sefer komşularıda katarak dediki işte komşular niye gelinler gelip evi temizlemiyor dedi diye söyledi. Bende dedimki kim diyormuş dedim oda dediki komuşular en çokda ölen eltim diyodu dedi. bende dedimki geçen hafta ölmüştü zaten eltisi, komik bir dille tüh dedim göremeden gitti dedim. Orda konu kapandı. Şimdi gidip köye temizlik yapacak halim yok. Oğlumamı bakayım temizliğe mi. Bide çocuğu tuhaf bir şekilde seviyor. hiç bırakıpta temizlik falan yapamam.

varya çok sevdim seni :) lafı tam gediğine koymuşsun ağzına sağlık iyi demişsin vallahi bende dşn düşün şuna karar verdim bu pzar evde iş vr die çıkmıycam bağa gitmemek için :) 15inede tuttuğumuz ev boşalıyor yani sonraki pazarada evi temizle eşya yerleştr derken ramazanı bulur çünkü pazarları gidip yapabilrm bu işlermide.. yani ramazandada zaten orucuz derken bayram derken bayrama giderim ellerni öpmeye yeter oda :) bide düğünde görürüm tmm yeter demi kızlar

allah sana sabır versin kardeşim .

zaten en dorusunu yaparsın asık suratlı olmamakla erkeklerin bazı seylere kafaları basmadı ıcın zaten kadın kadının düşmanı oluyo adam düşünse ogluna sana bu kadar kötü davranmaz ama kadının doldurmasıyla belki kötü bişey yaptının bile farkında değildir su an bence tekrardan Allah yardımcın olsun tatlım ne diyim

YAZDIKLARINI OKURKEN TEK BEN DEĞİLMİŞİM BU DERTTEN MUZDARİP DEDİM KENDİ KENDİME.. AYNI ŞEYLERİ BENDE YAŞADIM KARDEŞİM, HALA DEDĞİN GİBİ BENİM DURUMUMDA. BEN DE EVLENELİ 9 ay oldu henüz nedir bu çektiğimiz ya ne istiyo bu anne babalar oğullarının eşinden bi anne baba çocuğum huzurlu olsun mutlu olsun der başka bişey istemez benim bildiğim imtahanımız mıdır nedir Allahtan iftira falan atmıyo bana yaptıkları gibi

Kızlar napıcaz biz ya bunlarla..bide kaynanam üvey bana emir verdiğinde dayanamıyorum..Dün gittik hiç konusmadık geldiğimde hosgeldn,gderken güle güle ddi bu kdar konustuk..arkamdan neler demiş anneme...onların evine gittiğimde kocamın yanına oturdugumu bile laf etmiş..ne kdar cahil bi insan ya...evim pismiş neler demiş..okdarda titizim yanii..Konusmamaya devam edicem..uğrasamam onun cahilliğiyle ben hiç,kaynıma bile iftira atmış,anneme gidip anlatmııs bide dsünün..bnde kaynıma söyledim ben öyle bişey dmedim diyo...Bunlara ağırlıgımızı koymazsak vay halimize..Kendi evimizin işini yapıp bide o evin işinimi yapıcaz yok artıkk daha nelerr yok öyle bi dünya kızlar...Bide komsular sunu diyo bunu diyo demeleri yokmuu ay boğasım geliyo işte ozaman..komsular konusur söyler herşeyi..bide bu kaynanaların,baska gelinleri örnek gösteren cinsleri vardır..msela bnm kaynanam sunun gelini böyle,bunun gelini şöyle fln gibi..yeter yahuuu bıktım artık daha 2 aylık evliliğimde...

Kızlar napıcaz biz ya bunlarla..bide kaynanam üvey bana emir verdiğinde dayanamıyorum..Dün gittik hiç konusmadık geldiğimde hosgeldn,gderken güle güle ddi bu kdar konustuk..arkamdan neler demiş anneme...onların evine gittiğimde kocamın yanına oturdugumu bile laf etmiş..ne kdar cahil bi insan ya...evim pismiş neler demiş..okdarda titizim yanii..Konusmamaya devam edicem..uğrasamam onun cahilliğiyle ben hiç,kaynıma bile iftira atmış,anneme gidip anlatmııs bide dsünün..bnde kaynıma söyledim ben öyle bişey dmedim diyo...Bunlara ağırlıgımızı koymazsak vay halimize..Kendi evimizin işini yapıp bide o evin işinimi yapıcaz yok artıkk daha nelerr yok öyle bi dünya kızlar...Bide komsular sunu diyo bunu diyo demeleri yokmuu ay boğasım geliyo işte ozaman..komsular konusur söyler herşeyi..bide bu kaynanaların,baska gelinleri örnek gösteren cinsleri vardır..msela bnm kaynanam sunun gelini böyle,bunun gelini şöyle fln gibi..yeter yahuuu bıktım artık daha 2 aylık evliliğimde...

Allah yardımcın olsun ama benım anlamadıgım bı nokta var bu korku nıye?neden sesını cıkarmaktan korkuyosun karsındakı adam adam degıl kusura bakma ben olsam baba bıle demem o adam baba olamaz her doguranın anne olamadıgı gıbı her babada baba olamıyo bazen sızınkıde o cınsten en bastan agırlıgınızı neden koymuyosunuz kı cok gecte degıl sen boyle gel demelerınde gıder sessız kalırsan her ıstedıklerını yaptırmaya devam ederler gelmıyorum de ısım var de laf soylerse de madem o evden cıksanızda gecınebılceksınız lanet olsun evınıze de cık gıt calısmak cozum yolu degıl daha cok yıprancaksın aksam ıs cıkısları cagırcaklar yemek yyıyp bulasıkları yıkatıcaklar sana evınde yorulcagından daha cok yorulcaksın yapcagını yapar onlar ınsan degıller bıde kp. demıs ya bızde erkeler oturur kadınlar hızmet eder ben olsam sızın esınız sıze hızmet edemıyo anlasılarn sureklı benden beklıosunuz derdım ılerı gıdersede sen kendıne hızmet etcek kadın bul derdım bu ne ya kendınınızden odun verıosunuz kımkı o bu kadar hayatınıza mudahale ederken hala laflarına bakıp ayaklarına gıdıyosunuz ne kaybetceksın sesını cıkarsan gerekırse haddını en ıyı sekılde bıldırsen sankı ornek bı babada onumu kaybetmekten korkuyosuz saygı bı yere kadar onlar hak etmıyo kusura bakma ..

valla çok doğru söylemişssin. Ben dedim valla hizmetçi bulun diye ağırlarına gitmiş terbiyesiz falan oldu bi müddet adım hizmetçi tutun kendinize çok fazla hizmet bekliyorsanız. ben eşime hizmet etmek zorundayım sizede edrsem insanlığımdan edrim ama onuda bana kötü davranarak onuda hak etmiyosunuz dedim veee kötü oldum aramız soğuk mesafeliyiz ama çok şükür ona göre davranıyolar hizmet bekliyoruz falan diye laf açmıyolar benjde keyfime göre yardım ediyorum...

Çok haklısın canım..Nişanlıyken bn böyle bir adam oldugunu bilmiyodum..evlendikten sonra öğrendimm ağırlığımıda koydum zaten..haftada bir ancak gidiyoruz oda aksamları 7den sonra eşimin hatrı için gidiyorum.Hafta sonu uğramıyorum bile yanlarına.Bakalım bi kez daha çıkartıcakmı huzursuzluk..Onlar alısmıslar huzursuzluğa hep huzursuzluk hakim evlerinde.Adam oğullarına çok düşkün,bu yuzden yanlarında görmek istiyo..ama cok yanlıs yapıyolar kaybettiler bizi.kynanam o evde köle gibi..Ev hep erkek dolu kaynnamdan baska bayan yok.erkeklere hizmet ediyo,benmde zoruma gidiyo..bnm ailemde babam bile kalkıp çay doldrrdu kendine,sofra hazrlardı..ama kp nin evi öyle değil..kendimi hizmetci gibi hissediyorum o eve gidince..Hep kendi istediği olsun istiyo cok zorluyolar..daha aylık evliyim bunları yasatmaları çok ayıp bişey zaten..İnsanlıktan anlamıyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…