sen bide nişanlısınn..Evlilik çok zor canım nişanlılık neki evlennce daha beter oluyor..doldurmus gibi olmayımm fakat cok cok iyi düşün insanın ruh saglını bozuyorlar çünkü..allah islah etsin hepsini
olan kıza oluyo canımm..erkeğe bsey olmuyo..bide ailesine düşkünse nişanlın..insan bunları yasarken evliliğin tadını bile çıkaramıyo çünkü kocanla hep aynı konuları konusuyosun baska bsey yok..evlenmeden önce ne hayaller kuruyosun ama aileler yzunden hiçbiri gerceklesemiyorya nasıl korkuyoprum sorma az kaldı düğüne heycanlydım nasıl ne bilm şmdi artık korku sardı beni napcam ben ailesyle felan die bunları dşnekten uuyyamıyorum nişanlıma yansıtıom söyleyemiyorum tabiki onnla kavga edioz oıda dio herşey yolunda gidio nie bölesintabi ona göre ne var ki ben sorumluluk altına griyorum
olan kıza oluyo canımm..erkeğe bsey olmuyo..bide ailesine düşkünse nişanlın..insan bunları yasarken evliliğin tadını bile çıkaramıyo çünkü kocanla hep aynı konuları konusuyosun baska bsey yok..evlenmeden önce ne hayaller kuruyosun ama aileler yzunden hiçbiri gerceklesemiyor
ahh canım ahh ayrı oturcaz onlara kalsak beraber oturalm derlerdide şükür nişanlım o yapıda değil.. evimz tutuldu eşyamz aldık borçla aileler destek vermio herey bize bakıo hepsi neyse de .. annesi çok pasaklı kadın evini görsenbide engelli krdeşi var bakıma muhtaç ben bunlarla napcam blemiom evim ayrı ama teyzeleri halası btn akrabaları baskıyapıyor şmdiden git gel yap et temzle sevap alrsn dua elrsn sevlrsn die ya ben çalışıyorum bi pazarım var o pazarda kendi evmimi temzleym onn evnmi bide bağları var orada yardm bekliyorlar gel topla et ben bağ bahçe işi blmem ben kendi evmde iş yapmayan yaptırılmayan olarak büyütüldm şmdi onlara hizmetçilk mi etcem
Bide çalısıyosun canım pazar günü onların evine bile ugrama..gidersen hafta içi gidersin yemeğe aksam 1 defa..calıstıgın için bahanen var yoruluyorum falan der gitmezsin..hizmetci değiliz biz onlar için değill,kocamzla evlendik hayallerimz var..bunu anlamak zorundalar..bnde öyle byüdüm evde bile iş yapmazdım el bebek gül bebek yanii...çok büyük bi bahanen var çalısıyosun asla gitme yorgunlugu öne sür sürekli...EZDİRMEYİZ KENDİMİZİ :)
ahh canım ya bunları dşün düşün uyuyamaz oldum bi kaç haftaya kadr öyle heycanlı öyle güzeldi ki.. sonra nedense baktm hep bunları dşünğüyorumişin garbi dn akşam snrlenmeme sebep bişi oldu.. abimin eşi yani yengemle geçen pazar bağlarına gittik orda kaynana yengeme demiş ki nişanlıma göre çok saf biri güya .. düğn günü hasta olmasın demiş ya bu benm elimde mi ? kaldıki olabilrim bundan ona ne ? büyük gelini dğn günü hastaymşda midesi bulanmş kaynanın da ondan beri sevemezmiş büyk gelni yahu koynuna alan kendmi midesi nie bulanıo onane bundan öyle demi ama söledği şeye bak ya bende nişanlıma söledm annen neler dşnüo böle saçmalıo onane bndan dedm ayıp denen bişi var dedm kavga ettik
kaynanan varya hayatınıza mudahale edicek canımm ona neymiş hasta olup olmamandan kimki o..azıcık iyi olsalarda sevdirseler kendilerini ne olcak sankii dimi..hep ara bozuculuk yapıyolar ya herkesin basında var ama hepsi baska bir cins..abinin esi bile hizmet etmiyomus onlara üstelik çalsmıyo..esitlik olmak zorunda o nasılsa sende oyle ol...o gelinin yaptklarını laf ediyolarsa seninde yaptklarını laf ederler kesin..ahh allah islah etsin...
aynı durum benmde başımda yane yapcaz biz yaa daha nişanlıyım üstelik evlenince neler gelcek başıma bi yerde insanı pişman ediyorlar evlenmesem daha mı iyiydi demek istemiyorum
Babamın bana verdiği bi ev var çok skür al otur diyor..En iyisini yapmıssınz kendinz almıssınız kimse onu aldık bunu aldık dememstr..bzim evimizi kaynpderim esyaları o aldı..ama esya almakla olmuyoır iste malesef azıcık sevgi gstermek sart..onu yapmıyo evlernde hep bi hzurszluk vardır zaten..değişik insanlar..hyatım boyunca görmediğim seyler gördüm duydumm..
Biraz ağırlığınızı koyun, hafife almasın sizi. Onların size dediği her şeyide duymayın. Biraz 3 maymunu oynamak lazım.
Geçenlerde kayınvalidemin eltisi vefat etti. Dediki biz gelinlere; ölen eltimde her zaman bana laf vuruyordu gelinler köydeki evi niye gelip temizlemiyorlar diye. Bende duymamazlıktan geldim, diğer gelin hiç cevap vermez yine ben duramam. Neyse hadi ilki böyle oldu. 1 hafta sonra yine aynı şekilde bu sefer komşularıda katarak dediki işte komşular niye gelinler gelip evi temizlemiyor dedi diye söyledi. Bende dedimki kim diyormuş dedim oda dediki komuşular en çokda ölen eltim diyodu dedi. bende dedimki geçen hafta ölmüştü zaten eltisi, komik bir dille tüh dedim göremeden gitti dedim. Orda konu kapandı. Şimdi gidip köye temizlik yapacak halim yok. Oğlumamı bakayım temizliğe mi. Bide çocuğu tuhaf bir şekilde seviyor. hiç bırakıpta temizlik falan yapamam.
eeee naptın peki canım suan nasıl aranızzz ?
allah sana sabır versin kardeşim .mrb kızlarr ben daha yeni üye oldumm..ama bıktım artık brilerne anlatmam gerek derdimiben daha 2 aylık evliyim..esimin ailesi bunalttı iyice benii..haftanın 3-4 günü oraya gtmemi istiyolar,yemege cagrıyolar....evim yakın değil mnibüse bnicem 10 dk sürüyo..daha yeni evliyim snucta yeni girdm aralarına rhat braksalar belki gdip gelicem ama brakmıyolar.defalarca syledii beni dnlemezsenz,gelmezsen huzurunuzu bozarım ddi.bi baba sylermi bnu yani..esime sürekli seni kiralarda sründürürüm diyo tehdt ediyo..o olmazsa gecinemeyiz zannediyo.bnden hizmet bekliyolar.sürekli brilerni örnek gsteriyo bna.iş yapan kaynanasna yardm eden hzmet edenleri örnek gsteriyo...bn onlara hzmetci olarakmı evlendm anlamıyorumkii..kaynanam üvey bde benimm,esimn annesi değill aksam esim gelnce gdiyruz hftada 2 gün.gttiğim zman sofrayı hazrlayıp bulaskları ykıyorum ama yetmiyo onlara..her yaptgım hareketi laf ediyolar..onlerine cay koymamısım,kaynpderim odaya grınce ayaga kalkmamısım..ayakkabıları cevrmiyomusum,msafırı yolcetmiyomusum falann..kynanam açıgımı yakalayınca direk laf ediyolar...kynanam sürekli bu evin kuralları var bn seni yetstircem dyip duruyo.gectgmiz hafta anneme sikayete gtmişler beni..nler anlatmıslar..okdar kçücük sylerin lafını etmişlerkii...kaynpederim evime gelnce yastklarımı flan kaldrıp bakıyo,evi arıyo didik didik pislk bulsam dye..erkek snucta bunlara karsmayıp bıraz agır olması lazımmm..daha yeni evliydik 2-3 hftalık hftada 3 kre gelceksnz dyodu bnde esimle bsbasa kalmak ıstıyodum..çok bzdular hzurumuzu esimle evliliğmn ilk hftasnda bunlar yzunden kavga ettimm..halada devam ediyolar bzmaya..arayıp nye gelmiyosnz dyo..hftada 3 gün geliceksnz bni dnlyceksnz dyo..gtmedgmiz zman hzurumz kacıyo napcam blmiyorum bn onalrın hzmetcısıyım sankii..bz artk evlendk kendi kararlarımızı vermek istiyoruzz ama onların istedgi gbi olmamızı istiyolar..onlara gttiğimde hep esimn yanına oturuyomusum bunu bıle laf ettıler..ailem geldğinde onlarıda cagrmamı bekliyolar..cagrmadıgım zman nler yaptılar bi sürü laf sylediler..bzim adet byle deyıp druyoo..nişanlyken bi kre ble yanıma gelmediler..dğünde 2 blezik taktılarr..hc bsey yapmadılaer.ne bayramda ne bska bi gün..napcam bilmiyorumm hftanın 3 günü gitmek zrundamıyım ben evimde cok rhatımm sabahn köründe gdip napcam bn aksama kdar onalrn evınde aksama kdar iş yapıcamm..mecburmuyum bunaa
zaten en dorusunu yaparsın asık suratlı olmamakla erkeklerin bazı seylere kafaları basmadı ıcın zaten kadın kadının düşmanı oluyo adam düşünse ogluna sana bu kadar kötü davranmaz ama kadının doldurmasıyla belki kötü bişey yaptının bile farkında değildir su an bence tekrardan Allah yardımcın olsun tatlım ne diyimEvet canım üvey oldugu için kocasını doldurup üstümüze salıyo..cnkü biliyo kocasının huyunu snirlennce her lafı soyledıgını..snrada bana gelip kendni övüyo yapma etme dyorum ama yapıyo diyo kendini melek olarak gsteriyo kadın..kocam arkamda cok skürr ailesne karsı bni hiç bizaman ezdirmedi ezdrmezde bliyorum..huylarnı bliyor çünkü..en cok üzen sey buydu zaten beni şikayet etmeleri..babam evdede yok köye gitti,annem tekti evdekarı koca gidip annemle knusmslar..babam varken knusamazlardı oyle zaten kovardı babam onları evden..hiç bizaman kocama ailesi yzunden surat yapmadım,o seklde kendime çektim zaten :) kocamın sucu yok zaten ailesinin hataları yzunden ona surat yapıp uzememkii onuu...
mrb kızlarr ben daha yeni üye oldumm..ama bıktım artık brilerne anlatmam gerek derdimiben daha 2 aylık evliyim..esimin ailesi bunalttı iyice benii..haftanın 3-4 günü oraya gtmemi istiyolar,yemege cagrıyolar....evim yakın değil mnibüse bnicem 10 dk sürüyo..daha yeni evliyim snucta yeni girdm aralarına rhat braksalar belki gdip gelicem ama brakmıyolar.defalarca syledii beni dnlemezsenz,gelmezsen huzurunuzu bozarım ddi.bi baba sylermi bnu yani..esime sürekli seni kiralarda sründürürüm diyo tehdt ediyo..o olmazsa gecinemeyiz zannediyo.bnden hizmet bekliyolar.sürekli brilerni örnek gsteriyo bna.iş yapan kaynanasna yardm eden hzmet edenleri örnek gsteriyo...bn onlara hzmetci olarakmı evlendm anlamıyorumkii..kaynanam üvey bde benimm,esimn annesi değill aksam esim gelnce gdiyruz hftada 2 gün.gttiğim zman sofrayı hazrlayıp bulaskları ykıyorum AMA yetmiyo onlara..her yaptgım hareketi laf ediyolar..onlerine cay koymamısım,kaynpderim odaya grınce ayaga kalkmamısım..ayakkabıları cevrmiyomusum,msafırı yolcetmiyomusum falann..kynanam açıgımı yakalayınca direk laf ediyolar...kynanam sürekli bu evin kuralları var bn seni yetstircem dyip duruyo.gectgmiz hafta anneme sikayete gtmişler beni..nler anlatmıslar..okdar kçücük sylerin lafını etmişlerkii...kaynpederim evime gelnce yastklarımı flan kaldrıp bakıyo,evi arıyo didik didik pislk bulsam dye..erkek snucta bunlara karsmayıp bıraz agır olması lazımmm..daha yeni evliydik 2-3 hftalık hftada 3 kre gelceksnz dyodu bnde esimle bsbasa kalmak ıstıyodum..çok bzdular hzurumuzu esimle evliliğmn ilk hftasnda bunlar yzunden kavga ettimm..halada devam ediyolar bzmaya..arayıp nye gelmiyosnz dyo..hftada 3 gün geliceksnz bni dnlyceksnz dyo..gtmedgmiz zman hzurumz kacıyo napcam blmiyorum bn onalrın hzmetcısıyım sankii..bz artk evlendk kendi kararlarımızı vermek istiyoruzz ama onların istedgi gbi olmamızı istiyolar..onlara gttiğimde hep esimn yanına oturuyomusum bunu bıle laf ettıler..ailem geldğinde onlarıda cagrmamı bekliyolar..cagrmadıgım zman nler yaptılar bi sürü laf sylediler..bzim adet byle deyıp druyoo..nişanlyken bi kre ble yanıma gelmediler..dğünde 2 blezik taktılarr..hc bsey yapmadılaer.ne bayramda ne bska bi gün..napcam bilmiyorumm hftanın 3 günü gitmek zrundamıyım ben evimde cok rhatımm sabahn köründe gdip napcam bn aksama kdar onalrn evınde aksama kdar iş yapıcamm..mecburmuyum bunaa
YAZDIKLARINI OKURKEN TEK BEN DEĞİLMİŞİM BU DERTTEN MUZDARİP DEDİM KENDİ KENDİME.. AYNI ŞEYLERİ BENDE YAŞADIM KARDEŞİM, HALA DEDĞİN GİBİ BENİM DURUMUMDA. BEN DE EVLENELİ 9 ay oldu henüznedir bu çektiğimiz ya ne istiyo bu anne babalar oğullarının eşinden bi anne baba çocuğum huzurlu olsun mutlu olsun der başka bişey istemez benim bildiğim imtahanımız mıdır nedir Allahtan iftira falan atmıyo bana yaptıkları gibi
kayınpederim gelip diyoki şunu demişsin..sasırıyorum vallahi öyle bişey demedim diyorum..kaynanam işte iftiramı deyim artık bilemedim ki..bir lafın üstüne kaç tane katıp anlatıyor..Tek değilsin canımmm bi çok insan var bunları yasayan herkesinki farklı işte..Dediğin gibi anne baba cocugunun huzurunu mutlulugunu ister..Benimde annem babam gelinlerine öyle bir davranıyolarkii keske annem benim kaynanam olsaydı demiyo değilim..İmtihanımız gibi bişey valla canımm allah sabır versin bize..Kendilerine bişey yapmıyolar olan kocamla bana oluyo arada tartsıyoruz evliliğmz yıpranıyor
varya çok sevdim seni :) lafı tam gediğine koymuşsun ağzına sağlık iyi demişsinvallahi bende dşn düşün şuna karar verdim bu pzar evde iş vr die çıkmıycam bağa gitmemek için :) 15inede tuttuğumuz ev boşalıyor yani sonraki pazarada evi temizle eşya yerleştr derken ramazanı bulur çünkü pazarları gidip yapabilrm bu işlermide.. yani ramazandada zaten orucuz derken bayram derken bayrama giderim ellerni öpmeye yeter oda :) bide düğünde görürüm tmm yeter demi kızlar
Biraz ağırlığınızı koyun, hafife almasın sizi. Onların size dediği her şeyide duymayın. Biraz 3 maymunu oynamak lazım.
Geçenlerde kayınvalidemin eltisi vefat etti. Dediki biz gelinlere; ölen eltimde her zaman bana laf vuruyordu gelinler köydeki evi niye gelip temizlemiyorlar diye. Bende duymamazlıktan geldim, diğer gelin hiç cevap vermez yine ben duramam. Neyse hadi ilki böyle oldu. 1 hafta sonra yine aynı şekilde bu sefer komşularıda katarak dediki işte komşular niye gelinler gelip evi temizlemiyor dedi diye söyledi. Bende dedimki kim diyormuş dedim oda dediki komuşular en çokda ölen eltim diyodu dedi. bende dedimki geçen hafta ölmüştü zaten eltisi, komik bir dille tüh dedim göremeden gitti dedim. Orda konu kapandı. Şimdi gidip köye temizlik yapacak halim yok. Oğlumamı bakayım temizliğe mi. Bide çocuğu tuhaf bir şekilde seviyor. hiç bırakıpta temizlik falan yapamam.
YAZDIKLARINI OKURKEN TEK BEN DEĞİLMİŞİM BU DERTTEN MUZDARİP DEDİM KENDİ KENDİME.. AYNI ŞEYLERİ BENDE YAŞADIM KARDEŞİM, HALA DEDĞİN GİBİ BENİM DURUMUMDA. BEN DE EVLENELİ 9 ay oldu henüznedir bu çektiğimiz ya ne istiyo bu anne babalar oğullarının eşinden bi anne baba çocuğum huzurlu olsun mutlu olsun der başka bişey istemez benim bildiğim imtahanımız mıdır nedir Allahtan iftira falan atmıyo bana yaptıkları gibi
kayınpederim gelip diyoki şunu demişsin..sasırıyorum vallahi öyle bişey demedim diyorum..kaynanam işte iftiramı deyim artık bilemedim ki..bir lafın üstüne kaç tane katıp anlatıyor..Tek değilsin canımmm bi çok insan var bunları yasayan herkesinki farklı işte..Dediğin gibi anne baba cocugunun huzurunu mutlulugunu ister..Benimde annem babam gelinlerine öyle bir davranıyolarkii keske annem benim kaynanam olsaydı demiyo değilim..İmtihanımız gibi bişey valla canımm allah sabır versin bize..Kendilerine bişey yapmıyolar olan kocamla bana oluyo arada tartsıyoruz evliliğmz yıpranıyor
aynen canım. Allah kocalarımıza akıl fikir verirde inşallah doğruyu yanlışı ayırıp hep arkamızda olurlar....
Allah yardımcın olsun ama benım anlamadıgım bı nokta var bu korku nıye?neden sesını cıkarmaktan korkuyosun karsındakı adam adam degıl kusura bakma ben olsam baba bıle demem o adam baba olamaz her doguranın anne olamadıgı gıbı her babada baba olamıyo bazen sızınkıde o cınsten en bastan agırlıgınızı neden koymuyosunuz kı cok gecte degıl sen boyle gel demelerınde gıder sessız kalırsan her ıstedıklerını yaptırmaya devam ederler gelmıyorum de ısım var de laf soylerse de madem o evden cıksanızda gecınebılceksınız lanet olsun evınıze de cık gıt calısmak cozum yolu degıl daha cok yıprancaksın aksam ıs cıkısları cagırcaklar yemek yyıyp bulasıkları yıkatıcaklar sana evınde yorulcagından daha cok yorulcaksın yapcagını yapar onlar ınsan degıller bıde kp. demıs ya bızde erkeler oturur kadınlar hızmet eder ben olsam sızın esınız sıze hızmet edemıyo anlasılarn sureklı benden beklıosunuz derdım ılerı gıdersede sen kendıne hızmet etcek kadın bul derdım bu ne ya kendınınızden odun verıosunuz kımkı o bu kadar hayatınıza mudahale ederken hala laflarına bakıp ayaklarına gıdıyosunuz ne kaybetceksın sesını cıkarsan gerekırse haddını en ıyı sekılde bıldırsen sankı ornek bı babada onumu kaybetmekten korkuyosuz saygı bı yere kadar onlar hak etmıyo kusura bakma ..
Allah yardımcın olsun ama benım anlamadıgım bı nokta var bu korku nıye?neden sesını cıkarmaktan korkuyosun karsındakı adam adam degıl kusura bakma ben olsam baba bıle demem o adam baba olamaz her doguranın anne olamadıgı gıbı her babada baba olamıyo bazen sızınkıde o cınsten en bastan agırlıgınızı neden koymuyosunuz kı cok gecte degıl sen boyle gel demelerınde gıder sessız kalırsan her ıstedıklerını yaptırmaya devam ederler gelmıyorum de ısım var de laf soylerse de madem o evden cıksanızda gecınebılceksınız lanet olsun evınıze de cık gıt calısmak cozum yolu degıl daha cok yıprancaksın aksam ıs cıkısları cagırcaklar yemek yyıyp bulasıkları yıkatıcaklar sana evınde yorulcagından daha cok yorulcaksın yapcagını yapar onlar ınsan degıller bıde kp. demıs ya bızde erkeler oturur kadınlar hızmet eder ben olsam sızın esınız sıze hızmet edemıyo anlasılarn sureklı benden beklıosunuz derdım ılerı gıdersede sen kendıne hızmet etcek kadın bul derdım bu ne ya kendınınızden odun verıosunuz kımkı o bu kadar hayatınıza mudahale ederken hala laflarına bakıp ayaklarına gıdıyosunuz ne kaybetceksın sesını cıkarsan gerekırse haddını en ıyı sekılde bıldırsen sankı ornek bı babada onumu kaybetmekten korkuyosuz saygı bı yere kadar onlar hak etmıyo kusura bakma ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?