Bıktım artık otlakçılardan!!!

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Bıktım artık otlakçılardan!!!
Ben çalışıyorum. Çocuklarıma kayınvalidem bakıyor. Allah razı olsun ondan, eksik olmasın iyiki bakıyor.
Ama ben etrafındaki yiyici, otlakçı tayfasından bıktım usandım. Çocuklarım onun evinde dengeli beslensinler, gıdasız kalmasınlar diye eşim de ben de habire alır dururuz oraya. Buz dolabını doldururuz. Bir gün elimiz boş gitmemişizdir. Fakat bizim çocuklarımıza aldığımız şeyleri gelen giden ortak olup bitiriyor. Ayıptır söylemesi balık alıp akşam yemeğine gideriz. Bir bakmışsın balığı seven bütün sülalesi orda. Ciğerci kedileri gibi üşüşmüşler sofraya bizim kısıtlı bütçemize kendimize kadar aldığımız yemekten güdük kadar tabaklara paylaştırılmış ve biz doymadan o sofradan kalkmışız. Birgün çocuğumuza kahvaltılık almıştık. Anlarsınız ya işte yavrumuz yesin diye peynirin tereyağın en iyiisinden, balın en kalitelisinden. Fazla paramız yok ama ona kadar aldık işte. Kayınvalideme bu peynir, bal çocuğun ona kadar aldık dedim üstüne basa basa. Bunda gücenecek darılacak bir durum yok. Bizim çocuğumuzun onların torunlarının sağlığı için alındı bu gıdalar. Aman yarabbim o gün ve ondan sonra birkaç gün daha kahvaltı sofralarına görümcemden ve sanki cebinde akrep varmış gibi elini cebine sokmaya korkan cimri kocasından tutun, kaynının çocukları, eltisi, v.s v.s akrabaları doluşmuşlar sofraya. Kayınvalidemde mahçup olamamak için çıkarmış bizim aldıklarımızı sofraya. Bir hafta geçmedi bitmiş çocuğun yiyecekleri. Ee nooldu anne, çabuk bitmiş dedim. Dedi kızım işte böyle böyle. Nasıl tepemin tası attı anlatamam. Saygıda asla kusur etmeyen bir gelinimdir. Ağzımı açıp tek kelime söylemedim. Ama eşimle konuştum. Bundan sonra ya günlük alıcaz offyaaa bilemiyorum ne yapıcaz... Ona da annenle konuş dedim. Çocuğun beslenmesinin önemli olduğunu aktar dedim. İnşallah konuşur.

ay canım ya zor bir durum tamamda bu otlakçıların evi barkı işi gücü yok muda sürekli soluğu kayınvalidenlerde alıyorlar hayret bişey yaaaabence kayınvaliden çocuklarının yiyeceğini biyerlere saklasın canım başka bişey gelmedi aklıma yoksa boşa alıyorsunuz vallahi ya

aynen ya sinir oluyorum :95:

bence eşin bu olaya el atsın sonuçta onun ailesi.

Çok gıcık bir durum. Nefret ederim aç gözlü insanlardan. Kayınvalidenize kızmayın onun bir suçu yok. Akrabalar arsız olursa kadın ne yapsın? Ben aç olsam bile kimsenin sofrasına oturamayan bir insan olduğum için inanılmaz kızıyorum bu tarz insanlara.
Vallahi aklıma bir öneri gelmedi,sinirlerinize hakim olmaya çalışın demekten başka..

kayınvaldeniz kötü niyetli değildir muhakkak güzel bir dille söylerseniz anne bizim durumumuz anca çocuklara ve size kadar yetiyor sizden esirgemiyoruz sakın yanlış anlama başkası gelince çıkarmasan da bitmese nasıl olur gibi .olsa başkalarından da esirgmeyiz ama bu kadar bütçemiz gibi söyleseniz eşiniz veya siz.belki biraz darılır ama darılsın bişey olmaz

canım sanırım kayınvaliden hayır demeyi bilemeyenlerden. valla günlük kahvaltılık,öğlen, akşam yiyeceğini sen bir gün önceden hazırla, ona göre götür bence de . başka şey gelmiyor aklıma.

bu akrabalar sizin ev için alışveriş yaptığınızı nerden biliyorlar?

Görümcem çalışmıyor zaten. İşi olanlar da İş çıkışı geliyorlar. Dışarıdan gören komşuları da görümcem için o çalışmıyor naapsın diyorlar. İyi. Görümce rahat yesin içsin tüketsin diye mi çalışıyorum ben

Ay bir oturursun, iki oturursun. İnsan hep yemek saatinde mi gider gittiği yere yahuu...

Ben olsam toplu olarak kendi evime alırım her sabahta çocuğa yetecek kadarını bir güzel kaba hazırlar veririm çocukla birlikte bu bu yenecek bugün die toplu verince gidiyor yani yemeyin desenzde olmaz:78:

Offf bilmiyorum valla diğerleri de ya kızı damadı, yada akrabaları..

Ama kızı da olsa sonuç da evlenmiş gitmiş. Birazda onlar getirsin diimi yaa. Kocası varlıklı aslında ama inanılmaz cimri

Çocuklarımın yiyeceğine ortak oluyorlar işte düşünün artık derecesini...

canım sende ozaman çocuklarını bırakırken yiyeceği şeyleride onları bırakırken götür günlük götür yani kayınvalidenede anne bunları getirdim çocuklar bunları yiyecek dersin birde onların yiyeceği kadar götür fazla götürme canım bak bakalım o zaman ne yiyecekler avuçlarını yalarlar ancak tövbe tövbe...

zaten varya bu akrabalar neden aynı aptde otururlar anlamam bizde de var öyle ama fazla değil o bile çekilmiyor ya anneciğime yazık ben evlendim gittim ama o hala kurtulamadı

evet canım sen en iyisi günlük ver. hiç canını sıkma boşver.

Ben olsam toplu olarak kendi evime alırım her sabahta çocuğa yetecek kadarını bir güzel kaba hazırlar veririm çocukla birlikte bu bu yenecek bugün die toplu verince gidiyor yani yemeyin desenzde olmaz:78:

Bizde öyle düşündük ama. Evimiz uzak olduğundan hafta içi çocuk orda kalıyor . Biz dehaftalık alıyoruz mecburen:97:

bende arkadaşa katılıyorum başka türlü siz kötü olursunuz kaynanada heralde neden bu kadar getiriyosun demez madem anlayışlı görümcende gelirse yemeyiversin

ne gıcık bir durum yaaa....
kayınvalideniz sizin evde baksa çocuğunuza
o zaman gelmezler

ya vallahi gıcık bi durum ama k.valideniz bundan rahatsız olduğunuzunn farkındaysa sizde orta yolu bulun ve anne eğer alınanlar boyle paylaşılcaksa ya bizimkilerin ayrı olduğunu açıkca söyle yada kahvaltıya gelene evde eksiği söyle babam yada oğlun alsın de , neticede kimse bi bebeğin yemeğine ortak olmak istemez. k.valide de eğer mahçup olmamak için çıkarıyorsa yuh onada kocası alsın koysun o zama dolaba çocuğu balık yıyecek olan gelirken getirsin.
ama mutlaka dile getirin olmadı açıkcada söyleyin ne varki yani saygı saygı bi yere kadar hep sus hep sineye çek ne gerek var.. kim bilir belki gelenlerinde haberi yok ne bilsinler sizin aldığınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…