siz odanıza ufak bir buzdolabı alın çocuğunuzun yiyeceklerini oraya koyun.hani otellerde varya mini onlardan işte
kaynanan çocuğa baktığı için evede ayrıca üç beş orta halli bişeyler alırsın.tepki gösterirsede dersin anne bak sende görüyosun işte torunun yiycane millet gelip bitiriyo sen de iyi niyetinden sesini çoıkaramıyorsun falan diye.ne şiş yansın ne kabap.millet odanıza girip buzdolabını karıştırmaz heralde olmazsa kilit taktırırsın
imkanlar kısıtlı olsa da olmasa da yeme içmenin hesabı yapılmaz...
aynen katılıyorum...
bilmiyorum ayıp geliyo bana da böyle ben çocuğa alıyorum millet yiyo falan...
eğer gönül rızasıyla yedirirsen azalmaz artar...
ama kanaatkar olmamanın cezasıdır elin daralması ben böyle düşünüyorum yani.
Tabii, bekarsınız, öğrencisiniz. Öylemi. Bizde geçtik o yollardan. Aileden uzaklarda çok kenetlendik öğrenci arkadaşlarımızla kalabalık sofralarda...Neyse..Evlenin asgari ücretle 4 kişilik aileyi geçindirmeye çalışın bu memlekette de ozaman kutlayayım sizi
Bıktım artık otlakçılardan!!!
Ben çalışıyorum. Çocuklarıma kayınvalidem bakıyor. Allah razı olsun ondan, eksik olmasın iyiki bakıyor.
Ama ben etrafındaki yiyici, otlakçı tayfasından bıktım usandım. Çocuklarım onun evinde dengeli beslensinler, gıdasız kalmasınlar diye eşim de ben de habire alır dururuz oraya. Buz dolabını doldururuz. Bir gün elimiz boş gitmemişizdir. Fakat bizim çocuklarımıza aldığımız şeyleri gelen giden ortak olup bitiriyor. Ayıptır söylemesi balık alıp akşam yemeğine gideriz. Bir bakmışsın balığı seven bütün sülalesi orda. Ciğerci kedileri gibi üşüşmüşler sofraya bizim kısıtlı bütçemize kendimize kadar aldığımız yemekten güdük kadar tabaklara paylaştırılmış ve biz doymadan o sofradan kalkmışız. Birgün çocuğumuza kahvaltılık almıştık. Anlarsınız ya işte yavrumuz yesin diye peynirin tereyağın en iyiisinden, balın en kalitelisinden. Fazla paramız yok ama ona kadar aldık işte. Kayınvalideme bu peynir, bal çocuğun ona kadar aldık dedim üstüne basa basa. Bunda gücenecek darılacak bir durum yok. Bizim çocuğumuzun onların torunlarının sağlığı için alındı bu gıdalar. Aman yarabbim o gün ve ondan sonra birkaç gün daha kahvaltı sofralarına görümcemden ve sanki cebinde akrep varmış gibi elini cebine sokmaya korkan cimri kocasından tutun, kaynının çocukları, eltisi, v.s v.s akrabaları doluşmuşlar sofraya. Kayınvalidemde mahçup olamamak için çıkarmış bizim aldıklarımızı sofraya. Bir hafta geçmedi bitmiş çocuğun yiyecekleri. Ee nooldu anne, çabuk bitmiş dedim. Dedi kızım işte böyle böyle. Nasıl tepemin tası attı anlatamam. Saygıda asla kusur etmeyen bir gelinimdir. Ağzımı açıp tek kelime söylemedim. Ama eşimle konuştum. Bundan sonra ya günlük alıcaz offyaaa bilemiyorum ne yapıcaz... Ona da annenle konuş dedim. Çocuğun beslenmesinin önemli olduğunu aktar dedim. İnşallah konuşur.
valla bu şekilde izah ettiğin aile profiline bu çözüm geldi aklıma.öyle bi anlatmışsınki bir buzdolabı aldığında gücenecek bir aileye benzemiyolar diye düşündüm.kaldıki burada yazdıklarına bakılırsa bnm "yok artık daha neler" diyesim geldi.
elbetteki amacım eşinin ailesine saldırmak değil ama yazdığın şeyler normal bir ailenin yapacağı şeyler değil.
bu arada yardımcı olmak için sorununuzu okumuş, vakit ayırıp kendine göre çözüm önerileri sunmuş diğer arkadaşlarada daha hoş bir üslupla cvp verebilirsin...
Sizi üzdüysem kusura bakmayın. Üslup, sadece yıllardır çocuğuma bakmış birisinin kendi evinde ayrı bir buzdolabı alıp koymamın,üstelik de kapıyı kitlemenin o insanlara karşı(kayınvalide ve peder) ne denli ayıp olduğunu düşündüm. O yüzden verdiğim fevri tepkiydi
biraz haksızlık etmişsin kayınvalidene aldığımız yiyecek sofraya konuyor çocuğuma alıyorum herkes yiyor diye eğer böyle düşünüyorsan baktırmayacaksın tutacaksın parayla kadın vereceksin en aşağı 600-700 evinde kadına baktıracaksın.hadi sen yiyeceği alıyorsun tamam o yemek nerede pişiyor çocuğun evde neyle ısınıyor çocuğun daha farklı masrafları olmuyormu yani evde bir yiyecek almayla her şey bitiyormu.gecenlerde senın gene baska konunu okumustum kayınvalidene atıp tutuyordun şimdi görümcenlere eve gelip gidenlere söylenmeye başlanmışsın bana olayları abartıyormuşsun gibi gelmeye başladı.
siz de bütün yorumlarımı okuyup, yorum yazınız lütfen. Çok rica ediyorum
Ben sizin diğer konularınızı da biliyorum
Kayınvalideniz baksa hata bakmak istemese hata.Yedirse hata yedirmese hata..
Hayır bu kadar gözünüze batıyor yaptıkları neden çocuğunuza ısrarla baktırıyosunuz anlamıyorum.
Kayınvalidenizi görümcenizi burda bu kadar rezil etmeniz çok anlamsız.
Lütfen yorumlarınızı saygı çerçevesinde yapınız
Bizde de yeme içmenin hesabı yapılmaz, ayıp sayılır. O yüzden konuyu ilk okuduğumda tuhaf geldi kusura bakma. Önceki konunu ben de hatırlıyorum kayınvaliden çocuğuna bakmak istememişti önceleri sonra kabul etti. İki çocuğuna birlikte bakıyor anladığım kadarıyla. Neyse öncelikle kayınvalidenin değerini bil, bir kayınvalidenin çocuğuna bakması çok büyük bir olay, kimse kolay kolay kabul etmiyor. İnan bana çok güzel birşey. Zorla da olsa kabul etmiş.
İkincisi bakıcı tutsan senin evinde bakacak, o aldıklarından daha fazlasını tüketecek belki de. Televizyonu açacak, kendine çay kahve yapacak, elektrik, su vs harcayacak.
Eğer herşeyin hesabını yapacaksak bakıcı sana daha masraflı gelecek.
Diyeceksin ki kayınvalidemin de faturalarını biz ödüyoruz, alışveriş yapıyoruz diye ama kayınvaliden çocuklara bakmasa da eşin bir şekilde yapar bunları ailesini zor durumda bırakmaz.
Son olarak kayınvaliden zaten zorla kabul etti çocuklara bakmayı, kadının kalbini bu nedenlerle kırarsan vazgeçebilir.
Yanlış anladınız beni. Ben kayın valideme birşey demiyorum ki. Etrafındaki konu komşu çocuklarım için ayırdığımız kısıtlı bütçeye ortak olmaya çalışıyorlar. Bu durumdan kayınvalidem kendisi de şikayetçi bana dert yanar durur. Ama istese de hayır diyemiyor onlara işte...
:82:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?