hergün bebeğinizin yemek tepsisini menüsünü hazırlayıpta gidin. başka şansınız yok gibi görünüyor.
ona da az çok bir miktar para verin. istediğini alsın mutfağına
Para vermeyi çok denedik. Almıyor. Almaz. Onun için pazar alışverişini falan yapıp götürüyorum. Sebzesi-meyvası, çayı şekeri, pirinci falan.
Geçen gün kendi evimde yemeğim yoktu inanın. Ekmek bile kalmamış evde. Eşim geç gelecekti bebeği bırakıp dışarı da çıkamadım. Yemeden yattım öyle. Hiçbirşey de söylemedim.
Getirdiğini yiyor demesinler diye her zaman yemeğe kalmıyorum orda. Ama benim gösterdiğim dikkate karşılık milletin pişkinliği beni çıldırtıyor:84:
çocuğun günlük yiyebileceği mitarda hergün tupper kaplarına koyup çantasına koy
çocuk dediğin nekadar yiyiebilirki zaten 2-3 kaşık hemen doyar
öyle kilo kilo alıp oraya koyma
hem bitikçe taze alırsın daha iyi olur hem sadece çocuğunun yediğinden emin olabilirsin
kyainvaldenin evindede hiçmi peynir yağ bal yokki direk senin getirdiklerini koyuyor ortaya onu anlamadım
bu kadın evine alışveriş yapmıyormu onlardamı senin getirdiklerinden geçiniyorlar
Bence aldığınız o gıdaları kimin yediğini düşünmeniz, gözlemlemeniz yanlış, hatta ayıp.
Kayınvaliden çocuğunu bakıyorsa evine maddi anlamda yardımcı olmanız gerekir zaten, ama ondan sadece benim çocuğum yesin başkası yemesin demek olmaz.
Eğer çocuğuna her şeyin en iyisini yedirmek istiyorsan, başkası onlardan yemesin diyorsan kendin bakacaksın çocuğuna.
Kayınvaliden evde ne varsa misafire ikram eder ne yapsın.
Gelen kişiler otlakçı mıdır değil midir bilemem, ama onlar da ikram edilen bir şey varsa yemiyecek değiller sonuçta.
bakıcıya versen bebeğini aklın kalacak en azından iyi bakıldığını biliyosun
ayrıca bi de para vereceksin yedikleri
içtikleri helali hoş olsun demen gerek
bunu sorun etmeni yadırgadım ben
annene bıraksan aynı şeyi sorun eder miydin bence etmezdin
üstelik çocuğuna baktığı için senin maddi anlamda destek de olman gerekir
ben olsam aylık mutfak giderini karşılardım teklifsiz
Ben olsam toplu olarak kendi evime alırım her sabahta çocuğa yetecek kadarını bir güzel kaba hazırlar veririm çocukla birlikte bu bu yenecek bugün die toplu verince gidiyor yani yemeyin desenzde olmaz:78:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?