• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım Artık

Merhaba hanımlar dertleşmeye çok ihtiyacım var. Nereden başlasam bilmiyorum. Hamileyim diye bir ay kadar ônce isten çıkarıldım o süreçte de epey yıprandım diyebilirim. Sorun kayinvalidem ve buyuk gorumcem. Oncekikle buyuk gorumcemden baslayayim.. 18 haftalik hamileyim 4-5 kilo aldim. İlk aylarda bu kilo fazla farkindayim ama fazladan yemememe ragmen aldim iste ne yapayim. Beni her gordugunde guluyor dalga geciyor. İlk zamanlar sadece tebessumle gecistiriyordum ama artik cevap vermeyip duymamazliktan geliyor gibi yapsamda bu durum psikolojimi alt ust ediyor. Zaten vucudum degisiyor eski zayif halim gidiyor bir daha asla eskisi gibi olamayacagim gibi dusunculer kafamdan gecse de bebegim saglikli olsunda kilo verilir diye kendimi bile zor ikna ederken bu dalga gecmeler beni yipratiyor. Mesela hep beraber bir etkinlik yapacak olsak en bol kiyafeti tercih ediyorum, bakiyorum yine cikiyor gobegim bu sefer uzuluyorum . Bir araya gelmemiz söz konusu oldugunda geriliyorum. Anlayacağınız hamileligimin tadini çıkartacağıma boyle sacma sapan dusuncelerle kendimi yipratiyorum elimde olmadan. Diger bi konu ise kayinvalidem. Kadin beni devamli yok sayiyor, fikirlerimi kucumsuyor, oda ara ara dalga geciyor. Yanlis anlamayin ama kendimi gelistirmeye her zaman devam eden, surekli kitap okuyan, gundemi takip eden, bilgimin yettigi yerde fikirlerimi suNmaktan cekknmeyen konuskan biriyim. Hani cekingen bir yapim olsa hic bir sey bilmesem neyse. Ornegin ben bir konuda bilgimi paylasiyorum olur mu oyle sey diyip dalga geciyor esim anne gercekten bu boyle dediginde oyle mi oglum diye ciddi ciddi ikna oluyor. Mesela bebegim 14+4 haftada ultrasonda cinsiyetini gostermedi, benim gebeligim gec dollenme bu arada. Diyor ki kizim senin bebegin gec gelistigi icin oyle. Hayir diyorum guzelce acikliyorum gec dollenme farkli cinsiyetini gostermemesi farkli. Gelisimi gayet iyi gidiyor diyorum aradan on dk geciyor bi akrabasiyla telefonda konuşuyor gec gelisiyor ya ondan diyor. Bir yere gidecek mesela esimj ariyor beraber gidelim diye beni aramiyor. Birde biz cok yakin oturuyoruz haftada en az uc dort kez gorusmek istiyor. Bende bu davranislari yuzunden gorusmek istemiyorum gelmeyince esimi dolduruyor. Ananem aman kizim cok gerekmedikce kendini yorma is yapma diyor ben tabiki yapiyorum ama bu laf hosuma gittigi icin kv ile paylasiyorum bana sesini yuksrlterek kim yapcakmis sen yapcaksin tabi hasta misin sen hamilesin diyor. Halbuki bende bunun farkindayim hic naz bile yapmam hamile gibi degilimdir sadece paylasmak istiyorum hosuma gittigi icin boyle uste cikiyor. Kitap alacagim anne bebek kitabi diyorum amaaaannnn biz kitapla mi buyuttuk diyor. Afederseniz gezmeye gelince asla cagirmaz ama evde sarma sarilcak veya bir misafir gelcekse hemen beni arar. asil beni uzen ise esime gorumcemin dalga gecmelerinin beni uzdugunu soyluyorum sen fesatsin diyor. Annesinin bu davranislarini ben annesine yapsam burnumdan getirir ama annesine toz kondurmaz. Ama hamileligimden dolayi elinden gelen destegi asla esirgemez sadece ailesine toz kondurmuyor...
Haftada 3 4 görüşmeyi 1 e indir. Bazısı bunu hakediyor fazla yakınliga gelemiyor. Kayinvalide belli ki cahil bi kadın. Ilk defa duyuyorum bebek geç gelişiyor diye cinsiyet gostermiyor diye bi olay. Saçma !!
Görümceyi de fazla takıyorsun bence 18 hafta da 4 5 kilo çok değil. Hamilesin sen takma bu insanları. Kapını kapayinca herkes dışarda kalıyor. Evinde huzurlu otur. Kayinvalidene de 1 gün git çayını iç gel. Mümkün olduguncada mesafeli ol böyle boş konusamasin

suc sende

diyemedin mi neden dalga geciyorsun zaten az yiyorum hiç mi yemeyeyim bu kilo alımı dogal diye.
benimde göbegin erkenden cıkmıstı

kv denede birsey diyomusun belliki . isgemediğinde aıkıldıgında aöyle rahatlıyorsun.

o bizi yetistirdikleri kültürde aman kızım büyüklere laf etme demeleri yanlıs

Merhaba hanımlar dertleşmeye çok ihtiyacım var. Nereden başlasam bilmiyorum. Hamileyim diye bir ay kadar ônce isten çıkarıldım o süreçte de epey yıprandım diyebilirim. Sorun kayinvalidem ve buyuk gorumcem. Oncekikle buyuk gorumcemden baslayayim.. 18 haftalik hamileyim 4-5 kilo aldim. İlk aylarda bu kilo fazla farkindayim ama fazladan yemememe ragmen aldim iste ne yapayim. Beni her gordugunde guluyor dalga geciyor. İlk zamanlar sadece tebessumle gecistiriyordum ama artik cevap vermeyip duymamazliktan geliyor gibi yapsamda bu durum psikolojimi alt ust ediyor. Zaten vucudum degisiyor eski zayif halim gidiyor bir daha asla eskisi gibi olamayacagim gibi dusunculer kafamdan gecse de bebegim saglikli olsunda kilo verilir diye kendimi bile zor ikna ederken bu dalga gecmeler beni yipratiyor. Mesela hep beraber bir etkinlik yapacak olsak en bol kiyafeti tercih ediyorum, bakiyorum yine cikiyor gobegim bu sefer uzuluyorum . Bir araya gelmemiz söz konusu oldugunda geriliyorum. Anlayacağınız hamileligimin tadini çıkartacağıma boyle sacma sapan dusuncelerle kendimi yipratiyorum elimde olmadan. Diger bi konu ise kayinvalidem. Kadin beni devamli yok sayiyor, fikirlerimi kucumsuyor, oda ara ara dalga geciyor. Yanlis anlamayin ama kendimi gelistirmeye her zaman devam eden, surekli kitap okuyan, gundemi takip eden, bilgimin yettigi yerde fikirlerimi suNmaktan cekknmeyen konuskan biriyim. Hani cekingen bir yapim olsa hic bir sey bilmesem neyse. Ornegin ben bir konuda bilgimi paylasiyorum olur mu oyle sey diyip dalga geciyor esim anne gercekten bu boyle dediginde oyle mi oglum diye ciddi ciddi ikna oluyor. Mesela bebegim 14+4 haftada ultrasonda cinsiyetini gostermedi, benim gebeligim gec dollenme bu arada. Diyor ki kizim senin bebegin gec gelistigi icin oyle. Hayir diyorum guzelce acikliyorum gec dollenme farkli cinsiyetini gostermemesi farkli. Gelisimi gayet iyi gidiyor diyorum aradan on dk geciyor bi akrabasiyla telefonda konuşuyor gec gelisiyor ya ondan diyor. Bir yere gidecek mesela esimj ariyor beraber gidelim diye beni aramiyor. Birde biz cok yakin oturuyoruz haftada en az uc dort kez gorusmek istiyor. Bende bu davranislari yuzunden gorusmek istemiyorum gelmeyince esimi dolduruyor. Ananem aman kizim cok gerekmedikce kendini yorma is yapma diyor ben tabiki yapiyorum ama bu laf hosuma gittigi icin kv ile paylasiyorum bana sesini yuksrlterek kim yapcakmis sen yapcaksin tabi hasta misin sen hamilesin diyor. Halbuki bende bunun farkindayim hic naz bile yapmam hamile gibi degilimdir sadece paylasmak istiyorum hosuma gittigi icin boyle uste cikiyor. Kitap alacagim anne bebek kitabi diyorum amaaaannnn biz kitapla mi buyuttuk diyor. Afederseniz gezmeye gelince asla cagirmaz ama evde sarma sarilcak veya bir misafir gelcekse hemen beni arar. asil beni uzen ise esime gorumcemin dalga gecmelerinin beni uzdugunu soyluyorum sen fesatsin diyor. Annesinin bu davranislarini ben annesine yapsam burnumdan getirir ama annesine toz kondurmaz. Ama hamileligimden dolayi elinden gelen destegi asla esirgemez sadece ailesine toz kondurmuyor...

Böyle kv görümceleri okuyunca diyorum ki, acaba kendi kv ve görümceme haksızlık mı ediyorum... Bence eşinin ne diyeceğini umursama biraz tepkini göster onlara. Ben eşim kızar aramız bozulur diyecek olsaydım ohoo şimdi kv benle yaşıyordu. Mesela sarma sarmaya gitme. Hastayım vs bir şey uydur. Ama eşine şikayet etmesine de fırsat verme. Ara sürekli ''anne ne yaptın gelemedim ama içim de rahat etmedi sarabildin mi sarmayı.'' de. Eşini ara canım çok rahatsızım yatıyorum başım dönüyor bugün annem de sarmaya çağırdı gidemedim ama içim de hiç rahat değil akşam bir uğrasak mı?'' Sonra akşam git sarmanı ye misafir gibi otur. İşini bil biraz.

Kiloyu hiç takma kafana verirsin sen sadece Bebeğini sağlıkla kucağına almaya bak Kv ile de hizmet ermeye falan asla gitme eşine başka Kv ye baska Konuş politik ol belki ki cahil biri takma dediklerini kafana gerekmedikçe muhattapta olma

Aldığın kilolar en güzel kilolar :) neticesinr bak sen isin dunyalar guzeli evladini alicaksin kucagina.kilo verilir herturlu.veren nasil veriyor?

Kayinvalidene gelince. Kimi insan farkli düşünceyi kabuletmez benim dedigim doğru der.Birak o ona inansin.Aciklayip agzini yorduguna degmez hii oylemi de gec.bosver cunku fikrini asla kabul ettiremeZsin.kendini mukemmel super zeka sanmasindan kaynaklaniyor o :)

Esine de bahsetme.catlama hic ciddiyim.Cunku esine ne zaman sikayet edersen ozaman hakliysan bile haksiz duruma dusuyosun.

Sarma olayina gelince de hamilesin ya sen rahatsizim mide hassasiyeti oldu,koku hasassiyetim var de olmasa bile var de gelemem de yani. Yalan mi yok :))
Evet bende hep bunu soyluyorum kendime simdi almayacaksam ne zaman alacagim ben bu kiloyu diye :) cokk haklisiniz kendisini oyle buyutmuski kendi gozunde sanirsiniz iki uc universite bitirmis ustune master yapmis gibi . Bazen inanamiyorum dusunce tarzini gorunce ben ne yaptimda bana bunu reva gordun Allah im diyorum :) aslinda esime bahsetmemem lazim ama onlar esimi doldurdukca onlardan neden kactigimi bilsin istiyorum :( onlarin boyle bir huyu var ne yazikki.. birde hamileligim cok rahat geciyor diye salak gibi ovunuyorum hata ediyorum artik baslicam belim agriyor midem yaniyor ayagima kramp giriyor demeye yoksa bunlar hamileligimin tadinida cikartmayacak belli oldu :)

Hamilelikte aldığınız kilolarınızı doktorunuz fazla almışsın dikkat etmen gerekiyor demedikçe kafanıza takmayın, kızıma hamile kalana kadar aşırı zayıf biriydim, hamileliğim boyunca toplamda 20-22 kilo aldım, üstelik kısa boylu bir kadınım, yüzümde yuvarlaktır, kendimle dalga geçerdim futbol topunun kol bacak takılmış haliyim diye, gebelik kilosu bu yapacak birşey yok, bebeğin ve sizin sağlığınız iyi olsun gerisini boşverin, bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra zaten çoğu kilonuz gidecek, kalan kilonuzu da zaman içinde verirsiniz, böyle şeyleri kafanıza takarak hamileliğinizi stres içinde geçirmeyin.
Haklisiniz hamilelik kilosu en son dert edilecek kilo bencede ama iste insanin etrafinda devamli bunu irdeleyerek gulup dalga gecen birileri olunca ister istemez hamilelik psikolojisiyle kendini kotu hissediyor :( ama 18 haftalik gebelik goruntulerine baktigimda karnimin boyutunun normal oldugunu anladim ve artik sadece hamileligime ve bebegime odaklanip huzurlu bir hamilelik donemi gecirmeye calisacagim insallah... bende sizin gibi kilo alirsam eger cok mutlu olurum gercekten :) zira icimdeki ses 30-35 kilo diyor:)

Evet bende hep bunu soyluyorum kendime simdi almayacaksam ne zaman alacagim ben bu kiloyu diye :) cokk haklisiniz kendisini oyle buyutmuski kendi gozunde sanirsiniz iki uc universite bitirmis ustune master yapmis gibi . Bazen inanamiyorum dusunce tarzini gorunce ben ne yaptimda bana bunu reva gordun Allah im diyorum :) aslinda esime bahsetmemem lazim ama onlar esimi doldurdukca onlardan neden kactigimi bilsin istiyorum :KK43: onlarin boyle bir huyu var ne yazikki.. birde hamileligim cok rahat geciyor diye salak gibi ovunuyorum hata ediyorum artik baslicam belim agriyor midem yaniyor ayagima kramp giriyor demeye yoksa bunlar hamileligimin tadinida cikartmayacak belli oldu :)
Bencede oyle yapmalisin canim.sikayet olayina gelince kendimden ornek vereyim.ne zaman sikayet etsem olayci ilan edildim fakat ne zaman sabredip sustum esim farkina vardi.benim soyleyecegimi o soyledi.tabiki arada yine sesim yukselip sikayetci oluyorum sonra kendi kendime durmalisin diyorumm boyle bi yere varamamistinn :)

Canım senin bu yaşadıklarını bende yaşadım şimdi hamilesin hassas bir dönemdesin.Çocuk olunca herşey düzelir diye düşünebilirsin.aynı sokakta oturmanız çok yanlış olmuş.ne kadar uzak o kadar iyi.sen bebeğinle onlara gitmesen bi süre kocana, cocuğu bizden mi kıskanıyor diyecekler.sonra kendi bildiğin doğruyla büyütmeyi düşünüyorsun ya şimdi bu düşüncene kv balta vuracak.göbeği düşmeden yıkamalar-boynunu çekmeler-ters çevirip sallandırmalar-alnını bağlamalar vs. Eşinin ailesi sensin.umarım bunun farkında olur ve seni üzmelerine izin vermez.inş
Beni zorladilar nisanliyken bak esin gece calisiyor ben gelir seninle kalirim iste çalışıyorsun evinin isine yemeğine yardim ederim cocugun olur bakarim diye diye getirdi hic birini yapmadi hamileligimi ogrenincede herkes kendi cocuguna baksin dedi. Ben kimseden bir sey beklemiyordum ama bu kadarda beni daraltacagi aklima gelmezdi. İnanin siz konusu bebegim oldugunda bu tarz girisimlerine sert tepki verebilecegimden eminim. Umarim dediginiz gibi olur ve esim benim yanimda olur

Böyle kv görümceleri okuyunca diyorum ki, acaba kendi kv ve görümceme haksızlık mı ediyorum... Bence eşinin ne diyeceğini umursama biraz tepkini göster onlara. Ben eşim kızar aramız bozulur diyecek olsaydım ohoo şimdi kv benle yaşıyordu. Mesela sarma sarmaya gitme. Hastayım vs bir şey uydur. Ama eşine şikayet etmesine de fırsat verme. Ara sürekli ''anne ne yaptın gelemedim ama içim de rahat etmedi sarabildin mi sarmayı.'' de. Eşini ara canım çok rahatsızım yatıyorum başım dönüyor bugün annem de sarmaya çağırdı gidemedim ama içim de hiç rahat değil akşam bir uğrasak mı?'' Sonra akşam git sarmanı ye misafir gibi otur. İşini bil biraz.
Vallahi iyi taktik :) ben de yasimdanmidir nedir inanin deniyorum olmuyor. Kadini aramayi gectim ekranda onun ismini gordugumde sinirlerim zipliyor haliyle ses tonum tavrim kotu oldugu icin o da iyice sinirleniyor:) denemeye calisacagim insallah :)

Kiloyu hiç takma kafana verirsin sen sadece Bebeğini sağlıkla kucağına almaya bak Kv ile de hizmet ermeye falan asla gitme eşine başka Kv ye baska Konuş politik ol belki ki cahil biri takma dediklerini kafana gerekmedikçe muhattapta olma
Ah politik olmayi becerebilsem :) deneyecegim insallah tesekkur ederim :)

Bencede oyle yapmalisin canim.sikayet olayina gelince kendimden ornek vereyim.ne zaman sikayet etsem olayci ilan edildim fakat ne zaman sabredip sustum esim farkina vardi.benim soyleyecegimi o soyledi.tabiki arada yine sesim yukselip sikayetci oluyorum sonra kendi kendime durmalisin diyorumm boyle bi yere varamamistinn :)
Haklısınız erkekler sikayetten hoslanmiyor ama biz kadinlarda soylemeden edemiyoruz :) bende deneyecegim bakalim nereye varacak sonu :)

Haftada 3 4 görüşmeyi 1 e indir. Bazısı bunu hakediyor fazla yakınliga gelemiyor. Kayinvalide belli ki cahil bi kadın. Ilk defa duyuyorum bebek geç gelişiyor diye cinsiyet gostermiyor diye bi olay. Saçma !!
Görümceyi de fazla takıyorsun bence 18 hafta da 4 5 kilo çok değil. Hamilesin sen takma bu insanları. Kapını kapayinca herkes dışarda kalıyor. Evinde huzurlu otur. Kayinvalidene de 1 gün git çayını iç gel. Mümkün olduguncada mesafeli ol böyle boş konusamasin
Sormayin israr israr israr. Ben acmazsam esimi arayip insan annesine gelmez mi diye sitem ediyor. Esim tek gidiyor esime soyleniyor niye gelmiyor diye. Esimde hemen gelip dolmus bir sekilde bana catiyor. Sanki kadinin yuzunu gorup ne yapcaksam.

suc sende

diyemedin mi neden dalga geciyorsun zaten az yiyorum hiç mi yemeyeyim bu kilo alımı dogal diye.
benimde göbegin erkenden cıkmıstı

kv denede birsey diyomusun belliki . isgemediğinde aıkıldıgında aöyle rahatlıyorsun.

o bizi yetistirdikleri kültürde aman kızım büyüklere laf etme demeleri yanlıs
Haklisiniz gerekene gereken cevap verilmeli. Esime gore ben fesatim ablasi sakasina diyor. Ama ben ablasina aynisini yapsam yeri göğü inletir

Hamilelikte alınan kiloların geçici olduğunu düşünüyorum. Doğumdan sonra geçecektir biraz çabayla. Ben de 30 haftalık hamileyim ve 11 kilo almışım. Ki daha doğuma 2 ay var son aylarda nereden baksan bir 5 kilo daha alınıyormuş. Tığ gibiydim önceden şimdi kendimi tanıyamıyorum. Ama yine de dert etmeyelim programlayalım kendimizi doğum sonrası zayıflamaya. Salmayalım doğumdan sonra da. Geçici şeyler bunlar kendimizi kilo için üzmeyelim.

Hamilelikte alınan kiloların geçici olduğunu düşünüyorum. Doğumdan sonra geçecektir biraz çabayla. Ben de 30 haftalık hamileyim ve 11 kilo almışım. Ki daha doğuma 2 ay var son aylarda nereden baksan bir 5 kilo daha alınıyormuş. Tığ gibiydim önceden şimdi kendimi tanıyamıyorum. Ama yine de dert etmeyelim programlayalım kendimizi doğum sonrası zayıflamaya. Salmayalım doğumdan sonra da. Geçici şeyler bunlar kendimizi kilo için üzmeyelim.
Cok haklisiniz dogum kilosu gecici bir kilo aslinda mutlu olmak lazim sonucta icimizde can tasiyoruz ama bazi fesat insanlar bunu da burnumdan getiriyor

Back
X