- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi ShellShock
Haftada 3 4 görüşmeyi 1 e indir. Bazısı bunu hakediyor fazla yakınliga gelemiyor. Kayinvalide belli ki cahil bi kadın. Ilk defa duyuyorum bebek geç gelişiyor diye cinsiyet gostermiyor diye bi olay. Saçma !!Merhaba hanımlar dertleşmeye çok ihtiyacım var. Nereden başlasam bilmiyorum. Hamileyim diye bir ay kadar ônce isten çıkarıldım o süreçte de epey yıprandım diyebilirim. Sorun kayinvalidem ve buyuk gorumcem. Oncekikle buyuk gorumcemden baslayayim.. 18 haftalik hamileyim 4-5 kilo aldim. İlk aylarda bu kilo fazla farkindayim ama fazladan yemememe ragmen aldim iste ne yapayim. Beni her gordugunde guluyor dalga geciyor. İlk zamanlar sadece tebessumle gecistiriyordum ama artik cevap vermeyip duymamazliktan geliyor gibi yapsamda bu durum psikolojimi alt ust ediyor. Zaten vucudum degisiyor eski zayif halim gidiyor bir daha asla eskisi gibi olamayacagim gibi dusunculer kafamdan gecse de bebegim saglikli olsunda kilo verilir diye kendimi bile zor ikna ederken bu dalga gecmeler beni yipratiyor. Mesela hep beraber bir etkinlik yapacak olsak en bol kiyafeti tercih ediyorum, bakiyorum yine cikiyor gobegim bu sefer uzuluyorum . Bir araya gelmemiz söz konusu oldugunda geriliyorum. Anlayacağınız hamileligimin tadini çıkartacağıma boyle sacma sapan dusuncelerle kendimi yipratiyorum elimde olmadan. Diger bi konu ise kayinvalidem. Kadin beni devamli yok sayiyor, fikirlerimi kucumsuyor, oda ara ara dalga geciyor. Yanlis anlamayin ama kendimi gelistirmeye her zaman devam eden, surekli kitap okuyan, gundemi takip eden, bilgimin yettigi yerde fikirlerimi suNmaktan cekknmeyen konuskan biriyim. Hani cekingen bir yapim olsa hic bir sey bilmesem neyse. Ornegin ben bir konuda bilgimi paylasiyorum olur mu oyle sey diyip dalga geciyor esim anne gercekten bu boyle dediginde oyle mi oglum diye ciddi ciddi ikna oluyor. Mesela bebegim 14+4 haftada ultrasonda cinsiyetini gostermedi, benim gebeligim gec dollenme bu arada. Diyor ki kizim senin bebegin gec gelistigi icin oyle. Hayir diyorum guzelce acikliyorum gec dollenme farkli cinsiyetini gostermemesi farkli. Gelisimi gayet iyi gidiyor diyorum aradan on dk geciyor bi akrabasiyla telefonda konuşuyor gec gelisiyor ya ondan diyor. Bir yere gidecek mesela esimj ariyor beraber gidelim diye beni aramiyor. Birde biz cok yakin oturuyoruz haftada en az uc dort kez gorusmek istiyor. Bende bu davranislari yuzunden gorusmek istemiyorum gelmeyince esimi dolduruyor. Ananem aman kizim cok gerekmedikce kendini yorma is yapma diyor ben tabiki yapiyorum ama bu laf hosuma gittigi icin kv ile paylasiyorum bana sesini yuksrlterek kim yapcakmis sen yapcaksin tabi hasta misin sen hamilesin diyor. Halbuki bende bunun farkindayim hic naz bile yapmam hamile gibi degilimdir sadece paylasmak istiyorum hosuma gittigi icin boyle uste cikiyor. Kitap alacagim anne bebek kitabi diyorum amaaaannnn biz kitapla mi buyuttuk diyor. Afederseniz gezmeye gelince asla cagirmaz ama evde sarma sarilcak veya bir misafir gelcekse hemen beni arar. asil beni uzen ise esime gorumcemin dalga gecmelerinin beni uzdugunu soyluyorum sen fesatsin diyor. Annesinin bu davranislarini ben annesine yapsam burnumdan getirir ama annesine toz kondurmaz. Ama hamileligimden dolayi elinden gelen destegi asla esirgemez sadece ailesine toz kondurmuyor...
Görümceyi de fazla takıyorsun bence 18 hafta da 4 5 kilo çok değil. Hamilesin sen takma bu insanları. Kapını kapayinca herkes dışarda kalıyor. Evinde huzurlu otur. Kayinvalidene de 1 gün git çayını iç gel. Mümkün olduguncada mesafeli ol böyle boş konusamasin