• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım artık :(

Benimde saclarim son 9 aydir cok dökülüyor,beyazlarda cogaldi fakat cok üzülsemde diyorum kendime bu bir cözüm degil,aksine daha zararli.

Olumlu düsünmeye calis,biliyorum gencecik bir kizsin istersin ki model model saclarini yapmayi,ama lütfen intiharo falan birak bir kenara,ne cok hasta olupta senin bu derdini tercih eden insan vardir.

Tabi ki herkesin derdi kendine ama gecer Insallah,iyice gidip baktir bir cilt doktoruna,ben hep düzelir diyerekten,ancak randevu aldim cilt doktorunda,yanliz degilsin canim.

allah başka dert vermesin benimde tek derdim bu çok istiyorum saçlarımı yapıp salına salına gezeyim ama olmuyor bn açıklıklar kapansın daha fazla gözüksün diye kabartmaya çalışıyorum çok üzülüyorum

bayanlara saç ekimi olmuyo diye biliyorum kazıtmak ne işe yarar ki peruk kullanmak bilmiyorum insanların gelip peruk mu kullanıosun demesi çok incitir beni kazıtırsam piskolojim daha da kötü olur

Yok canım neden olmasın.. Kadınların da gayet erkekler kadar kullandığı bir uygulama.. Birçok yere okuyup duymuştum kazıtmanın sağlıklı saçlara yol açtığını.. Bebeklere de yapılır bu işlem, bilirsin. Doktoruna sorabilirsin. Sen iyice bir araştır, işe yarar umarım..

cnm argan yağ yok çam terebentı serumlar vesaire bunlar boş...eğer aşırı derece dökülme ve saçta incelmeye gidecek kd azalma varsa erkeklik yanı testosteron hormonlarından kaynaklanıyor dökülmen...önceikle polikistik over varmı? hıç doktora gıttınmı?...doktora gıtmedıysen düzensız adet göruyormusun?..göruyorsan muhtemelen polıkıstık over olabılırsın..pko hastalıgında androjen hormonları fazla salgılandığı için testosteron hormonu yanı ekeklık hormonu erkek tipi saç dökülmesıne sebep oluyor...bu arada çenede yanakta falan kıllanma yada hirşutizm hastalığındada aynı etkenler ortaya çıkar...sana kesınlıkle tavsıyem önce bır kadın doğum uzmanı ardından tam hormon tektikleri için bir endokrin uzmanına görunceksın...çünkü kadın doğumda sadece kist ,polokıstık over gbı hastalıkların ortaya çıkıcak..endokrınede tam androjen hormonlarını ölçtürmeye gıdeceksın...ınşallah çıkmaz çunku pko olup saçları dökülenlerın yerıne saç zor çıkıor kahretsın bu hastalığı!:43::43::43:

Cok fazla sikinti stres yaptiysan ondan kaynaklida olabilir :/ kafana fazla takmamaya calis kendini derslerine ver birazda olsa unutmus olursun.. Bu arada kadin dogum hapini bende duydum sampuanin icine 2 paket haplari ezip koyuyorsun ama yikarken dikkat etmen gerekiyormus hormonlari calistirdigi icin vucudundki tuyleride cogaltabilir.. Saclarin disinda baska yerine degdirmemeye calis..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

cnm argan yağ yok çam terebentı serumlar vesaire bunlar boş...eğer aşırı derece dökülme ve saçta incelmeye gidecek kd azalma varsa erkeklik yanı testosteron hormonlarından kaynaklanıyor dökülmen...önceikle polikistik over varmı? hıç doktora gıttınmı?...doktora gıtmedıysen düzensız adet göruyormusun?..göruyorsan muhtemelen polıkıstık over olabılırsın..pko hastalıgında androjen hormonları fazla salgılandığı için testosteron hormonu yanı ekeklık hormonu erkek tipi saç dökülmesıne sebep oluyor...bu arada çenede yanakta falan kıllanma yada hirşutizm hastalığındada aynı etkenler ortaya çıkar...sana kesınlıkle tavsıyem önce bır kadın doğum uzmanı ardından tam hormon tektikleri için bir endokrin uzmanına görunceksın...çünkü kadın doğumda sadece kist ,polokıstık over gbı hastalıkların ortaya çıkıcak..endokrınede tam androjen hormonlarını ölçtürmeye gıdeceksın...ınşallah çıkmaz çunku pko olup saçları dökülenlerın yerıne saç zor çıkıor kahretsın bu hastalığı!:43::43::43:

erkek tipide sadece tepe falan dökülüyor diye biliyorum bnde her yer dökülüyor adetlerim 1 2 gün oynar yüzümde tuylenme yok ama vucudumda aşırı denecek kadar var en kısa surede gidicem birde troid bezlerimde sorun olabilir diye düşünüyorum onada baktırıcam

erkek tipide sadece tepe falan dökülüyor diye biliyorum bnde her yer dökülüyor adetlerim 1 2 gün oynar yüzümde tuylenme yok ama vucudumda aşırı denecek kadar var en kısa surede gidicem birde troid bezlerimde sorun olabilir diye düşünüyorum onada baktırıcam

cnm bende ankarada bı profesöre göstermıştım erkek tıpı dökülmede malesef bunyeden bunyeye kımınde hacimde azalma oluyor kımı aşırı ıncelıyor kımı sadece tepeden dökuluyor..bendede aşırı saç dökulmesı var saçlarım yarı yarıya azaldı..ustelık adetlerım 30 gunde bır asla şaşmaz ama polıkıstık over çıktı..benım sana tavsıyem kadın doğum uzmanına görunmen..tıroıd saçları azaltacak kdr çok dökmez..önce emın olmak ıçn kadın doğum uzmanına gıtmen gerekıyor...başka bıryerde arama

cnm bende ankarada bı profesöre göstermıştım erkek tıpı dökülmede malesef bunyeden bunyeye kımınde hacimde azalma oluyor kımı aşırı ıncelıyor kımı sadece tepeden dökuluyor..bendede aşırı saç dökulmesı var saçlarım yarı yarıya azaldı..ustelık adetlerım 30 gunde bır asla şaşmaz ama polıkıstık over çıktı..benım sana tavsıyem kadın doğum uzmanına görunmen..tıroıd saçları azaltacak kdr çok dökmez..önce emın olmak ıçn kadın doğum uzmanına gıtmen gerekıyor...başka bıryerde arama

gidicem teşekkürler peki ilaçla falan dokulmesi engellene bilir mi pko durumunda

dıane -35 verdı ana ama ben etkılerınden korktugum ıçn hıç kullanmadım..ama bu tur ılaçlar kullanıldıgı surede etkı edıor dıye bılıorm

Hormon testlerini yaptıracaksın. Sorun çıkmazsa eğer sitede saç dökğlmesi sorunu yaşayan bir sürü insan var bir çokk kür uyguluyorlar. Onları dene.

Mesela google a sığır iliği kadınlar kulübü yaz. Karşına bir sürü şey çıkıcak.

Şampuana doğum kontrol hapı atmak, çam terebentin atmak, bemiks atmak.. Vichy nin 1700 tel çıkardığını iddia eden ürünü. Sebamed antihairloss şampuanı, bioxin, demin dediğim sığır iliği kürü. Bir sürü şey var olumlu sonuç alanlar var. Solgarın vitaminlerinden kullan saça iyi gelen bir tane araştır.. İçten takviye şart bu süreçte..

benim sacimda yaklasik bir yildir cook dökülüyordu.Kan tahlilimde Cinko eksikligim oldugunu söyledi doktor.
Cinko hapi yazdi, bi ara da Demir eksikligi vardi bende.O siradada hacamat yaptirmistim.Bilmiyorum hacamat tan mi yoksa haplardan mi sac dökülmem durdu.
Kan tahlili yaptirmani özellikle de cinko ve demir degerlerine baktirmani tavsiye ederim.

Saçlarım çok dökülüyor aşırı derecede tokaların tutmadı belime gelen saçlarım 2 yılda serçe parmağım kalınlığında kaldı hala da dökülüyor kel kalıcam diye çok korkuyorum piskolojim bozuldu bu sene sınava giricem ders bile çalışamıyorum çok takıyorum bir sürü şey denedim doktorada gittim durmuyo bir türlü intihar etmeyi bile denedim daha 19 yaşındayım bana bir yol söyleyin nolur

öncelikle bunun dökülme sebebleri olabilir stres, kansızlık,vitamin eksikliği kan değerlerini baktırmanı tavsiye ederim cildiye uzmanına gözükebilirsin. bi ara benimde çok dökülüyordu doktorun bana önerdiğini sana da önereyim istersen bitkisel yağ kullanacaksın badem yağı falan karışık yağlar oluyor bi araştır içine vitB12 kır bi tane. sonra prominoxil şampuan tavsiye etmişti bana.

Dogum kontrol haplarini sampuana katmak zararli degil mi yahu. Bir kac yerde daha okudum garibime gitti. :26:

Ek olarak; mutlaka bir uzmana gorun. Belki kansizligin var, belki cinko eksikligin var, belki PCOS un var da haberin yok. Bir ne sorunun oldugunu ogren , ondan sonra baska cozumler arayisina girersin canim.

Son düzenleme:
bencede bir doktora görün.durup dururken bir kişinin saçı niye dökülsün ki hemde aşırı derecede.demek ki bunun kaynaklandığı bir durum var.acıl bir doktora görün.

Öncelikle gidip bir kan testi yaptır. Herhangi bir eksiklik ya da bir anormallik durumu varsa önce bunu hallet. Mesela tiroid düşüklüğü, demir eksikliği, b vitamini eksikliği vs. gibi. Hormon bozukluğundan da kaynaklı olabilir.
Sonra da iyi bir dermatologa muayene ol. Bunun için çeşitli sabunlar, şampuanlar ya da kremler var. Kullananlardan memnun kalanlarını duydum, belki bir faydasını görürsün.
Bir de dengede yaşa hayatı yani stres yapma kendine. Sinirli, stresli biriysen vücudun bu şekilde tepki veriyor olabilir.
Genelde saç dökülmesine badem yağı, zeytin yağı vs. gibi şeyler söylerler. Bunları maske şeklinde değil de şampuanına karıştırabilirsin. Mesela çam terebentini şampuanına karıştırabilirsin.

Son düzenleme:
Back
X