Bıktım artık:(

35mavi_siyah35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
324
62
98
Babam annemi evden attı,Annem yaklaşık iki aydır annesinin evinde.Kardeşim de babamla birlikte kalmak zorunda kaldı okulu orda olduğu için.Şimdi ben onlardan ayrıyım ve çalışıyorum,bana güvenerek annem olsun teyzelerim olsun annemle eve çıkmamı bekliyorlar.Çalıştığım yer garantili bir yer değil adam herkesi işten çıkarıyor.Biz diken üstündeyiz.Bende anneme çalış gel yanıma ev tutalım diyorum.Yok çalışamam sen bak bana diyo sonra hayırsız evlat diyor.Ayriyetten görüştüğüm birisi var evlenmek istiyo askerden gelince.Gerçekten artık ben bunaldım ya herkes bencillik yaparak benim üzerime yüklüyor bütün yükü.Anneme sahip çıkarım çıkmasına da annem çalışmaya yanaşmıyor ki.Benim iş te muallakta.Zaten baba da arayıp sormuyor anne de ne zaman eve çıkacağız diyo.Bende çalışmam hastayım deyip sıyrılıp duruyor çok şükür eli ayağı tutuyor da.Bende kendi hayatımı kurmakla mı uğraşayım sorumsuz arayıp sormayan çıkar için arayan ailemi mi düşüneyim.Gerçekten yoruldum artık ya.Siz olsanız Napardınız?

Bir evlada reşit oluncaya kadar eli ekmek tutuncaya kadar anne baba bakmakla hükümlüdür
Evlat ise, anne baba çalışamayacak durumda ise evladın ailesine karşı sorumluluğu vardır aksi taktirde mecbur değilsiniz

Anneniz nasil iş bulacak hemen. Simdiye kadar calismamis galiba hangi pozisyonda iş bulabilir. Sizin genç okumuş halinizle işiniz sallantidayken annenizin calismak istemiyor olmasi cok mu garip.

Evet ben okurken cok bencil bir evlat olarak gördüm sizi. Anneniz zor zamanlar gecirirken destek olmak yerine ben hayatimi kuricsm bunaldim ama diyen bir evlat.

Kadin sizi buyuturken siz agladiginizda gecelerce uykusuz kaldığında eminim ki bunaldim artik dememistir.

Anneniz in ne kocadan ne çocuktan yüzü gulmemis.

Kusura bakmayin ne hissettiysem onu yazdim. Kirmak yargilamak adina degil

Söylemek kolaydır ama annemin yaptığı da doğru değil.O benim annem tabiki de sahip çıkacağım ama neyime güvenerek çıkacağım hangi paraya kime?Gerçekçi olmak lazım biraz ben o kadına güven verip ortada bırakmak istemem

Çalışmayı kabul etmeden ayrı eve çıkmanız mantıklı gözükmüyor.evlenme yaşındasınız sizin de çeyiziniz,masrafınız olur,masraflara yetişemezsiniz.

Annenizle çıkacağınız ev de sizi maddi anlamda zorlayacak,eşya almanız gerekecek kira için,tek başına üstesinden gelemezsiniz. O yüzden anneniz çalışmayı kabul ederse,düşünülebilir bu durum

Bende onu diyorum zaten yoksa anneme niye sahip çıkmayım

Bende onu diyorum zaten yoksa anneme niye sahip çıkmayım
BEn size hak veriyorum bu konuda,çıksanız da ne olacak 1-2 seneye kalmaz evli olacaksınız.taş çatlasın ona 400tl,belki onu bile veremeyeceksiniz.bu para onun neyine yetecek.çalışmadan bir yere varamaz,ancak anne evine tekrar geri döner ya da boşanırsa başkasıyla evlenir.annenizde suç mantıklı düşünemiyor ve sizi zor durumda bırakıyor

Anneniz çalısıp yaniniza gelse bile evlenmeyi düsunuyorum diyosunuz nasil olucak anladigım kadarıyka anneanneniz tek yaşıyor annenizde onunla birlikte kalsın kendi annesinin yanında sığıntı hisseden damadın yanında nasıl rahat edicek bence anneniz orda kalsın siz ona maddi destek sağlayın belki bu yüzden sığınti gibi hissediyordur aklıma bu geldi allah kolaylık versin

erkek arkadaşınız varmış evlenmeyi düşünüyorsunuz,annenizden ayrılacaksınız aynı evde otursanız bile,daha sonra maddi destek olsanız bile annenizin geçinmesini sağlayacak kadar yardım edemezsiniz kendi hayatınız olacak,anneniz sizinle yaşamak istiyorsa işe girip geçinimini sağlamak zorunda ya da annesiyle yaşamaya devam etsin ,peki niye ananenizle yaşamaya devam etmek istemiyor.

Tek başınıza ev tutubilip iyi bir geliriniz olsaydı zaten alirdiniz annenizi öyle anladım.. ama tek başınıza ev kurup gecindiremiyorsaniz annenizin bu isteği çok bencilce ve olanaksiz.. yarın oburgun yuva kuracaksiniz bir de.. anneniz annesinin yanında iyi değil mi? Sorunu ne bilmiyorum tabi ama..

Kesinlikle anneni yanına alıp ona bakmalısın.9 ay karnında taşıdı seni büyüttü bu yaşa getirdi.belli ki babanızdan da çok çekmiş hayatın sillesini yemiş.emin ol ailen senin 3 kuruş paranla değildir onlar da olsa zaten senden bi şey istemezler
Anne baba varsa maddi gücü fedakardır maddi gücü yoksa zaten hiçbir şey yapamaz.anneniz belli ki zor durumda sizin göreviniz ona bakmak ona sahip çıkmak.annenizde çalışmasın noolur yani.siz eve gelene kadar yemeğinizi yapar sıcak bi yuva kurar.yetmez mi?

Anneniz sizi besleyip, büyütecek elbet. Doğururken size mi sordular? 9 ay karnında taşırken size mi sordular. Bu ne saçmalık? Annelik bir meziyet değil olağan bir süreçtir. İlişkiye girip hamile kaldıysa elbette dokuz ay karnında taşıyacak, besleyecek ve büyütecek. Anneniz yaşadığı hayat için, eşi ile arasındaki problem için sizi sorumlu tutamaz. Ne ala memleket! Baba, anneyi sokağa atıyor, anne çocuğuna bana bak diyor. Neden? Anneannenin yanında sığıntı gibi hissediyormuş. Eli ayağı tutuyorsa başının çaresine bakacak. Evet siz yeni bir hayat kuracaksınız. Kimse duygusal sebepler yüzünden sizin üzerinize maddi manevi çullanamaz. Siz ancak küçük kardeşinize sahip çıkabilirsiniz vicdanen. Annenizden sorumlu değilsiniz. Burada size hayırsız evlat diyenleri umursamayın. Herkes anne baba olamaz. Anne baba olmak sorumluluk almaktır. Hastalıkta elbette ana babaya sahip çıkılır. Ancak birbirleriyle geçinmekten aciz karı kocanın kahrını siz mi çekeceksiniz? Yetişkin olup sorumluluk alsınlar. Büyümeyi, yetişkin olmayı başaramayacak olanlar laf olsun diye çocuk yapmasın. Sonra '9 ay seni taşıdım' diyerek duygu sömürüsü yapıyorlar.

Ee ne olucak boyle. Benim bir arkadasim var, evlilik arefesinde babasi vefat etti. Damatlari kayinvalidesi ve baldizini yanina aldi dubleks evde yasiyorlar. Yani bir seyleri yapmak istedigimizde bir yolunu buluyoruz aslinda. Ha bu arada annemi kabul etmeyen insanlada isim olmazdi.

Biz buna vefasizlik, nankorluk diyoruz ama yine siz bilirsiniz.

Şu an aynı durumda benim annem olsa ben dünyaları yakar gene alırım asla da bırakmam, annem o benim ya valla içim kan ağladı, annem çalışmak istemiyorum desin çalışmasın vallahi bakarım, zor zamanda yanında olmayacaksak aile olmanın ne önemi var? Siz de bi aile kurmayın o zaman, insan neden aile kurar? yanında güvenebilceği birileri olsun, yalnız kalmasın, sevsin, sevilsin, iyi günde kötü günde birlikte olsun diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…