Bıktım artık:(

Ogretmensiniz ve "yetisdirdigim" yaziyorsunuz. Icler acisi. Bu asamada dogru yanlis oyunundan bahsemezsiniz sanirim artik HANIMEFENDI, dil bilgisi kurallari genel gecerdir.

Isini kaytaran insanlardan falan bahsetmissiniz, dehşetle okudum sonra da guldum. Kusura bakmayin ama çok alakasız şeylere bagliyorsunuz. Konuyla hicbir ilgisi yok. Ayrica daha okumaktan acizsiniz, konu sahibinin soylemedigi seyleri soylemis gibi okuyorsunuz ve buna istinaden ithamda bulunuyorsunuz. Bir ogretmen olarak sizin daha cok dikkat etmeniz gerekirdi.

Madem saygidan bahsediyoruz, bireye saygi ne olacak? Aile temelinde isliyormussunuz ya cocuklara hani saygıyi, peki ailesi olmayan cocuklar kime saygi duyacak mesela? Onlara ne ogretiyorsunuz? Yoksa ailesi olmayan cocuklar saygisizligi mi ogreniyor? (Bakin sizin tarzinizda alaka kuruyorum) Yoksa aile temelli degil de birey temelli saygi mi daha önemli ve olması gereken? Hmmm...

Sizce konu sahibinin annesi konu sahibinin hayatina saygı gösteriyor diyebilir miyiz? Yoksa buluyor da burumsuyor mu?

Yani. Iliskide bulunup hamile kaldiysan 9 ay taşımaktan dogal ne var? Sanki cok mucizevi bir olaymis gibi. Insan fizyolojisinden bihaber misiniz yahu.

Tek misyonu, hayattaki tek basarisi yikilmakta olan evliligini cocukla taclandiran cefakar Turk kadini tabiiki ileride "Ben seni 9 ay tasidim, senin icin nelere katlandim, yuvami yikmadim" diye basa kakar. Boşanmak gibi bir opsiyonu assssla ve asla dusunmedikleri gibi mutsuz evliliklerinin yükünü de ileride cocuklarina yuklemekten hic gocunmazlar.

Yanlis yazmis olabilirim. Ogretmenim dedim insan üstü varlik degil.

Ailesi olmayan cocuklara da siz hic merak etmeyin aile eksikligini hissetirmemek icin elimizden geleni yapariz. Insana saygiyi ogretmeye çalıyoruz.

Toplumun bu gün yasadigi sorunlarin temelinde size gore baska sebep varken bana göre saygi eksikligidir. Yani öznel bir yargida bulunuyoruz. Neden düşüncelerinizi tek dogru kabul ediyorsunuz anlam veremedim.

Yanlis okudugum icin ozur diledim konu sahibinden ve bu sizi hiç ilgilendirmez.

Acizlik kelimesini aynen size iade ediyorum. Insanlarin düşüncelerine saygi duymaktan bi habersiniz. Bu bence en büyük ...

Sizin uslubunuzla konusamadigim için üzgünüm. Insanlar benim gibi dusunmesede onlari basit kelimelerle alt etmeye calismak pek tarzim degildir.

Okudugu anlamak konusunda galiba sıkıntı yasiyorsunuz. Daha onceki mesajlarimda da belirttigim gibi bunlar benim dusuncelerim. Benim aile anlayisim. Konu açıldığına göre herkes saygi çerçevesinde yorumunu yapabilir. Konu sahibini hakli bulmak zorunda degilim.

Herkes yasanmisliklari ve tecrubeleri ile yorum yapar. Bunlarda benim bakış açım.

Benim düşüncelerimi sorgulamak size düşmüyor. Tipki sizin düşüncelerinizi sorgulamanin bana düşmediği gibi

Guldugunuz örneklerime gelince yine benim düşüncem ve yine arkasindayim. Saygi duymayan birey toplumun huzurunu bozar.

Konu ile alaka kuramadiniz fark ettim icin açıklıyorum size. Sayginin birlikte huzur icinde sorunsuz yasayabilmemiz adina önemine bir kaç örnekti.

Yanlis yazmisim diyerek bilgisizliginizin ustunu ortemezsiniz. Dogru yazanlar da insan ustu varlık değil. Siz ogretmenseniz herkesten daha cok dikkat etmeniz gerekir.
Soruma cevap alamadım? Saygi da saygi deyip duran siz, konu sahibine saygi gösterilmesini neden çok görüyorsunuz? Madem saygı cok onemli, o neden saygıyı hak etmiyor? Yoksa saygı herkes icin gecerli, herkesin hak ettiği bir kavram degil de sadece belirli sıfatlara gösterilmesi gereken bir kavram mi?

Belirli sifatlar? Benim yazdiklarimdan hicbir sey anlamadiginiz belli. Ne demek istedigimi anlamaniz adina geniş bir yelpazede örnekler verdim size.

Isterseniz bir kac kere daha okuyun.

Sorunuzun cevabi ilk mesajimdan itibaren mesajlarimin içinde.

Benim anneme babama koşulsuz saygi duyuyor olmam ve bu baglamda yorum yapmis olmam sizi neden bu kadar rahatsiz etti onu anlamadim.

Aslinda anladimda her seyi de yazmaya gerek yok degilmi ama...

Iyi günler size.

Burada sizin anne babanizla iliskiniz degil konu sahibinin annesiyle iliskisi soz konusu, elbette kendi ailenizle iliskinizi baz alarak yorum yapacaksiniz fakat bunu konuya uyarlamak zorundasiniz. Bu benim dusuncem diye yorum yapip isin icinden cikamazsiniz aksi halde faydasız bos bir yorum olur, mevcut soruna herhangi bir katkisi olmaz tecrubelerinizin. Konu sahibinin annesinin konu sahibine cok saygısız oldugunu göremiyor ya da israrla gormek istemiyorsunuz.

"Aslinda anladimda her seyi de yazmaya gerek yok degilmi ama..." Öğrencilerinize üzüldüm. Dil bilgisi konusunda yardim isterseniz, seve seve yardimci olurum. Iyi gunler.

Bilgisizlik

Bakiniz ornek siz.

Saygili bir sekilde tartismayi beceremediginizi keske belli etmeseydiniz.

Yanlis yazmis olabilirim. En azindan insanlara aciz bilgisiz gibi sifatlarla saldirmiyorum.

Düşüncelerinizi ifade edecek kelimeleriniz tükenince ne yollara basvuruyorsunuz boyle.

Haddinizi aşıp ogrencilerime meslegime dil uzatmaya curret etmeyin.

Burda ozellikle size yazarken dilbilgisi kurallarina dikkat etmek gibi bir zorunlulugum yok.

Capiniz yetmez bana ders vermeye.

Burda ozellikle size yazarken dilbilgisi kurallarina dikkat etmek gibi bir zorunlulugum yok.

Konuşan bir ego gordum sanki :)
Sinirlenmenize uzuldum. Ben sizin sozlerinize hic aldiris etmedim oysa. Iyi gunler tekrar :)

Konuşan bir ego gordum sanki :)
Sinirlenmenize uzuldum. Ben sizin sozlerinize hic aldiris etmedim oysa. Iyi gunler tekrar :)
Sinirlenmek evet sadece ve sadece alakasiz insanlar benim asik oldugum meslegime dil uzatirsa sinirlenirim. Insanlarin bu kadar cahilce dusunebildikler icin onlar adina üzülürüm.

Burda yazdigim yanlis bir kac cumleden meslegimi icratima pay cikarabilecek zekaya sahip olmaniza şaşırdım daha çok.

Bunun disinda yazdiginiz her seyi tebessümle okuyup cevapladim. Sonucta saldirgan olup sinirlenen cevap arayan sizdiniz.
Bel alti vurmaya calisip beceremeyince aaa niye sinirlendinki diyen tiplerden pek hazetmem.

Sizden o kadar çok varki artik görmezden geliyorum. Hem sanalda hem gerçekte.

Iyi gunler

Gormezden geliyorsunuz.. Hmmm, belli :) Daha sordugum soruyu hala cevaplamadiniz ama neyse. Ben gayet anladim sizi ve su anki ruh halinizi. Bence aile temelli degil de birey temelli saygiyi bir kez daha dusunun, size tek önerim bu. Yine de teşekkürler "cevaplariniz" için :)

Sozlerinize aldırış etmedim diyen biri israrla cevap veriyor.

Kendinizle çelişmiyor musunuz?

Karışık iç dunyanizla sizi başbaşa birakip sizin yapamadiginizi yapmam gerek.

Konunun ortasında 'ben öğretmenim öğrencilerime şunu şunu öğretiyorum' diyerek bir paragraf açtınız. Bu da 'öğretmen' olduğunuz için konuya yorum yapanlardan, ya da konu sahibinden hassasiyet beklediğinizi gösterir. Eğer öğretmenlik konusunda bu kadar hassasiyet gösteriyorsanız, yazım kurallarına da dikkat edeceksiniz. Duygusal bir konuda öğretmenlik üzerinden yorum yazarken, yazım yanlışı olduğunda 'insanım ben' diyecekseniz öğretmenşik sıfatını vurgulamanızı tavsiye etmem. Geeçekçi durmuyor. Ben de öğretmenim ancak yazılarımda hiç bunu vurgulamıyorum. Öğretmen olduğum için ekstra saygı da beklemiyorum. Hayatın içinden bir meslek işte. Bu kadar dramatize etmeye lüzum yok. Öğrencilere ders verirken, yetişkinlere de bu platformda ders vermeyelim.

Kimi icin hayatin icinde bir meslekken kimi icin yasam biçimi olabilir.
Onerileriniz icin tesekkur ederim.
Ogretmen oldugumu soylememde ki amac ne saygi beklentisi ne de dramatize etmekti. Yanlis anlasilabiliyormus bunu gormemi sağladınız.

Dogru kelimelerle yapılmış yorumunuz icin tesekkur ederim.

Konu sahibinin konusu arada kaynamış

Aslinda kaynamadi, ama yukaridaki "ogretmen" hanimefendi saygi konusunda hala tatmin edici bir yanıt vermedi soruma. Israrla sordum fakat gecistirdi :) Ona gore annesi her ne olursa olsun saygiyi hak ediyor, konu sahibi ise cok guc durumda olmasına rağmen annesinin isteklerine boyun egmek ve kendi hayatini ikinci plana atmak zorunda, yani o saygiyi hak etmiyor:)

Boşverin uğrastiginiza degmez. Kendisi süslü cümlelerle asıl yaniti israrla vermeyip, sadece istedigi noktaya odaklanip cevap vermekte, size verdiği cevapta da haksiz oldugunu (isine gelince ogretmenim ben, isine gelince yazim kurallarina keyfim isterse dikkat ederim, insanim ben) kabul etme erdeminde olmadıgi icin ayni yonteme başvurmus :) Hatta yazilanlari iyi analiz etmeden, okumadan haksiz yere konu sahibinin söylemediği bir sozu de soylemis gibi gosterip suclamisti :)

Siz de uzatırsanız banlanacaksınız ama.

Siz de uzatırsanız banlanacaksınız ama.

Ahahah evet, fakat ben bunu göze aldim, zaten yogun bir döneme giriyorum bir sureligine bakamayacagim siteye, bari su haksizliga ve "birey"olmayi onemsemeyen bireysellik dusmani insanlara biraz olsun soylenip oyle gideyim dedim :)

bizim ülkemizde insanlar sosyal güvenlik yöntemi olarak çocuk doğuruyorlar. anneniz çalışmaya yanaşsa beraber bir hayat kursanız çok daha kolay olur tabi. siz evlenene kadar düzenini kurmuş olur oda. ama çalışmam sen bana bak diyen anneniz de olsa bencildir benim gözümde. toplumun baskısına aldırmayın. bıkmışsınız,bunaltmışlar sizi belli. kolayınıza ne geliyorsa onu yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…