geleceksiniz hiç üzülmeyin neden bunu yapıyorlar vs girmeden kabullenin siz yaşamınıza devam edinAllah razi olsun. Deneyecegim insallah bu zor günlerin üstesinden gelebilirim.
geleceksiniz hiç üzülmeyin neden bunu yapıyorlar vs girmeden kabullenin siz yaşamınıza devam edin
aööah tüm genclerimizin yardimcisi olsun,en güzel yerlere gelsinler insallah
Ah ah keske önemsemesem. Keskee hic unursamadan yoluma devam edebilsem. Motivasyonum o kadar düsük ki. Hic okula gidesim dahi yok...
Hart harfi ile katiliyorum. Isin üzücü tarafi ne biliyormusun? Türkiye ye gidenlerde hepsi "Aa Türkiye ne güzel, ileri görüslüler, burada olanlardan daha farkli" diyorlar ki cok dogru. Avrupadaki cogu Türkler halen 1950 yeni köyden cikmis gibi davraniyorlar. Konu sahibi kendisi söylüyor, tek Türk o, o bölümde, cogu Türkler okumuyor cünkü. Düsün devlet tüm imkanlari veriyor, burs olsun, ücretsiz egitim olsun,.. Gidilmiyor iste. Türklerin derdi "eh madem sosyal devlet, bana baksin" oluyor. Ve mesela biraz ise gidip, kendini attirip issizlik parasini alirlar. Okula yazilip burs alip fakat okula gitmezler.
Zaten kizlar icin üniversite ortami, erkek tanisma ortami oluyor. Tanisip hemen nisan (aman aman laf cikmasin) sonrada evleniliyor. Halen erkekler Türkiyeden bir kiz ile evlenmek ister, daha "temiz" diye. Bunun üstüne ülke atiyorum bir futbol macinda bile kazansalar sevinmiyorlar "biz hep kazaniyorduk zaten, gavurlar daha yeni ögreniyorlar kazanmayi eheuhehe"
Ha irkcilik var mi? Var. Bu her ülkede olur. Disardan gelenleri herkes sevmez. O yüzden inat daha fazla calismali, cabalanmali. Ama bizim Türkler cabalamiyor ki bile. Ki Almanyada yine iyi, politikada, baska is alanlarda nice Türk var. Diger avrupa ülkelerinde bu böyle degil. Bu duruma sahsen ben cok üzülüyorum.
Motivasyonun maaş çekin olsun Elaray
:) birazda umursamaz olabilsemmm
Paracıklar dertlerine deva olsun cınım
Bende yurt disindayim. Komsu ulke Belcika'dayim. Hukuk yuksek lisans yapiyorum. Henuz staj donemi asamasina gelemedim. Ama bu irkcilikla zaman zaman bende karsilastim. Zaten ta orta okulda basliyorlar turkleri en dusuk bolumlere yonlendirmeye okuyamasinlar diye. O zamanlar farketmiyor insan cunku ogretmenlerin soyledigini cogu ebeveynler hakli buluyorlar, bi bildigi vardir diyorlar.
Sinifin hep en yuksek notlarini almama ragmen bana dusuk bolumlere gitmemi tesvik ettiler. Ustune okulun muduru beni yanina cagirip asagiladigi da oldu.. "Sen hic biryere gelemezsin, buraya kadar gelmis olman bile bir mucize" vs diyerek kucumsedi beni. Gel gör ki o kucumsedigi insan bazi seyleri basardi. Diplomami aldiktan sonra gözlerine sokacagima soz verdim zaten!
Bir cogunda da ön yargi var. Annemle gecenlerde bi markette alis veris yaparken aramizda hollandaca konusuyorduk farkinda olmadan. Bunuda belcikali bir adam duymus. Annemde bende kapaliyiz ve bariz yabanci + musluman oldugumuz belli. Adam yanimiza yanasti ve ''aranizda hollandaca konusmanizi gercekten takdir ettim" tarzinda bir cumle soyledi. Bende "beyefendi, ne var bunda, annemde bende dogma buyume belcikaliyiz, tabiki konusuruz dedim".
Kisaca yani buranin halki beni gorunce "bu kesin dil bile bilmiyordur" diye dusunuyor.. Halbuki benim onlardan ne farkim varki? Ve bu durum cok ama cok uzucu. Onlar birseyi basarmak icin 1 kere cabalarken, biz o onyargilarla falan savastigimizdan 5 cabalamamiz lazim. NERDE ADALETTTTTT?
Ben Almanları seviyorum ya onlarda beni..Hatta Türklerden daha çok sevdiğimi söyleyebilirim(tabi ilerde karşılaşacaklarımı bilemicem) Bana hiç ırkçılık yapan denk gelmedi,aksine inanılmaz kibar,yardımsever insanlar..metroda zorla yer verenler,hesabı ısmarlamaya çalışanlar,sürekli selam veril beni almanca konuşturmaya,sohbet etmeye çalışanlar..Dün de hastayım diye ev sahibim nane çayı yapmış getirmiş..Daha eminim unuttuğum bir sürü şey..1,5 aylık dkümanla gittim kadın rahat rahat ev bak kendine dedi 4 aylık vize verdi :) universite öğrencisi olmayanlara asla geleceğe dair imzalı,damgalı hiçbir belge verilmiyormuş,bana verdiler Alman erkek arkadaşım şoka girdi.35 yıllık Almanım böyle birşey görmedim dedi :)))
Ama onun söylediğine göre bu muameleyi görmemin sebebi türke (orta doğuluya) benzememem.Gerçekten de türk olduğumu duyunca şok oluyorlar,o hayal kırıklığını hissediyorum.Herkesi içine katmıyorum ama burdaki türklerin çoğunluğu gerçekten topluma uyum sağlayamamış,çok iğrenç davranan tipler..gözümün önünde alman kızları rahatsız edenler mi dersin (neredeyse elle tacize kadar gidiyodu ben bağırdım kaçtı) kaba saba konuşanlarmı dersin..kültür olarak çok uzağız..Adamlar dünyanın en kültürlü milletlerinden biri,avrupanında gözbebeği..Bizse bir ortadoğu ülkesiyiz..Ben herkese anlatmaya çalışıyorum o insanlar köylerinden çıkıp büyük zorluklarla geldiler,ailelerini geçindirebilmek için..Adamlar doğru düzgün türkçe konuşamıyor onlardan oraya uyum sağlamaları beklenemezdi diye..ama şuanki nesil için aynı anlayışı gösteremicem..
Ha buarada henüz 6 aydır burdayım,zamanla inşallah bende ırkçılığa maruz kalmam,hele de üniversitede..erken konuşmuş olmayayım aman..
Konu sahibi senin içinde çok çok üzgünüm..Haksızlığa uğramak ne demek iyi bilirim.Allah yardımcın olsun..
Tesekkür ederim. Zaten ben hepsi irkci demiyorum. Daha önceki yorumlarimda da belirttim günlük hayatimda sorun yasamadim. Okul hayatimda da cok fazla sorunum olmadi. Nezaman staja basladim o zaman fark ettim bazi seyleri. Türkler kendini gelistirmemis falan filan katilmiyorum acikcasi. Okadar türk kardeslerimiz varki okuyan iyi yerlere gelen. Eskisi gibi degil hicbirsey. Ama kolayda degil bir türk olarak iyi yerlere gelmek. Hep daha fazla caba göstermek gerekiyor..
Canım seni alır bi yere koyarlar eyvallah da ordan çıkmamak otuz sene kalıp da yaşadığın ülkenin dilini öğrenememek kişinin kendi cehaletinden başka bişey değildir boşa laf çarpma.Ne zorluk çekmişler gitmeselermiş o zaman babasının hayrına mı çekti zorluğu.Silah zoruyla mı götürüldüler.Zorluk çektiyse maaşını da aldı devletin her imkanını da kullandı.Heralde almanyayla türkiyenin şartlarını kıyaslamıcaksın dimi komik olan sensin.Yani devlet yerlestiriyor yabancilari istedikleri yerlere. Öyle türkiyeden gelipte ailecek veya butun türkler toplanip haydee güle oynaya beraber buraya hepbirlikte bir noktaya yerleselim demediler. O yüzden türkiyede ki insanlarin öyle yok bunlar hic almanlarin arasina cikmamis entegre olmak istememis diye konusmalarina kafa sallamaktan baska birsey yapmiyorum.
Zamaninda türklerin ne cok zorluk cektiklerini almanlarin cogu bile anladi kabullendi ve inkar etmiyor. Ama türkiyedeki milletimiz burda cikip yok yaa bu türkler devleti sömürmüs blabla diye sacmaliyor ya bilip bilmeden .. komik vallahi.
Isinize öyle geliyor herhalde kiskancliktan midir nedir anlamiyorum..zaten kimseyi cekemeyen bir milletimiz var.
Burda almanlarla türkler artik gayet iyi anlasiyor..hatta almanlar bayiliyor bize..yemeklerimize misafirperverligimize cana yakinligimiza komsulugumuzaama tabi nazi ler de var..ama almanlarin cogu kendileri bizimle el ele nazilere karsi oluyor zaten. O yüzden konu sahibi sizinde calistiginiz okulda illa vardir bir iki iyi kisi ..onlarla muhabbet edin konu acin biraz yabani olur almanlar ilk adimi siz atin..hepsi birden toptan irkcilik yapmiyordur size buna inanmam.
Bende yurt disindayim. Komsu ulke Belcika'dayim. Hukuk yuksek lisans yapiyorum. Henuz staj donemi asamasina gelemedim. Ama bu irkcilikla zaman zaman bende karsilastim. Zaten ta orta okulda basliyorlar turkleri en dusuk bolumlere yonlendirmeye okuyamasinlar diye. O zamanlar farketmiyor insan cunku ogretmenlerin soyledigini cogu ebeveynler hakli buluyorlar, bi bildigi vardir diyorlar.
Sinifin hep en yuksek notlarini almama ragmen bana dusuk bolumlere gitmemi tesvik ettiler. Ustune okulun muduru beni yanina cagirip asagiladigi da oldu.. "Sen hic biryere gelemezsin, buraya kadar gelmis olman bile bir mucize" vs diyerek kucumsedi beni. Gel gör ki o kucumsedigi insan bazi seyleri basardi. Diplomami aldiktan sonra gözlerine sokacagima soz verdim zaten!
Bir cogunda da ön yargi var. Annemle gecenlerde bi markette alis veris yaparken aramizda hollandaca konusuyorduk farkinda olmadan. Bunuda belcikali bir adam duymus. Annemde bende kapaliyiz ve bariz yabanci + musluman oldugumuz belli. Adam yanimiza yanasti ve ''aranizda hollandaca konusmanizi gercekten takdir ettim" tarzinda bir cumle soyledi. Bende "beyefendi, ne var bunda, annemde bende dogma buyume belcikaliyiz, tabiki konusuruz dedim".
Kisaca yani buranin halki beni gorunce "bu kesin dil bile bilmiyordur" diye dusunuyor.. Halbuki benim onlardan ne farkim varki? Ve bu durum cok ama cok uzucu. Onlar birseyi basarmak icin 1 kere cabalarken, biz o onyargilarla falan savastigimizdan 5 cabalamamiz lazim. NERDE ADALETTTTTT?
Canım seni alır bi yere koyarlar eyvallah da ordan çıkmamak otuz sene kalıp da yaşadığın ülkenin dilini öğrenememek kişinin kendi cehaletinden başka bişey değildir boşa laf çarpma.Ne zorluk çekmişler gitmeselermiş o zaman babasının hayrına mı çekti zorluğu.Silah zoruyla mı götürüldüler.Zorluk çektiyse maaşını da aldı devletin her imkanını da kullandı.Heralde almanyayla türkiyenin şartlarını kıyaslamıcaksın dimi komik olan sensin.
Kimsenin türklere falan bayıldığı yok.kim niye başka milletten birilerini kendi ülkesinde istesin ki?hala iki üç ayda bi ırkçı saldırılar oluyo türklere karşı.bu mu iyi anlaşmak.kendini kandır sen.hiç gülesim yoktu.sevgi görmej istiyosan alman gazetelerinde internette türklerle ilgili haberlerde almanların yaptıkları yorumları oku istersen.Ne kadar seviyolarmış belki bi daha düşünürsün.
Bende tüm Türkler için söylemiyorum tabiki..genel kanıdan bahsettim..Birde sanırım bölgesel faktörlerde var mesela kuzeyde insanların daha çok ırkçı ve soğuk olduğu söyleniyor ama benim bulunduğum yerin insanları sıcakkanlılıkları ile meşhur.Belki bununda ilgisi vardır.
Isin tuaf yani ben irkciligin fazla oldugu bir yerde degilim. Böyle olacaginida hic düsünememistim. Hatta hangi okula atandigimi duyunca cok sevinmistim iyi biyer diye. Ama gidip görünce hayal kirikligi yasadim..
Canım seni alır bi yere koyarlar eyvallah da ordan çıkmamak otuz sene kalıp da yaşadığın ülkenin dilini öğrenememek kişinin kendi cehaletinden başka bişey değildir boşa laf çarpma.Ne zorluk çekmişler gitmeselermiş o zaman babasının hayrına mı çekti zorluğu.Silah zoruyla mı götürüldüler.Zorluk çektiyse maaşını da aldı devletin her imkanını da kullandı.Heralde almanyayla türkiyenin şartlarını kıyaslamıcaksın dimi komik olan sensin.
Kimsenin türklere falan bayıldığı yok.kim niye başka milletten birilerini kendi ülkesinde istesin ki?hala iki üç ayda bi ırkçı saldırılar oluyo türklere karşı.bu mu iyi anlaşmak.kendini kandır sen.hiç gülesim yoktu.sevgi görmej istiyosan alman gazetelerinde internette türklerle ilgili haberlerde almanların yaptıkları yorumları oku istersen.Ne kadar seviyolarmış belki bi daha düşünürsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?