biktim bu irkciliktan

Yazdiklariniza katiliyorum!

Bende yurt disindayim. Komsu ulke Belcika'dayim. Hukuk yuksek lisans yapiyorum. Henuz staj donemi asamasina gelemedim. Ama bu irkcilikla zaman zaman bende karsilastim. Zaten ta orta okulda basliyorlar turkleri en dusuk bolumlere yonlendirmeye okuyamasinlar diye. O zamanlar farketmiyor insan cunku ogretmenlerin soyledigini cogu ebeveynler hakli buluyorlar, bi bildigi vardir diyorlar.

Sinifin hep en yuksek notlarini almama ragmen bana dusuk bolumlere gitmemi tesvik ettiler. Ustune okulun muduru beni yanina cagirip asagiladigi da oldu.. "Sen hic biryere gelemezsin, buraya kadar gelmis olman bile bir mucize" vs diyerek kucumsedi beni. Gel gör ki o kucumsedigi insan bazi seyleri basardi. Diplomami aldiktan sonra gözlerine sokacagima soz verdim zaten!

Bir cogunda da ön yargi var. Annemle gecenlerde bi markette alis veris yaparken aramizda hollandaca konusuyorduk farkinda olmadan. Bunuda belcikali bir adam duymus. Annemde bende kapaliyiz ve bariz yabanci + musluman oldugumuz belli. Adam yanimiza yanasti ve ''aranizda hollandaca konusmanizi gercekten takdir ettim" tarzinda bir cumle soyledi. Bende "beyefendi, ne var bunda, annemde bende dogma buyume belcikaliyiz, tabiki konusuruz dedim".

Kisaca yani buranin halki beni gorunce "bu kesin dil bile bilmiyordur" diye dusunuyor.. Halbuki benim onlardan ne farkim varki? Ve bu durum cok ama cok uzucu. Onlar birseyi basarmak icin 1 kere cabalarken, biz o onyargilarla falan savastigimizdan 5 cabalamamiz lazim. NERDE ADALETTTTTT?

Ben Almanları seviyorum ya onlarda beni..Hatta Türklerden daha çok sevdiğimi söyleyebilirim(tabi ilerde karşılaşacaklarımı bilemicem) Bana hiç ırkçılık yapan denk gelmedi,aksine inanılmaz kibar,yardımsever insanlar..metroda zorla yer verenler,hesabı ısmarlamaya çalışanlar,sürekli selam veril beni almanca konuşturmaya,sohbet etmeye çalışanlar..Dün de hastayım diye ev sahibim nane çayı yapmış getirmiş..Daha eminim unuttuğum bir sürü şey..1,5 aylık dkümanla gittim kadın rahat rahat ev bak kendine dedi 4 aylık vize verdi :) universite öğrencisi olmayanlara asla geleceğe dair imzalı,damgalı hiçbir belge verilmiyormuş,bana verdiler Alman erkek arkadaşım şoka girdi.35 yıllık Almanım böyle birşey görmedim dedi :)))

Ama onun söylediğine göre bu muameleyi görmemin sebebi türke (orta doğuluya) benzememem.Gerçekten de türk olduğumu duyunca şok oluyorlar,o hayal kırıklığını hissediyorum.Herkesi içine katmıyorum ama burdaki türklerin çoğunluğu gerçekten topluma uyum sağlayamamış,çok iğrenç davranan tipler..gözümün önünde alman kızları rahatsız edenler mi dersin (neredeyse elle tacize kadar gidiyodu ben bağırdım kaçtı) kaba saba konuşanlarmı dersin..kültür olarak çok uzağız..Adamlar dünyanın en kültürlü milletlerinden biri,avrupanında gözbebeği..Bizse bir ortadoğu ülkesiyiz..Ben herkese anlatmaya çalışıyorum o insanlar köylerinden çıkıp büyük zorluklarla geldiler,ailelerini geçindirebilmek için..Adamlar doğru düzgün türkçe konuşamıyor onlardan oraya uyum sağlamaları beklenemezdi diye..ama şuanki nesil için aynı anlayışı gösteremicem..

Ha buarada henüz 6 aydır burdayım,zamanla inşallah bende ırkçılığa maruz kalmam,hele de üniversitede..erken konuşmuş olmayayım aman..

Konu sahibi senin içinde çok çok üzgünüm..Haksızlığa uğramak ne demek iyi bilirim.Allah yardımcın olsun..

Aynen hep ön yargi. Keske yikabilsek o ön yargilari. Keske hayatin her bölümünde adalet saglansa. O kadar zor ki bizim icin okuyup biyerlere gelmek. Dedigin gibi onlar 1 cabaliyorsa biz 5 kati cabalamaliyiz. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Tesekkür ederim. Zaten ben hepsi irkci demiyorum. Daha önceki yorumlarimda da belirttim günlük hayatimda sorun yasamadim. Okul hayatimda da cok fazla sorunum olmadi. Nezaman staja basladim o zaman fark ettim bazi seyleri. Türkler kendini gelistirmemis falan filan katilmiyorum acikcasi. Okadar türk kardeslerimiz varki okuyan iyi yerlere gelen. Eskisi gibi degil hicbirsey. Ama kolayda degil bir türk olarak iyi yerlere gelmek. Hep daha fazla caba göstermek gerekiyor..

Bende tüm Türkler için söylemiyorum tabiki..genel kanıdan bahsettim..Birde sanırım bölgesel faktörlerde var mesela kuzeyde insanların daha çok ırkçı ve soğuk olduğu söyleniyor ama benim bulunduğum yerin insanları sıcakkanlılıkları ile meşhur.Belki bununda ilgisi vardır.

Canım seni alır bi yere koyarlar eyvallah da ordan çıkmamak otuz sene kalıp da yaşadığın ülkenin dilini öğrenememek kişinin kendi cehaletinden başka bişey değildir boşa laf çarpma.Ne zorluk çekmişler gitmeselermiş o zaman babasının hayrına mı çekti zorluğu.Silah zoruyla mı götürüldüler.Zorluk çektiyse maaşını da aldı devletin her imkanını da kullandı.Heralde almanyayla türkiyenin şartlarını kıyaslamıcaksın dimi komik olan sensin.

Kimsenin türklere falan bayıldığı yok.kim niye başka milletten birilerini kendi ülkesinde istesin ki?hala iki üç ayda bi ırkçı saldırılar oluyo türklere karşı.bu mu iyi anlaşmak.kendini kandır sen.hiç gülesim yoktu.sevgi görmej istiyosan alman gazetelerinde internette türklerle ilgili haberlerde almanların yaptıkları yorumları oku istersen.Ne kadar seviyolarmış belki bi daha düşünürsün.

Boldladigim sey gercekten oluyor, hatta benim notlarim düsüktü fakat önerilen bölümler kadar degildi. Bu konuda ebeveynlerde cok büyük rol oynuyor aslinda, ama dedigim gibi ne yazikki bircok ebeveyn cocugun okul hayatindan birsey bilmiyor. Diyorum ya cocuklara yönelik birsey organize edildiginde pek Türk yoktur. Kac Türk aile biliyorsun cocuguna aksam kitap okuyan? Yahu 3 yasindaki cocugunu beyaz melek filmine götürenleri gördüm, hatta bebek puseti ile sinemaya gideni de.

Evet önyargi var ve evet bu cok yalnis fakat bizim Türklerin bu ön yargi olusmasinda cok yardimci oldular. O marketteki adam aslinda kötü birsey söylemeye calismamis. Alistigi görüntüden farklisiniz ve tuhafina gitmis ama yinede sizi takdir etmis. Sonucta herkes sizin gibi degil. Bircogu 3üncü, 4üncü generasyon olmalarina ragmen agir alsan ile konusur dili.

Yine bende seni tebrik etmek isterim. Daha önce bu konuda yakiniyordum Türkler cabalamiyor diye. Senin yine hirslanip, cabaladigini görmek beni cok mutlu etti. Umarim etrafin icin, özellikle kizlar icin örnek olup onlarida hirslandirirsin.

Ne kadar basit öyle yorum yapmasi. Babasinin hayrinami gitmismis. Bayilarak gelmedim inanin. Ben secmedim buraya gelmeyi. Ben burda derdimi paylastim herkes konuyu öyle yerlere getirdi ki diyecek birsey bulamiyorum.

Isin tuaf yani ben irkciligin fazla oldugu bir yerde degilim. Böyle olacaginida hic düsünememistim. Hatta hangi okula atandigimi duyunca cok sevinmistim iyi biyer diye. Ama gidip görünce hayal kirikligi yasadim..

Isin tuaf yani ben irkciligin fazla oldugu bir yerde degilim. Böyle olacaginida hic düsünememistim. Hatta hangi okula atandigimi duyunca cok sevinmistim iyi biyer diye. Ama gidip görünce hayal kirikligi yasadim..

Sizin şansınıza ırkçı insanlar denk gelmiş.Haksızlığa uğramak dünyanınen kötü şeyi..inşallah bir an evvel halledip kurtulursun ordan

Hayirdir üstünüze almissiniz yazdiklarimi?
Alman nazilerden beter bir düsünce yapiniz varmis .. niye yasadigin ülkede baska milleten insanlari istemeyeceklermis?
Dünya insanlar icin var.. ha afrikada bir amerikali olarak yasiyorsun ha bilmem nerde..ne fark eder? Ilk önce Insan olmak ve herkesi öyle görmek lazim. Cok sükür cogu alman da böyle düsünüyor. O yüzden gayet iyi anlasiyoruz ve birbirimizi seviyoruz. Bu sevgi herkese nasip olmuyor ne yazikki.. keske her insan böyle düsünse ozaman daha az öfke daha az nefret ve irkcilik olurdu dünyada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…