biktim bu irkciliktan

Avustralyada çoğu ingiltereden amerikadan gelme aussie denniliyor onlara ve türkleri seviyorlar hiçbir olumsuz tepkiyle karşılaşmadım türklerin kırıp dökmesi yok zaten buralarda yaptıkları tek şey devlet parası yemek sigortaya dava açmak türk türkün arkasından iş çeviriyor bizim burdada tvlere falan kötü işler yapmış türk diye çıkmazlar ondan ırkçılık yapanda yok hatta hava alanında valizimiz öttü bir aussie dedi boşalt eşim boşaltmaya başladı biri eşimin başında diğeri benim yanımda kulağıma fısıldayarak where are you came from dedi turkey deyince hızla diğerinin yanına gidip türkiyeden geliyorlar bırak geçsinler dedi arapların bütün valizlerini didik didik aradılar evet burdada ırkçılık var ama türklere yok rahatım o yüzden

Yani devlet yerlestiriyor yabancilari istedikleri yerlere. Öyle türkiyeden gelipte ailecek veya butun türkler toplanip haydee güle oynaya beraber buraya hepbirlikte bir noktaya yerleselim demediler. O yüzden türkiyede ki insanlarin öyle yok bunlar hic almanlarin arasina cikmamis entegre olmak istememis diye konusmalarina kafa sallamaktan baska birsey yapmiyorum.
Zamaninda türklerin ne cok zorluk cektiklerini almanlarin cogu bile anladi kabullendi ve inkar etmiyor. Ama türkiyedeki milletimiz burda cikip yok yaa bu türkler devleti sömürmüs blabla diye sacmaliyor ya bilip bilmeden .. komik vallahi.
Isinize öyle geliyor herhalde kiskancliktan midir nedir anlamiyorum..zaten kimseyi cekemeyen bir milletimiz var.
Burda almanlarla türkler artik gayet iyi anlasiyor..hatta almanlar bayiliyor bize..yemeklerimize misafirperverligimize cana yakinligimiza komsulugumuza ama tabi nazi ler de var..ama almanlarin cogu kendileri bizimle el ele nazilere karsi oluyor zaten. O yüzden konu sahibi sizinde calistiginiz okulda illa vardir bir iki iyi kisi ..onlarla muhabbet edin konu acin biraz yabani olur almanlar ilk adimi siz atin..hepsi birden toptan irkcilik yapmiyordur size buna inanmam.

Kısmen be Cherry. Bu kız vasıfsız değil ki. Yiyiciler var doğru ama herkesi aynı kefeye koymamalılar.

Aynen benim derdimde bu. Ben genelleme yapmiyorum ki. Hepsi irkcida demiyorum. Ama cok zor seyler yasatanlar var malesef. Ha türkler herseyi dogru yapiyorda demiyorum. Ama ben bir bireyim. Herkes kendinden sorumludur bütün bir toplumun yaptigindan degil.

Almanların yaptığı da biraz garip yani. Önce iş gücü lazım diye millete kapılarını açtılar. Sonrada rahatsız oldular...
Allah iyilerle karşılaştırsın seni

Cok üzüldüm keske birakmasaydiniz. Yinede sonuna kadar savassaydiniz..

Allah tüm cocuklarimizin yolunu acik etsin. Insallah bizim yasadiklarimizi yasamazlar..

Aynen öyle. Güle oynaya gelmedik buralara. Burda dogdum büyüdüm. Öyle türkler köyden cikmisda entegre olmamis türk mahalleleri kurmuslar falan filan. Okudukca ne diyecegimi sasirdim vallahi. Nekadar kolay insanlar icin öyle yorum yapmak. Türk mahallesinde falan büyümedim herzaman zaten almanlar arasindaydim ben. Hepsi irkci demedim. Tabiki de iyisi de var kötüsüde. Ama yasadiklarim beni yipratmaya yetti.

Gerçekten durumunuz çok zor. Allsh yardımcınız olsun. Doğruyu söylemek gerekirse ben bunun amerika hariç çoğu ülkede olduğunu düşünüyorum (gerçi orda da siyah-beyaz ayrımı var). Bende türküm ve ırkçı olmadığımı çevrem çok iyi bilir ama bizlerde de bu arap bu kürt bu ermeni diye dışlanıyor insanlar. Bu konuya neden değindiğime gelince bir türkün almanlarca dışlanması okuyunca bizleri üzüyor ya burda bunu okuyanlar empati yapsın ve diğer ırktan diye kimseyi dışlamasın isterim.

Malesef evet her yerde var irkcilik. Keske hic olmasa. Keske elden birsey gelse. Keske insanlara sadece INSAN olarak bakilsa..

hiç üzülmeyin kendinizi savunun bir Türk hazımsızlığı var çoğunda ,sevimsizler hiiiç önemseyin yılmayın ama pasifte durmayın ters giden bir şey varsa oda siz değil onların bu çirkin tutumu bunun bilincinde olun yeter

Ah ah keske önemsemesem. Keskee hic unursamadan yoluma devam edebilsem. Motivasyonum o kadar düsük ki. Hic okula gidesim dahi yok...

önemsememe çalışmaktan başka çare yok ki çünkü inananın bunlar değişmezler kişisel değil toplumsal sevmiyorlar bizi bir söz vardır ya bir ön yargıyı kırmak bir atomu parçalamaktan beter, başka ülkelerde siyahiler ve ışıd denen pislikler yüzünden tesettürlü ve sakallı insanlara yapılan zulumler bunların kul hakkı olduğunu unutmayın herşeyin zamanı var güzel anlaşmaya çalışın belki birkaçında işe yarar ama ne olursa olsun kendinizi zor duruma düşürmeyecek şekilde savunun ve dik durun sabırlı olun Allah cc yardım eder ve dualarımdasınız.

5 sene okumuş çabalamışsınız, hiç değmez. Onlara inat siz mesleğinizi icra etmeye devam edin. Boşverin onları. Kendilerini birşey sanıyorlar herhalde. Lideri Hitler olan bir toplumdan ırkçılık yapmamalarını nasıl bekleyebiliriz ki?

Allah razi olsun. Deneyecegim insallah bu zor günlerin üstesinden gelebilirim.

Genelleme yapmamak lazim tabi hepsi bir degil. Ama yinede bir cok yerde irkci insanlar var malesef. Insallah bu sartlar altinda yinede basarili olabilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…