Yalnız değilmişim...
Benim de çok sorumsuz bir kardeşim var. Totosundan çıkardığı donu kirliye atmaz o derece. Gün boyu tek yaptığı şey, tekli koltuğa yanlamasına uzanıp tv izleyip, orayı teriyle ıslatmak. Ha bir de ayağıyla kapıyı sallar tabi. Gırç gırç gırç sabahtan akşama kadar! Kızım sallama deriz, e hoşuma gidiyor der!
Bir ekmek almaya erinir. Bir keresinde suyumuz bitmişti. Altımızda büfe var oradan 5 litrelik sulardan almasını istedik, dediği şu; sepet sallasam olur mu?O derece üşengeç, kendi de kabul ediyor, hiç utanmıyor tembelliğinden. Gitti, aldı. Bize attığı tripleri görmelisiniz, yok kapıyı çarpmalar, yok bağırıp çağırmalar. Sanırsınız taş taşıttık hanfendiye!
3 gün boyunca sadece geceleri uyumak için evdeydim, yani bir bakıma evde değildim, annem de çalışıyor zaten. 3 gün boyunca evi b.k götürdü resmen afedersiniz ama. Mutfak kokuyordu, banyo o biçim, salon eh işte görünürde derli toplu. İş arıyorum, çalışacağım ve kara kara düşünüyorum bu evin hali ne olacak?
Yaşı 14 ama bunun ergenlikten falan kaynaklandığını düşünmüyorum ben. Umarım ilerde böyle olmaz ama pek değişecek gibi gözükmüyor. 14 yaşında ben de dağınıktım ama anneme iş yaptırmaya gönlüm el vermezdi, bulunduğum yerde biri işleniyorsa vicdanım rahat etmez bir işin ucundan tutardım hemen. Şimdi bütün evin işi bende. Problem değil, gocunmuyorum ama kızım en azından k.çını kaldır şu koltuktan, yahu ev işi yapmasan bile en azından bir faaliyette bulun, ne bileyim bi kitap oku, çık gez bir şeyler yap. Bir de bütün gün izlediği kanal, çizgi film kanalı. Yahu 14 yaşında bir insan sabahtan akşama kadar vıcık vıcık aptal çizgi filmleri, dizileri izler mi? Bu kadar mı boşsun sen?
Bizde de suç var tabi. Sorumluluk almayı öğretmedik ona. Benim durumumdaki arkadaşlar ne olursa olsun yaptığı işi beğenmemezlik etmeyin, bunu kullanıyor ve işi baştan savma yapıp sıyrılıyor. Sürekli sen şöyle tembelsin, böyle işe yaramazsın demeyin. Onu da kişilik olarak belirliyor kendine.
En kötüsü de anneme karşı çok saygısız, el bile kaldırıyor o derece.Ben dayaktan hiç hazetmem ama zor sabrediyorum, sabrın da bir sınırı var. Aramızda 6 yaş var ve şu zamana kadar hiç dövmedim onu, kavga ettik dövüştük ama onu savunmasız bırakacak bir şekilde dövmedim. Şimdi ne zaman kızıp, fazla sert olmayacak bir şekilde vursam 10 katı karşılık veriyor bana. Vurma sebebim de anneme olan saygısızlığı! Artık herşeyi göze alıp dalacağım o olacak! Ama işte o kadar affediciyim ki 2 güne unutuyorum yaptıklarını.
Kusura bakma ama çok güldüm yahu
Bir insan bu kadar mı gamsız olur
inanki daha 2-3 gün oldu bu konuyu konu$ali :) hatta tümünü yazmadim dediki evi pis bulursalar sanae sen ölüsün evin pis olup olmadiginimi dü$üneceksin, üstelik aa ev pis diyen kom$ularda sënin öldügüne üzülmüyorda gözleri hemen evin pisliginemi takiliyoir, yani neticede yine benim cesedimi bulanlar suçlu oluyor ona kalsa
Bu herşeye hazır cevap olmak, insanları sevmemek falan karakter maalesef, değişmez.
Benim ev arkadaşımda öyleydi. Bankada yardım isteyen yaşlılara bile tip tip bakardı yardım etmezdi
Arkadaşlarımı sevmezdi. Onlarla konuşmazdı yada konuştuğunda bozardı hep. Ne bilim herşeye pat diye ilginç ilginç kulplar bulurdu.
Ama titizlik hastasıydı o ayrı o konuda anlaşmıştık en azından
Benim kardeşimde çok aşırı hazır cevap. Asla altta kalmaz. Dövsem benden kalıplı iri. İçim elvermiyor bir yandan.
Sonra unutuyorum ama bir yenisi öncekinden beter olur hareketlerinin.
Kardeşinin hiç iş yapmak istememesi, sürekli teknolojiyle ilgilenmesi, çok uyuması vs biyolojik bir rahatsızlık olabilir tatlım.
Bende hastalığımı öğrenmeden önce öyleydim. İçimden yapmak gelmezdi.
Eğer öyle değilse ya ruhsal bir sorun yada üzgünüm ama karakter meselesi
$unu yapmazsan bu olmaz tarzi $eyleri yeni ergenlige girmi$lere söylenir ama neticed benden sadece 2 ya$ küçük nasil derim üstelikte sanane senin malinmi diyor bilgisayar için veya tv için, laftan sözden anlamiyorki..
bazen i$e giderken diyorum geldigimde $u $u yapilacak diye, mesela geçen gün dolaplarinin içinin yarisini sildim zamanim olmadi i$e giderken dedim geldigimde bunlar silinmi$ olacak ve geldimki silmi$ temizde olmu$ ama demedigim i$ler duruyor bu seferde ya a dan z ye her$eyi sayacagim yada yapmicak hiçbir$ey
yaptiklarimi sayacak olursam mesela dün i$ten sonra ramazan ali$veri$ine gittim, sahura poaça yaptim, ak$am yemegini yaptim, revani yaptim, gecede babam $eker hastasi oruç tutamiyor ona sulu köfte yaptim yarin i$ten gelince yesin diye, sonra karde$ime mutfagi sil dedim diyorki hayir sen niye silmiyorsun dedimki yoruldum diyorki "ne yaptin" sonra bende yaptiklarimi saydim diyorki sanki yaptiginda bi$eye benziyor" (bu arada gün boyuda i$teydim) neyse aradan zaman geçti poaça çok güzel olmu$ diyor, yani sadece beni üzmek için yapiyor bunlari
inanki daha 2-3 gün oldu bu konuyu konu$ali :) hatta tümünü yazmadim dediki evi pis bulursalar sanae sen ölüsün evin pis olup olmadiginimi dü$üneceksin, üstelik aa ev pis diyen kom$ularda sënin öldügüne üzülmüyorda gözleri hemen evin pisliginemi takiliyoir, yani neticede yine benim cesedimi bulanlar suçlu oluyor ona kalsa
bak canim sen anlattigin klasik küçük karde$ ama benim sorunum böyle degilki, ben i$e gittigim halde i$leri bana birakiyor üstelik evde kimse yok ondan hariç insan demezmi ablam hergün yemegi yapip gidiyor bende bula$igi yikiyayim bari yada gelince beraber sofrayi hazirliyalim diye? yok bu demez geberse demez sinirlerim yine tepemde!
canım sana bır sey soluyeyımmı?benımde ablam aynısıydıherseyı ben yapardım,o ıse pc yada tv den alamazdı kendını sıgara keyfı yapardı ben butun evı temızlerdım,heryerımden terler damlardı bı bakardım bızımkı bacak bacak ustunde elınde sıgarası keyıf yapıyor delırırdım aman ne bagırırdım,ne bagırırdım,huylu huyundan vazgecmez canım,ben evlendımde sımdı zoruma gıtmıyor ben ıs yaparken o keyıf yapıyor dıye ama o hala aynı ben evlendım gıttım annemde olmasa evı .... goturecek valla bazen bı bakıyorum sıgara tabagı dolmus tasmıs hala dokmuyor gıcık oluyorum ama napayım o benım ablam genede onu cok sevıyorum
evet biliyorum cok ergensi cezalar ama baska turlu basa cikilamaz, cok ardini toplamissiniz bence,simdi hala size guveniyo
bence her isi teker teker sayin, demkki soyleseniz yapiyo ,dedginiz gibi resmen a dan z ye sayin
evet baya agir gecmis gununuz, bence bari hicbisey yapmasa bile yaninizda dursunda biseyler kapsin
yada diyinki ben bunu yapicam seni sunu yapican,agir bisey buyur,mesela ravaniyi o yapsin tek basina, boylece pek kolay olmadigini anlar ve bi dahakine sen yaparken isin puf noktalara dikkat eder,hem yavas yavas ogrenir
valla canım kardeşin çok zeki bir çocuk hakkını yemeyelim
o zaman ödül sistemine geçin diycem de 22 yaşındaki insana söker mi bilemem mesela yaptığı işlerin karşılığın da bir hafta boyunca düzenli yaparsa her işini aksatmadan, çok istediği bir şeyi ödül olarak verin olmaz mı?
al benden de o kadar konu sahibi arkadaşım, biz de 4 kardeşiz 2 erkek 2 kız, kızkardeşim de aynı seninkine benzer bencilin egoistin teki malesef...gerçi çok kötü bir kız değildir ama çok bencildir cimridir de hiçbişeyini vermez hiçbişeyini paylaşmaz, ama işine gelince bizden ufak tefek şeyler ister benden ödünç ister arada sıkışınca ama ona gelince o vermez pek belki çok nadir zar zor kullanmıyosa fazla o kadar...bi keresinde benim ateşim vardı biraz nezle soğuk algınlığım vardı theraflu diye bi ilaç var iyi geliyo çok onda vardı evde kalmamıştı alıcaktık almadan daha biz bi tane veriver dedik öyle cıngar çıkardı ki zar zor bi taneyi uzun tartışmalar sonrasında alabildik,diyo bize ben bu mallara kaç para saydım çalışıyorum alnımın teriyle kazanıyorum gidin kendi paranızı kazanın çalışın sizin de olur gibilerinden tavırlar... insan zor durumda olunca gerekli bişey ilaç gibi mesela vermez mi yaaa bu nasıl bi tavır... ayrıca aynı seninki gibi de iş güç de yapmaz bilse de yapmaz ki...bütün ev işleri bana ait genellikle ona yap desem de yapmaz hep sonra sonra şimdi işim var der kaytarır dağınıktır da ama yemek yapar bilir yalnız bizim evde pek yapmaz herkese yapmaz da kendine özel diyet yemekleri yapar ancak diyet yapıyo da kendisi hanfendi çok kilo almıştı kilo verdi baya, hala da hanfendi anoreksiyaklar gibi hala kiloluyum vermem lazım diyo yaaa... o bi de çalışıyo üstelik onu da fırsat bilerek yapmıyo ufak tefek de olsa yapılabilecek işleri, sorumluluğu yetersiz ben üstüne gitsem daha da inatlaşıyo baskın dominant tarzda konuşması var üstelik de laf yetiştiremezsin çabuk agresifleşen bir kız ...
tatlım küçük ama işte büyüdüğünde olacaklardan korkuyorum ben de
çok saygılıdır,iyi niyetli,vicdanlı,yumuşak kalplidir ama öğretilmeli ve sorumluluk verilmeli yoksa aynı anlattıklarınız gibi olur işte.
ama inşallah olmaz da..
ya kizlar bugün yine sinirimden verem oluyor henüz bagirmadim ama sanirim bugün çok bagiracagim kisaca anlatayim
sabah 10 a yakin kalktim, çama$irlari makinaya doldurdum
yarin oruç tutacagimiz için poaça yapayim dedim ama i$e 11.45 de gidecegim için sadece hamurunu hazirladim sardim tezgaha biraktim
babamin kahvaltisini hazirladim
kahvaltimi yaptim çiktim
12 den 17 ye kadar çali$tim ve eve gelmeden önce ramazan ali$veri$ine gittim
eve geldim saat 18.30 da
hemen ellerimi yikayip poaçanin içini hazirladim iki tepsi poaça yaptim, kardê$ime kiyma kavur dedim mizmizlandiysada yapti vede sogan rendeledi üfleye püfleye
ramazan tatlisiz olmaz diyip revani yaptim
he birde ak$am yemeginide yaptim
karde$ime $unu getir ben yoruldum dedim, bana diyorki ne yaptinki? ee yemekleri yapiyorum görmüyormusun! diyorki "sanki yaptigin yemekler bir$eye benziyor!!!!!!!!!!!!!!" ya aglasam tam yeri benim yemeklerimi begenmeyen yok oysa herkes benden tarif ister!, dedim peki neden o kadar yiyorsun yaptigimi birgünde sen yap diyorki mecbur kalipta yiyorumgelde sinirden ölme
bir ton bula$ik yine beni bekliyordu tepsiler legenler tavalar ne bileyim mutfak dolmu$ hem yemegin hem tatlinin hemde poaçanin bula$igi hepsini yikadim dedimki bari sende mutfagi sil banane diyor kizincada "yatmadan önce yaparim diyor" sinirden ölüyorum $u an...
diger karde$im öyle, mesela hayatinda hiç bula$ik yikamami$tir ama yap dedigimde yapar ama buna bagirmam gerekiyor
o saydiklarininda hiçbiri yok malesef, mesela bugün iftara gittik kom$uya, sonra kom$u dediki "seni magazada gördüm o kadar güzeldinki sarilip öpmek istedim" karde$im demezmi "hee makyaj yapiyor"!!!! hihihiih pes yani makyajda tek bir defa bir çizgi atiyorum sürmeyle, görende sanirki rimel ruj fondöten sürüyorum Allahim yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?