- 22 Ocak 2011
- 808
- 23
- 318
herkesi memnun edemezsin. önce bunu kabul etmelisin.
başka bir arkadaş yazmış. iki tarafada bir müddet gitmeyin diye. buna katılıyorum.
bekarlar anlayamaz belki ama evliler ilk zamanları bilir. çünkü onlarda bir zamanlar yeni evliydiler. başbaşa vakit geçirmeyi özlüyorlardı.
ama yaşlandıkça unuttular.
bir ayda 4 hafta var. eşinle bu 4 haftalık programı yap ve herkese duyurun. böylece bizi atlattınız, geleceğiz dediniz gelmediniz gibi söylenmeler olmaz.
biz hayır diyemedikçe böyle gider..biz arada sıkıştık aileler anlayışsız.benım babamlar hemen küsüyor.eşimin ailesi 'erkek evladım var' diye çok şey bekliyor..babamlara bir gittiysek onlara gitmediysek onlarda küsüyor.eşimde herkesi memnun etmeye çalışıyor.mutsuz olmamız pahasına.
2 gün önce eşimle kötü bi kavga ettik.adaya gitcekmiyiz dedim.evi su basmış oraya gidelim demiyosun hiç,adayı soruyosun dedi.bi gidelim halılar falan mahvolmuştur ilgilenelim dedi.çok merak ettiysen aynı olayın oldugu gün gitseydin 2 gündür halı dururmu çoktan yıkamaya vermişler dedim.aynı şey senın aılenın basınada gelebilir o zaman bende sana aynı davranıcam dedi..
kalktım ayaga bagırdım hep aynı şeyi yapıyosun,bıktım benle aşık atmandan ben ne yapıyorum sizede aynısını yapcaksın dedim.bıktım diye bagırdım.oda bana BIKTIYSAN GİT! dedi.başımdan kaynar sular döküldü resmn.ağlama krizine girdim.odaya çekildim.ertesi gün giyicem kıyafetleri ayarlıycaktım dolabı açtım.sesını duydu sanırım geldi.gidicemi düşündü.banyoya gittim dönerken eşime bagırdım yine hepinizden bıktım hepinizin allah cezasını versin yemin ederim 2. git demende bu evden gidicem.evınede sanada lanet olsun dedim.odaya gittim.5 dk sonra geldi.özür diledi.sinir anında söylediğini bi daha demiycenı söyledi.
görüyosunuz bizim kavgalarımızdan bir örnek sadece,hep bu yönde kavgalarımız.iflah olabilecekmiyiz bilmiyorum...
Bence sen bi işe gir hem kafan dağılır rahatlarsın hemde yorgun olacağından sevgili kayınvalideciğine o kadar sık gidememen normal karşılanır
Sıra yaparsınız bi haftasonu senin annene bi haftasonu eşinin annesine gidilir , eşinle böyle anlaş bence.
Birşey diyen olursa da ' bu hafta sıra sizde veya değil ' dersin olur biter
Bende 7 aylık evliyim , sizinki kadar olmasa da benzer sorunlar annem veya kaynanam değilde eşimin anneannesi yapmıştı ( eşim ilk torun ) ilk zamanlar
kendi 7 aylık evli halim geldi aklıma aynı bizde böyleydik..
şimdi ohoooooooo ne benim umrumda bunlar nede onun..
ben keyfim ister anneme giderim teyzeme giderim amcama giderim..
eşimi hiç çağırmam kendiliğinden kalkar gelir bazen gelmez sorun yok..
o da aynı şekilde illa gidelimde gidelim diye baskı yapmaz...
zamanla oturan şeyler bunlar...
Çalışıyorum canım zaten.çalışmasam yine neyse,evimi temizleyemiyorum 1 aydır.eşimin anne-babası köyde şu ara.o kadar sık gitmiyoruz ama bu sefer bizimkiler rahat bırakmıyor.bu akşam kaynanamın evine gidicem.görümcem aradı oraya gideriz yemek falan yaparız kaynıma dedi.akşamda orda kalırız dedi.kalmak istemiyorum aslında.çünkü evde çok işim var.ama eşime kalırsa kalalım der.benım ailemle daha çok görüştükya bi şekilde dengelemek lazım
zamanla otururda bunlar bizim en güzel zamanlarımız güya.bu günler heba olup gidiyor
Ailende anlayışsız, annenle konuş anne ben daha evliliğe alışmaya çalışırken siz de kaynanamlarda böyle yapıyorsunuz bari biriniz anlayışlı olun de..
Kendi annen seni anlar ama karşı tarafla sen değilde eşin konuşmalı..
Herkes kendi ailesine durumu izah eder ve rahatsızlığını dile getirirse ortak bi payda da buluşulur diye düşünüyorum.
Bu anlattıklarını eşine de anlat biz iki kişilik bir aileyiz öncelikle kendi yuvamız gelmeli bak evin temizliği bir aydır yapılmadı bi misaifr gelse ayıp değil mi, hem böyle bir ortamda mı yaşamak daha güze pırıl pırıl bir evde mi ?
Her ikimizde ailelerimizle konuşalım hem iş hem ev yeterince zorken bu kadar sıklıkla onlara gidemeyeceğimizi güzelce anlatalım bari 8. ayda düzene girelim lütfen desen işe yaramaz mı ?
yok valla ilk 1 yıl hiçte öyle en güzel zamanlar olmuyo..
sonrası daha güzel emin ol..
baskı yapmayın birbirinize...
ve ailenin içinde küslük olur kırgınlık olur sakın sakın eşine yansıtma..
erkek milleti tutar tutar en ummadık zamanda bi çarpar suratına kalırsın ben nerde yanlış yaptım diye...
herşeyi bilmesine gerek yok...
anlatma...
onun ailesi hakkındada yorum yapma...
eşimin ailesini bende sevmem ama hiiiiiiiç yorum yapmadım şimdiye kadar..
eşim "önce karım sonra diğer herkes" der..
Pardon ama görümcene ne oluyor ? O evin reisi görümceniz galibaenteresan
Ama ona bu cesareti verenler arasında eşiniz de var maalesef.
Bu gibi sorunlar genelde bireylerin ailesi ile eşi arasındaki dengeyi koruyamadıklarından kaynaklanıyor zaten.
Eşinizle güzel bir dille konuşup artık bir çözüm bulmanız şart yoksa sittin sene böyle gider.
Görümce gel der gelirsiniz git der gidersiniz ama yine de kıymetiniz bilinmez tabi sizin ailenizde cabası..
O zaman görümceni evlendirin de kurtulun
Bakalım söz konusu kendi yuvası olunca neler olacak
Kendi görümcesini komutan olarak görebilecek mi ?
Başbaşa gezmek mi isteyecek yoksa her gün her gün kaynanasını ziyarete mi gidecek ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?