Bıktım,evlilik ne kadar zormuş....

evet kendımızı ailelerden geri çekemiyoruz aman kımse uzulmesın kımse kırılmasın derken kendı evlılıgımızı bitiriyoruz.eşim diyorkı aileler yüzünden kavga etmekten cicim aylarını yaşayamadık..haklı bişey diyemiyorum..

soğumusmu bi tarafları sizi aasılıp sündürmekten evliliğnizi yasayamassınız

soğumusmu bi tarafları sizi aasılıp sündürmekten evliliğnizi yasayamassınız Eki Görüntüle 410879

özellikle eşimin tarafının evliliğimiz umrunda değil.onların derdi benım aileme ne kadar gidiyoruz ne alıyoruz onlara berabr nerelere gidiyoruz onları dert edip küsüyolar eşime.bu kadar kıskanç olunabilirmi anlamıyorum.

bosuna demiyorlar tatlımm AKIL YASTA DEĞİLLLL BASTAAAA DİYEEE koca koca adamlar neyine küsüyor arızamı bunlar gitsinler kenidlerine bi meşgae bulsunlar hadi ordan beaa herkesin evi ayrı yol ayrıı hadi ordan Eki Görüntüle 411061

yapıyorlar işte canımm.eşimin ailesi erkek evlattan beklentileri var.gelinleri kul köle olsun istiyorlar.kaynanamlar aile binasında hep eltiler var.diğer eltilerin gelinleri geliyor her işlerini görüyor bendede aynısını bkliyorlar çalıştıgımı bildikleri halde...

sizin ailenizin size küsmesi olayına çok şaşırdım. normalde sizin üzülmemeniz için sizin zorda kalmamanız için çaba göstermeleri gerekirdi.
yaranma olayına gelince. hayatta kimseye yaranılmaz. insanoğlu doyumsuzdur. hep daha fazlasını ister. en iyisi eşinizle sakin sakin oturup konuşmanız. bir süre kimseyle görüşmeyip, tatillerinizi kendinize ayırın. saygısızlık etmemek adına herşeye de eyvallah demeyin. babanız bile olsa haddini bilmeli.
en mantıklısı eşinizle iletişiminizi sağlamlaştırmanız. evliliğin ilk yılları zor geçer evet ama sizinki normal değil bence.

merhaba kızlar. ben de birşeyler yazmak, içimdekileri paylaşmak istedim.
galiba aynı sorunlar her evlilikte aynı şekilde oluyor. ben de 1 yıllık evliyim. sürekli aileler yüzünden tartışıyoruz. ev kurduğumuz dönemden beri aynı: onun ailesi herşeye müdahaleci, benim ailem daha rahat, pek birşeyimize karışmazlar. fakat bu durum benim ailemin ilgisizmiş gibi algılanmasına sebep oluyor hep. arada kalmaktan sıkıldım.

benim eşim de benim aileme gittiğimizde huysuzlanıyor, kendi ailesine gittiğimizde hiç sesi çıkmıyor. ama bakıyorum da aynı şeyelri ben de hissediyorum, ama ben kendi aileme gittiğimde de bir an evvel evime gitmek istiyorum. biz eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz, aynı semtte. her akşam eşimle işten beraber dönüyoruz, dönerken mutlaka bi kapıdan uğruyoruz. sonra bi ısrar bi kıyamet, yemek yeyin, çay için...bi bakıyorum yemeğe kalmışız. hiç bişey yapamazsa tencereye yemek koyuyor evde yeyin diye.
bende mi bir problem var yoksa sıkılmam normal mi kızlar.

evett etrafımda anlayışlı bir kaç insan olsa bu kadar sıkıntı yaşamycam belki...kime iki defa fazla gitsek bir diğer aile kapris yapıyor...bbenm ailemde ilk evlenen benım onlarda alışamadı bu sürece onları anlıyorum bir nebze.ama eşimin ailesinin derdi kıskançlık fesatlık özlemek değil...

biz bayanlar bence evliliğe daha hazır yetişiyoruz..sorumluluklarımızı bilerek evleniyoruz...kendı yuvamız oldugunun farkındayız o yüzden evimize gitmek istememiz normal bence..sende anormallık yok...

biz bayanlar bence evliliğe daha hazır yetişiyoruz..sorumluluklarımızı bilerek evleniyoruz...kendı yuvamız oldugunun farkındayız o yüzden evimize gitmek istememiz normal bence..sende anormallık yok...

evet haklısın. bundan biraz da başkalarının haberinin olması lazım diil mi. bizim bir aile düzenimiz olduğundan ve ailemizle ilgili kararları yalnızca bizim almamız gerektiğinden haberleri yok hala. haftasonu biryere gideceksek mutlaka bir gün önceden haberleri olur. tabii bir sürü tembih: ne işiniz vardı, evinizde dinlenin, yolda dikkatli gidin, çok geç dönmeyin...yol boyu da bir sürü telefon: nerdesiniz, vardınız mı, hava nasıl, gece dışarı çıkmayın... herşeyden uzaklaşıp bir haftasonu şehir dışına gittik, burnumuzdan geldi daha gitmeden. balayımızda bile günde 2-3 kere telefon ettiler. bu bağlılık mıdır yoksa başka birşey midir anlayamadım. benim ailem de bana bağlıdır ama rahatsız etmemek için aramazlar çok sık. ama her akşam eşim annesini, babasını kardeşini arar konuşur, aramızda iki sokak olmasına rağmen...

ben de ister istemez kendimi onlarla yarıştırıyorum. kendimi dolduruyorum ve en ufak birşeyde patlıyorum, başlıyoruz kavgaya. kendimi daha az değerli görüyorum ailesinin yanında. zaten eşim de onlarla ilgili en ufak bir eleştiriyi bile kabul etmiyor, her konuda onları haklı görüyor. eşime bizim ayrı bir hayatımız olduğunu nasıl kabul ettirebilirm bilemiyorum...

zamanında eşim daha çook uzak yerden ev almamızı ailelere yakın olmamamız gerektiğini söylemştide karşı çıkmştım ne salaklık...kurtulamıycaz,onlara resti çekmeden kurtuluş yok..

zamanında eşim daha çook uzak yerden ev almamızı ailelere yakın olmamamız gerektiğini söylemştide karşı çıkmştım ne salaklık...kurtulamıycaz,onlara resti çekmeden kurtuluş yok..

biz kiradayız şimdilik. ama ev alma planımız var. ben her iki tarafa da yakın olsun istemiyorum. uzak bir semtten ev bakmaya gidiyoruz kayınvalidem de geliyor. evin herşeyine burun kıvırıyor, kayınpeder ordan ev alınmaz çok mantıksız diyor. sırf onlara yakın oturalım diye güzelim evi beğenmiyorlar. eşim de bi ağırlığını koyup ağzını açıp birşey söyleyemiyor kırılırlar diye.

bi çok şey eşte bitiyorda işte....

tıpkı benim hayatım:).....bizimde evlerin arasında iki sokak var eşim babasıyla çalışıor gündüz annesini görme fırsatı var ama akşam arar uzun uzun konuşurlar benim ailem akşamları aramaz rahatsız etmemek için...yakın olduğumuz için onun ailesiyle daha çok görüşüyoruz bazen bende kendi kendimi dolduruyorum balayındada aradılar:)anlattıkların birebir aynı attığmız adımdan haberleri olur vs.....ben sinir oluyorum bazen bi de bazen akşamları olmadık zamanlarda arıyolar:)mahremimizde kalmadı:)

Son düzenleme:
bi çok şey eşte bitiyorda işte....
evet canım eşte bitiyor ama o da anne baba bağımlısıysa bazı şeyler yolunda gitmiyor anne babaların bu tavrı yüzünden aile olduğumuzu ayrı bi hayatımız olduğunu bile anlayamıyoruz benim kendi ailem rahatsızlık vermemek için fazla gelmez ve çağırmazlar ama eşimin ailesi biraz sıkıntılı bu konuda çok gelmezler ama çağırırlar herşeyi beraber yapmak isterler özellikle kayınvalidem:)seni anlıyorum...

Son düzenleme:

Bu konuda en baslarda bende cok cekmistim fakat burda agirligini koymasi gereken ki$i e$imiz cünkü o tavrini koyunca hersey cok güzel oluyor hem insanin kendine ayiracak cok zamani oluyor hemde herkesin herseyin belli bir zamani oluyor... Kendine zaman ayirabilen esler enazindan birbirlerini daha iyi anlayip dinleyip taniyorlar ve sonra gelsin huzurla gecen birsürü yillarr :) Allah herkesin yardimcisi olsun

merhaba kızlar

sizlere göre ne kadar tecrübeliyim bilmem ama ben şuan 3 senelik evli sayılırım. ve evliliğimin 2 senesi çok zor şeyler yaşadım ama hiç birzaman boyun eğmedim hep baş kaldırdım. bunda aileminde çok katkısı bulunmaktadır. ailem bişey yaptığından değil ne zaman saat kaçta kapıları çalıp burda kalıcam desem hep yanımda oldular. sizde bunu yapın. boyun eğmeyin giderim diyin gerek tehdit edin gerek sana yapılsa ne yapardın diyerek eşinizi sorgulayın. susmayın sakın. evdeki huzur tek sizin çabanızla sağlanmıyor oda katkıda bulunmalı. ben kayınvalidemden hakaretmi yemedim onlar evdeyken evimi terketmedim benim ailemein yanına gelip benimi kötülemediler hepsini yaptılar. ama ailem hep beni tuttu. onlar sandıki bu kız artık bizim ne yaparsak katlanır gidemez. ama benim ailem ne dedi o benim kızım atmam ben onu herzaman yanındayız kızımızın diyip hep onları kıçlarına baka baka yolladılar. ve bunlarda eşlerin önemide şu eğer sizi seviyorsa kızlar o hep haksızlıklara karşı sizin yanınızda olur. eğer tüm bu olanları o görmüyorsa kendinizi mutsuluğa zorlamayın herşeyin başında iken gidin yanalış insanmış diyip. çünkü bu adamla siz ömür boyu geçireceksiniz. siz nasıl aileniz eşinize yanlış bişey dediğinde hayır anne veyada hayır baba eşime böle bişey diyemezsin diyip ikaz ediosanız oda ailesine hep ikazlarda bulunmak zorunda. yapmıyorsa eğer ne anlamı var bu hayatta onu yoldaş edinmenizin.

ooo canım sen yaranmak amaçlı dananın kuyruğunu iyice koparmışsın. ailene yapmadığını ona yaparsan öle hep kendi kendine sorguya düşersin. yapmıcaksın. seni daha çok sevsinler karışmasınlar diye onlara daha çok şey yapmıcaksın yanlışsın burda. onlar senin bu samimiyetini ailenizde daha çok söz sahibiymiş gibi hep kullanırlar. diğer arkadaşta sabır falan demiş ne sabrı ya sabırsa eşin çeksin o sabrı bulunmaz hint kumaşımıda o onun için o sabrı çekiosun. bak yeminle bu sölediklerim seni gaza getirmek için değil ben aynısını yaptım bende yaşadım aynılarını. ama sakın kendinden taviz verme sakın..

Matruşka;
her iki tarafa da gitmeleri azaltın derim.haftada bir,bir akşam annenlere,bir akşam kayınvalidenlere.
yoksa o darılıcak,bu küsecek derken dediğin gbi olan size oluyor.
bir de eşine ailesiyle ilgili her fikrini söylememeye çalış.çünkü gerçekten eşler bu konuda hassaslar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…