Bıktım senden bıktım

Benim esim gecen hâfta persembeden beri annesini gezdiriyor memleketine gittiler ben ve oglum yalniziz. Benim yerimde olmadigina sukret.

Ne yapmayim? Ataerkil bir toplum degil mi bizimkisi? Nerde yasiyorsunuz siz? Ben dogru
ya da yanlis diye irdelemedim, uymak
zorundasiniz da demedim. Mazlum kadin
haberleriyle benim yorumumun ne alakasi
var? Her kv kp ilk gun ziyaret eden kadin 2. sinif mi oluyor? Onemli olan iyi insan kotu insan olmak, bunun baska izahi yok..

Aynen ben de kendi ailem de böyle gördüm, sadece kadının iktidar savaşı okadar umrunda olsa bir başına 80 yaşında hasta ihtiyar kadını ( kayınvalidesi olur) evinde oturcağına oraya giderdi

Allah aşkına erkek tarafı falan filan ilk gün oraya gitmeler bende türküm Türkiye de büyüdüm erkek tarafı muhabbeti duymadım, böyle bi kural mı var

Bizde de ilk gün gidilmez. Hatta ilk gün damlayanlara sinir olurum. Kurban etiyle mi uğraşayım, yorgunluğu mu atayım sizle mi ilgileneyim? He kesilmiyorsa gidilir evet ama bayramın amacını da şaşmamak lazım.
Amaç hatırlamak, sevip saymak, küslerin barışması, sosyalleşmek iken tam tersi gerginlik zamanlarına dönüyor bayramlar...

Aynen ben de kendi ailem de böyle gördüm, sadece kadının iktidar savaşı okadar umrunda olsa bir başına 80 yaşında hasta ihtiyar kadını ( kayınvalidesi olur) evinde oturcağına oraya giderdi

Gerçekten bayramda aileyi onemsiyor olsaydi soylediginiz gibi o yasli kadincagizin yaninda olurdu ya da arefe gününden onu yanina alirdi diye düşünüyorum..

Ancak kv olacak bayanin tek tasasi
"Ben aslan gibi erkek annesiyim, kediler eti yemeden bana gelinmeli"

Evli değilim ama kv kişilerinin boyle şeylere takilmasini saçma buluyorum

Allah aşkına erkek tarafı falan filan ilk gün oraya gitmeler bende türküm Türkiye de büyüdüm erkek tarafı muhabbeti duymadım, böyle bi kural mı var
Umumiyetle adet boyledir. Ilk gun kahvaltida birlikte olunur. Buyuk sehirlerde pek dikkat edilmese de genelde boyledir. Sizin ailenizde
buna uyulmayabilir. Kural demek yanlis
mecburiyet elbette yok. Adet demek daha
dogru ama dedigim gibi artik ozellikle buyuk
sehirlerde adetler de insanlara gore degisebiliyor.

Kayınvalide ye köpürmeden önce de dedim 2. Günü gitme sebebimiz de o ki, kurbanla uğraşılıyo falan ya, evden çıkmadık bugün bayramlaşma yapalım siz de kurbanla uğraşıyorsunuzdur diye, k.v bana yok bizim kurbanımız sabah halloldu, ben ne biliyim hallolup hallolmadığını

Söyleseymiş o zaman...
Ha 2. Gün ha 4. Gün ne farkeder acaba?

Tamam olabilir belki öyle bi adet biz de yoktu, tamam onda varsa kendi neden uymuyorda benim uyma mı bekliyo, beddualar laflar havada bana da oğluna da, bi dön de kendine bak değil mi

Tamam olabilir belki öyle bi adet biz de yoktu, tamam onda varsa kendi neden uymuyorda benim uyma mı bekliyo, beddualar laflar havada bana da oğluna da, bi dön de kendine bak değil mi
Konunun o kismina yorum yapmamistim.
Madem adetler var ve buna riayet etmenizi bekliyor elbetteki once kendisinin ornek olmasi lazim. Gelenekci bir kadinsa yapmasi gereken ilk gun colugu cocugu gelini torunu babaanne evinde toplamaliydi.

novell gelin kaynana toprağından olurmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…