- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
evet bir konuya ithaf ederek yazdım,özellikle kırmızı çizdimAlabilirim hala diyosun demek ki:) hayırlısı olsun
Hiç de saygısız değilim küçüklük büyüklük ise kendi küçüklüğünü bilip büyüğünü saysın, lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım adam mı diye. Sizin yapınız öyledir siz o şekilde bi düzen oturtmuşsunuz sizin ki de bana tuhaf geldi, siz öyle memnun olursunuz ama ben değil evlilik erkeğe uymak değil, kadın ve erkek bir payda da birleşip KENDİLERİ ayrı bir aile olup kendi düzenlerini kurmalarıdır, başkalarının düzenlerini yaşamak değilIlk gün bütün gelinler ogullar kv.de de toplanir. Yemekler yenir, caylar içilir, muhabbet geceye kadar sürer, ertesi gün en büyük eltimin ailesinin evine Cümbür Cemaat gideriz bayram kutlariz, eltimle kaynimi orda birakir ortanca eltimin ailesine gideriz. Orda da ayni şekilde bayramlasir En sonda da benim aileme gideriz. Bir iki gün kalir kendi akrabalarimizi gezeriz. Böylece de bayram tamamlanir.
Ama biz birbirimizi cok severiz. Eltilerimin ailesi falan mukemmel insanlar.
Velhasili ilk erkegin ailesine gidilir. Dogru olan budur. Yani benim annem bana böyle öğretti.
Ayrica cok saygisizca konusmussunuz. Bayram günü neden birbirinizi kiriyorsunuz ki? Şahsen ben esimin annesiyle böyle cirkin bir konusma yapsaydim, eşimin yüzünü bir daha asla goremezdim. Hakli da olurdu. Siz kucuksunuz ve sayginizi korumak zorundasiniz. Karsinizdakinin ne dedigi ne yaptigi onemli degil ama saygi cok önemli. .
Siz kurban kestiniz mi eşinizle onlarla mı uğrastınız ilk gün, neden gitmediniz. Eğer Kv kurban kesti siz kesmediyseniz ilk gün gidip yardım etmeniz gerekirdi onlara. Bizde kestik yinede işler bitince akşam büyükleri de ziyaret ettik. Isteyince olur. Kızmakta da haklılar. Herkes kendi yaptığından mesuldur. Kv kendi Kv sine saygısızlık yapıyo diye sizinde yapmanız gerekmezdi.Bende ilk gün bi yere çıkılmaz( kurban bayramından bahsediyorum) 2. Günü başlanır ben de böyle gördüm, neden ben ona uymak zorundayım, tuhaf bi durum olmasa eşimde ilk günü gidelim derdi be kendi neden uygulamıyor
O da lanet olmasın diyo zaten git nsl kadınmış diyo:) bıktım bu annemden diyo, bana pasladı galiba:) sevgiler şelale:)Kiz Novell ben sevdim seni. Cirkef kaynanadan dertli her gelin senin gibi olsa kimse gık demeye cesaret edemezdi.
Esin annesini cok iyi yaniyor olmali ki
sana çıkışmıyor.
Adam bunca sene ben uğraştım, biraz da karim ugrassin diyo herhal..
Hiç de saygısız değilim küçüklük büyüklük ise kendi küçüklüğünü bilip büyüğünü saysın, lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım adam mı diye. Sizin yapınız öyledir siz o şekilde bi düzen oturtmuşsunuz sizin ki de bana tuhaf geldi, siz öyle memnun olursunuz ama ben değil evlilik erkeğe uymak değil, kadın ve erkek bir payda da birleşip KENDİLERİ ayrı bir aile olup kendi düzenlerini kurmalarıdır, başkalarının düzenlerini yaşamak değil
Kestik canım, Anneminde oğlu yok ki gelinî olsun, hadi yardım etmek ise gider kendi anneme yardım ederim, ozamanda annenize gitmemeniz ayıp olmuş dermişmiydiniz, yoksa evde bamya olmamasından mı bütün mesele:) üffff ne erkek eviymiş ya erkek olmak ne önemliymişSiz kurban kestiniz mi eşinizle onlarla mı uğrastınız ilk gün, neden gitmediniz. Eğer Kv kurban kesti siz kesmediyseniz ilk gün gidip yardım etmeniz gerekirdi onlara. Bizde kestik yinede işler bitince akşam büyükleri de ziyaret ettik. Isteyince olur. Kızmakta da haklılar. Herkes kendi yaptığından mesuldur. Kv kendi Kv sine saygısızlık yapıyo diye sizinde yapmanız gerekmezdi.
Benim yapım değil, teşekkür ederim fikirleriniz için, bizim aile yapımızda öyle değil , k.v. Min yapısı diye de uyamamBiz baskalarinin duzenini yasamiyoruz ki. Onceden oturup plan yapiyoruz. Sevmedigim insanlarin evine asla gitmem, hoş, sevmedigim insan da yoktur zaten. Biz cok kalabalik bir aileyiz ve kalabalik olmayı, bayram ziyaretlerini falan cok seviyoruz. Bizim yapimiz bu.
Neyse, kaynananizin kendi kaynanasina yaptigini siz de kaynananiza yapıyorsunuz. Yani ona bu konuda laf söylemeye hakkiniz yok.
Neyse, benim yetistirildigim cevreye göre cok buyuk saygisizlik. Ama siz rahatsaniz sorun yok.
Bayramlar mutlu olmak icindir. Kavga etmek icin degil ki....
Feministliği biraz abartıyorsun bence :) erkek tarafı kız tarafı meselesi biraz absürt zaten. Kv yi haşlaman ayıp olmuş yaptığı hatasını yüzüne vurman vs. Ama o da senin gibi tavrı haketmiş belki kendi Kv sine yaptığına bakılırsa. Ama sebep sen olma. Allah başka sebep verir ona sen adalet mercii değilsin. Yoksa sende ettiğini bulma. Sen iyi ol da iyi olmayan düşünsün.Kestik canım, Anneminde oğlu yok ki gelinî olsun, hadi yardım etmek ise gider kendi anneme yardım ederim, ozamanda annenize gitmemeniz ayıp olmuş dermişmiydiniz, yoksa evde bamya olmamasından mı bütün mesele:) üffff ne erkek eviymiş ya erkek olmak ne önemliymiş
Demişsin ya önce sen öğren de sonra bana öğret diye :)Ne demişim ki
Arkadaşlar iyi akşamlar, ben bu kaynanamdan bıktım, bayramın ilk günü eşimle evimizdeydik, hiç bir yere gitmedik, malum ilk gün kurban falan muhabbeti insanlara bayramlaşmaya çıkmayalım işleri falan vardır diye, ikinci günü annemlerin evi bize biraz daha yakın ona uğrayalım bi daha dönüş yapmayalım ordan da k.v. Ye dedik, anneme uğradık bayramlaşma falan filan ordan da k.v. Ye uğradık , aman allahım k.v. De bi surat bi surat; kapıdan girer girmez başladı insan bugün mü gelir Allah sizede sizin gibi evlatlar verir inşallah şaşırdık, eşim ne diyosun sen noldu, insan 2. Günü mü gelirmiş, ben de ee anneme de bugün 2. Günü gittik o bi problem etmedi sen neden bunu problem ediyosun dedim, burası erkek evi diyo, ne alaka erkeği falan dedim, bura böyle diyo bana, eee dedim kayınpeder var baba siz gittiniz mi annenize dedim( eşimin babanesi) yok dedi, k.v. De kaldı, sen bi öğren de ben de kafama uyarsa öğrenirim dedim, kadın dellendiriyo durduk yere, problem mi şimdi Bayram da ilk gün gitmeyip 2. Günü gitmek, aa bi de pardon ilk anneme gitmişim buraya ondan sonra
Hiç de saygısız değilim küçüklük büyüklük ise kendi küçüklüğünü bilip büyüğünü saysın, lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım adam mı diye. Sizin yapınız öyledir siz o şekilde bi düzen oturtmuşsunuz sizin ki de bana tuhaf geldi, siz öyle memnun olursunuz ama ben değil evlilik erkeğe uymak değil, kadın ve erkek bir payda da birleşip KENDİLERİ ayrı bir aile olup kendi düzenlerini kurmalarıdır, başkalarının düzenlerini yaşamak değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?