• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilemiyorum:(

123pembehayal

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2018
135
181
23
merhaba hanımlar. Benim ki dert mi değil mi bilmiyorum. Ama içimi dökmek ve değerli düşüncelerinizi almak istedim. Üç yıllık bir ilişkim var. İkimiz de üniversiteyi bitirdik. Ben Özel bir yerde öğretmenlik yapıyorum o ise ücretli öğretmenlik yapıyor. Biz artık arada ciddi bir şey olsun istiyoruz. Ama arada askerlik var. Evet askerlik ailelerin tanışması için engel değil. Ama evlilik için engel görüyorum. Bu konuyu ben açtıkça o üzülüyor sanki gitmek istemiyor gibi. Ben sanki ondan ayrı kalmaya meraklı gibiyim. Araştırdım ettim şartları en uygun tarihleri olacakları söyledim. Bana gülerek offf acelemiz mi var dedi. Evlenmeyi istemeyen biri olmadığını sanar insan halbuki çok istiyor hatta bnden çok istediğini biliyorum. Ama bu davranışına anlam veremedim. Söylediğim zaman açıklaması" senden ayrılmak ayrı kalmak beni üzüyor dedi" Bnde bir daha bu konuyu açmayacağımı kendisi nasıl istiyorsa öyle davranmasını söyledim. Dün ise bu tartışmalar yüzünden canı sıkıldı hiç arayıp sormadı ders arasında kitap okudum filan dedi. Akşam iş çıkışı beni babam alır ama dün işi çıktı eve tek döndüm. Bana sen dışarıdayken İçim rahat etmiyor ailenle olsan bile tedirgin oluyorum diyen kişi beni hiç aramadı , eve vardın mı diye mesaj atmadı. Ben de üzüldüğümü belirten şeyler yazdım bana sadece uyumak istiyorum dedi. Ben konuşmama kararı aldım. Mesajlarına filan cevap yazmak istemiyorum çünkü kelimelerim tükendi. Sizce napmam gerekiyor:KK43:

Evlilik icin bence de askerlik büyük engel.
Ilerde nasil birakip gitmeyi düşünüyor acaba?
Bir de askerlikten once is sorununu cozmelisiniz. Biriniz ozelde biriniz ücretli. Ikinizin de garantisi yok.
Nisanlin hep ucretli ogretmenlik yapmayi dusunmuyor herhalde degil mi?
Evlenmeyi oncelikle is meselesini hakkettikten sonra düşünün

Evlilik icin bence de askerlik büyük engel.
Ilerde nasil birakip gitmeyi düşünüyor acaba?
Bir de askerlikten once is sorununu cozmelisiniz. Biriniz ozelde biriniz ücretli. Ikinizin de garantisi yok.
Nisanlin hep ucretli ogretmenlik yapmayi dusunmuyor herhalde degil mi?
Evlenmeyi oncelikle is meselesini hakkettikten sonra düşünün
Ben askerliği en çokta bu sebepten dolayı istiyorum. Kolejle görüştü sözleşme imzalayacak adam askerlik için konuşuruz demiş dediğiniz gibi iş var ama onun önünde de askerlik engel

bence sizin daha zamanınız var. net bir işi bile yok arkadaşınızın. sizi oyaladığını düşünüyorsanız ayrılın uzatmayın.
bir de askere gideceği tarihi siz belirleyemezsiniz. bu tamamen ona ait bir karar. ha size evlenme teklifi eder siz de önce askerliğini yap diyebilirsiniz. ama bana pek evliliğe yatkın değil gibi geldi

bence sizin daha zamanınız var. net bir işi bile yok arkadaşınızın. sizi oyaladığını düşünüyorsanız ayrılın uzatmayın.
bir de askere gideceği tarihi siz belirleyemezsiniz. bu tamamen ona ait bir karar. ha size evlenme teklifi eder siz de önce askerliğini yap diyebilirsiniz. ama bana pek evliliğe yatkın değil gibi geldi
İş konusunda önüne engel olduğu için hemen hallet diyorum. Beni oyaladığını düşünmüyorum. Ama böyle davranması dünkü hali üzdü beni

İş konusunda önüne engel olduğu için hemen hallet diyorum. Beni oyaladığını düşünmüyorum. Ama böyle davranması dünkü hali üzdü beni

her ilişkinin dinamizmi farklıdır elbette. ama ben kendi eşimi düşününce sanki erkeğin çok çabalaması her engeli aşmak için çabalaması gerektiğini düşünüyorum. ben uzattıkça o tüm engelleri aşmıştı. ha yaşımız gençti ben 22 o 21 . o nedenle korkuyordum uzatmaya çalışıyordum ama o her şeyi yaptı evlendik. bu yüzden sevgilin beni şaşırttı.

Ben madem kafana takılıyor askere gitmeden söz yaparız dedim. Ama sanki ben askere gidicek mişim gibi ben araştırıp duruyorum bu canımı sıkıyor.
Yapma bunu.. evlensenizde herseyi bu sekilde bekleyecek sen kosturacaksin. Bi ekmegi cigneyip agizlarina vermiyoz

Bu devirde askere gitmek iyice korkutucu oluyor ya biz gitmediğimiz için pek o taraftan bakamıyoruz bence. Dahafazla üstüne gitme. Ama askere gitmeden de evlenme bence çok zor olur.

Anlamadim ki simdi ayrilmak zor geliyo evlendikten sonra mi gitmeyi dusunuyomus o zaman nasil birakacak. Askere gitmeden evlilik akil isi gelmiyo bana gidene de yazik kalana da

Evlilik gerçekten askerlikten sonra olmalı ama başlangıç için söz falanda yapılabilir.
Bu konularda çok ısrarcı olma belki askere gitmek istemiyordur yada bedelli çıkar diye bir ümidi vardır bilemiyorum.
Sen bu konulara biraz ara ver bir şeyler olsun istiyorsa o adım atmalı akışına bırak bu konuyu.
Sadece şunu bilsin mesela askere gitmeden evlenemeyiz ama söz nişan sorun değil sen ne zaman istersen o zaman bir daha ben bu konuyu sen açmadan açmıycam de ve hayatına bak.

Evlilik gerçekten askerlikten sonra olmalı ama başlangıç için söz falanda yapılabilir.
Bu konularda çok ısrarcı olma belki askere gitmek istemiyordur yada bedelli çıkar diye bir ümidi vardır bilemiyorum.
Sen bu konulara biraz ara ver bir şeyler olsun istiyorsa o adım atmalı akışına bırak bu konuyu.
Sadece şunu bilsin mesela askere gitmeden evlenemeyiz ama söz nişan sorun değil sen ne zaman istersen o zaman bir daha ben bu konuyu sen açmadan açmıycam de ve hayatına bak.
Haklısınız.

Back
X