Bilemiyorumm

Abisi kendi evliligine bile bakamayan adam,anne tam manyak zaten bayiliyodur simdi oglu yaninda diye en sevdigi yemekleri bile yapmistir.babasiyla kusler bu olaylar yuzunden babasida tam tersi asiri ucta cunku.bu durumlar yuzunden evimizden barkimizdan olduk gik demedim para en son mesele diye.ama yinede babasindan korkar bu son durumlari babasinami acsam diye dusunuyorum bu derece oldugundan haberi yoktur diye dusunuyorum

İyi de adam hiçbir şeyi kabul etmiyor. Sizce nasıl görecek doğruları?
Konu sahibi kendi gidebilir psikoloğa, ve bu konuda onu yalnız bırakmayacak dayanıklı birileri daha, eşinin babası gibi..

Nasıl davranılması gerektiği hakkında belki bilinmedik ezber bozan şeyler vardır. Ben de bilemiyorum ama dini sorunlar psikoloji dalında başlı başına incelenen bir konu. Bu konudan dolayı kendini kaybeden ilk kişi olmasa gerek.

Babası da diğer uçtaysa ters tepebilir. Ama metanetli biriyse, açabilirsin dinler dersen. Yalnız eşinin gözüne babası şu an canavar görüyor da olabilir. En nihayetinde inanmayan insan; bu raddeye gelmiş bir insan için “baban dahi olsa inanmıyorsa baba olarak görmeyeceksin” mantığında da olabilir.

evet babaya açın. o 2ci eşi,evl değilsin o evde durma laflarını ,çocuğuda al sözlerini hepsini tek tek söyleyin. babası konuşsun bakalım.onuda dinlemezse ,sonuç pek iyi görünmüyor demektir.

Uvvv durum buysa, işler bayağı ciddi canım ya. Nazar boncuğu var diye, siparişi mi geri çevirtti dedin?

Bu çok aşırı ama canım ya, yangına körükle gitmek istemem ama, böyle de yaşanmaz ki. Çok yanlış davranışları. Bir doktora mı gitseniz?
Bu arada pastacıyım mı dedin

Baba asiri uc ama saygisiz degil bu abisiyle birlikte adama etmedigini birakmadilar.birde onu denerim

Onu bu hale getirenlerin yaptigi muslumanliga sigiyor mu acaba...

Dikkat ederim.tesekkur ederim:)
Bence de dikkat edin, kulak ardı etmeyin. Bakın yapmaz dediğiniz, şimdi şaşırdığınız şeyleri de yapmaz zannediyordunuz. Çok merhametliydi, eve yaralı hayvan getirirdi dediğiniz adam artık size merhamet etmiyor. Demek ki yapmaz diye bir şey yok. :KK63:

Canım ya, kimlere karışmış bu adam.... Dini hakkıyla bilen, eğitimli insanlar yok mu çevrenizde, böyle bir büyükle eşinizi bir araya getirseniz? Siz de orada olun, konuşun, bu büyük gözlemci olsun, yorumunu yapsın.

MALCOLM'UN hayatını bilir misiniz? Soyadı olmadığı için kendine Malcolm X diyen, sonra Müslüman olunca adını Malik El Şahbaz olarak değiştiren adamın öyküsünü bilir misiniz? O ki bir dolandırıcı olarak düştüğü hapishanede İslam ile tanıştı. Daha doğrusu tanıştığı şeyi İslam sandı. Oysa sadece kendisini SİYAH diye hakir gören BEYAZ ırkı aşağılamaya dayalı bir inançtı.

Hapishaneden çıktığında canı pahasına savunduğu şeyin İslam olmadığını bilemezdi. Öyle ya arkasından gelen binlerce destekçisi vardı. Bu kadar akıl yanılıyor olabilir miydi?

Ve bir gün o güzel adam hacca gitti. Orda gördü ki ne ırk vardı ne dil ne başka birşey. Bir olmuştu ümmet, tek bir vücut tek bir ses. Anladı o vakit kandırıldığını. Döndü hemen yurduna, çıktı sokaklara. Yanıldım, kandırıldım dedi. Ve şehit ettiler onu, hakikati dillendirebilmenin onlarca bir cezası olmalıydı. İslamca en güzel ödüldü gerçi bu.

Velhasıl kelam güzel kardeşim, dua edin. Ama hem eşiniz hem de kendiniz için. Bu süreç ikinizin de imanını sekteye ugratmasın diye dua edin. Rabbim sizi çetin bir imtihana tabi tutmuş. Bundan gocunmayın, hatta gurur duyun. Siz iman merdiveninde çok ciddi basamaklar çıkmışsınız, bunun elbet imtihan boyutu olacaktı. Nacizane tavsiyem benliği bir kenara atıp eşinize, yuvaniza sımsıkı sarılın. Unutmayin cennet sizin ayaklarınızın altında. Umulur ki kurtuluşa erenlerden olursunuz.

Anladığım kadarıyla eşinizin beyni Allah için İslam için yıkanmış ne güzel :) ben eşinizin doğru yolda olduğunu sezdim.
Allah Rasulu bir hadisinde buyuruyor ki: "kalpler Rahman'ın iki parmağı arasındadır."
Anlayacağınız eşinizin kalbini Allah İslam'a ısındırmış, subhanallah...
İnşaallah Rabbim eşinizin ayaklarını kaydırmaz ve size de İslam'ı tam anlamıyla ve hakkıyla yaşamayı nasip eder.

Amin Allah razi olsun.ama benim sarinilmaya ihtiyacim var.ben bunlarin imtihan oldugunu zaten biliyorum ama benim oldugum gibi kabullenilmeue ihtiyacim var.esime hep sarilan ben oldum zaten ama daha ne yapabilirim ben yaptiklarim yetmiyo ona.ben onu mu memnun etmeye calisiyim Allahimi?aylardir her namazda dua ediyorum Allahim ya beni onun yoluna cevir ya onu benim diye.yapamiyorum daha fazla bu kadarini kaldiramiyorum.gercekten cok ugras verdim kimseyi urkutmemek icin biraz olsun dinden korkutuo vebal almamak icin daha fazlasini yazmadim.herkese okuyup zaman harcayip destek oldugu icin tesekkur ederim

Profil fotonuzdan anliyorumki ayni itikatta ve tevhid uzeresiniz.ben zaten esimin ayaklari kaysin vay efendim biraksin bunlari demiyorum.konumu detayli okusaniz anlardiniz.namazini kilan orcunu tutan yuzunu ortmesede simsiyah giyinen esine itaat eden ama zorlandigini yapamadigini bu kadarinin fazla geldigini soyleyecek yurekte oldugu icin kafir ilan edilen kadin zulme ugrayan kadin degilmidir?islam en cok kadina deger vermezmi? Bu yuzden ortmuyormusunuz yuzunuzu taninip incinmeyin diye?en basta esin incitirse seni?uluhiyyet rububiyyet hangisiinde birlemedim ben Allahi?biliyormusunuzki konusuyosunuz?neyi eksik yaptimda bu muameleyi gordum biliyomusunuz?

Senin Gözünde ne kadar basit yuva yıkmak.. Lafla sözle olacak şeyler değil.. İnşallah eşi düzelirde yuvası yıkılmaz.. Boyna evlenip boşananlara prim çıkmaz!

Yani bende evliliklere sans verilmesinden yanayim ama inancimi kimse tarafindan zorlanilmasina dayanamam. Allah irade vermis her koyun kendi bacagindan bu kadar baskinin oldugu evlerde buyuyen cocuklara uzuluyorum ornekleri goruyorum herseyin asirisi zarar konusahibi cok hakli bence

Senin Gözünde ne kadar basit yuva yıkmak.. Lafla sözle olacak şeyler değil.. İnşallah eşi düzelirde yuvası yıkılmaz.. Boyna evlenip boşananlara prim çıkmaz!

Benim gözümde kolay olduğunu nerden biliyorsunuz ? Konunun tamamını okudunuz mu ? Durumların vehametinin ve diğer üyelerin de bana benzer şeyler söyledillerini gördünüz mü ?

Boyuna evlenip boşanan olarak beni kast ettiyseniz hiç kusura bakmayın yapıcı ve temiz kalpli olarak yorum yapamam hakkınızda. İnsanların özel hayatına saldırıp bel altından vuracak kadar basit biri de "bence" bu güzel insanın başlığını kirletmesin.

Kızınız var mı ? Ya da kardeşiniz ? Umarım BOYNA evlenip boşanmaz güzel bir kaderi olur.

Selametle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…