- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.562
- 208
- Konu Sahibi demrelimadam
-
Şu an işveren kötü niyetli görüp işten çıkarmış. Dava eder kazanırsanız ihbar tazminatına o zaman hak kazanırsanız.
Eğer ki kuvvetli kanıtlar varsa dava açın, yoksa kaybeder üstüne avukat, mahkeme parası falan borçlu çıkarsınız.
hiç öyle bir şey yok.maaş felan ödemiyorlar davayı kazanırsa 4 maaş öderler 4 maatta boşta gezme parası
hukuka göre böyle. ödemeleri gerek.
işten çıkışı ne olarak gösterdiler ? İstifa olarak göstermişlerdir o yüzden tazminat ödemezler.
Deliller varsa mutlaka dava açmalısınız.Tazminatını mutlaka alır geçerli sebepler varsa.Vakit geçirmeyin.işten çıkış olarak ilk raporu var yaxdan onda gezmiştir yazıyor
ikinci iki günlük raporu hiç işleme koymayıp sebepsiz iş yerine gelmemiştir diyor bunu göstermiş sebep
Tahliller kaç gün sürdü, kaç günlük raporda kaplıcaya gittiniz?Kuvvetli kanıt tahliller var rapor var
Deliller varsa mutlaka dava açmalısınız.Tazminatını mutlaka alır geçerli sebepler varsa.Vakit geçirmeyin.
Tahliller kaç gün sürdü, kaç günlük raporda kaplıcaya gittiniz?
İşin hukuki boyutunu bilmiyorum ama rapor kısmında siz haklısınız, teşhisini ve tedavisini kanıtlayabiliyorsanız dava açmalısınız. Rapor verilince evden dışarı çıkılamaz diye bir şart yok. Ayrıca aldığınız 2. raporu işleme sokmamışlar diyorsunuz bu da suçtur.Arkadaşlar eşimi işten çıkardılar sebep olarakta raporlu iken gezmesini f.b paylaşım yaptığını öne sürdüler. Bu olayın üstünden aylar geçmişti halbuki bizde dava açsak kazanır mıyız? Çünkü yıllık iznini istedi eşim vermediler ve biz açıklayamacağım bir hastalıktan dolayı rapor aldık duyulsun istemedik halbuki rapor doğru ama onların bu hastalığa yakalanacağı ummadılar eşimin.hem devlettenraporumuz hem özelden tahlillerimiz var davayı kazanır mı kaybeder miyiz tazminatımızı yakmak istemiyoruz? Yatması gereken bir hastalık degildi evet ama tedavi gördü..
İşin hukuki boyutunu bilmiyorum ama rapor kısmında siz haklısınız, teşhisini ve tedavisini kanıtlayabiliyorsanız dava açmalısınız. Rapor verilince evden dışarı çıkılamaz diye bir şart yok. Ayrıca aldığınız 2. raporu işleme sokmamışlar diyorsunuz bu da suçtur.
Hukuki boyutu konusunda daha net yorum yapanlar olur ama bu durumda ben sizi haklı bulamadım kusura bakmayın.yedi günlük rapor tahliller bir gün sürdü birgün devlet hastanesinde geçti kaplıcada 3 günlük mevzu ama tedavi bu ay bitti
Yazilmistir buyuk ihtimalle ama isi iade davasini gercekten ise geri donmek icin acmaz kimse. Avukat bulup ayrintilarini konusun size aciklayacaktirişe iade istemiyoruz zaten başka iş arıyordu tazminat istiyoruz
Hukuki boyutu konusunda daha net yorum yapanlar olur ama bu durumda ben sizi haklı bulamadım kusura bakmayın.
7 günlük raporun 3 gününde tatile gitmişsiniz resmen. Hakkınız bile olsa suistimal bu.
Kaplıcaya gidebiliyorsanız demek ki raporluk bir tedavi süreciniz yokmuş.
Bu arada sizin durumunuza çok benzer bir durum buldum. Yıllık izni reddedilen çalışan rapor alıp tatile gitmiş, işveren fotoğrafı görüp işine son vermiş, çalışan dava açıp doktorun tavsiyesiyle belindeki rahatsızlık nedeniyle kumda güneşlenmek için arkadaşının yanına gittiğini beyan etmiş.
http://www.hukukmedeniyeti.org/karar/9782/izin-talebi-reddedilen-iscinin-rapor-alip-tatile-g/
Mahkeme süreci ve kararı linkte bulabilirsiniz, sizin sürece benzettiğim için belki işinize yarar dedim.
Peki o zaman. En doğrusu bir avukata danışmanız olur.10 ay oldugu için yıllık izin hakkı yokmuş zaten öyle yazıyor okudum bastan sona
Eşim başka iş arıyordu işe talep istemiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?