Bilgece ile Sohbete ;)))

Sagol cok tesekkur ederim. Ay evet haklisiniz orda her sey yenmez. Sadece balik yeriz bizde tabi insallah gitmek nasip olursa

Abla bilgilendirmek için söylemek istedim :) Mazaret günleri 10 günü geçince yani 10 gümden sonra özüre dönüyor.
:)

Sagol cok tesekkur ederim. Ay evet haklisiniz orda her sey yenmez. Sadece balik yeriz bizde tabi insallah gitmek nasip olursa
İnşallah nasip olur. Ben de Kore'ye tekrar gitmeyi çok istiyorum ama won da aldı başını gidiyor
Evet balık yiyebilirsiniz ama bizim gibi içini temizlemiyorlarmış. Ben de sonradan öğrendimhoş... balık sevmediğimden çok da yememiştim ama...

aynen ya .. Çok şukur ki rabbim nasib ediyoda tutuyoruz, başka ne isterim
valla oyle cok sukur. Sen ise basladin mi?

Iyyygh igrenc. Nasil temizlemiyorlarmis ya. Bunlar da cok igrenc ya. Ben de sade ramen yerim bu arada sen nicin koreye gitmistin ve nereleri geznistin?

mero95 ağzından bal damlıyo kız.
Allah razı olsun şekerim..
Duanda yer ayırdığın için.
Sevgilerimi yolluyorum.

Rica ederimm Ablamm lafı mı olur...
Hem RABBİMİZNDE HOŞUNA GİDER AÇILAN ELLERİN BİR BAŞKASI İÇİN DUA ETMESİ
Bende teşekkür ederim o güzel sevginiz için

Son düzenleme:
Merhabaa :) Tabikii kabul ederiz
Hoşgeldiniz
Bilgece Ablanın cümlesiyle başlayayım :)
Kimsiniz?Kimlerdensiniz? :) Kendinizi tanıtırsanız seviniriz :)
Teşekkür ederim, hoşbuldum :)
Yukarıda da yazdığım gibi adım Hilal, İstanbul'dayım ve yaşlıyım hepsi bu

Iyyygh igrenc. Nasil temizlemiyorlarmis ya. Bunlar da cok igrenc ya. Ben de sade ramen yerim bu arada sen nicin koreye gitmistin ve nereleri geznistin?
Ramen iyi fikir ama benim gibi hassasiyetiniz varsa içeriklerine dikkat edin derim Yemek kültürleri gerçekten çok kötü, özellikle bazı programları izlerken bunu daha da iyi anlıyorum. Nerelisiniz bilmiyorum, ben Trabzonluyum, bizim oralarda kabak çorbası yapılır. Annem de yapar ben burun kıvırırdım, sevmem yani. Korede ona çok benzer bir çorba geldi önüme. Tanıdık bir tat olmasına ne kadar sevindim? nasıl hapur hupur götürdüm bilemezsiniz

Ben Kore'ye gitmeyi çok istiyordum, önce filmleri/dizileri sonra Koreli arkadaşlar vb nedenlerle. 2011'de Dünya kültür fuarı bahanesiyle gittim. 5 günlük bir görevim vardı. (O da görev sayılmazdı, hem fuar alanındaki tüm etkinliklere ücretsiz katıldık, hem de bize şoför tahsis edip gezdirdiler falan) o 5 günün ardından da dolaştık, arkadaşlarımızla görüştük hatta maça gittik. (Ablamla birlikte gitmiştim)
Fuar Gyeongju'daydı öncelikle oraya geçtik. Oradan Busan'a gidip şehitliği ziyaret ettik, biraz gezdik. görev süresinden sonra da Seul, pyeongjang ve Suvon'a gittik.

valla oyle cok sukur. Sen ise basladin mi?

Bilgece Ablaa Ramen paketlerinin jelatin kaplamalarında domuz katkısı ve içinde de domuz katkısı olan varmış :/
Yaşlılarından hala köpek eti yiyen,canlı canlı ahtapot yutulan bir kültürde balığın bile temizlenmemesine şaşırmadım yanii

Ne guzel gezmissin harika olmus Ama Turk lokantalari falan yok mu? Muhakkak vardir. Ne bileyim bi cerez falan yenir en fazla. Ben Istanbulda bile sulu yemek yemem. Esim yemek sektorunde oldugu icin bana disarda asla sulu yemek yemeyeceksin der. Bizim dukkanda sulu yemek yapilmaz. Ama disardakilerin hepsinde muhakkak ezilmis bocek fare var kesinlikle diyor. Iyyy hayatta yiyemem o yuzden. Hele yurt disinda mumkunati yok yiyemem. Domates salatalik yeriz en fazla

O zaman ben kesin gitmeliyim hic olmazsa zayiflarim

Rica ederim Ablacıığım
Yaşınız 32 ama ben sanki ruhu 22 yaşında birini gördüm. :)
Bende kendimi tanıtıyımm :) 19 yaşında,üniversiteye hazırlanan çocuk ruhlu bir genç kızım

Yemeklerinin çoğunı dizilerden filimlerden görüyoruz.
Ramen,bibimbap,kimbab vs vs biliyoruz.
Dizide barbekü yapıyorlar et domuz,domuz bağırsağı ızgarası,dommuzın burnu vs.
Bekir develi gezi programı yaparken bir bölüm netten izlemiştim.Adamcağızla kameraman et pazarına girmeden önce miydi girerken mi ellerine kolanya sürüp,koklayıp öyle cekip yapabilmişler ve buna rağmen kokudan ötüri baya zorlanmışlar :/
Kötü yanı bu ama elbet iyi yönleri vardır.

Türk lokantaları var evet. Fuar alanında yemek fişlerimizi Türk lokantasından aldık ilk öğün döner yemeyi denedim, ikinci öğün lavaşın arasına yalnızca yeşilliklerden koydurdum. Sanırım korelilerin damak tadına uyması için onların baharatlarından koymuşlardı. döner değil bambaşka bir şeydi ve çoookk kötüydü. 3. öğün boş lavaş yemeyi denedim o da çok yavan geldi tabii Sonra sadece Maraş dondurması yedim ordan vallahi çok iyi gitti Yalnızca fuarda stand açan restoranda mı böyleydi? yoksa oradaki tüm Türk restorantlarında durum aynı mı? bilemiyorum.Denemeye de cesaret edemedim Türk restoranlarının Fiyatlarının da çok yükse olduğunu duymuştum. Bu arada fuardaki restoran Kore'de bayağı ünlü olan restoranlarımızdan biriydi ama... :S Gittim otele ütümle tost yaptım doyurdum karnımı. Ablamla biz zaten fazla hassasız yemek konusunda ama Kore yemeklerine bayılan arkadaş da orada aç kaldı. Biz kendimizi bildiğimizden kıyafetleri bir bavula tıkıştırıp diğer bavulu tamamen yiyece doldurduk. Sallama çay, kahvaltılıklar, bisküvi ve gofretler, hazır çorbalar, hatta yasaka olmasına rağmen peynirler ve kavurma da götürdük. Türk arkadaşların da duasını aldık :)
Bu arada oralarda biraz olsun tanıdık bir tat ararsanız burger king'de tavuklu ürünlerden yiyebilirsiniz. Tedı buradakiyle aynı olduğundan sık sık oraya gittik. Mc donalts malesef yöresel baharak kullanıyordu
Sebze meyve yiyebilirsiniz ama bizdeki gibi bol olmadığından pahalı. Bol bol muz yiyebilirsiniz muz bizdekinden daha ucuzdu Kore armudunun tadı da harika

Benim bildiğim 1 kore restorantı var.14-15 yıllık sahipleri türk. Ama fiyatları çok pahalıymış :)
Maraş dondurma falan satıyorlarmış ama bize göre pahalı :)
Meyve sebzeler orda çok pahalı hatta orda taneyle satılıyor :) buraya geldiğinde koreliler şaşırıyormus burda ne kadar ucuz diye :)
Bunları nerden biliyorsun derseniz çoğu hayran gibi ünlüleriyle değil kültürü ve yemek kültürleriyle ilgilendiğim için :)

Hehehe aynen gitsen abla kesin zayıflarsın

Canlarim gozum acilmiyor. Yazdiklariniza yarin cevap vericem insallah. Hadi hayirli geveler opuldunuz :***
Tamam ablacığım görüşmek üzere sizede hayırlı geceler

İyi bari tadı güzel olan bir şeyler varmış
Valla bende sizin gibi gidecek olsam aynı taktik yaparım:) bir bavul iyi kötü üst baş bir bavul yiyecek

Ahhhh! canım benim nasıl teselli edeceğini biliyorsun
Onların yanında bir de canlı canlı yeme alışkanlıkları var. Allahtan bu duruma şahit olmadım programda izlerken bile kötü oluyorum. Panayır alanında çevirmesini yapıyorlardı malum hayvanın koku o kadar geniş bir alana yayılıyor ve o kadar pis bir koku ki o civara tekrar uğramadım.
Dediğim gibi yiyecekler konusunda hem dini açıdan hem de midem açısından oldukça hassasım. Bu yüzden belki abartıyor olabilirim. Ama... yok ya abartmıyorum. Cidden çok kötüydü.
Elbette güzel yönleri var hem de çok. Çok güzel anılarımız oldu, özellikle de insanların yardım severliği ile ilgili. Arkadaşlar genelde Seul'ü çok beğeniyor ama ben bir karadenizli, dolayısıyla da yeşili seven biri olarak Gyeongju'yu daha çok sevdim. Daha çok kasaba havasında ve çok huzur veren bir yer.

Bu arada sabah erken kalkacağımdan bu gece erken yatayım diye düşünürken sabahı ettim bile. Namazı kılıp bir saat de olsa uyumaya çalışayım ben. Yazarsanız yarın cevaplarım artık :)

Tenıştığıma çooookk memnun oldum, görüşmek üzere...

Teselli etmek değilde içimden geleni söyledim desem...
Iıııı...
Tövbe estağfurullah...
Şimdi bir kore fanı böyle bir tepki verdiğimi görse,tepki gösterirdi sanırım...işte sen niye onları,onların yeme kültürünü yadırgıyorsun. o onların yemek kültürü vs. Vs . Fan sayfalarında konusu açılıp,adınıda sürekli anmamak için malum hayvan diyeyim.malum hayvana tepki göstren birine bu şekilde yüklenildiğini görmüştüm.
Benim tepkim o ülkenin yemesine içmesine değil banane değilmi yanii :) ama gezmeye gitmek istesek o şey her yerde anacım ucu biz müslümanlara dokunuyor o yüzden :)
Abartmadığınıza inanıyorum ve eminim o pis bir hayvan sonuçta..çamur içinde yaşayan,yeri geldiğinde çamurla karışık kendi pisliğini yiyen bir hayvan
Ve yabancı bir bilim adamını izlemiştim.küçük büyük baş hayvanlar gibi vücutlarına depoladıkları besini kolay sindiremiyorlarmış.bir cok ülkede fazlasıyla yeniyor.hayvan yemek yemeden öncemi sonramı diye bakılmadan hemen kesiliyor.kesilince içinde sindirim yoluyla atılması gerekn zararlı maddeler varsa bile atılamıyor ve öylece kalıyor. Biz dinen sevmiyoruz ama bilimsel olarakda zararlıymıs zaten :/

Aaa ne güzel :) bende doğayı severim :)
Bende gidersem sarayları için gezilecek yerleri için gitmek istiyorum :) dizilerin bende de etkisi var yalan söyleyemem ama ünlü görmek gibi bir amacım yok :) zaten önünden geçip gitsem, tanımazdım bile sayılı oyuncu biliyorum

Allah kabul etsin inşallah :) görüşmek üzere
Bende tanıştığıma memnun oldum ablacığım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…