Haddini bil, çocuğunu tanımadığı etmediği bir yere bırakmak isteyen, bulabilse eşya gibi bırakabilecek biri esas KÖTÜdür. Çocuk için endişe eden el kişisinden daha KÖTÜdür hatta emin ol. Burada konu açıp insanlara ayar çekemezsin, çekeceksen kendine, anneliğine ayar çek.
Sizin yaptığınız da doğru değil. Bir çanta altınınız olsa onu bile birine emanet edemezsiniz değil mi? Anca o altını çocuğunuz tehlikedeyse verebilirsiniz düşünün. Siz burada tanımadığınız birine dünyanın en değerli şeyini emanet etmek istiyorsunuz. Çaresiz olabilirsiniz ama Allah rahmet eylesin babanız vefat etmiş, artık önemli olan çocuğunuz.
Sizin yaptığınız da doğru değil. Bir çanta altınınız olsa onu bile birine emanet edemezsiniz değil mi? Anca o altını çocuğunuz tehlikedeyse verebilirsiniz düşünün. Siz burada tanımadığınız birine dünyanın en değerli şeyini emanet etmek istiyorsunuz. Çaresiz olabilirsiniz ama Allah rahmet eylesin babanız vefat etmiş, artık önemli olan çocuğunuz.
Ben kedimi bırakmıyorum çocuk bırakacak emanetçi mi arıyorsun? Çocuktan bu yolla kurtulmak istiyorsan esirgeme kurumları var devlete bırak bari. Ayrıca Bu kadar zor durumdaysan gitme, yan ile gitmiyorsun sonuçta. Senin önceliğin çocuk.
Baba tarafı çocukla ilgileyorsa onlarda kalsın, yok ilgilenmiyorsa al çocuğu dön memleketine napcaksın burda durup?
Türkçeniz mi kıt anlamadım? Ne diye konu açtınız o zaman? Emanet edeceğim bir yer arıyorum dediniz ya, ben veya başka biri nasıl güveneceksiniz? Organ mafyası var, istismarcısı var, insan ticareti yapan var?