Bilgisayar hakkında yardım

cansucummm18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2015
78
12
38
Mühendislik öğrencisiyim ve bir bilgisayar almak istiyorum.uzun zamandır arastiriyorum bir karar veremedim.mühendisler için kullanışlı bir bilgisayar tavsiye edebilir misiniz? Birde mağazadan (teknosa Bimeks gibi ) bir Bilgisayar alınca garantisini o mağaza mi sağlıyor yoksa marka mi sağlıyor bilen varsa yardımci olursa sevinirim

Media markt gibi büyük magazalari gezin inceleyin tek tek. Kendiniz bakarak daha dogru karar verirsiniz Garantiyi aldigin marka sagliyor. Aldigin mağazaya bimeks vs gibi götürüyorsun onlar ana merkeze garantiye gönderiyorlar. Acer marka dizüstü bilgisayarim var 5 6 yil olmustur belkide daha fazla yolda birakmadi sagolsun tavsiye edebilirim :sus:

Toshiba ve dell saglamdir. (Toshiba pahalıdir, servisi de ayni sekilde yedek parcasi falan zor bulunur.)
Hp alma kesinlikle ciddi isinma problemi var.
Ağır cizim programlari icin ekran kartinin yüksek olmasi gerekir.
Casper kullaniyorum tasarim icin isimi görüyor cok şükür. Fiyat olarak gayet uygun.
Lenova, asus, acer bunlara da bakabilirsin. Esas olan ısınma sıkıntısı yasamaman (uzun sürelerde cizim yapacaksın ve kaldirmasi gerekiyor faninin ) ve ekran karti(düşük olursa program tikanir/acilmaz.)

Oyun oynamayacaksin diye dusunuyorum. Orta halli bir ekran karti ve iyi bir islemci lazim programlari duzgun calistirabilmesi icin. Marka olarak da lenovo tavsiye ederim. Butun magazalari dolasip oradaki gorevlilerden yardim isteyebilirsiniz onerilenleri not alin. Onlarin da internetten inceleme yorumlarina vs bakarsiniz sonra karar verip ertesi gun alirsiniz. Sunu soylemek istiyorum. Teknosada sahit oldum. Size verilecek faturadaki sartlar kismi kaldirilmis. Yani su kadar gun iade degisim yapilir vs maddeler yazmiyor. Bunu eger size verilen kagitta goremezseniz sorun satin alirken. Sozlesme yazili olmak zorunda degil sozleri de baglayicidir.

Media markt gibi büyük magazalari gezin inceleyin tek tek. Kendiniz bakarak daha dogru karar verirsiniz Garantiyi aldigin marka sagliyor. Aldigin mağazaya bimeks vs gibi götürüyorsun onlar ana merkeze garantiye gönderiyorlar. Acer marka dizüstü bilgisayarim var 5 6 yil olmustur belkide daha fazla yolda birakmadi sagolsun tavsiye edebilirim :sus:
Peki Bimeksin internet sitesinden siparis versem garantiye gondermek istediğimde mağazasına götürsem onlar ana merkeze gönderir mi ???

Toshiba ve dell saglamdir. (Toshiba pahalıdir, servisi de ayni sekilde yedek parcasi falan zor bulunur.)
Hp alma kesinlikle ciddi isinma problemi var.
Ağır cizim programlari icin ekran kartinin yüksek olmasi gerekir.
Casper kullaniyorum tasarim icin isimi görüyor cok şükür. Fiyat olarak gayet uygun.
Lenova, asus, acer bunlara da bakabilirsin. Esas olan ısınma sıkıntısı yasamaman (uzun sürelerde cizim yapacaksın ve kaldirmasi gerekiyor faninin ) ve ekran karti(düşük olursa program tikanir/acilmaz.)
Teşekkür ederim

Muhendis oldugunu belirtigine göre is icin kullanicaksin. Çizim tasarim gibi yada benzeri isler icin ram, ekran kartı ve islemcisi guclu ve de kasası metalize modeller tercih etmelisin. Tabi her ozellik artan fiyat demek

Notebooktan ziyade masaüstü PC seçeneklerini değerlendirmeni tavsiye ederim. Toplama bile alabilirsin, ekran kartı ve işlemci yeterli gelmediğinde ileride modifiyesini yapabilirsin.

Dikkat etmen gereken ekran kartı, işlemci ve ram

Notebooktan ziyade masaüstü PC seçeneklerini değerlendirmeni tavsiye ederim. Toplama bile alabilirsin, ekran kartı ve işlemci yeterli gelmediğinde ileride modifiyesini yapabilirsin.

Dikkat etmen gereken ekran kartı, işlemci ve ram
Yanımda taşıyabilmem içün notebook olmam lazım Teşekkürler

Bende asusu oneririm. Toshiba evet iyi ama ismi sayesinde urünlerini gercek degerlerinin uzerinde sattigini dusunuyorum. Birde artik rekabetten dolayi toshibanin eskisi kadar kaliteli olmadigini dusunuyorum

Bir de genelde oyun laptoplarinda oluyor ama guclu bir bilgisayar alacaksaniz fanlarinin laptopun arka tarafa dogru olmasi daha verimli olmasini sagliyor ve birden fazla koyulabiliyor. Isinma sorunu olmaz boylece

Bir de genelde oyun laptoplarinda oluyor ama guclu bir bilgisayar alacaksaniz fanlarinin laptopun arka tarafa dogru olmasi daha verimli olmasini sagliyor ve birden fazla koyulabiliyor. Isinma sorunu olmaz boylece
Evet alta dogru acilan fanlar digerlerine gore daha fazla isinmaya sebep oluyor

Peki Bimeksin internet sitesinden siparis versem garantiye gondermek istediğimde mağazasına götürsem onlar ana merkeze gönderir mi ???

Yani ben aldigimda garanti kagidina kase imza yapmıştı darty den almistim. İnternetten alinca kase imza nasil olucak ki bilemedim. Bence imkanın varsa görerek al internetten sipariş vermeyin

Yani ben aldigimda garanti kagidina kase imza yapmıştı darty den almistim. İnternetten alinca kase imza nasil olucak ki bilemedim. Bence imkanın varsa görerek al internetten sipariş vermeyin
Elektronik urünlerin ne olursa olsun görülerek alinmasindan yanayim. Kötu surprizle karsilasma ihtimali yuksek

Elektronik urünlerin ne olursa olsun görülerek alinmasindan yanayim. Kötu surprizle karsilasma ihtimali yuksek
Nette fiyatlar daha uygun oluyor. Mağazalar da indirime ne zaman girer bilmiyorum okullar açılmadan da almak istiyorum. Netten aldığımda garantiye gönderme gerekirse mağaza ilgilenir mi merak ediyorum. Aslında mağazadan almak istiyorum ama Teknosa ve bimeks istediğim model yok getirtebileceklerini söylediler

Nette fiyatlar daha uygun oluyor. Mağazalar da indirime ne zaman girer bilmiyorum okullar açılmadan da almak istiyorum. Netten aldığımda garantiye gönderme gerekirse mağaza ilgilenir mi merak ediyorum. Aslında mağazadan almak istiyorum ama Teknosa ve bimeks istediğim model yok getirtebileceklerini söylediler
Aldigin markaya gore mesela asus aldin diyelim. Asusun musteri hizmetlerini arayil ariza kaydi olusturuyorsun. Sana adres ve anlasmali olduklari kargoyu soyluyorlar. Sende kargoya verip gonderiyorsun. Butun markalarda hemen hemen ayni yontemle garantiye urun aliniyor.

Ne bilim internere guvenemiyorum sonucts bir suru para vericeksin gorup almak en iyisi gibi ama teknosa bimeks vatan bilgisayardan falan al alcaksan. Bilindik magazalarin sitelerinden al. Gittigidiyordan n11 den falan alma mesela

Aynen kaldi ki gorerek aldığımızda bile paketli üründe hata çıkıyor bazen. Telefonlarda ozellikle üretim hatalari oluyo. Birde netten alsak ne olur acaba :-)

Laptop aldığın zaman aldığın işyerine veriyorsun onlar ise markanın direk servisine gönderiyorlar. Buna içini temizletme dahil. ( Tabiki garanti süresince ücretsiz)

Öncelikle işlemci seçimin önemli burada. Kodlama ve Grafik çizimi yapacağın için Render kapasitesi yüksek olan işlemcili model seçmelisin. i7 Demek en iyisi demek değildir, bunu bilmen lazım. Önemli olan o işlemcinin oyun için mi, yoksa iş için mi üretildiğidir.(Oyun için farklı, video ve görsel render yapmak için farklı işlemciler üretilir.)
Bunu ise küçük bir google aramasyla öğrenebilirsin. (Yazılımcı için laptop önerisi, grafik tasarımcı için laptop önerisi gibi.)
Ayrıca aldığın Laptopda HDD ( Harddiskin Rpm değeri: yani dakikadaki dönüş hızıda önemli. Genellikle orta seviye laptoplarda 5400rpm kullanılır. Sana 7200rpm lazım.)
Mümkünse içinde SSD olan modeli tercih et.

Marka konusuna gelecek olursak. Dell, Hp, Casper Markalarından kesinlikle uzak dur. Acer ve Lenovo ise zorda kaldıkça alma.
Asus, Toshiba, Sony yi tercih edebilirsin. Maddi durumun uygunsa, Monster, MSI gibi üst seviye markalara bakabilirsin.

Son olarak aldığın zaman kasko yaptırmayı unutma. Çalınmadan ziyade ekranlar gerçekten rahatça kırılabiliyor. Arada bir toka bile unutsan kırabiliyorsun. Başıma geldi oradan biliyorum.

Kendim Donanım Mezunuyum ve kuzenim Bilgisayar işiyle uğraşıyor ordan baya bilgiliyim.

Back
X