• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz ve Yoksul insanlar neden çok çocuk yapar?

Bizim işyerinin servis şöförü abimizin 9 çocuğu var karısı daha 78 doğumlu,en büyük kızını evlendirmiş torunu olmuş torunla aynı yaşta çocuğu var ayrıca,cebinde hepsinin nüfus cüzdanını taşır doğum tarihleri,2000 -2002-2003-2005 diye sıralı gidiyor ,hepsi arasında ya 1 ya 2 şer yaş var ,asgari ücret alıyor ,ailede birtek büyük oğlu çalışıyor ,diğer hepsi okula gidiyor,birde ev almış kredi ödüyor,nasıl geçiniyorlar hala aklım almış değil,biz 1 çocukla bazen ay sonu getiremiyoruz onca para giriyor eve ,bunlar ya ev ekonomisini iyi biliyor ,yada yemiyor giymiyor ısınmıyor yıkanmıyorlar .

Allahım a şükürler olsun, benim eşim birkac ayda bir ev alacak kadar kazanıyor, tabi çok ama çooook da yoruluyor Allah ona zeval vermesin. Emek veriyorum ailem icin evlatlarim icin Ben edemedim bir sürü evladım olsun da onlara edeyim diyor. Tabiki de zaman ne gösterir belli olmaz ama varken de kismak niye? Hiçbir zama büyük konuşmam. Veren Allah alır da tabi. Belki bütün servetimiz gidecek belli olmaz bari geriye teselli bulacağımiz evlatlarimiz kalsın. . Allah hakkıyla bakabilecegimiz sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah. ..

mesele 2 ayda bir ev almaksa sadece doğur tabi canım hatta 6 az hedefi yükseltin
ne diyeyim 6 kere (6*9: 54 ay gebelik) doğuracak kadar sağlam bir bünyeye sahipseniz bize laf düşmez

Son düzenleme:
Haa birde tabi az kazanan az çocuk yapmalı ,çok kazanan çok yapmalı zihniyetinde insanlar var ,çocuk = maddiyat olarak neden görülüyor anlamıyorum ,varsa gücün yap ,çok saçma bence ,parayı çocuğun önüne koy bakalım o para ona bakacakmı,annelik babalık ,sabır ,şevkat ,meşakkat ,haa birde işin sağlık ve psikolojik boyutu,benim kocam ayda 3 ev 2 araba parası kazanıyor diye 12 çocuk yapıp akli dengemi kaybetmektense 2 yapar maksimum onlara iyi sağlıklı birer anne baba olurum .

Yazık yazdıklarım yanlış anlaşılmış isterseniz yazımı tekrar tekrar okuyun sonra da bana onlar öldü sizin çocuklarınız da ölsün yazdığım yeri gösterin.
Ben yine de kendimi bir kere daha ifade edeyim maden işçiliği günümüz Türkiye'sinde çok tehlikeli bir meslek heran iş kazası ile karşı karşıya kalabilirsiniz yani canınızı ortaya koyduğunuz bir meslek (hani diyorlar ya bir avuç kömür için bir ömür feda edenler diye) işte böyle bir işe tam 4000 kişi başvuruyor 4000 kişi yazıyla dört bin kişi ve 150 kişi alınacak. nüfus artarsa iş imkanları azalır maaşlar da düşer hayat standartlarıda düşer patronlarda işine gelmiyorsa git kardeşim bak 4000 kişi sırada der.
Allah kimseyi sevdiklerinin acısıyla sınamasın!!!
İkinci olarak bir annenin evladına ders çalıştırması onun ödevlerini yapması değildir ki bunu detaylı açıklama gereği bile görmüyorum sonuçta akıl var mantık var.
Son olarak da isterseniz 1000 tane doğurun banane ben söledim diye belli sayıda doğuracak değilsiniz heralde. Ben sadece fikrimi beyan ediyorum.

mesele 2 ayda bir ev almaksa sadece doğur tabi canım hatta 6 az hedefi yükseltin
ne diyeyim 6 kere (6*9: 54 ay gebelik) doğuracak kadar sağlam bir bünyeye sahipseniz bize laf düşmez

Benim evlat doğurmam sizi ne gerdi anlayamadım? Daha açıkça konuşayım o zaman. Ev meselesini siz açtiniz bu bir, ikincisi 6 çocuğumu da Allah nasip ederse özel okulda da okuturum, 6sini da Allah nasip ederse Harvard'da da okuturum, sevgimizi de emegimizi de veririz. Şimdi anlaşıldı mi? Illa bunlari mi diyelim yani? Bizim bi abimiz var ve oğlu şu an Harvard'da okuyor. Bi abimizin oğlu Ingiltere'de okuyor. Velhasili Allahın izniyle Allah güç kuvvet verirse de sorun olmaz. Biz kendimize güveniyoruz. Ne kadar çocuk yapacağım da kimseyi alakadar etmez canim! !!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim işyerinin servis şöförü abimizin 9 çocuğu var karısı daha 78 doğumlu,en büyük kızını evlendirmiş torunu olmuş torunla aynı yaşta çocuğu var ayrıca,cebinde hepsinin nüfus cüzdanını taşır doğum tarihleri,2000 -2002-2003-2005 diye sıralı gidiyor ,hepsi arasında ya 1 ya 2 şer yaş var ,asgari ücret alıyor ,ailede birtek büyük oğlu çalışıyor ,diğer hepsi okula gidiyor,birde ev almış kredi ödüyor,nasıl geçiniyorlar hala aklım almış değil,biz 1 çocukla bazen ay sonu getiremiyoruz onca para giriyor eve ,bunlar ya ev ekonomisini iyi biliyor ,yada yemiyor giymiyor ısınmıyor yıkanmıyorlar .

evliliğinin 81 ayını hamilelikle geçirmesine üzüldüm o yaşta.

Konu sadece maddi mi??? Maddi yetersizlik basli basina bir unsur, bide bunun manevi yonu var.
her bir cocuga esit zaman esit sevgi esit para ayirabiliniliyor mu??
Kendi ailesiyle sorun yasayanlar bolumune bir goz atin..
ben sahsen 1 tane cocuk istiyorum 2 tanesi icin dengeyi kuramam diye

Valla biz maddi yönden hiç bahsetmedik hatta biz 10 kardeşiz hepimiz sevgiyle büyüdük falan dememe rağmen. Nedense bazıları konuyu maddiyata çekti ve maddi yönden cevap verince de her şey maddi mi o zaman 50 tane yok bilmem kaç tane doğur dediler. Biz gayet sevgiden emekten bahsediyorduk. Birileri maddiyata çekti. Pardon da sevgi vermeyeceksek, maddi imkanlar vermeyeceksek peki ne vereceğiz? Ben anlamadım ki valla. Sevgi dedik olmadı maddiyat dediniz, maddi dedik olmadı sevgi dediniz, ne desek zaten kendinizce bi kılıf uydurursunuz. En iyisi bi şey dememek.. ben fikirlerimi kabul edin demiyorum, herkes aynı fikirde olsaydı Dünya güllük gulistanlik olurdu.. benim çocuğumun ablası, abisi, dayısı, teyzesi, halası, amcası olmalı. Neyse hadi herkese iyi geceler......

Bilgece arkadaşım,nacizane bir sorum olacak ,kaç çocuğunuz var.1,2 yoksa 3 mü ,yoksa hiç mi ,bence önce 1 tane doğurun hayırlısı ile sonra 6. Yı düşünün,allahın işi bu hiç birşeyin garantisi yok,bir bakmışsınız evlat hasreti ile ben gibi hastane kapılarındasınız allah göstermesin.yüce Allah'ım bilir kaç evlat vereceğini .

Egitim seviyesi ve bayanin mesleki konumu arttikca cocuk sayisi düşüyor. Bence yoksul dediginiz kesimde bayanin durumu bunun tam tersi oldugundan cocuk sayisida artiyor. Yoksa 7 / 8 cocuk yapmak, bunlari yeterli egitimi saglamak maddi acidan cok guc. Kaldi ki artik insanlar 2 cocuk sahibi bile olsa egitimleri esnasinda cok zorluk çekiyor. Doguya dogru gidildikce cocuk sayisida artiyor. O kadar çok sahit oldum ki o cocuklarin kucukten itibaren calistirildiklarina.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

günümüzde en fazla 35 yaşında olupta 4-5 çocugu olan kadın tanımıyorum açıkcası, o 6-7 tane doguranlar eskide kaldı

ama eger konu cehaletten kaynaklanıyorsa, mesela okumamış ve 18 yaşında evlenmiş bir kadın, 40 yaşına kadar istedigi kadar çocuk dogurabilirken, yıllarca okumuş ve 26-28 yaşında evlenmiş bir kadın çocuk dogurana kadar neredeyse 30 yaşına giriyor veya geçiyor, ee sonrada ben bu kadar okudum çocukmu bakacagım diye düşünüp en fazla iki tane doguruyor, ve bence bu yüzden bazı kesimler çok dogruyor bazıları dogurmuyor

kendimden örnek verirsem, 26 yaşımdayım 27 yaşımda evlilik düşünüyorum (Allah nasip ederse) ve 30 a girmeden anne olmak istiyorum, e çocugum olunca çalışamayacagım, onu biraz büyütünce tekrar işe girmek isticem ama bu sefer yine çocuk düşünürsem yine işten ayrılmak zorunda kalacagım yani fazla çocuk mantıklı degil benim durumumda, ancak nedense benim hayalim 3 çocuk, çok istiyorum :49::49:

Bilgece arkadaşım,nacizane bir sorum olacak ,kaç çocuğunuz var.1,2 yoksa 3 mü ,yoksa hiç mi ,bence önce 1 tane doğurun hayırlısı ile sonra 6. Yı düşünün,allahın işi bu hiç birşeyin garantisi yok,bir bakmışsınız evlat hasreti ile ben gibi hastane kapılarındasınız allah göstermesin.yüce Allah'ım bilir kaç evlat vereceğini .

Allahım size de hayırlısıni verir inşallah. Çocuk istiyordum yeni evliyim. Ve yarım saat önce yaptığım testte gebe oldugumu öğrendim inşallah bi aksilik olmazsa. Allah size en sağlıklı en hayırlı evladı verir inşallah. Ben Allahın verip vermeyeceğini sorgulamiyorum,her şey Allahtan çünkü. her mesajımda fark ettiyseniz hep Allah nasip ederse dedim. Maddiyat konusu midemi bulandirdi, ama bazıları konuyu oraya çekip bundan bahsetmeme zemin hazırlayıp sonra da her şey maddi mi dediler, en başta ne zorluklarla buyudugumu anlattım, maddi konuya hiç değinmedim okursanız görürsünüz, ama illa duymak istediler. Evlat hasreti çok zor bi şey. Rabbim inşallah tez zamanda size çok tatlı çok şirin çok sağlıklı çok hayırlı bir evlat verir. Benim duam kabul olur , :-P eğer olursa beni hatırlayıp bi dua da siz bana edersiniz inşallah ;-)

Son düzenleyen: Moderatör:
Allahım size de hayırlısı verir inşallah. Çocuk istiyordum yeni evliyim. Ve yarım saat önce yaptığım testte gebe oldugumu öğrendim inşallah bi aksilik olmazsa. Allah size en sağlıklı en hayırlı evladı verir inşallah. Ben Allahın verip vermeyeceğini sorgulamaya, her mesajımda fark ettiyseniz hep Allah nasip ederse dedim. Maddiyat konusu midemi bulandirdi, ama bazıları konuyu oraya çekip bundan bahsetmeme zemin hazırlayıp sonra da her şey maddi mi dediler, en başta ne zorluklarla buyudugumu anlattım, maddi konuya hiç değinmedim okursanız görürsünüz, ama illa duymak istediler. Evlat hasreti çok zor bi şey. Rabbim inşallah tez zamanda size çok tatlı çok şirin çok sağlıklı çok hayırlı bir evlat verir. Benim dua kabul olur , eğer olursa beni hatırlayıp bi dua da siz bana edersiniz inşallah ;-)

senin neden tepki aldığını söyliyimmi ,kocam birkaç ayda bir ev parası kazanıyor dediğin için,bilirsin kadınlar arası bu tarz konular antipatik bulunur ,şu kadar kazanıyorum bu kadar harcıyorum v.s gibi ,belki sen farklı anlatmak istedin ama başka yönden anlaşıldın ,ben şu anda hayırlısı ile hamileyim ,senin içinde dua edicem ,umarım sende hamilesindir ,allah kucağına almayı da nasip eder.

senin neden tepki aldığını söyliyimmi ,kocam birkaç ayda bir ev parası kazanıyor dediğin için,bilirsin kadınlar arası bu tarz konular antipatik bulunur ,şu kadar kazanıyorum bu kadar harcıyorum v.s gibi ,belki sen farklı anlatmak istedin ama başka yönden anlaşıldın ,ben şu anda hayırlısı ile hamileyim ,senin içinde dua edicem ,umarım sende hamilesindir ,allah kucağına almayı da nasip eder.

Evet, ama arkadaş bana onu söyletti. Yoksa maddi konular bana her zaman itici gelmiştir. Aaa demek hamilesiniz ne güzel ya Rabbim sağlıcakla kucaginiza almayi nasip eder inşallah. Peki bi sey sormam bugün regl olmam gerekiyordu olmadım. Test yaptım ilk başta çıkmadı sonra pembe bir çizgi çıktı. Sizce bu nedemek oluyor? Sabah tekrar yapacağım ve gerçekten çok istiyorum. Benim abim 5, ablam 4, diğer ablam da 3 çocuk sahibi Allah bağışlasin, ve biraz daha da istiyorlar. Çok şükür hepsiyle de ilgileniyorlar. Tabiki zorluğu var. Ama cennet zaten bu yüzden analarin ayakları altında değil midir? Evladı yokken cenneti kucağında taşıyan ana evladı olunca cenneti ayağının altına atmış evladını kucağına almış.... Velhasili, daha fazla bu konuda yorum yazmak istemiyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah ;-)

Evet, ama arkadaş bana onu söyletti. Yoksa maddi konular bana her zaman itici gelmiştir. Aaa demek hamilesiniz ne güzel ya Rabbim sağlıcakla kucaginiza almayi nasip eder inşallah. Peki bi sey sormam bugün regl olmam gerekiyordu olmadım. Test yaptım ilk başta çıkmadı sonra pembe bir çizgi çıktı. Sizce bu nedemek oluyor? Sabah tekrar yapacağım ve gerçekten çok istiyorum. Benim abim 5, ablam 4, diğer ablam da 3 çocuk sahibi Allah bağışlasin, ve biraz daha da istiyorlar. Çok şükür hepsiyle de ilgileniyorlar. Tabiki zorluğu var. Ama cennet zaten bu yüzden analarin ayakları altında değil midir? Evladı yokken cenneti kucağında taşıyan ana evladı olunca cenneti ayağının altına atmış evladını kucağına almış.... Velhasili, daha fazla bu konuda yorum yazmak istemiyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah ;-)

bende adet olmam gereken günde yapmıştım ,çok silik açık pembe ikinci çizgi çıkmıştı,muhtemelen hamilesin ,birkaç gün sonra kan testi yaptır ,kanda daha kesin çıkar,hayırlı olsun.

bende adet olmam gereken günde yapmıştım ,çok silik açık pembe ikinci çizgi çıkmıştı,muhtemelen hamilesin ,birkaç gün sonra kan testi yaptır ,kanda daha kesin çıkar,hayırlı olsun.

Ay inşallah, Allah razı olsun. Salı günü fırsat bulursam yaptiracagim kan testini bakalım. .. hayırlı geceler herkese....

Cok cocuklu bir evde buyudum. Esimde oyle. Ikimizde herseyden maddi, manevi yoksun buyuduk. Tek cocuk istedim iyi sartlarda buyutum diye. Onda bile zorlandim. Hem su,hava doga, insanlarin cogu kirlenmisken bu kirli dunyaya cocuk getirmek cokmu guzel birsey. Dunya nufusu almis basini gidiyor. Insanlik birbirini yiyor. Birde sakat cocuk korkusu yoksa durmayin dogurun. Belki dunyayi kurtaran bir lider dogurursunuz: ))))

Hala şehirde yaşayan okuma bilmeyen o kadar çok kadın var ki... benim velilerimin çoğu okuma yazma bilmez-şehrin göbeğindeyiz üstelik. 4-5-6 çocuklu aileler, bakıyorsun üstündw yok, başında yok... çoğu geliyor "hocam piknik varmış biz gönderemeyiz, hocam 23 nisana bizimkini katma kıyafet alamayız, hocam biz hikaye kitabı alamıyoruz"...çocukların her şeye sahip olmaları iyi değil ancak bazen parasızlıktan öyle şeylerden mahrum oluyorlar ki üzüntülerini yüzlerinden okuyorsun.
Bu insanlar, kadınlar sokağa çıkmaya korkuyor; erkekler 2 çift lafı bir araya getiremiyor doğum kontrol yöntemlerini bilmemeleri; bilseler de eczaneye gitmemeleri çok normal. Kimisi de çocuk rızkyla gelir düşüncesine sahip.sanki çocuk olunca maaş artacak, mısırdaki dededen miras kalacak...

Back
X