Binnaz Abla

Canım bir sey sorcam sen famayi denemismiydin ?

gollom hamama git canım bence açılırsın neden olmasın. sanane benim kalıp kalmayacağımdan. haddini bil de konuş. olayı benim başıma yıktınız zaten sinirim bozuldu susayım diyorum illa bir kaşınan çıkıyor

Canım bir sey sorcam sen famayi denemismiydin ?

denedim canım, cok severim faturam kabardı devredince atacağım :) Anı çok iyi bildi, ama gelecek çok dediği gibi olmadı 2015 demişti, nisanı devirdik ki bende bir şeyler son iki haftadır net değişti :) Ama işte ben an için atıyorum artık bir de keyif bana zor zamanımda yardımcı oldu fallar, gelecek her anlamda değişiyor bence, o yüzden geleceğe cok odaklanmıyorum.

yani ödevimi yapiiim dedim ama kıza yeterince yüklenildi diye duramıyorum..

1. gitmemesi gerektiğini ben yazdım kendisine.. çünkü üzülmüştü, yaptığı hatanın farkında idi ve gitmek istediğini söyledi.. ben de özür dile Marpledan haksızsın ama kendini haksız suçlamalar var ise savunmalısın dedim.

2. Fatima birinin özelini paylaştıysa, ki Selmanınbahçesi defalarca "ne yazdıysa Marple a ilettim ayrıntısını asla bilmiyorum " diyor, ..kişinin beyanı esastır bende.. daha üstüne ne diye konuşuluyor anlamıyorum.

3. Marple özel görüşmede geçen ayrıntılara haklı olarak sinirlenmiş ama bu konuyu kendisi foruma yazmıştır zaten. bu kız yazmadı bidiğim kadarıyla..

Anladim canim zaten ani bilmesi benide tatmin ediyor gelecek degisken cidden cok fazla olasilik var onlarda bize hissedebildiklerini sunuyorlar.Benim icinde fal terapi gibi bir sey oldu atmicam diyorum ama sonra yine atiyorum

EVDE KAŞAR PEYNİRİ YAPIMI

Evde kaşar peyniri yapımı, telemenin elde edilmesine kadar beyaz peynir yapımı gibidir. Beyaz peynir yapımını, teleme elde edilinceye kadar bu sayfadan izleyebilirsiniz. Kaşar peyniri yapmak için telemenin sıcak suda yumuşatılması gerekiyor. Yumuşamayı kolaylaştırmak için telemeyi yaklaşık 1x1 cm. küp şeklinde doğradım.

Çelik tencereye su koyarak yaklaşık 75 dereceye kadar ısıttım. Suya süzgeci batırdım, içine de parçalanmış telemeden bir miktar koydum.
Beş-on saniye bekledikten sonra bir kaşıkla yavaşça karıştırarak ve bir taraftan da yumuşayan telemeleri birbirine yapıştırmak için hafifçe bastırarak, Bu işlem bir kaç dakika sürüyor. Daha sonra eriyerek top haline gelen telemeyi süzgecin yan tarafına alıp bir miktar daha parçalanmış teleme koydum, yukarıdaki işlemleri tekrarladım. Bu arada suyun sıcaklığını kontrol etmekte fayda var. Eğer sıcaklık düşerse tencereyi biraz ısıtmak gerekebilir.

Tüm telemenin erimesi bittikten sonra onu tezgahın üzerine aldım. Burada yoğuracağım. Erimiş telemenin çabucak soğumasını önlemek için ben bu işlemi tahta üzerinde yaptım.
Telemeyi yoğurmaktan maksat içindeki suyu dışarı çıkarabilmek. Bunun için aynı hamur yoğurur gibi yoğurdum. İşlem esnasında sızan suyu görebilirsiniz.
Daha sonra şekil alabilmesi için resmin arkasında görülen emaye kabın içine koydum.

Yarım saat kadar kabın içinde kalıp sertleşen kaşar peynirini çıkartıp tarttım. 10 kg. sütten 982 gr. kaşar peyniri elde etmiş oldum. Yaklaşık 1 kg. desek, sütü de kilosunu 1.5 TL. den aldığımı düşünürsek kilo fiyatı 15 TL.'ye geliyor.

Taze kaşarımız hazır. Peynirin lezzetlenmesi için olgunlaşması gerekiyor. Onun için isteğe göre kalın tuzla ovalamak suretiyle tuzlamak ve buzdolabında muhafaza etmek lazım. Ben bunun için 3-5 gün süreyle tuzlayıp, her gün alt üst ediyorum ve beşinci günden sonra da her gün üzerine ıslak bez sarıp kabuk bağlamasını önlemeye çalışıyorum. Gerçekten bekleme süresi uzadıkça peynir daha lezzetleniyor ve yumuşuyor. Afiyet olsun.

kişinin beyanına bakıyorum lafım, lafta klmasın..zamanında benimle ilgili bir falcıya yalan yere bilgi ulaştıran kişinin kimliğini bilmeme rağmen, kendisi bu forumda asla kendisinin yapmadığını yazmıştı ve ben de o beyanı esas alıp susmuştum..

kendisi hala aramızda ve yzıyor...başka sözüm yok !

sinek vızıltısıı sadecee bencee bu saçmalıklarıı okuyann anlıcakk
gerçekk yüzünn bu iştee

Birşey mi demek istiyorsun ?

bana diyorsunn sanırımm benn ölmüşş babamm üzerinee yeminn ettimm daha daa sözümm yokk marpleyee hakarett edenii savunuyorsunn 10 gün öncee facesinii buldumm yazann bugünn telefonn görüşmelerii yapıyorr kusuraa bakmaa benn öylee bişii yapmadımm olayy ortadaa zatenn üstümee alınıyorumm çünküü böylee bii olayy olmuştuu konuyuu doğruyuu söylüyorumm diyee bana cevirmendee büyükk saçmalıkk susayımm diyee birr yanlışıı kapatmakk içinn olmadıkk yerleree cekiyosunn daha yazmıcamm cokk saçmaa geçendee demiştinn aklı olann anlarr

Ama yeter artık.. kızlar lütfen bu kişiyi kibleyelim.. iyice cıvkını çıkardı farkında mısınız? Kendince dalga geçtiğini sanıyor bizle

kızlar tek tek okumaya çalıştım yazılanları herkes kendi çapında haklı ama bence bu falzıları fazla gözünüzde büyütüyosunuz. bunu direkt hissetmesi gerekmez mi şunu nasıl bilemez bunu görmeli ismimi vermesem de herşeyi hissetmeli vs vs. senin benim gibi insan onlar da çok çok başarılı falcının ne işi var internette

kızlar ben bısey sorucam ıcınızde ruyaları cıkan varmı?ama ruya tabırı degıl dırek goruyorum ve gordugum sey cıkıyo dıyen?
Benim rüyalarım çıkar tolin yani kısmen aynı diyemem mesela bir kişiyi görmüşümdur rüyamda o kişiyle ilgili kesin birşey duyarım yada o kişi onu yaşar aynısı diyemem mesela daha dün rüyamda komşumuzun oğlanlarını gördüm rüyamda elimde paralar vardı değişik değişik kağıt paralar sonra onları bir yere koydum ve rüyamda onların uçtuğunu ve benim onları yerlerde topladığımi gördüm sonra o kişinin evinde oluyorum ama duvar var çıkış yoktu sonra çıktım ordan dünde komşumuzun anahtarını çocuklarının kaybettiğini duydum aşağıda falan baya aramışlar ve dedim bulacaksınız bugünde bulduklarını söylediler. Bu tür diyebilirim

benim üzerime atılan suçlamalar seviyenizde inme yaratmıyorsa ne diyeyim size; e arada değişim olsun baklava tarifi kaşar tarifi buraya eklensin ne olacak; birisi de helva tarifini yazsın irmikten

peki Selma yemin edince neden inanmıosun diye soruyorum sana ?? onun yemini koftiden mi ??

ben haklıyı da haksızı da yazıyorum.. selma beddua da haksızdır, burdakiler de yalan yere birini zan altında bırakmakta haksızdır

Canım sende olayı anlamadan yorum yapmışsın . Burda kader nedir ne değildir tartışmıyoruz..

benn yeterincee acıkk yazdımmm dahadaa yazmıcamm olayy günn gibii bellii bendee zamanındaa falcıı savundumm amaa cokk saçmaa sonuctaa fatimayaa kimsee küfürr etmediii urminaa birinee cıkmamasıı fatimayıı kötüü etmezz üstünee telefonn konuşmalarııı bidee marpleyee söylee duasınıı etsinn saçmalığıı nee lütfeenn falcıyıı bırakıpp şuu olaya bakk

Sustum sustum ama okuyunca bir seyler çok saçma gelmeye başladı. Burcu'ya başta gelecek demiş sonra gelmeyecek demiş bir anda allak bullak olduğuna eminim. Kaderinde ne varsa yaşarsın diye bir söz vardır dort yil once baktigirdigim fal hala cikarken şimdi fal bu değişir mi oluyor yaşanması gereken yaşanır kendimız yön veririz belki ertelenir bir seyler ama olması gereken olur. Fatima nin fal bakan biri olarak bunu soylemesi tuhaf o zaman bakmasın fal. Sonuçta para kazanıyor değişirse bir seyler ben kendimi aman değişecek zaten diyemem aldığım parayı hak etmedim derim etmedigimi düşünürüm. Ki araci olmak bir seylere ilginc.. baktırmaya düşünüyordum ama neyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…