selmaa yeminn etmiyorrr dalgaa geçiyorr öncee baklavaa sonraa kaşarr tarifii verecekk kişilik mii desemm ondann amaa senn görmüyorsunn herkess görüyorr onunn dalgaa geçtiğinii meraklanmaa urminaapeki Selma yemin edince neden inanmıosun diye soruyorum sana ?? onun yemini koftiden mi ??
ben haklıyı da haksızı da yazıyorum.. selma beddua da haksızdır, burdakiler de yalan yere birini zan altında bırakmakta haksızdır
gollom ben maddeler halinde yazdım buna cevabımı ..yukarıda.. o kısmı Marple Selmaya değil gidip Fatimaya soracak sen neden özelimi verdin diye... ok ?benn yeterincee acıkk yazdımmm dahadaa yazmıcamm olayy günn gibii bellii bendee zamanındaa falcıı savundumm amaa cokk saçmaa sonuctaa fatimayaa kimsee küfürr etmediii urminaa birinee cıkmamasıı fatimayıı kötüü etmezz üstünee telefonn konuşmalarııı bidee marpleyee söylee duasınıı etsinn saçmalığıı nee lütfeenn falcıyıı bırakıpp şuu olaya bakk
tolin canım bana fatima birinin falını felan anlatmadı; yemin ederim ki anlatmadı bak sen de bu şekilde anlamışsın. "Duasını okusun" dedi o kadar. bu yani fal mı.
selmaa yeminn etmiyorrr dalgaa geçiyorr öncee baklavaa sonraa kaşarr tarifii verecekk kişilik mii desemm ondann amaa senn görmüyorsunn herkess görüyorr onunn dalgaa geçtiğinii meraklanmaa urminaa
üfff urminacımm yeterr artıkk beraberr tarifleşinn kızz kaşarr tarifii vermişş halaaa ne diyorsunn herkesinn gördüğünüüü senn görmüyorsann bişi diyememm benn duaa edicemm içimm sıkılıyorr gidiyorumm şimdiii daha yazmıcamm alıntıı falann yapmayınn benn diyeceğimii dedimm gerekk yokk bu kadar uzamasınaabu ne ???????????????
burası yine ucmus oooobu ne ???????????????
bu kisi hsangi sitede telwede mi?Bu arada fama falimi beş saatte yorumlamışti
Yok canım bir yolun var dabu kisi hsangi sitede telwede mi?
hmm kızlar size birsey söyleyecegim ama ceza almaktan korkuyorum ilkay ile ilgiliYok canım bir yolun var da
haklısın tatlımFalcilar kader cizginizdeki olaylari göremez arkadaslar tüm yazilanlari okuyamadim ama falcilarin tek gördügü yakin zamanli olaylar tabi oda olaylar gercekten olacaksa.. ayrica yasadiklariniz falci dedi diyede olmuyor zaten.
Kader kavrami cok derin burda anlatilamayacak kadar degisik..
Falcilarin bugun evet olur diyip yarin olmaz demeleride hos degil ama maalesef sonucta onlar insan daha fazlasi degil..
Ne gibihmm kızlar size birsey söyleyecegim ama ceza almaktan korkuyorum ilkay ile ilgili
Falcilar kader cizginizdeki olaylari göremez arkadaslar tüm yazilanlari okuyamadim ama falcilarin tek gördügü yakin zamanli olaylar tabi oda olaylar gercekten olacaksa.. ayrica yasadiklariniz falci dedi diyede olmuyor zaten.
Kader kavrami cok derin burda anlatilamayacak kadar degisik..
Falcilarin bugun evet olur diyip yarin olmaz demeleride hos degil ama maalesef sonucta onlar insan daha fazlasi degil..
ilkay Allah ile dalga geciyor facemde ekli yalan degil yeminle cuma mesajları icin filan alay ediyor Allah ı hic sevmiyor dini inancına baktım deizm mişNe gibi
Olabilir canım herkesin görüşü kendine ne var bunda bende de ekli.ilkay Allah ile dalga geciyor facemde ekli yalan degil yeminle cuma mesajları icin filan alay ediyor Allah ı hic sevmiyor dini inancına baktım deizm miş
bu kız da burda hem de olayın hemen akabinde özür diledi.. gollom un özrü okey de bu kızınki neden değil ben de onu anlamıyorum Audrey.. insanlar geçmişlerinde yaptıkları hataların benzerini yapanı görünce neden eskiyi hatırlamazlar ??gollom da zamanında ozur dılemıstı sen neden sımdı bu konuyu tekrardan acıyorsun ?? Urminaa
kı zamanında bu ısmı bulan gorenlerden bırıde benımle G grey dir konu kapanmıs bıtmıs gıtmıs kız yorum yapınca kendı fıkrını soyleyınce dert mı oldu ben gollomun kotu nıyetlı bırısı oldugunu dusunmuyorum burdan arada onada yazarım kızdıgımda,lafları saydırdıgımda cok oldu nesıbeyle ilgili ,
ama burda kaşar tarıfı veren arkadaşın pek normal bir insan oldugunu sanmıyorum !! demin benden alıntı yaptıgın olaydada bu arkadaşa soyluyorum evet ben falcıyla telefonla gorusen ınsandan,ve bu kadar suursuzca hareket eden ınsandan herseyı beklerim..
Terbiyesiz ..
Olay kader kavramı degil ,
Sızın bır falcıyı bu kadar savunmanızz,karşımızdakide insan haşaaa tanrı degıl neyı ne kadar bilebilir onun herkes farkında!!
Olay burda gelıp dalga gecer gıbı konusulması!!
yok benı aradı sunu dedı bunu dedı denılıp falcıdan laf taşınması ..
soyle canım falcıyaa bır zahmet fallarına cevap versın laf yetıstırecegınee
Ya Allah askina burda herkes birbirini dinleme anlama derdinde taman hemen gidin lutfen dava acin...bak yazmaktan yoruldum aksi taktirde ben de dava gibi unsurlardan çekinmem burada açık açık yazıyorum.
fatima ile yazışmalarım açık ve net kimsenin falını bana atmadı "duasını okusun" dedi. hiç kimsenin özel falına erişip okumadım ama burada birisi kendi falını atmıştı fatimanın yazdığı. nazar mazar muhabbetinden dolayı. hatta ben de bunu uygulayım demiştim ona.
Seviyeden bahsedip bu tarz seyler yazman ne kadar saglikli tartisilirEVDE KAŞAR PEYNİRİ YAPIMI
Evde kaşar peyniri yapımı, telemenin elde edilmesine kadar beyaz peynir yapımı gibidir. Beyaz peynir yapımını, teleme elde edilinceye kadar bu sayfadan izleyebilirsiniz. Kaşar peyniri yapmak için telemenin sıcak suda yumuşatılması gerekiyor. Yumuşamayı kolaylaştırmak için telemeyi yaklaşık 1x1 cm. küp şeklinde doğradım.
Çelik tencereye su koyarak yaklaşık 75 dereceye kadar ısıttım. Suya süzgeci batırdım, içine de parçalanmış telemeden bir miktar koydum.
Beş-on saniye bekledikten sonra bir kaşıkla yavaşça karıştırarak ve bir taraftan da yumuşayan telemeleri birbirine yapıştırmak için hafifçe bastırarak, Bu işlem bir kaç dakika sürüyor. Daha sonra eriyerek top haline gelen telemeyi süzgecin yan tarafına alıp bir miktar daha parçalanmış teleme koydum, yukarıdaki işlemleri tekrarladım. Bu arada suyun sıcaklığını kontrol etmekte fayda var. Eğer sıcaklık düşerse tencereyi biraz ısıtmak gerekebilir.
Tüm telemenin erimesi bittikten sonra onu tezgahın üzerine aldım. Burada yoğuracağım. Erimiş telemenin çabucak soğumasını önlemek için ben bu işlemi tahta üzerinde yaptım.
Telemeyi yoğurmaktan maksat içindeki suyu dışarı çıkarabilmek. Bunun için aynı hamur yoğurur gibi yoğurdum. İşlem esnasında sızan suyu görebilirsiniz.
Daha sonra şekil alabilmesi için resmin arkasında görülen emaye kabın içine koydum.
Yarım saat kadar kabın içinde kalıp sertleşen kaşar peynirini çıkartıp tarttım. 10 kg. sütten 982 gr. kaşar peyniri elde etmiş oldum. Yaklaşık 1 kg. desek, sütü de kilosunu 1.5 TL. den aldığımı düşünürsek kilo fiyatı 15 TL.'ye geliyor.
Taze kaşarımız hazır. Peynirin lezzetlenmesi için olgunlaşması gerekiyor. Onun için isteğe göre kalın tuzla ovalamak suretiyle tuzlamak ve buzdolabında muhafaza etmek lazım. Ben bunun için 3-5 gün süreyle tuzlayıp, her gün alt üst ediyorum ve beşinci günden sonra da her gün üzerine ıslak bez sarıp kabuk bağlamasını önlemeye çalışıyorum. Gerçekten bekleme süresi uzadıkça peynir daha lezzetleniyor ve yumuşuyor. Afiyet olsun.
Tabikide. Katılıyorum sana. Ben zaten sadece kendi yorumumu paylaştım. Fatimanın bana iki farklı siteden, iki hafta ara ile baktığı fallarda, ikisinin de apayrı olduğunu belirttim ve geçtim. Burada deneyimlerimizi paylaşmak için varız. Birinde gelecek hatta evlilik niyeti olacak dedi, diğerinde ise o gelmez yeni biri var dedi. Adı sanı bilinen bir falcının bunu demesi şaşırttığı için ben de aklınızda bulunsun diye belirttim sadece burada.
Ama iş o kadar büyüdü ki, fatima görmüş yazdığımı gitmiş iki kişiyi aramış etmiş, sonrada anlar değişebiliyor iki hafta önce gelecekken iki hafta sonra gelmeyebilir olması normal demiş. O kendi kendini bitirdi sözleri ile. Ben sadece söyleyip geçmiştim ama fatima büyüttü olayı. Anlar değişebilir diyerek de kendisine ileriye yönelik güvenilmeyeceğini belirtti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?